Jo tak, málo korektní. A to na co jsem reagoval jste jistě četla. Urážka hned v první větě a pak lži a manipilace. To je v pohodě, vy neobolševici můžete.
Politika...
SPD - reakce
Orionka:Když vy stále píšete v polopravdách. To je snad horší než lež. Lež se dá vyvrátit, ale co s polopravdou.
Třeba: “O odsunu rozhodl sám Beneš”. Není to pravda - a pak mu neználci barví ruce. Beneš nebyl diktátor, stál v čele skupiny, která se snažila v rozbité republice obnovit fungující státní zřízení. Nebylo nic, nebyly úřady (někde byly ilegální dva a ne vždy se dovedli lidé dohodnout), bohužel se stali dopředu lumpové, tak to ve zmatcích je. Přesto dekrety schválila tehdejší poslanecká sněmovna. Pro jednoduchost jsou nazývány “Benešovy” a strašně mu to ubližuje.
Proč a jak vznikly dekrety, vím. O tom, jak to bylo s odsunem, jsem už podrobněji psala, navrhl je Beneš exilové vládě, vítězné mocnosti o něm vůbec nerozhodovaly. Jakým způsobem budou probíhat, se jednalo v Postupimi zrovna v době, kdy už divoké odsuny dávno probíhaly, takže nějaká jednání na ně neměla vůbec vliv, bylo dávno hotovo. To je zase komunistická propaganda, že se všechno svede na někoho jiného, aby bylo alibi. Ano, o mrtvých jen dobře, ale Beneš byl v naší historii docela smutná postava, umožnil rychlejší a snadnější nástup komunistů k moci.
Orionka:Ještě mám připomínku k těm Rusům. Určitě by se našlo v archivech, třeba kdo osvobozoval jižní Moravu. Určitě to byla Rudá (sovětská) armáda. Ale bylo to Rusové? Podle vyprávění byli “divní, bůhví odkud” Tišnov a okolí.
Já to vím, kdo jižní Moravu osvobozoval, byl to 2. ukrajinský front maršála Malinovského. Kdo v té armádě byl, asi bylo vcelku jedno, byla to Rudá sovětská armáda, jak píšete, takže ty vraždy, krádeže a znásilňování jdou navrub jí.
Ať čtu příspěvek Penelope tam nebo pozpátku třeba 10x, žádnou urážku tam nevidím.
03.06.2026, 20:25:19 xxx.xxx.147.163
vy neobolševici můžete.
Prosím pěkně, čím se vyznačuje neobolševik? Tím, že si potrpí na slušné vyjadřování?
Sarah01:Proč a jak vznikly dekrety, vím. O tom, jak to bylo s odsunem, jsem už podrobněji psala, navrhl je Beneš exilové vládě, vítězné mocnosti o něm vůbec nerozhodovaly. Jakým způsobem budou probíhat, se jednalo v Postupimi zrovna v době, kdy už divoké odsuny dávno probíhaly, takže nějaká jednání na ně neměla vůbec vliv, bylo dávno hotovo. To je zase komunistická propaganda, že se všechno svede na někoho jiného, aby bylo alibi. Ano, o mrtvých jen dobře, ale Beneš byl v naší historii docela smutná postava, umožnil rychlejší a snadnější nástup komunistů k moci.
Já se jen zeptám, kdo měl podle vás zajistit ten spořádaný odsun? V dubnu probíhal v protektorátě nejsilnější teror vůbec. Němci byli zdivočelí z prohry, z blížícího se konce. A tak byli pominutí. Jak si pak představujete, že je měli lidi deportovat? První se za divoký odsun omluvil Havel a pak dal a dál celá řada politiků. Dávno jsme s nimi smíření. Jen oni (DsL) se nikdy nesmířili s výsledkem 2.sv. A jak je vidět, ani někteří u nás.
Orionka:Já se jen zeptám, kdo měl podle vás zajistit ten spořádaný odsun? V dubnu probíhal v protektorátě nejsilnější teror vůbec. Němci byli zdivočelí z prohry, z blížícího se konce. A tak byli pominutí. Jak si pak představujete, že je měli lidi deportovat? První se za divoký odsun omluvil Havel a pak dal a dál celá řada politiků. Dávno jsme s nimi smíření. Jen oni (DsL) se nikdy nesmířili s výsledkem 2.sv. A jak je vidět, ani někteří u nás.
Opět, jak je zde zvykem, jste to překroutila. Na argumentační fauly nemá cenu odpovídat, prostě vždycky si najdete důvod, proč to a proč ono. Smíření nejste, jinak byste o tom všichni pořád nemluvili, nepsali a nevadilo by vám, že staří lidé se přijeli podívat do Brna. O výsledcích WW2 tady vůbec nikdo nic nepíše.
Sarah01:Ať čtu příspěvek Penelope tam nebo pozpátku třeba 10x, žádnou urážku tam nevidím.
Asi proto, že tam žádná není. Hodnotila jsem výkon soudu. Zaslouží si jen blaho, snad si to špatně nevyloží, stát se může cokoli.
Ještě jeden citát : Viděl jsem na nábřeží mloka. Za naši budoucnost bych nedal floka. Vždycky se najde dost těch, kteří za pár stříbrných, či za pár piv, budou volat “Ať žije salamandr šéf”.
kometa:vy neobolševici můžete.
Prosím pěkně, čím se vyznačuje neobolševik? Tím, že si potrpí na slušné vyjadřování?
Třeba o dezolátech?
Orionka:Já se jen zeptám, kdo měl podle vás zajistit ten spořádaný odsun? V dubnu probíhal v protektorátě nejsilnější teror vůbec. Němci byli zdivočelí z prohry, z blížícího se konce. A tak byli pominutí. Jak si pak představujete, že je měli lidi deportovat? První se za divoký odsun omluvil Havel a pak dal a dál celá řada politiků. Dávno jsme s nimi smíření. Jen oni (DsL) se nikdy nesmířili s výsledkem 2.sv. A jak je vidět, ani někteří u nás.
Zase lžete. Odsun byl dojednán v r43, odkaz tady je
https://www.youtube.com/watch?v=FS9TE7h2DMM&list=RDFS9TE7h2DMM&start_radio=1
Sarah, to co vadí mně i mnohým lidem, je sjezd Sudetoněmeckého Landsmanschaftu v naší republice, tedy organizace, kterou založili nacisté po válce, která měla několik desetiletí ve stanovách, že usiluje o zrušení Benešových dekretů. Jejich šéf, Posselt, hlasoval proto pro nepřijetí ČR do EU. A i když tu část o zrušení Benešových dekretů ze stanov vyjmuli, protože to v mezinárodním prostředí nevypadalo dobře, neznamená to, že to není jejich přáním a programem. Jen o tom nemluví, nepíší, a tato strategie se vyplácí, protože mnozí uvěřili, že jim už o to nejde. Není to prvoplánově o majetku, ale o vlivu. Každý, kdo za sjezdem SL vidí jen to, že přijelo pár starých Němců do Brna, je naivní. Hodně naivní. Do ČR mohou Němci jezdit podle libosti, mohou se tu volně pohybovat, mohou kdykoliv uctít památku svých předků, stejně, jako sem mohou jezdit další cizinci. Tak proč sjezd? Ať si takové oficiální věci pořádají v Německu. Ale tady se toho chytli kolaboranti z Meeting Brno a hradní loutka, kteří se předháněli, jak jim lezli do řitních otvorů.
Sjezd SL v ČR byl plivnutím na hroby lidí umučených a vězněných Němci. Jedním z těch mučených a vězněných byl můj dědeček. Měl štěstí, přežil, ale jen taktak. Ten, kdyby mohl, by sudeťáky hnal.
Ovšem kdo nechce pochopit nepochopí.
Podívejte co se dnes děje s Německem? To souvisí i se SL a jeho aktivitou. Německé zbrojení znepokojuje i Francii a další spojence. Je to objem který bohatě předstihuje spojence. Teď se podívejte jak sílí nacionalní AFD ( mimochodem současně také proruská). Se nám rýsuje budoucnost,co? 🙂 Vyzbrojené Německo s nacionální politikou? Nebo později s nacistickou? Něměli jsme to tady už jednou?
Anonymní:Zase lžete. Odsun byl dojednán v r43, odkaz tady je
Ano jedno z mých slov vámi citovaných není lží. Jestli ano, napište ho !
Orionka:Ano jedno z mých slov vámi citovaných není lží. Jestli ano, napište ho !
Oprava : ani
Taky se přidám k tomu, že nikdy opravdu nikdy nechci sjezdy tady u nás v naší vlasti Němců a taky kdyby k tomu mělo někdy přijít Rusů, tečka a přesto u naší rodiny nejede vlak.
Mojí rodinu poškodily jak Němci tak pak Rusové, následky máme do dnešních dní, tečka ( napíšu to jen jednou a nikdy více) .
Orionka:Ano jedno z mých slov vámi citovaných není lží. Jestli ano, napište ho !
U anonyma nepochodíte, tady lžeme údajně všichni.
Anonymní:Třeba o dezolátech?
Víte Anonyme,proběhla tu dizkuze, že libtard, ovce není urážka. Proč vám tedy vadí dezolát? Vy jste byl/a/o jediný, kdo se na to chytil.