Coudas tak koukám, že kolem baráku taky veselo😛 Ale ber to tak, že tohle k tomu patří, bych se divila, kdyby někdo přišel s návrhem a hned mu ho bez obstrukcí schválili😏 my jsme dneska měli naplánováno vysékání rákosu kolem jezera. Děláme to, když je zamrzlo, aby jsme se dostali, dosáhnuli i tam, kam normálně ne. Říkám Tomovi minulý týden: hele čekáš, až to zase rozmrzne a bude ti voda stříkat kosírem, jak do toho zajedeš? Néé, mám to v plánu v pondělí. ,,To už ti led povolí, když víkend má být teplo". Ještě ne, to stačí v pondělí. A co by ste mysleli? V polovině pod ním prasknul led a zahučel do jezera po pás🤭 a to jen díky tomu, že ho zadržel vzpříčený křoviňák😛 To byl řev😏 Ale vzmužil se, převléknul a dosekal to😉👍
Coudas tak koukám, že kolem baráku taky veselo😛 Ale ber to tak, že tohle k tomu patří, bych se divila, kdyby někdo přišel s návrhem a hned mu ho bez obstrukcí schválili😏 my jsme dneska měli naplánováno vysékání rákosu kolem jezera. Děláme to, když je zamrzlo, aby jsme se dostali, dosáhnuli i tam, kam normálně ne. Říkám Tomovi minulý týden: hele čekáš, až to zase rozmrzne a bude ti voda stříkat kosírem, jak do toho zajedeš? Néé, mám to v plánu v pondělí. ,,To už ti led povolí, když víkend má být teplo". Ještě ne, to stačí v pondělí. A co by ste mysleli? V polovině pod ním prasknul led a zahučel do jezera po pás🤭 a to jen díky tomu, že ho zadržel vzpříčený křoviňák😛 To byl řev😏 Ale vzmužil se, převléknul a dosekal to😉👍
Je docela štěstí, když člověk před sousedy může někam vycouvat a mít klid, horší je to, když člověk úplně jinou možnost nemá, a sousedi mu dělají ze života peklo… To se naštěstí netýká mě, děkuji osudu…
Dostala jsem stranický úkol - udělat pojízdný kuřinec, tedy kurník. Patrně budeme chovat výkrmová kuřata, což se ani nedivím, po včerejším nákupu v Penny… Jdu počítat materiál 🐣
Jů, tak to maličko závidím, já si na výkrm netroufám, nemám na to podmínky, moc vykrmené by to nebylo, když by to pořád lítalo po lukách… Navíc koho by kuna sežrala prvního, správně, vykrmenou neběhací slípku.
Sousedi…nevím, ale zdá se mi to čím dál horší…no jako všechno, stačí zapnout telku, že áno🙄 Nikdy jsme s žádnýma sousedama neměli problémy, spíš jsme si pomáhali, mamka to teda má doteď, i když se jí jedni už vyměnili, za mladé lidi. U babči taky bez problémů, i když oboji byli takoví,,sví", vždycky se normálně domluvili. Já, dokud žila sousedka(jen sem jezdili a jezdí na pole) všechno v pohodě. Jak umřela a hospodaří jen její muž, vyhlášený to obecní rapl, kterého ona krotila, začaly problémy, vadí mu všechno. Já jsem si nestěžovala ani, když nám pluhy rozervali půl roku nový plot, ani když nám jedy stříkaly kolem plotu a ohrožovali tak moje výsadby, ani když přes jejich pozemek valila voda až na můj, nic proti tomu nedělali, kdežto v opačném případě já ano. Nevysékají plevely a nálety kolem plotu, leze to ke mě. Prudí a prudí. Už si dopisujem přes Obecní úřad, možná to skončí u právníků či soudu. S některýma není šance se prostě domluvit, uhnout jaksi už nemám kam.
Čekám na brigádníka poslal, že dneska přijde až 13.30. Ne, že bych tomu úplně věřila, ale nutně potřebuju dorazit ten živý plot (ze strany druhých sousedů, ti jsou na novostavbě, zatím v pohodě, mladičcí)
Pro všechny: ono se to zdá a na fotkách není vidět, ale je tam plno i ošklivých míst, kde třeba vyhynuly kytky, vyhynuly keře, dokonce vyhynuly i japonské vrby. Něco už se nahradilo, ale trvá, než to doroste, něco se nahrazuje už třeba potřetí atd. Fakt to není všechno jen hezké. O té dřině s údržbou raděj ani nemluvím, to si stejně nikdo představit nedokáže. A abych byla objektivní, už na to taky dost kašlu. Co se kdysi prostě ,,muselo", už se dneska nemusí…a svět se nezboří😉 A ano, barák je velký…pravda, bydlí nás tam 15🤣 Známí vždycky říkají, že i když jsme oba doma, tak když nechcem, ani se tam celý den nemusíme potkat😜 On nemá třeba o moc víc místností, ale většina je o hodně větších, než je běžné v klasických domkách. Což u úklidu fááákt oceníte😛 Takže není co závidět, asi tak😏
Áno soplík😉 Ale ten má věčně, má i alergickou, takže to snáší dobře. Horší ta velká podlitina na stehně, průměr 12cm, tak tu mi ukazuje pořád. Snad se mu to brzo vstřebá. Prý to má od toho, jak jsem ho vykmasila z vody😛 Tak člověk mu jde zachránit život, našla jsem v sobě nevídanou sílu😜 a ještě bude frflat😏
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.02.2025, 12:17:16
Jojo Žíňko věřím každé slovo napsané, ale nic na tom se nemění, že je to krása👍. Už kdysi jsem Vám psala, že obdivuji a vím , že práce jak na zahradě tak v domě nad hlavu.
Každý kdo tady dá fotky ze záhrady obdivuji, já tak pěkně nikdy nebudu mít.
Pro všechny: ono se to zdá a na fotkách není vidět, ale je tam plno i ošklivých míst, kde třeba vyhynuly kytky, vyhynuly keře, dokonce vyhynuly i japonské vrby. Něco už se nahradilo, ale trvá, než to doroste, něco se nahrazuje už třeba potřetí atd. Fakt to není všechno jen hezké. O té dřině s údržbou raděj ani nemluvím, to si stejně nikdo představit nedokáže. A abych byla objektivní, už na to taky dost kašlu. Co se kdysi prostě ,,muselo", už se dneska nemusí…a svět se nezboří😉 A ano, barák je velký…pravda, bydlí nás tam 15🤣 Známí vždycky říkají, že i když jsme oba doma, tak když nechcem, ani se tam celý den nemusíme potkat😜 On nemá třeba o moc víc místností, ale většina je o hodně větších, než je běžné v klasických domkách. Což u úklidu fááákt oceníte😛 Takže není co závidět, asi tak😏
Jo to je přesně ono….zahradu máš nádhernou, velikou a z tohoto pohledu teda bledá závist, ale zaplať pánbůh, že takovou nemám…já s mým přístupem k pracím na zahradě nezvládám ani tu mojí malinkou…kolik to tak můžu mít 35x15m (teda s rezervou, víme jaký mají ženský odhad …možná je to 40x20m, ale větší to určo nebude)…takže v tomhle ohledu nezávidím nic….já bych na to musela mít partu zahradníků…..