Paralelně - 4 témata.
Politika...
A Lidice? Ani zmínka?
Před 84 lety byla vyhlazena obec Lidice německými nacisty
(+diskuze)
https://www.facebook.com/photo/?fbid=898595346483583&set=a.648680168141770
Připomínat Lidice se moc nehodí, přece mnohem víc trpěli Němci v odsunu. Chce se mi … víte co.
Vím. Moje šlechetná sestra by řekla=napsala blinkat, já ne,
mluvím jak mi zobák narost …
Mladší možná netuší …
BaLu:Připomínat Lidice se moc nehodí, přece mnohem víc trpěli Němci v odsunu. Chce se mi … víte co.
Jednou se dozvíme, že jsme vlastně ty sudety ukradli Němcům my a musíme je vrátit a omluvit se.😀 Co my víme až AFD převezme moc..😐
BaLu:Připomínat Lidice se moc nehodí, přece mnohem víc trpěli Němci v odsunu. Chce se mi … víte co.
Myslím si, že není potřeba rýpat. Já si třeba o Lidicích čtu už od včera, ačkoliv jsem zde byla označena za nácka. Je vidět, že můj postoj nikdo nepochopil. Vy to máte prostě pořád rozdělený na MY Češi a ONI Němci a kdo není s námi, je proti nám. Víte, co je zajímavý? Že pokud nebyli ti nacisti zodpovědní za Lidice popraveni u nás v ČR hned do roku 48, tak se jim nic nestalo. Někteří byli odvezeni do SSSR a pracovali jako agenti, případně i dvojití agenti nebo jim byla nabídnuta spolupráce s STB. To asi nikomu nevadilo, že zločinci ušli trestu.
Nejvíc nacistů zkončilo bez trestu v USA
Nečekala jsem, že se ozvete… Nepsala jsem svůj příspěvek s myšlenkou na vás.
Bohužel, trend banalizovat nebo vůbec nepřipomínat utrpení skutečných obětí války a Němců, a naopak zveličovat excesy Čechů při divokém odsunu Němců, je tu už delší dobu. A nejste to zdaleka jen vy, kdo to cítí pro mě naprosto nepochopitelně.
BaLu:Nečekala jsem, že se ozvete… Nepsala jsem svůj příspěvek s myšlenkou na vás.
Bohužel, trend banalizovat nebo vůbec nepřipomínat utrpení skutečných obětí války a Němců, a naopak zveličovat excesy Čechů při divokém odsunu Němců, je tu už delší dobu. A nejste to zdaleka jen vy, kdo to cítí pro mě naprosto nepochopitelně.
Nepochopitelně? No, tak já tomu asi nerozumím, když jako odveta za Lidice stačí povraždit německé ženy, děti a starce místo zodpovědných zločinců, kteří se toho masakru v Lidicích opravdu zúčastnili a pak si po válce někde v poklidu dožili. To zas nechápu já.
Nemá smysl s vámi diskutovat. Nejste schopna na tehdejší události a dění nahlížet tehdejší optikou, nepřipouštíte, že po šesti letech války a utrpení v lidech prostě bouchly saze.
BaLu:Nemá smysl s vámi diskutovat. Nejste schopna na tehdejší události a dění nahlížet tehdejší optikou, nepřipouštíte, že po šesti letech války a utrpení v lidech prostě bouchly saze.
Já samozřejmě chápu, že tehdy bouchly saze. Ale už nechápu to, že to ještě dnes může někdo obhajovat. Ano, smysl diskutovat nemá, každá máme svůj pohled. Jen pro mě bude vražda vždycky vražda, prostě to tak mám.
Ach jo. Z toho, kdo to umí pochopit, děláte člověka, který to obhajuje. Fakt je další diskuze jen ztráta času. Mějte se.
BaLu:Nečekala jsem, že se ozvete… Nepsala jsem svůj příspěvek s myšlenkou na vás.
Přitom málokdo ví, že drtivá většina odsouvaných Němců se nakazila úplavicí a na ni mnoho z nich zemřelo ještě na území ČR.🙂 Pro mě je vzkaz historie zcela jasný. Odpouštět mohu, ale zapomenout nikdy nesmím.
Já nad tím tak přemýšlím a opravdu něktetré myšlenkové pochody nedokážu pochopit. Sudety vám Němci prostě ukradli podobně jako když vám zloděj ukradne auto. Dobrá, ale slavit s ním to výročí krádeže? 😀 Tím spíš když vám ho vrátil jen z důvodu že ho chytili. 😀Nebo snad Němci v případě vyhrané války měli v plánu pohraničí vrátit? A ještě přijede člověk co do nedávna zrovna České republice moc na jméno přijít nemohl? Hlasoval i proti přijetí ČR do EU a podobně. To muhle člověku lze vůbec něco věřit?
N:Já nad tím tak přemýšlím a opravdu něktetré myšlenkové pochody nedokážu pochopit. Sudety vám Němci prostě ukradli podobně jako když vám zloděj ukradne auto. Dobrá, ale slavit s ním to výročí krádeže? 😀 Tím spíš když vám ho vrátil jen z důvodu že ho chytili. 😀Nebo snad Němci v případě vyhrané války měli v plánu pohraničí vrátit? A ještě přijede člověk co do nedávna zrovna České republice moc na jméno přijít nemohl? Hlasoval i proti přijetí ČR do EU a podobně. To muhle člověku lze vůbec něco věřit?
To muhle.😀😀 Já tak dobrá čecha.😀
VELKÁ myšlenka:
Všichni se bojíme války. Jen každý z nás doufá v jiné řešení, jak se jí vyhnout.
Můj oblíbený - czeXperiment
https://www.youtube.com/watch?v=H0i9uHgtpPI
nestěžoval si tu někdo na cenzuru za vlády pětikolky?
Honza Hrušínský slavil 71. narozeniny. Při této příležitosti jej ze CNN Prima News požádali o rozhovor. Poslali mu otázky a on na ně odpověděl. Nijak se necenzuroval a napsal naprosto jasně, co si myslí o účasti na summitu NATO, Oto Klempířovi, Babišovi, Turkovi, Okamurovi a dalších z hnědé koalice. Rozhovor ale ZVEŘEJNĚN NEBYL.
Snad ho nepotkáte, to by …