Aktuálně: 1 956 inzerátů277 246 diskuzních příspěvků19 718 uživatelů

Politika...

Buggyra
Buggyra 09.03.2026, 06:22:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.03.2026, 22:01:58

Ale nejvyšší vyhrožuje Maďarsku, ne? Co jsem tak posledně pochytila. A Maďarsko již proti Ukrajinským zájmům použilo sílu, pokud jsem správně pochopila noticku o zadrženém autě s penězi.

Je tedy pravda, že přes víkend jsem se věnovala bohulibějším činnostem, takže třeba mi ještě přes víkend něco uniklo.
Žádná škoda

Orionka (neregistrovaný) 09.03.2026, 07:13:26 xxx:xxx.991b:7dda
Buggyra:

Ale nejvyšší vyhrožuje Maďarsku, ne? Co jsem tak posledně pochytila. A Maďarsko již proti Ukrajinským zájmům použilo sílu, pokud jsem správně pochopila noticku o zadrženém autě s penězi.

Je tedy pravda, že přes víkend jsem se věnovala bohulibějším činnostem, takže třeba mi ještě přes víkend něco uniklo.
Žádná škoda

To žvanil Vetchý.

trojAAAcko
trojAAAcko 09.03.2026, 08:19:23 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.03.2026, 06:22:58

Asi tak, ale u mě to byl týden mimo. 😀Tomu Íránu jsem se záměrně vyhnul, protože nic nevím a o to se nezajímám takže jsem neviděl relevantní důvod se vyjadřovat. Pak tady ty lety. 😀 Na FB jsem to zaznamenal, ale už je po volbách a nějak už mě ta politika taky tak netáhne. Ještě mi přijde, že na FB je to víc toxičtější (ty politické témata) a horší vymejvárna mozků z obou stran, že raději dělám něco produktivnějšího. V sobotu 28.2. jsem začal bourat a dělat novou elektroinstalaci a včera už jsme zase svítili. Za týden (resp. 8 dní) elektro skoro komplet udělaná v celé “bytové jednotce” rodinného domu (dvougenerační, ale tato část byla původně dílna a děláme z toho menší byt pro hosty - cca 35m2) - ještě zarovnat zdi, zadělat žlaby, já si dneska odpoledne zadělám rozvaděč který je už zapojený. Za 2 týdny to bude asi komplet hotové ve třech lidech (já - ranní provoz, manželka a její maminka - 3 směnný provoz). Bavilo mě to víc než se rozčilovat nad politikou, že si támhle nějaký papalášek letěl do Milána nebo na Slovensko. Jo a zdražila nafta a to mě nehorázně štve, Normálně bych zorganizoval další defenestraci - aby to nebylo tak apolitické. 😀

Buggyra
Buggyra 09.03.2026, 08:42:31 xxx.xxx.198.226

Ohledně elektriky - elektroniky mě napadá, že mám vlastně nějaké téma do AI, tak já tam písnu. Já o víkendu stavěla a plnila zvýšené záhony a mrkev, ředkvička a hrášek a sazečka jsou v zemi. Takže asi i kdyby mi šáhedy lítaly nad hlavou… Já jsem zdražení benzinu ještě nezaregistrovala, protože mám ještě půl nádrže a to mi ještě na 14 dní vydá. Co se plynu týče, ten se nepohne tolik, takže můj žrout na LPG bude spokojen. Jo a taky musím zdělat zásoby loňského benzinu od koní (do sekaček, křoviňáku, centrály…), takže ještě pár litrů do nádrže přihodím, než budu muset tankovat. Ale tak pro mě jako “milionářku” to nemá význam, pár korun sem, pár korun tam. Teď jsme měli jet asi 100 km na závody (dost možná i dvěma auty) a nejeli, takže jsme ušetřili takových peněz, že můžou být PHM třeba za 50 a v rozpočtu to díky tomu uvidíme až za měsíce. A jestli se konečně dotarabím koupit si to elkolo, tak do práce už autem přes léto nepáchnu a budu autem jezdit o víkendu jen tak z plezíru, aby se prostartovalo… 
Kamarádka důchodka na vozíku nervy v kýblu, že si potřebuje do stodoly nasyslit naftu, když zdražuje, a kdo ví, co bude, ona projede asi třicet litrů za půl roku, mám spíš strach o její pal. filtr než o její peněženku, mě vyslala do stodoly zjistit, kolik má kanystrů a donést je do baráku, aby je při nejbližší příležitosti mohla vzít naplnit. Takže žádné prázdné kanystry nemá a podle pečlivě popsaných kartiček na nádobách ve stodole tam má uložených nějakých 100 litrů nafty, takže asi tak do konce životnosti jejího auta… (plus nějakých 50 litrů benzinu, takže do konce životnosti její sekačky) 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.03.2026, 10:44:32 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 09.03.2026, 08:19:23

Úplně mi mluvíte z duše 😀

Já jsme celkem homo politicus, ale mám svý osvědčený tři různý podcasty týdně, který si poslechnu, je tam nějakej souhrn a stačí mi to. Socka a celkově mý okolí začíná být politicky dost vyhrocený, podporovatelé AB a kol. i podporovatelé….už ani neřeknu opozice, ta nějak zmizela, spíš bych řekla prezidenta 😀 a jak ti první žili v děsným strachu za minulý vlády, tak ti druzí se totálně emočně hajpují teď. 
No a po tý  po hysterii o repatričních letech jsem si řekla, že tohle  nebude součást mýho vesmíru. No a ve jménu moudra  “mysli globálně, jednej lokálně” dělám bohulibý činnosti pro lidi a přírodu v práci, a ve volným čase dělám bohulibý činnosti pro lokální děti. Víc ze sebe jako jeden živáček nevymáčku a odmítám si mozek zas**** zbytečnýma emocema. 

trojAAAcko
trojAAAcko 09.03.2026, 12:21:44 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 09.03.2026, 10:44:32

V mém případě bych si dovolil “mysli globálně, jednej lokálně” změnit na “mysli na sebe, jednej pro sebe”. 😀 Jsem hroznej sobec. Přešel jsem do stavu přijímání informací abych nevypadnul tolik z politiky (chci za necelý 4 roky zase nějak odvolit), ale vzhledem k tomu, že jsem volil stejně už potřetí v řadě tak se to asi při dalších volbách moc nezmění. 😀 

Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, ale to spíše bude pro Assil. Když tady padlo to téma surovin pro Čínu, robotizace apod… a psal jsem o Austrálii, že si hodně zakládá na přírodu tak mám jeden krásný případ pro představu. O víkendu jsme měli zase sraz chovatelů s přednáškami a p. Fabiánek z Ústí nad Orlicí který se zabývá pavouky měl přednášku o pavoucích z Nového Zélandu (dlouhá, ale krásná s mnoha fotkami). Na konci říkal, že chtěl přivézt vzorky do ČR a měl let NZ - Austrálie - JP - ČR a říkal, že když vyřizoval papíry na převoz a ptal se děkana z Univerzity na NZ tak dostal od něj varování, že v Austrálii bude mít velký problémy a že jsou schopni ho i zavřít i když bude mít papír na převoz zvířat který nejsou ani z Austrálie. Prý i ten děkan často s tím bojuje když převáží vzorky z NZ na Univerzitu do Austrálie se kterou spolupracují.

assil
assil 09.03.2026, 14:08:39 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 09.03.2026, 12:21:44

Jo Austrálie je tím známá, že si tohle hodně hlídají, asi ta zkušenost s králíkama nebo tak. Ostatně i dovoz psů je docela masakr, to nám jednou vysvětlovala chovatelka na foru, pes nejen že musí do státní karantény, ale pak má ještě karanténu doma. 

trojAAAcko
trojAAAcko 10.03.2026, 09:37:40 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 10.03.2026, 06:57:54

Vůbec netuším kdo je Sodomka či jsem nevěděl, že Moravec je v nějaké neziskovce, ale na tom odchodu mě zarazila jedna věc.

Zaregistroval jsem ten jeho odchod se spojením zrušení poplatků a návrat na původní financování a p. Moravec už nemůže garantovat nezávislost. Mě jen napadla ta otázka jak garantoval tu nezávislost před zavedením tich poplatků? 😀 Možná nevím nějaké informace nebo mi něco uniklo, ale i tak mi to přijde zvláštní a jako slabé odůvodnění.

Prostě i v zaměstnání se stává, že po zavedení změny se pak vrací k původnímu standartu a normální reakce je typu pokrčení ramenou a věty “tak se zas vracíme do starých kolejí” a jede prostě dál. Toto mi přijde jako zbytečný drama, ale jako nahrávka na smeč pro určité skupiny - proč ne. 😀

assil
assil 10.03.2026, 10:20:08 xxx:xxx.aafb:be01
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 10.03.2026, 09:37:40

Ty poplatky domácností za tv se zaváděly někdy v 50.letech, to tam Moravec asi ještě nebyl. 🙂

A má pravdu, jakmile státní televizi platí vláda, stává se hlásnou troubou vlády, proto to taky tak funguje jen v zemích jako je Slovensko nebo Maďarsko. V normálních státech financování veřejnoprávních médií nikdy není od státu. To že momentálně ČT je žumpa na této věci nic nemění a odchod Moravce je asi spíš souběhem situace neschopného vedení a budoucích plánů vlády s financováním.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.03.2026, 10:35:21 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.03.2026, 10:20:08

Ty poplatky domácností za tv se zaváděly někdy v 50.letech, to tam Moravec asi ještě nebyl. 🙂

A pak se teda zrušily a financoval to zase stát.

A má pravdu, jakmile státní televizi platí vláda, stává se hlásnou troubou vlády,

To vůbec nerozporuji.

V normálních státech financování veřejnoprávních médií nikdy není od státu.

To je hodně relativní.

proto to taky tak funguje jen v zemích jako je Slovensko nebo Maďarsko.

A dokonce i v Belgii kde máme Brusel. Viděl jsem obrázek v rámci EU kde se veřejnoprávní média jsou placený státem nebo poplatky a v Belgii to mají státem.

odchod Moravce je asi spíš souběhem situace neschopného vedení a budoucích plánů vlády s financováním.

Může být. Zas tolik se o tom neinformuji. Je mi to nějak ukradené. 😀

Ariska
Ariska 10.03.2026, 13:42:02 xxx:xxx.d4c7:ff2f

Odchod Moravce mi je tak nějak jedno , i když jsem četla, že to byl jeden z nejsledovanějších pořadů. 

ale spíš mě zajímá budoucnost TV , nejen ČT. Až odejde generace lidí zvyklá na televizi, možná bude potřeba změna. Moji mladí kolegové sice koukají na survivora, ale taky se dnes hodně kouká na internet , příp. streamovací služby.  

Takže jestli není dizkuze o poplatcích zbytečná.

trojAAAcko
trojAAAcko 10.03.2026, 14:02:04 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 10.03.2026, 13:42:02

Až odejde generace lidí zvyklá na televizi, možná bude potřeba změna.

To si myslím, že adaptace už na toto je. Mnoho i stanic mají na internetu své vysílání co je v TV - tzv. zrcadlení a myslím si, že jsou docela v ohrožení reklamy (oni je tam stejně nějak nacpou), protože aby si to nepouštěl každý tak si to zpoplatní. Podle mě to dopadne tak, že v případě kompletního zrušení dnešních stanic se změní jen “ta cesta” jak to promítat. Už  žádný settoboxy, satelity na střechách a kdo bude chtít koukat zadarmo tak reklamy bude mít a kdo si zaplatí (předplatné) tak se bude koukat bez reklam a cena bude nastavena tak aby to lidi zaplatili, ale hlavně aby ta stanice vydělávala takže si to manažeři spočítají hodně přesně - toho se nebojím. Takže krabička setoboxu nahradí krabička chytré televize a vše při starém.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.