Aktuálně: 2 687 inzerátů263 263 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Třetí víčko

Canka
Canka 27.02.2025, 20:46:34 xxx.xxx.212.25

Ahoooj holky,

Coudas ty mi fakt přijedeš něco postavit😂Jak mě by se tu hodil někdo takhle šikovný..nechcete se s manželem přestěhovat do Ústeckého kraje?😂

Včera jsem jela ke kamarádce pro stopadesátý škrabadlo pro moje kočičáky😂Kamaràdka se stěhuje k příteli a prý mají jedno škrabadlo a to stačí,tak jestli nechci za symbolickou cenu to její z bytu,že je jak nove…no samozřejmě jsem pro něj hned jela…kočičáci mají z dalšího škrabadla velkou radost😂Ale budu to muset probrat a nějaký ty starý škrabadla vyházet..jsou už KO některé..a jedno odnesu Bertíkovi do seníku..sice má venku stromy,ale škrabadlem určitě nepohrdne… dala jsem jí rovnou ochutnat i dubajskou čokoládu,protože jí ještě neměla a já měla už druhou…jo a jestli někdo chodíte do Lagarta(kavárny snad všude po ČR),tak doporučuji teď tu novinku,ten dubajský toast..bože to je dobrota!!!

Dneska jsme právě zase s jinou kamarádkou byli plánovat teď sobotní výlet - jedeme do toho Milana na otočku..no a byli jsme právě na baště v tom Lagartu a teda fakt mňamka ten sladký toast…totálně jsem se tam přejedla a do rána už fakt nic nejím…asi prasknu..

Jinak můj učitel angličtiny mi slíbil,že mi donese příští týden nařezaný štos vrbového proutí..tak zkusím něco zasadit ke slepičkám a něco do výběhu a pokusím se to obehant nějakým plůtkem,který Božka neprobourá a nesežere mi všechny proutky😂 

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 21:21:40 xxx.xxx.86.195

Niki, ty jsi asi spadla z višně🤣 tím všude, myslíš jako tohle? https://www.lagartocafe.cz/kavarny jako…když to není ani v Praze?!?😜 Tak to jsme fakt nebyli, ani toust jsme neměli😛 A dokonce ani dubajskou čokoládu. Za a) nikdy bych za takovou blbost nedala přehnané peníze, za b) nemám ráda mléčnou čokoládu a bílou už vůbec ne. Za c) nekupuju si ani jiné různě plněné čokolády, křupinkové a nevím s čím vším ještě existují, koukala jsem onehdá, že snad se vším🙄 Já jedině s kousky: ořechů, karamelu, malin, pomeranče… a za d) Tom je alergický na sezam😛

Miláno máte už tento víkend?👍

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 06:12:42 xxx.xxx.198.226

Ad bruslení - nedávno dávali Ledové ostří - přesně jsem měla stejné problémy jako ten hlavní hrdina - “zoubky!” 

Jako holka jsem tak moc toužila po klučičích bruslích… achjo. No měla jsem nějaké brusle z druhé ruky z nějakého bazaru nebo sekáče, na výběr moc nebylo, i mi snad byly o číslo menší, tak jsem do nich nemohla teplé ponožky, a dost jsem při pokusech o bruslení trpěla. Ale tak bylo to třeba dvakrát za zimu ve škole. Mimo školní TV jsem nebruslila, nějak mě to nelákalo, právě kvůli těm zubům, vždycky jsem se tím zahryzla do ledu a hodila tlamu. Chjo.

Lyžování bylo něco jiného, to mi nějak přirozeně šlo, tedy mluvíme-li o běžkovém. A docela klidně bych na to stoupla občas i teď, mám ještě ty školní lyže i s lyžákama 😀 Ale všichni, co chodí běžkovat, jedou asi na čas nebo na výkon, protože já za nimi vždycky vlaju s jazykem na vestě a není šance, že bych si to užila. Já asi opravdu potřebuju “botanické” tempo, jak jsme říkali na škole 😀 Ani to, čemu spoluběžkařky říkaly “kochací” není nic pro mě, stejně funím jak sentinel a sotva vidím přes mžitky, co je přede mnou, natož abych se kochala. Jako samozřejmě je to taky tím, že neumím mazat, případně i když mi půjčí vosk nějaká spolustranice, prostě mi to s ním nefunguje…

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 06:32:47 xxx.xxx.198.226

V Miláně jsem byla, všude (hlavně na vlakáči a kolem památek) byli po zuby ozbrojení zakuklenci 😀 Bylo to v době těch pozvánek pro migranty do Němec, takže Itálií táhl jeden z hlavních proudů. Zakuklenci nic neříkali, jen se tam tak výhružně pohybovali, měli všechna náměstí zabarikádovaná těmi betonovými záhony (aby jim nikdo nenajížděl do lidí) a na rozích stála pancéřovaná auta. Tak to je můj hlavní zážitek z Milána 😀 No a protože já jsem zoologická, tak jsme tam byly s kámoškou v akváriu. To akvárium je taková historická kupoloidní budova v centru, spíš taková vila, je to malinké a kdovíkolik toho tam není. Ale vstup za pakatel a mají pěknou zahradu, žádný zle. ZOO přímo v Miláně bohužel není, do nějakého parku jsme nechtěly, tak jsme navštívily ZOO v Bergamu, tak tam mě to bavilo - dostaly jsme tam colu s českým složením, vtipné 😀 V Miláně je mám dojem nějaký městský hrad, který jsme minuly, tenkrát ten výlet kamarádka udělala hlavně pro mě 🥰

Acquario Civico di Milano

Bobca
Bobca 28.02.2025, 07:05:57 xxx.xxx.20.192

to já uměla i piruety🤭(teda nic moc,ale ze 2 otáčky se zvládly)"přešlapování" doleva i doprava👌..otočku za jízdy..Už jsem to tu možná kdysi psala,že jsme měli za dědinou zamrzlé celé pole..takže prolomení ledu nehrozilo..Maximálně “vzdušák”,kdy člověk zajel do té bubliny..ale zima bývala ještě zima,takže pár měsíců se bruslilo..i na házenkářském hřišti (měli jsme silnou základnu-na dědinu-holky se dostaly až do krajského přeboru)..chlapi v noci polévali a dělali led-bylo po škole do večera plno děcek a večer chlapi hráli hokej..v boudě se podával čaj s rumem..🤗Starší holka hrála už ve 14 za dorostenky..Učitel Horenský to bral velice zodpovědně…Jako malá jsem měla ještě ty kačenky na klíček-padalo to..odrážely jsme se o šroubky..A já neměla žádné krasobruslařské..jakési,po někom,přišroubované na komisňákách…Ale s Helou jsme se učily kreace..i kanady po bráchovi-ty,co jsi Bubbyro asi chtěla,hm?🙏Pak už s děckama jsme jezdili do Uničova na stadion..Ještě před pár lety,plus mínus v 60.jak jsem bydlela v Olomouci,na Dolním náměstí bývalo před vánocema kluziště..Jsem zvládala-to nezapomeneš…Jenže mumraj,jezdilo se dokola vletělo do mě děcko.já gecla na prdel,narazila si kostrč..a usoudila jsem,že se nenechám na stará kolena zmrzačit,tak jsem sportování zanechala🤗Plánuju si nafoukat kolo,a aspoň sem tam vyjet…ale nevím,nevím..holka mi ho chce sebrat,že jsem loni 2x spadla..seskočila jsem,ale jaksi blízko kola a přepadle jsem přes něho..Myslíte,že to auto zastavilo?a pomohlo stařence?prdlajs..kromě modřiny na žebrech-o košík,se mi nic teda nestalo..ale do třetice se můžu domlátit..mám galusky,a ten metrák přece jenom to kolo zatěžuje..cítím,jak se pode mnou vlní🤭🤔

Coudas
Coudas 28.02.2025, 07:08:02 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko bruslit umět nemusím, ale bruslím od malička a baví mě to. Naposled jsem ale byla s mladou ještě ve školce. Ale lepší se jít přizabít na bruslích, než jako posledně lézt na tyč, hopsat po žebřinách, skákat do dálky, nebo místo basketu sedět půl hodiny na rotopedu. Lyžák byl náhodou fajn, stála jsem na lyžích poprvé, tedy na sjezdovkách, běžky mi naši koupili nějak v 7 letech, to jsem tam trajdala kolem baráku. Na lyžáku mě sjezdovky chytly, z nicneuměnínjsem za 5 dní byla ve 2 družstvu (ze 4, 1 byli ti nejlepší), běžky se mi totálně zhnusily. Ale na lyžích jsem byla naposled před 20 lety s kolegou z práce, který mě přibíral do auta,  na nočním lyžování. Dneska už je to to na h… Jak brusle, tak lyže. Zimy nejsou žádné, takže zamrzlý rybníky ani náhodou, a vyblbovat se na stadionu mě nebaví. Na lyže není sníh, proto musí zasněžovat uměle, a proto stojí lístek na vlek (dneska vlastně skipas a vleky už asi ani nejsou) majlant a hodinu čekáte, než se někam dostanete. A lidi.

Nikčo já už se budu stěhovat snad jen jednou 😁 do nového domečku, i když… mám vyhlídlý  statek u Vltavy nedaleko Zlaté Koruny, ale tak to je jen hodně velká fantazie. Stěhovala jsem se, když nebudu počítat Těšín Včelopolí, to jsem byla tak na půl, 6x. Z Těšína do Předlánc na celní stanici, pakndo Heřmanic na výcvikové středisko, v Heřmanicích pak k jedněm lidem, z Heřmanic do Raspenavy, z Raspenavy zpět do Heřmanic, pak k nám do Dětřichova, tady jsme se ještě měnili se švagrama v barakách, no a za nějaký ten rok zase zpět do Heřmanic, jestli se to povede… takže ústecký kraj je špatným směrem 😁 Pardon😁

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 07:27:15 xxx.xxx.198.226

Bobčo, kolo dej klidně dceři a nech si od dcérky koupit tříkolku. Ty tuna byly jednu dobu velmi oblíbené. Nosnost to má, můžeš se o to opřít, dělají i elektrické, že ti to pomůže a můžeš si troufnout vyjet dál na výlet. Já teď taky pár let neseděla na kole a až si pořídím to vysněné elektrické, určitě z něj taky párkrát spadnu, než se do toho zase dostanu…

Obrázek
Bobca
Bobca 28.02.2025, 07:38:26 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

hmmm…. nepotřebuju to náhodou já?! 

https://sport.bazos.cz/inzerat/198656299/elektrotrikolka-hanscraft-ii.php

dobrý…to jsme chtěli koupit mámě,jenže ona přece “nebude jezdit jak blbec po dědině na tomhle”..bylo jí 80,chodila pomalinenenku vedle kola,a přes silnici zásadně přecházela podélně!! just!.Je to pěkné,neměla bych to tu ale kde zaparkovat..Zatím mám auto,když bych pro větší nákupy jednou za měsíc..a jinak začnu teda s ranním kuropěním,jak se oteplí vycházet ven s hůlkama🤭

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 07:44:55 xxx.xxx.198.226

Moje kripldůchodkyně (důchodka na vozíku), bába praštěná, trénovala chození teď na podzim/před Vánocemi s francouzkami po zahradě, až si uhnala… a teď si na to vzpomenout. Myslím podkolenní cysta se to jmenuje. To je pěkná sviňárna! Brečela bolestí, když musela dokulhat na záchod. I přesun z postele do kolečkového křesla byl očistec. Takže pak dostala naordinováno dva měsíce převážně ležet s nohou nahoře, no to bylo něco pro ni, samozřejmě to nedodržovala, takže z toho byly měsíce skoro tři, než to poléčila. Teď se chlubila, že když jeli s dědkem na vyšetření do nemocnice, tak zvládla sama nastoupit i vystoupit ze sanitky, tam i zpět! No tak hlavně aby to zase nepřepískla. A ty taky ne, právě proto ☝️

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 07:46:34 xxx.xxx.198.226

Právě jsem dostala od šéfa obří koblihu! Byl včera nakupovat v Polsku a prý tam měli něco, co se jmenuje “Tlustý čtvrtek”, tak mu k nákupu nabalili bednu koblih 😂 Tak podělil koho mohl a donesl zbytek do práce nám víajpí v kanclech. To by bylo, abych pohubla! 

P.S. jů, ta kobliha je plněná nějakým karamelovým krémem! To je boží!

Bobca
Bobca 28.02.2025, 07:53:10 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.02.2025, 07:44:55

nene,já myslím hůlky ty,co tě rozpohybujou celou,když jdeš..Poslední dobou i když jdu jenom přes náměstí do Hrušky,mě po pár metrech chytnou záda-to mám ještě od těch vánoc..a trpím,než dojdu tam a zpátky..I u kredence,když něco dělám..prostě klasika-vaření..se kroutím za chvíli jak had..asi by to chtělo zase ty PRTy pod CTčkem.. A nebo zhodit🤭..kluci v “okénku” se bavili o jedné jejich kolegyni,že si nechala podvázat žaludek…Je prý hubená jak koza(tak to bych zase nechtěla)Víte o někom?..a co to stojí?? vlastně si to můžu vyguglit

kometa
kometa správce
28.02.2025, 08:38:36 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.02.2025, 07:53:10

Nemyslím, že by podvázání žaludku dělali jen tak na požádání. 

Coudas
Coudas 28.02.2025, 08:41:27 xxx.xxx.120.100

Hm, tak nic… byla jsem tam zbytečně. Co jsem čekala, celá ta škola stoji za… 

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 08:51:01 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.02.2025, 07:53:10

Moje kripldůchodkyně měla bandážovaný žaludek a přežrala to 😀 Tu část, kterou mohla využívat, prostě během pár měsíců zase roztáhla tak, jako kdyby ho podvázaný neměla 😀 Ale jinak pokud to člověk nebere jako samospásné, by to mělo pomoct.

Otci sebrali kus jícnu a žaludek mu vytáhli nahoru, aby tu část nahradili, čímž se pracovní objem žaludku zmenšil, no a byl jak lunt. Ale taky zhubnul kvůli chemošce, kdy mu pak nic nechutnalo, chcíply chuťové buňky. Teď už je zase ve své kůži, tak pomalu nabral a pořád si musí hlídat porce, aby se mu nenavalovalo, ale už se může celkem normálně najíst. No ale raka bych samozřejmě nikomu nepřála, hlavně ta chemo je svinstvo, no. Ale i on je ukázka toho, že zmenšený žaludek se dá zase roztáhnout.

Coudas
Coudas 28.02.2025, 11:43:12 xxx.xxx.120.100

Na kole jsem se najezdila dost za mlada. Když jsem nafasovala koně v šestnácti, tak jsem musela jedině na kole, autobusem, nebo vlakem. Měla jsem ho asi 7 kilometrů. Dneska bych už  takhle jezdit nechtěla, ten provoz je šílený. To jsem jezdila porád, za každého počasí, v létě, v zimě, v dešti, po tmě… Jednou jsem zahučela předním kolem do díry, jediné díry na dlooouhém úseku. Letěla jsem přes řídítka a asi si vyrazila dech. Hodila jsem kolo do příkopa a přemejšlela, co se to vlastně stalo. Přední ráfek byl jen prohnutej, zadní ráfek byl rozseklej a musela jsem rozdělat brzdu, aby se dalo jet, měla jsem to domů jestě asi 5 km. Tma. Musela jsem vypadat jak nalitá, jak se to kolo kroutilo.

eva (neregistrovaný) 28.02.2025, 12:38:54 xxx.xxx.163.53
lesnizinka:

Niki, ty jsi asi spadla z višně🤣 tím všude, myslíš jako tohle? https://www.lagartocafe.cz/kavarny jako…když to není ani v Praze?!?😜 Tak to jsme fakt nebyli, ani toust jsme neměli😛 A dokonce ani dubajskou čokoládu. Za a) nikdy bych za takovou blbost nedala přehnané peníze, za b) nemám ráda mléčnou čokoládu a bílou už vůbec ne. Za c) nekupuju si ani jiné různě plněné čokolády, křupinkové a nevím s čím vším ještě existují, koukala jsem onehdá, že snad se vším🙄 Já jedině s kousky: ořechů, karamelu, malin, pomeranče… a za d) Tom je alergický na sezam😛

Miláno máte už tento víkend?👍

Mám to taky tak…předražené blbosti nekupuji, čokoládu mám ráda, ale už jím jen hořkou…ne že by mi mléčná nechutnala, tu jsem jedla dříve, ale hořká je zdravější, tak proto..🙂 pistácie miluju, ale v čokoládě mě vůbec nelákají…viděla jsem právě nedávno reklamu na tu dubajskou čokoládu a koukala jak blázen, kdo to zase vymyslel a proč…😲

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 12:42:44 xxx.xxx.198.226

Já mám nejraději tu bílou “čokoládu”, ta mi chutná nejvíc, asi že je tak umělá 😀 Ale čokoládu jako pití, to nedávám, to jsem schopná vypít jen v nejvyšší nouzi, když není jiná možnost. Je mi to nechutné. Takže já spíš tu tabulkovou nebo polevu a tak 🙂

Buggyra
Buggyra 28.02.2025, 14:24:50 xxx.xxx.198.226

Před pár dny mi kolegyně nasadila brouka do hlavy - že je nevhodné jíst ovesné vločky ráno. Protože jsou špatně stravitelné a zůstávají dlouho v trávicím traktu “ležet”. Což jsem doteď teda považovala právě za tu výhodu. Že jsou špatně stravitelné díky vláknině a tím pádem nenaskočí rychle glykemie a složitější sacharidy vydrží komplexní až do střev, kde se jimi nakrmí ti fajn mikrobi, kteří mi vyrobí vitaminy a tak, místo aby se vše nacpalo mně do krve a mlátilo mi to slinivkou ode zdi ke zdi 🙂 No, a teď baby raďte 😛 Co kdo slyšel nebo četl. Asi svoje stravovací návyky nezměním, všechny internetové “chytré” rady říkají, že vločky zejména ráno, možná teda nechat namočit, ale že jíst ráno. Nenamáčím, ale ráno je zaliju na pár minut, než je dlabu, to jim musí stačit. Jen mě zajímá, co kdo pochytil.

Aluška
Aluška 28.02.2025, 14:30:04 xxx.xxx.199.204

Jím každý ráno. Večer namočím do vody, ráno dám mlíko, ohřeju. Přidám rozinky, ořechy, kokos med a neochucený kornflejky. Mňam.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.