Rapotačko, máte něco, co není na fejsbůku, a obsahuje to teorii, co by se stalo, kdyby se UA na začátku invaze vzdala? Já jsem zatím na takový článek nenarazila, prostě moje sociální a virtuální bublina mi tohle nenabídne.
Nejsem Ra. Asi už nemá sílu. Je mnoho dost věrohodných, chytrých lidí, kteří mnohokrát vysvětlili, že problém je mnohem starší. Ani já nebudu opakovat, co i tady bylo psáno několikrát. ( Fejsbůk nečtu, nemusím být všude). Trochu kreativity by to chtělo.
Já jsem kus té plodné diskuze přeskočila. Teď vidím…..jak to bylo v jednom filmu? Máte pravdu, otevřeli jste mi oči, však si pamatuji na ty zmasakrované vesnice u nás. Jak jsem na to mohla zapomenout.
Já vám nevím, jestli lze srovnávat 68. s touhle situací. My jsme přeci byli spojenci a oni byli s Ruskem ve válce už od roku 14 (teda s nějakými separatisty…).
N (neregistrovaný)27.02.2026, 17:12:37xxx.xxx.189.103
Orionka:
Nemyslím, že třetí je , nebo byla, cílem. Ale to ani druhá. Cílem od 19. stol. a možná i dřív, je rozebrat si RD.
Která “madam” to řekla? “Není spravedlivé, aby Rusko mělo všechno. Musí se rozdělit” Určitě byla z USA a možná měla české kořeny.
A tak to USA a UK vzaly zkratkou. Oslabí RF i Evropu a vytvoří si předpolí. A blbce, co půjdou umírat.
Oni když mocní tohoto světa nevědí kudy kam a co s tím, vždy je ještě možnost stádo nechat vymlátit a začít “znovu”.😐 Moc bych si přál abych se mýlil, ale mám velké obavy.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 27.02.2026, 17:12:37
Celkem bych i věřila tomu, že je za tím ekonomika. Někteří tvrdí, že globálně je na pokraji krachu, dluhy, tisk peněz, inflace a v podstatě to nelze normálně už napravit, a na to byla vždycky válka nejlepší řešení.
N (neregistrovaný)28.02.2026, 01:02:35xxx.xxx.189.103
assil:
Celkem bych i věřila tomu, že je za tím ekonomika. Někteří tvrdí, že globálně je na pokraji krachu, dluhy, tisk peněz, inflace a v podstatě to nelze normálně už napravit, a na to byla vždycky válka nejlepší řešení.
N (neregistrovaný)01.03.2026, 21:39:08xxx.xxx.189.103
Lidi a co říkáte na “napadení” Iránu Američany? Když si to uvědomíte, tak je to stejné jako Putin na Ukrajině,ne? 🙂 A nic? Já čekal že sem raději ani nepolezu a on tak nějak klid? Po invazi RF na Ukrajinu byl Putin vrah, zrůda a teď nic? 😯 Sakra to je zvláštní..
Odpověď na příspěvek uživatele N z 01.03.2026, 21:39:08
Jako co aby mě zase někdo tady osočoval co a jak blbě myslím? A dokonce, že jsem to a tamto? No tak radši nic a každý co měl nějaký názor po tom co tu prošlo tak na to se.e. Asi tak.
Uvidíme, jak se k Íránu postaví mezinárodní společenství. Zatím se zdá, že kde nic, tu nic. Invazi na Ukrajinu odsoudili hned ten den.
Írán dlouhodobě podporuje terorismus, prodává zbraně nejhorším, a ještě se pokouší drbat se na bradě, jestli by nešlo obohatit trochu toho uranu. Ještě k tomu mám takový dojem (možná mylný?) ohrožovali Íránci euroasijskou obchodní tepnu. No a jistě by se ještě něco našlo. Nějaká ta potlačování lidských práv jsou už nezajímavá třešnička na dortu, kvůli tomu by nikdo nehnul brvou.
Tak jestli to není trochu jiná situace. Si říkám. No ale jak bylo řečeno, moje názory jsou neinformované, tak si toho nevšímejte, to já tady jen tak, aby řeč nestála 🙂
Uvidíme, jak se k Íránu postaví mezinárodní společenství. Zatím se zdá, že kde nic, tu nic. Invazi na Ukrajinu odsoudili hned ten den.
Írán dlouhodobě podporuje terorismus, prodává zbraně nejhorším, a ještě se pokouší drbat se na bradě, jestli by nešlo obohatit trochu toho uranu. Ještě k tomu mám takový dojem (možná mylný?) ohrožovali Íránci euroasijskou obchodní tepnu. No a jistě by se ještě něco našlo. Nějaká ta potlačování lidských práv jsou už nezajímavá třešnička na dortu, kvůli tomu by nikdo nehnul brvou.
Tak jestli to není trochu jiná situace. Si říkám. No ale jak bylo řečeno, moje názory jsou neinformované, tak si toho nevšímejte, to já tady jen tak, aby řeč nestála 🙂
Jistě máte pravdu. A proto museli jednou z prvních raket vyvraždit plnou školu malých holek. A tou druhou duchovního vůdce 80 mil. muslimů. Říká se, že včetně rodiny, případných dědičných následníků i vůdce opozice. Co myslíte, že tam teď nastane? Demokracie? Jako v Sýrii po odchodu Asada? A co myslíte, že nastane v Evropě s milionem(y) muslimů? S cenou ropy, potažmo benzínu? Atd, atd…..Já jsem už takový katastrofista.
Jen jako pověstná třešnička na dortu - pomůže to RF.