Sarah, to co vadí mně i mnohým lidem, je sjezd Sudetoněmeckého Landsmanschaftu v naší republice, tedy organizace, kterou založili nacisté po válce, která měla několik desetiletí ve stanovách, že usiluje o zrušení Benešových dekretů. Jejich šéf, Posselt, hlasoval proto pro nepřijetí ČR do EU. A i když tu část o zrušení Benešových dekretů ze stanov vyjmuli, protože to v mezinárodním prostředí nevypadalo dobře, neznamená to, že to není jejich přáním a programem. Jen o tom nemluví, nepíší, a tato strategie se vyplácí, protože mnozí uvěřili, že jim už o to nejde. Není to prvoplánově o majetku, ale o vlivu. Každý, kdo za sjezdem SL vidí jen to, že přijelo pár starých Němců do Brna, je naivní. Hodně naivní. Do ČR mohou Němci jezdit podle libosti, mohou se tu volně pohybovat, mohou kdykoliv uctít památku svých předků, stejně, jako sem mohou jezdit další cizinci. Tak proč sjezd? Ať si takové oficiální věci pořádají v Německu. Ale tady se toho chytli kolaboranti z Meeting Brno a hradní loutka, kteří se předháněli, jak jim lezli do řitních otvorů.
Sjezd SL v ČR byl plivnutím na hroby lidí umučených a vězněných Němci. Jedním z těch mučených a vězněných byl můj dědeček. Měl štěstí, přežil, ale jen taktak. Ten, kdyby mohl, by sudeťáky hnal.
Ovšem kdo nechce pochopit nepochopí.
Není to o pochopení nebo nepochopení, prostě mám jiný názor a fakt Němcům do pr.ele nelezu. Ten Posselt taky jednou umře a s ním všichni sudeťáci, kteří měli na začátku války 5 možná 10 let, jejich děti a vnuci s válkou nemají nic. Ano, můžou z nich taky být náckové, ale to máme i my tady různé nacionalisty. Odsuzovat šmahem celý národ mně prostě přijde přes čáru, to je jak kdyby někdo tvrdil, že například všichni Češi jsou zloději, protože někteří mně někdy něco ukradli. Nebo že všichni Češi jsou komunisti. Nebo vy se cítíte vinna za politické procesy v 50. letech?
Na tom sjezdu jsem nebyla, takže nevím, co tam zaznělo za projevy, jestli tam opravdu někdo dával hlasitě najevo, že si na něco dělá nároky. Osobně si myslím, že Němci mají teď úplně jiné starosti.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 07:19:42
No a to je chyba vaše i jiných.
Za prvé si, nevím proč, myslíte, že SL bude své úmysly troubit do světa. Proč by to dělali?
Za druhé, už podruhé jsem napsala, že mi vadí sjezd SL v naší republice a taky proč mi vadí. A dvakrát jsem napsala, že jednotliví němečtí turisté mi nevadí. Napsala jsem to jinými slovy, ale nešlo to nepochopit.
Za třetí, asi nedokážete dohlédnout dál než skutečně vidíte a nedokážete zpracovat, že i když aktéři druhé světové války jsou téměř všichni mrtví nebo těsně nad hrobem, v potomcích myšlenky žijí a pocity nespravedlnosti odsunu jsou stále živé i přes jednu, dvě generace. Ani já, i když jsem se narodila dávno po válce, nezapomínám, co Němci dědečkovi a potažmo naší rodině udělali.
Pořád je to tak, že my Německu a Němcům nic nedlužíme, ale naopak. Už nějakou delší dobu se nám někdo snaží podsunout že dlužíme, že se máme omlouvat a že jsou odsunutí Němci oběti. Ne nejsou. Kdyby tito Němci nepřispěli k rozpoutání války, kdyby žádná válka nebyla, dodnes by seděli na svých domech, statcích, fabrikách, atd. K odsunu by nebyl důvod.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 03.06.2026, 16:29:36
Tohle ale není ukopání pro výstrahu (naštěstí!). Je to samozřejmě špatně, ale na YT hádám cenzurují videa, kde je někdo usmrcen. Já měla z poznámky “jak se chovají ke svým vojákům” - tedy nikoli brancům - a “umlátit spoutanýho kluka” - pocit, že se jedná třeba o lapené dezertéry nebo jiné “podvratné” živly, na kterých jejich spolubojovníci exemplárně ukazují, proč mají ostatní zůstat bojovat. A taková videa nebudou podle mého ani na FB ani na YT a já netuším, kde bych se k nim zrovna já třeba dostala. Tak mě zajímá, kam na ně chodí rapotačka, protože abych já se k takovému obsahu dostala, musela bych po tom cíleně jít a vyhledávat to. Běžně mi to prostě socky ani jiný virtuální prostor nenabízejí (opakuji - naštěstí!). Nezajímá mě obsah těch videí, jen mě zaráží, že česká důchodkyně na taková videa někde naráží. Moje české důchodkyně například, co není na TV nebo na Novinkách, to nevědí…
Za prvé si, nevím proč, myslíte, že SL bude své úmysly troubit do světa. Proč by to dělali?
Za druhé, už podruhé jsem napsala, že mi vadí sjezd SL v naší republice a taky proč mi vadí. A dvakrát jsem napsala, že jednotliví němečtí turisté mi nevadí. Napsala jsem to jinými slovy, ale nešlo to nepochopit.
Za třetí, asi nedokážete dohlédnout dál než skutečně vidíte a nedokážete zpracovat, že i když aktéři druhé světové války jsou téměř všichni mrtví nebo těsně nad hrobem, v potomcích myšlenky žijí a pocity nespravedlnosti odsunu jsou stále živé i přes jednu, dvě generace. Ani já, i když jsem se narodila dávno po válce, nezapomínám, co Němci dědečkovi a potažmo naší rodině udělali.
Pořád je to tak, že my Německu a Němcům nic nedlužíme, ale naopak. Už nějakou delší dobu se nám někdo snaží podsunout že dlužíme, že se máme omlouvat a že jsou odsunutí Němci oběti. Ne nejsou. Kdyby tito Němci nepřispěli k rozpoutání války, kdyby žádná válka nebyla, dodnes by seděli na svých domech, statcích, fabrikách, atd. K odsunu by nebyl důvod.
Tak se prostě neshodneme, protože já to cítím jinak. A rozhodně ne jako chybu. On ten komunismus v mnohých Češích taky přetrvává, ne že ne. A řeší to někdo?
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 03.06.2026, 19:29:53
Nedivím se, ale měl by se naučit filtrovat, co vypustí z tlamky nebo namaluje na plakát. Rozdělování společnosti a podněcování k nenávisti k skupinám obyvatel je skvělý recept na Hitlera. Díky nechci.
Odpověď na příspěvek uživatele Penelope z 04.06.2026, 06:17:13
Nějak vám uniklo, že já jsem cenzurován ne vy. Dezolát je pro mne od libtardů čest, dnes totiž nálepku dezolát používají jenom levičáci nízké mentálnní úrovně co se nechávají manipulovat progresivní prolagandou. O čemž svědčí i manipulativní nevyváženost vašich příspěvků.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2026, 08:27:47
Proboha, co filtrovat? Pravdu?
Nezajímala jsem se o blbou politiku, do prvních vražedných muslimských útoků v r. 15.
Registrovala jsem, že to začalo být na denním pořádku, nám to neva a rádi si to pustíme k nám. Teda z…i = vláda nás chce obohatit. T.O. dává méně bystrým náhled, před podepsáním migračního paktu, varuje lidi, ale marně, navolí je stejně. Láska, láska, vítáme vás, respektujeme vaše zvyky, pojdte si k nám zapíchat. T. O. ty mlč a nestraš nebo…!!!
Jen o tom nemluví, nepíší, a tato strategie se vyplácí, protože mnozí uvěřili, že jim už o to nejde.
To je jak kdybychom si psali o KSČM 😀 No taky není proč tu stranu zakázat, i když se hlásí ke komunismu. Prostě tím, že nemají ve stanovách a programu, že budou perzekuovat politické vězně a upírat práva nepohodlným lidem a cenzurovat, na co přidou, se zlegalizovali, a tak to v demokratické společnosti je - co není zakázáno, je dovoleno. No třeba na to demokracie dojede, to ať ukáže budoucnost, ale zatím tu takové zákony máme, to znamená můžete s tím samozřejmě nesouhlasit, ale nemůžete to zakázat.
No tak buď můžu napsat, že důchodci mi užírají z důchodu, protože je jich moc nebo se dožívají moc vysokého důchodového věku.
Nebo můžu napsat, že důchodců bude výhledově stále více a abychom si udrželi nějaký dobrý životní standard pro ty stávající i ty budoucí, bude potřeba důchodová reforma.
To jsem myslela filtrací toho, co pustit přes zuby. Obojí nese pravdivou informaci, no každé vyvolává trochu jiný pocit a trochu jinou reakci.
Je špatné vyvolávat v lidech pocit, že KAŽDÝ příslušník určité skupiny lidí je špatný. Je to jednoduché.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.06.2026, 09:17:22
Nebo můžu napsat, že důchodců bude výhledově stále více a abychom si udrželi nějaký dobrý životní standard pro ty stávající i ty budoucí, bude potřeba důchodová reforma.
Nebo se množit jako králíci, zvýšit porodnost a průměr dětí na ženu. 🤫😄
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 07:19:42
A já se vsadím, že u Posseltů doma se vychovávalo k tomu, že Benešovy dekrety jsou čiré zlo, a že i jeho syn a vnuk se budou do konce svých dní bít za to, že nacisti měli pravdu a Sudety patří po právu Německu, nebo aspoň nějaké narovnání (první dcery rodin bydlících na tom území?). A proto by měli viset do třináctého kolene.
Už nějakou delší dobu se nám někdo snaží podsunout že dlužíme, že se máme omlouvat a že jsou odsunutí Němci oběti.
Já jsem takové informace vůbec nezaregistrovala, naopak zmínek o divokém odsunu nebo jakémkoli odsunu po osvobození jsem zaregistrovala po málu. Akcentují se hodně zločiny nacismu, při každém výročí běží dokumenty, teď zase Vinohradská vysílá Katy s Hitlerem v čele, oběti za koncentráků dávají rozhovory na běžícím páse - ještě jsem neviděla rozhovor s odsunutým Sudeťákem… asi jiná bublina?
Nezajímala jsem se o blbou politiku, do prvních vražedných muslimských útoků v r. 15.
Registrovala jsem, že to začalo být na denním pořádku, nám to neva a rádi si to pustíme k nám. Teda z…i = vláda nás chce obohatit. T.O. dává méně bystrým náhled, před podepsáním migračního paktu, varuje lidi, ale marně, navolí je stejně. Láska, láska, vítáme vás, respektujeme vaše zvyky, pojdte si k nám zapíchat. T. O. ty mlč a nestraš nebo…!!!
Jenže Okamura strašením rozděluje společnost a zbytečně. Nějaké Česko pro ně (zatím) není atraktivní. Jsou tu horší problémy - chybějí doktoři, přibývá důchdců.
A krom toho, Evropanů ubývá a v Asii a Africe je přelidněno. Dlouhodobě na to upozorňuje Attenborough. A kam asi ty lidi půjdou? Ja to beru jako vývoj, svět se mění.
Odpověď na příspěvek uživatele Penelope z 04.06.2026, 09:37:55
Ukrajinci taky nebyl problém, dokud nedostali dávky. Na to stačí jeden zákon a nařízení EU a je jich tady že i vás to bude mrzet. Ne jen proto že to budete do 70ti platit. To je ta mentální krátkozrakost levicových vítačů