Politika...
Trošku i k úhradám
Zde velmi dobrý a polopatický rozhovor o ETS2 (hlavní ekonom banky Creditas Petr Dufek).
Máme se na co těšit, milánkové 🙂
Prostě úplně stejná situace jako třeba u nás Vietnamci. To že je tu máme historicky z dob komunismu ještě neznamená, že budeme mít vietnamštinu jako druhý úřední jazyk.
Pardon, to je zase….radši ty tečky ( to není názor, to je absolutní neznalost ). Srovnávat ruštinu na UA a vietnamštinu v ČR. Ruština byla na UA dřív než ukrajinšina a i ukrajinští spisovatelé psali rusky. Traduje se, že i Zelenský mluvil rusky až do svého nástupu do úřadu (JPP). A ukrajinsky se učil. I dokumenty přivážené na UA v ukrajinštině se pro větší okruh čtenářů překládaly do ruštiny. O počtu rodilých mluvčí, čili těch, kdo považují ten který jazyk za mateřský, lepší nemluvit. Srovnávat s vietnamci v ČR ? Proto zákaz ruštiny byl ze strany státu hodně nepřátelský. ( Plus si k tomu přidejte vyjádření některých politiků ještě před invazí, plus občanskou válku na východních územích )
Těch rozborů ETS2 jsem už četla víc a dost si ti ekonomové odporujou. Nicméně nepochybuju že se máme na co těšit aneb donutíš lidi něco udělat jedině když jim výrazně sáhneš na prachy. A taky ty vybraný prachy se budou hodit. A chudí lidi líp poslouchají. A taky myslím, že je to jen začátek, zdaleka ne konečná.
Joo emisenky..😀😀😀 Co potom? Daň z dýchání? 😀😀 Sorry že se směju, ale to prostě jinak nejde. 😀 Kdy vám dojde, že musíte tomu Bruselu namlít hubu, jinak vás v duchu “ekologie” klidně uvrhnou do středověku aby sami spolu s “barony” dál bobtnali.😀
No on je problém v tom, že hodně hlavně mladých lidí s tím souhlasí a my 50+ už nikomu hubu mlátit nebudem, my už to nějak doklepem. 😀
Obecně třeba mě se to moc nedotkne, ale vadí mi prostě ten princip.
Já nevím, jestli se Vás to nedotkne. Promítne se to myslím si cen úplně všeho.
JanaJanaJanaJana:Já nevím, jestli se Vás to nedotkne. Promítne se to myslím si cen úplně všeho.
Jste to napsala za mě,děkuji.🙂
assil:No on je problém v tom, že hodně hlavně mladých lidí s tím souhlasí a my 50+ už nikomu hubu mlátit nebudem, my už to nějak doklepem. 😀
Obecně třeba mě se to moc nedotkne, ale vadí mi prostě ten princip.
Ty mladí možná umřou dřív než vy.😀😀 Vždyť jsou to prochemizovaný trosky.😐 Nedávno jsem byl na streamu po dlouhé době a to je jak čekárna u doktora s důchodci 70+. Ten se léčí s koleny, druhý půjde na operaci kyčle a třetí nespí, blbě slyší a blbě viděl už před tím.😀
Kde jsou časy kdy fungovalo pravidlo přirozeného výběru. 😂😂
trojAAAcko:Kde jsou časy kdy fungovalo pravidlo přirozeného výběru. 😂😂
Jj,kdo nevylezl na borovici u hospody byl zatracen.😀😀 Po mnoha letech jsem se byl podívat na různá “místa činu” vč. skal, kde jsme skákali a nebo lezli.😀 Neskutečný kam jsme dokázali vylézt a přežít.😀 Přesto díky bohu jsme prožili dětství a mládí bez potřeby psychologů se zdravím pohybem i prostředím.
Jestliže jsou povolenky obdoba cenných papírů, tak vybrané peníze se budou hodit tomu, kdo ty cenné papíry drží a následně prodá. A tuším, že náš stát to není. To, že piráti blábolí něco o tom, že je budou přerozdělovat….asi jsou vedle. Netvrdím, že mám pravdu - od roku 2027….
Ono ty povolenky fungují trochu jinak než cenné papíry a výnosy z nich bude mít EU taky velké. Pak to budou přerozdělovat státům, ČR už říká, že to chce hlavně na sdílenou a poptávkovou dopravu.
Zase se na tom napakuje plno lidí kolem, jako na všem. Asi museli vymyslet něco dalšího, jak daňový poplatníky víc oškubat.
ČR neříká nic, to chce úchylná ultralevice piráti a stan
rapotačka:
Ani jsem to nedočetla. Mám jen jedny nervy. Vědkyně dobrá, ale když začla do vědy míchat ideologii a politiku - stálo to za….. Ideologie a politika do vědy prostě nepatří. ( Svobodná, bezdětná - taky o něčem svědčí ) Zpolitizovaný je celý GD.
Nechtěla, abychom byli závislí na nevyzpytatelné zemi….Zato USA s Trumpem , Francie s Macronem ( ten ani neví, jestli má doma ženskou nebo chlapa ) a EU s Leyenovou - ty jsou vyzpytatelné ! Vyzpytatelně nás vedou do…temných míst.
assil:Ono ty povolenky fungují trochu jinak než cenné papíry a výnosy z nich bude mít EU taky velké. Pak to budou přerozdělovat státům, ČR už říká, že to chce hlavně na sdílenou a poptávkovou dopravu.
Jak EU velké ? Podle zpráv to skupují hlavně Němci - firmy. Myslíte, že se o výnosy budou s někým dělit. A i kdyby něco ucmrndli, tak je to zas jen další páka na poslušnost zemí EU. A to hlásají, že se to dotkne hlavně střední a východní Evropy.
Nepotřebuji sdílenou dopravu - vy snad ano? Kdo z vás? Budete čekat až pojede i soused - až budete potřebovat třeba k doktorovi ? Dotkne se to hlavně venkova, kde jsou lidi na svých starých popelnicích závislí. Budu potřebovat jet do města, tak se budu poptávat, jestli nejede někdo další, jestli mě nenaloží ? Třeba lidi dojíždí od Žatce do práce do Prahy. Poptají se, auto nebude, budou mít Ačko ? Možná bude k dispozici sdílené kolo.
Mladí s tím souhlasí, myslí si, že jich se to nedotkne.
Noooo, osobně si nemyslím, že mladí tomu nevěří. Já bych tu skupinu spíš věkové diverzifikovala, ale označila bych ji jako městští liberálové.
Nebo takhle, je to něco, co vnímám u své bubliny. Většina lidí 50+ a naší “vidláci” (bez ohledu na věk) si celkem dobře uvědomují, co to současná podoba GD je (nutno podotknout, že ta původní myšlenka zas tak špatná nebyla). Za to moje řekněme tomu velkoměstská intelektuální bublina se celkem za GD bije, i když připouští, že asi vše není ideální, odmítání GD berou jako útok na Evropské hodnoty a jako ničení ŽP. Už mi z více stran přišla k podpisu petice na záchranu MŽP a už jsem u pár lidí na blacklistu, že jsem ji nepodepsala….nebo nechápou, jak to můžu nepodepsat, kdyz jsem teda ten : ochranář".
No a mezi tím fluktuuje řada lidí, kterým je to putna, vlastně ani neví, co to GD je a ani je to nezajímá.