Sardullah - nene 😄tak to mě po ránu fakt rozesmálo😄, tak takovýhle neznám! Ale když tak o tom přemýšlím, mám pocit, že všechny tyhle skupiny (Jehovisti, Živí člověkové a jiné ehm entity) mají jednu společnou vlastnost a to tu, že se jim nechce dělat! Protože tito lidé přece nechodí do práce, nebo jo? Jako ta “naše” jehovistka byla dřív úča, teď už tuším taky není, je jen sektářka. Protože tito lidé přeci chtějí žít jinak, že jo, alternativně, s vírou, ale ideálně u toho pobírat nějaký dávky, bo tak…Asi proto je tak nesnáším a vždycky když se někdo takovýhle zjeví, jako první nabízím práci! Zapůjčím i pracovní pomůcky jako krumpáč, lopata, hrábě či pracovní rukavice a pramenitá voda ze studny je vždy zdarma!! A ztratí se jak pára nad hrncem…😄
Tam jsou ale uvedené studie ze zahraničí. Já jsem našla třeba toto, je to sice z roku 2010, ale uvádí se tam: V roce 1989 byla v ČR průměrná porodní hmotnost 3308 g, poté klesla na 3276 g v roce 1991. Následně rostla až do roku 1999, kdy dosáhla hodnoty 3339 g, pak ovšem zase klesala a v roce 2007 dosáhla 3289 g.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.10.2024, 22:06:09
Nevšimla jsem si, že by Megi, na rozdíl od Vaší maličkosti, tady psala vulgárně, či zde někoho vulgárně oslovovala, zatímco Vy tak činíte běžně a ne každého to baví číst, víte? Nejste ve vesmíru sama.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 10.10.2024, 08:25:50
Nemínila jsem nic rozjíždět, jen jsem se vymezila proti hulvátském příspěvku. Zatímco v reálu se lidem takto jednajícím můžu vyhnout, tak v tomhle prostoru, kam chodím ráda kvůli zvířatům, bohužel ne. A myslím si, že vzhledem k tomu, že to tady může číst kde kdo, tedy klidně i děti, tak proč se nechovat slušně. Nechodím si sem číst nadávky a hulvátiny. Nepsala jsem té paní nic jiného, než aby se konečně naučila chovat slušně, protože ne každý je na její plivání zvědav. Je jediná tady, kdo se takto hrubě chová. Mně osobně to tedy prostě vadí tohle číst. Od kohokoliv. Přesně kvůli takovým lidem, jako je ona neloncám po žádných diskuzích seznamových, novinkových a nevím jakých. protože je to hnus. No tak jsem se mu snažila vyhnout tady, kde by to být nemuselo.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.10.2024, 16:03:33
nene,Bobča to nebyla..už nevím kdo,ale ptal se tu někdo..Je to tu teď fakt rychlé…Já spím s chobotem,tak spím dobře😔..Jen pár dní se budím mezi 3-půl4..taky mi začne šrotovat",tak si pustím něco v telce a pak pokračuju..Na spaní mi dávali na psychině Prothazin-malinkou zelenou lentilku..že není návyková..brávala jsem si ji pak cíleně v den úplňku,pokud jsem si ovšem všimla,že bude úplněk,bo úplněk mi bral spánek..Ve 2 v noci už bylo pozdě si ho brát..to jsem zjistila vždycky,až jsem nespala,že je ten oný jak kolo od vozu..První bydlení,kdy ho nevidím..Vždycky mi svítil do oken..Ale byla jsem pak ještě dopoledne mínusová,i když jsem si ho brala třeba v 9..Někdy jsem si jen půlku ukousla-což se nemá..Já mám opačný problém,jsem pořád ospalá(po o musím bucnout aspoň na hoďku,když to překonávám,jsem schopná usnout i v 7)..Koupila jsem si jakýsi Kofex,ale nepomáhá to..
Jsem marodná, mám telku jako zvukovou kulisu a hle pořad “Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli”, normálně by mě to nebralo, ale díl je o medonosných rostlinách a taky o čmelácích a výrobě čmelínu. Kdyby to někoho zajímalo, tak na ivysílání určitě najdete.
tohle sleduju taky😇..je to odpočinkový,člověk se tam ledacos doví…ten čmelín jsem teda prošvihla,nevím,"vo co go"..vrátím si to..
šla jsem zpětně po vlákně..nevím,co se tu stalo(napsalo)..nenašla jsem..Nemám ráda nějaké třenice..Je to zbytečné..Ani to nechci vědět…Chodím sem ráda,nabíjí mě to tu..A navíc-začíná podzim,tma ,celý den svítím..Dnes teda máme sluníčko,hned je veseleji..Jdu něco dělat..To 3v1 je nahoubelec..Když máš binec v obýváku,nemůžeš to hodit do ložnice,a s kuchyní je to nemlich to samé..😇😊🥰Takže holky-hlavu vzhůru a slunce v duši-jak to hlásal Zákopčaník…☀️
Ronja s motejlem (neregistrovaný)10.10.2024, 09:19:01xxx.xxx.15.10
Canka to byla….teda doufám🙂.
Fikovnice - u mě pouze klasické podzimní problémečky, nachlazení nebo covid přešly do dutin v kýblu, hluchýho ucha, hlava (psyché) nedostatkem spánku a kyslíku někde tadadáá támhle - musím se hódně soustředit, abych dala dohromady kloudnou větu a telefon na slyšící stranu🙃. Ale zas pobavím persóny v okolí.
A Vy už vítr výsledky RTG a ostatní? Máte ještě síly? Můžu popřát hodně sil? a brzké uzdravení🌷.
Žínko - já na “babičky” koukala ze začátku, ale nesedli mi moderátoři a na mě takový utahaný formát, no možná jsem o ledacos přišla. Úplně nevím, jestli zrovna pro Vás v tom díle bude něco zajímavýho, přeci jen jsme v tom rostlinstvu každá někde jinde😉.
Já v babičkách chytla většinou Burianovou,taky jsem si na ni musela zvykat,ale líbí se mi tam i ty vesničky,zvyky-máma pocházela ze Slovácka..Jak ještě používají ty staré mísy..a tak..Pěknic uvádí něco jiného,né? nebo se pletu?Pak ještě jak Rybová s (nevzpomenu si)..jó Herbář..ten se mi taky líbil..
ano,mám po vyšetřeních,EIT.EEG..(zkrz anestézii)RTG jsem měla už dřív..zítra jdu na krev,ve středu na předoperační..zase jsem se cítila u obvoďačky jak debil,minule mi dělala hned EKG,a to ostatní,bez papírů,a to jsem se šla jen domluvit,bo se tam nedá dovolat,a teď jsem měla papíry,a jdu až den před vyšetřením v Olmiku na ARO..Neurolog mě chystá,že uděláme zase MR hlavy někdy..Nechám se stejně jen napíchnout do zad..Jdu na to-v neděli odpol.nastupuju a v pondělí 21,jdu na zákrok..Sil mám hromadu..nakonec mě ta ,co budou operovat skoro vůbec nebolí🤭ta operovaná sem tam,ale jde to..👌
Ronja s motejlem (neregistrovaný)10.10.2024, 09:52:42xxx.xxx.15.10
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.10.2024, 09:42:49
Bobčo, s Vámi to jde rychle - operace. Máma si musela posunout termín na karpály druhý ruky a jde za rok. Tak na jednu stranu jste asi ráda, že to budete mít takhle za sebou, snad budete mít hojení dobrý, nácvik už máte, poradit si umíte, ale stejně…ať je dobře!
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.10.2024, 07:49:14
Sarah díky, že jste si dala práci, já něco podobného tay četla ale: je tam dodatek, že velké zkreslení výsledků dělá to, že v novodobé historii velké množství umělých oplodnění končí dvojčaty a tedy nízkou porodní váhou dětí.
A nové téma: prosím poptejte se i v okolí, nechce někdo dvě koťátka, tuším to jsou obě holčičky, rezavá a rezavobílá(blbka jsem samozřejmě zapomněla vyfotit🙄) Je jim odhadem max měsíc. Někdo je vyhodil k nám před barák k budce, kde přebývá ,,bezdomovec", který se jich ujal. Já je dnes viděla poprvé, má je tam prý tři dny. Bylo tam ještě černé, ale asi pošlo, byly prý v hrozném stavu. Leje jim mléko, tak mají pupky, tak jsem tam letěla s kotěcíma granulkama, naštěstí jsem měla vzorek pro Viktína. Musíme je někde udat, nejraděj bych, aby šly holky spolu. Teda pokud je dřív nepřejede auto, batolí se tam dva metry od cesty😟
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.10.2024, 09:58:41
Lesnizinko, z umělých oplodnění je asi 5 % těhotenství, již asi 15 let se do ženy vkládá pouze jedno embryo (u pokusů ivf hrazených že zdravotního pojištění). I když se používalo více informací embryí, tak pravděpodobnost dvojčat se zvedla asi o 20 %. Čísla dohledatelna na 3 kliknutí, pozor na to ohýbání statistiky
Sarah díky, že jste si dala práci, já něco podobného tay četla ale: je tam dodatek, že velké zkreslení výsledků dělá to, že v novodobé historii velké množství umělých oplodnění končí dvojčaty a tedy nízkou porodní váhou dětí.
Ano, ale taky je úplně na konci dodatek, že se rok od roku počet vícečetných porodů snižuje.
Ono je prostě klidně možný, že ve vašem okolí se rodí ty větší děti, jinde zase menší, a když se to zprůměruje, vychází úplně normální váha 3,3 kg. Vlastně můj starší syn byl průměr, měl 3,35 kg. 😊
Fikovnice - u mě pouze klasické podzimní problémečky, nachlazení nebo covid přešly do dutin v kýblu, hluchýho ucha, hlava (psyché) nedostatkem spánku a kyslíku někde tadadáá támhle - musím se hódně soustředit, abych dala dohromady kloudnou větu a telefon na slyšící stranu🙃. Ale zas pobavím persóny v okolí.
A Vy už vítr výsledky RTG a ostatní? Máte ještě síly? Můžu popřát hodně sil? a brzké uzdravení🌷.
Žínko - já na “babičky” koukala ze začátku, ale nesedli mi moderátoři a na mě takový utahaný formát, no možná jsem o ledacos přišla. Úplně nevím, jestli zrovna pro Vás v tom díle bude něco zajímavýho, přeci jen jsme v tom rostlinstvu každá někde jinde😉.
Ronjo, u mě záhada (hlavolamu 🙂) pokračuje. RTG je OK!!! Dr. prý, že budu mít plísňovou pneumonku, že je toho teď strašně moc (ta se nezobrazí na RTG). Už na to nějak nemám sílu…to řešit dalším vyšetřením. Polykám ATB, vykašlávám stále hrůzy…a po dobrání ATB se holt uvidí.
Jj, dutiny jsou chuťovka! Co na to máte? Chcete poradit nějaký lék nebo se to snažíte léčit spíš klidem, bylinkami atp.?
Ještě edituji: Teď už můžu napsat, že v mém případě už mi šly hlavou myšlenky třeba i na TBC. V tomto smyslu: Ufff…