Aktuálně: 1 932 inzerátů278 185 diskuzních příspěvků19 845 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 21.02.2025, 19:36:40 xxx.xxx.164.230
Doron:

Bože Kriste! Jak seklo ?!

Hlavně si odpočiňte. Já musela povolat" psího kamaráda " a jdu spát.

No, bohužel uskřinutí kýly. O chlupáče se naštěstí stará syn, bude mít pár dní korespondenční výuku. Tak to v pohodě zvládneme a myslím, že brzy půjdu domů.

Vy to pořádně vyležte 🍀, známá chytila z obyč nachlazení ošklivý zápal plic, šlo jí doslova o život.

lesnizinka
lesnizinka 21.02.2025, 19:52:29 xxx.xxx.83.0

Doron, u mě naštěstí jen vytopení proběhnulo. Asi jsem to sem ani nenapsala. Dala jsem vyprat prádlo, dám tam tekutý Ariel, pračka napuští a za asi dvě minuty zase vypustí…i s tím ,,práškem". A to třikrát po sobě👎 To už jsem málem vyletěla z kůže, doprčit, posr…se pračka. Tak to mi ještě chybělo🙄 Zdálo se mi, že pořád vyčerpává a vyčerpává…že by to bylo tím? Tak vyšroubuju spodek a voda valí a valí, šmarjá, vždyť jí tam už tolik nemohlo být?!. Pracovna není vyspádovaná, takže voda mi teče víceméně pod pračku a pod linku. Teda to, co jsem honem nestíhala vytírat ručníkem. Tak jsem ji vypnula a zdálo se mi, že už dobré, vodu jsem všechnu vypustila. No nic, zkusím odtáhnout pračku zpod linky, kolik tam té vody zateklo. Trochu nakouknu, dál bych musela odpojit hadici, abych ji vytáhnula tak, abych tam pořádně vlezla. Šmarjá, voda všude, no nic, zastavím vodu, odpojím hadici, elektriku. V první fázi jsem zjistila, že kohoutek přívodu nejde zavřít. X krát jsem to dělala, naposled do toho hrabal vodař a …nevím co s tím udělal, ale i přes zavřený voda tekla!🙄 Tak a co teď? Vyrvala jsem sokl a zjistila, že pračku připojili na prodlužku, která je pod linkou a momentálně stojí ve vodě! No super👎 Takže jsem tam strčila mop, vyhrnula prodlužku, odpojila, pak povytírala vodu, prodlužku přidrátovala na umělohmotnou krabičku od masa, aby neležela na zemi. No stejně pračka blbne, takže musím vytáhnout to prádlo a sehnat opraváře. A první vlastně instalatéra, co vymění ten ventil. Otevřu dvířka pračky a vyletí z ní snad 10 litrů vody, ona byla normálně úplně plná ne, že po nějaké čidlo, napuštěná vodou a asi jak jsem ji vypnula z elektriky, tak nefungoval ten blok dveří. V momentě jsem měla vytopenou ne, že pracovnu, výlevku, ale i polovinu kuchyně. Takže jsem nasratá totálně vytírala druhé kolo👎 A že teda vytřu i kolem dvířek, tu gumu, protože onehdá jak jsem tahala nějaké prádlo, tak se mi o ně ušpinilo. Přečárnu to hadrem tak jako i kdejak mezi těma gumama, když už a vidím, že vyhrnuju zbytky nějaké koženky či čeho…až mi došlo, že to byla podšívka ve psí tašce, co jsem minulý týden prala. Ono se to časem rozpadnulo(čínský výrobek😉) Tak jsem zkusila naprázdno pustit program, co se bude dít. A ono se dělo! Pračka normálně začala fungovat a já jsem pochopila, že se ta koženka nalepila na nějaké to čidlo hladiny, první to furt vypouštělo, že tam je vody moc, nakonec to pro změnu nezastavilo napouštění. Jak jsem to odtud vytřela, tak rázem pračka opravená👍 Umytá, umytá pracovna i se stoletou špínou pod linkou, vytřená i vyplavená výlevka(kočičí WC) kuchyně…😛

lesnizinka
lesnizinka 21.02.2025, 19:55:37 xxx.xxx.83.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.02.2025, 19:36:40

Sarah máte kýlu?😲 Kde jste k tomu přišla, co jste mlynář?😉 Píšu pro to, že neznám snad žádnou ženskou s kýlou, ale chlapů několik, myslela jsem, že to snad mají jen chlapi😏

Sarah01
Sarah01 21.02.2025, 20:00:27 xxx.xxx.164.230
lesnizinka:

Sarah máte kýlu?😲 Kde jste k tomu přišla, co jste mlynář?😉 Píšu pro to, že neznám snad žádnou ženskou s kýlou, ale chlapů několik, myslela jsem, že to snad mají jen chlapi😏

No, vidíte, a já zase znám jenom ženské. 😊 Ale jsou to ženské bez chlapa a dělají všechno, včetně betonování. 😉

lesnizinka
lesnizinka 21.02.2025, 21:58:29 xxx.xxx.83.0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.02.2025, 20:00:27

No tak jasně, to je celkem pochopitelné, takových taky znám dost🙂 ale na nějakou s kýlou si vážně nevzpomínám. Holky, vy ostatní, znáte?

Sarah vy víte, u čeho jste si ji vyrobila? 😲

Doron
Doron 22.02.2025, 08:56:36 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.02.2025, 19:36:40

A už je to dobrý?

Operovalo se ?

Moc držím palce a ať už je všem průšvihům konec !

Sarah01
Sarah01 22.02.2025, 10:53:15 xxx.xxx.164.230
Doron:

A už je to dobrý?

Operovalo se ?

Moc držím palce a ať už je všem průšvihům konec !

Jo, operovalo se a už bude klid. A samozřejmě už fakt nesmím tahat nic těžkého. Jenže to se lehko řekne a hůř udělá, známe to. 😉 Děkuji za přání.

lesnizinka - určitě je to od tahání těžkých věcí a od fyzické námahy, na baráku je to furt něco. No a pak ta břišní stěna bývá po předchozích operacích a porodech dost oslabená. Do osobních detailů se mně moc zacházet nechce. Je tady na oddělení zrovna více žen s tímto problémem, se mnou na pokoji i jedna paní předpěstounka, které operovali kromě břišní i tříselnou kýlu, holt to věčné tahání dětiček si vybralo svou daň. 

lesnizinka
lesnizinka 22.02.2025, 11:23:52 xxx.xxx.83.0

Tak tahání je jasné, jen jsem myslela, jestli jste něco cítila, když to prasklo(no to asi jo🙄) myšleno, jestli víte přesně co bylo u vás příčinou. Tak to je dobře, že vás to dohnalo už na operaci myslím, že je zbytečné se s tím otravovat roky, což znám u svých známých, chlapů právě. Už budete mít klid, ale jasné, šetřit se musíte už napořád. 

lesnizinka
lesnizinka 22.02.2025, 11:26:32 xxx.xxx.83.0

Fučí ještě u někoho tak protivně jak u nás?🙄 Ráno zase jen -1st, no člověk ani nepozná, že už je skoro ,,teplo", když málem zmrznu, jak mi fučí doproti, ani jít jsem nemohla👎

Kilian
Kilian 22.02.2025, 11:49:08 xxx:xxx.24e4:e367
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.02.2025, 10:53:15

🌻…..mamča jde na triselnou začátkem března, tak snad bude vše v pořádku 

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2025, 07:34:11 xxx.xxx.83.0

Tak v pátek jsem slyšela v telce předpověď na víkend: víkend bude oblačný a zatažený, ojediněle dešťová, někde i sněhová přeháňka. Říkám si: že by, konečně? V sobotu azuro, slunce celý den, viz fotka (Coudas, to je můj výhled z jednoho okna v kuchyni. Z toho druhého je lepší, dál do zahrady, ale se mi tam odráželo to slunko právě) Tak třeba v neděli? Dnes ráno bohužel jak přes kopírák👎

Obrázek
Bobca
Bobca 23.02.2025, 08:33:12 xxx.xxx.20.192

u nás se klubalo sluníčko-Raduš,jak nemůžeš mít ráda sluníčko☀️..Já na něj čekávám..je to hned veselejší🤭..A už zalezlo🤔..přesně nula na meteo..Včera jsem si vylepšovala šicí stroj..jsem si našla na hůře pěknou desku-vzhled plovoučka,ale je nábytková..oblepila ji bílou páskou pružnou a že si rozšířím tu skříňku ,aby mě nepadaly věci dozadu..Jenže jsem si koupila kratší držáky,a i když jsem ji přilepila k tomu vrchu-jsem to dělala sama,takže mě to neměl kdo přidržet,abych ji přišroubovala…A nečekaně večer “prásk”..deska spadla🤔Jsem myslela,že si cvrnknu..Takže buď musím zajet pro delší úhly,nebo to nějak vymyslet…uf.

Coudas-a kdybys viděla tu zahradu??pokud budu mít svolení,klidně ji sem dám-hm Raduš?😉

Ještě jsem se nedostala se vrátit na ty příspěvky,co jsem tu nebyla🙏

Coudas
Coudas 23.02.2025, 10:37:40 xxx.xxx.120.100

Tak počasí je na draka, ale myslím, že i ten by se utrhl. Nad nulou už 3 dny i přes noc, fičí, že se nedalo včera chodit, ale to je u nás normální, a dneska už i něco padá (+3), tak sedíme doma, hrajem hry a čumíme na telku. Včera jsem se pustila do přípravy na zkoušku z pěstování rostlin, musím udělat výcuc z přednášky na vysoké škole, a tam je těch informací přespříliš, jen o řepce jsem z 15 stránek udělala 4. Ale nebaví mě to, už aby to bylo za mnou. Ale tak rychle ten čas běžet zas nemusí, já počkám….

Zahradu věřím, že má Lesnížínka určitě moc hezkou, i z té jedné fotky je to poznat, až budu dělat v novém domově terénní úpravy, aspoň vím, kam jít pro radu 🙂

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2025, 11:43:29 xxx.xxx.83.0

V jakovém ,,novém domově?"😲 Ty se někam Coudas stěhuješ?? To co píšeš, různé výcucy, jsem dělala Tomovi před 30rokama na diplomku. To byla děsná pruda, všechno to přečíst a něco z toho vybrat, aby to dávalo smysl. Ale asi jsem to udělala dobře, když obhájil😜

Bobi, úplně jsem nepochopila, jak jsi to rozšířila(teda nalepila) ale stejně v tom budeš pokračovat😉 pak nám to nafotíš, jo? Zahradu dát klidně můžeš a tam je i ta odpověď, proč nemám ráda slunko. To se od jara snažíš, aby byla zahrada hezká, abys něco vypěstovala a pak to celé sežehne slunko, na té naší Sahaře nekapne, úroda v prd…, zahradu udržím naživu je s vypětím všech sil. To, že celou zimu tlemím ráno na obchůzce do slunka a flekatí mi ksicht, že musím x měsíců mít naražený klobouk, je další proti. Je +skoro 6st a svítí, jak jinak🙄

Včera jsme s tchyní právě řešily, že je neskutečné sucho a vůbec nevíme, jestli bude šance vysít zeleninu, pokud nezačne pršet. V potoce neteče ani polovina běžného jarního průtoku. Toho, že všechno vysadím a vyseju a od nějakého června nebude čím to zalít, mě děsí už strašně. Jak ráno hrnu na obchůzce kolem potoka před sebou ten prach na polňačce, mi znova vnuklo myšlenku, jestli nepřistoupit na Toma přání, odstěhovat se někam do exotiky, kde je sice na mě vedro, ale alespoň mezitím prší. 

Coudas
Coudas 23.02.2025, 13:13:24 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko až bude trochu počasí tak začneme stavět domek, tak se budem stěhovat tak za 3 roky. Ale nikam daleko, vzdušnou čarou kilometr. 10 let se snažím ze všech sil, hlavně úředníci jsou prostě…  Nejdříve jsem si postavila letní sídlo s tím, že tam budu mít koně (je tam 10 ha pastvina), a budem tam aspoň pres léto, ale sousedi mě vyštípali, vsechno problém, tak jsem domeček zbourala. Pak jsme měnili územní plán několik let, a stejně nám stavební parcela neprošla, tak pak nakonec vyšla parcela ve vedlejší vesnici, tak 3 roky pro změnu vyřizuju stavebni povolení. Tak konečně…

Foto letni sídlo 😁

Obrázek
Kilian
Kilian 23.02.2025, 13:56:46 xxx:xxx.9ef9:fa18
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 23.02.2025, 13:13:24

..nádhera….

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2025, 14:14:37 xxx.xxx.83.0

Takže už jste to stavební povolení dorazila, máte ho? To bylo asi jediné, s čím jsme my problém neměli😉 Tam, kde máme barák, budoucí výstavba plánovaná byla, problém byl jen někoho přemluvit, aby nám své pole prodal. A zaplatit tak 5x tolik, než bylo v té době tady běžné🙄

Hlásím, že slunko zašlo, už nepraží!😉 Děkuji těm, co poslali svůj mrak a prosím ještě…příště i vodou nacucaný😜

Psala jsem to? Tuším nepsala, dneska peču kačenu😉 Večer jsme dumali, co dneska k obědu, včera u tchánů byly řízky se salátem, takže dneska vyhrála pomalu pečená kačena, na pomerančích a na medu. S kaší🙂 A než mi ten noťas zdechne nadobro napíšu, že mi tři dny co chvíli odejde levá polovina obrazovky, jdou tam svislé pruhy. Stačí ho zavřít, za chvíli otevřít a jde, Ale asi do času, protože je to čím dál častěj🙄

Coudas
Coudas 23.02.2025, 15:03:50 xxx:xxx.fdde:6bf5

Ano, stavební povolení máme. Teď už jen namasírovat svaly a hurá do práce. Tedy ještě to počasí.

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2025, 17:33:33 xxx.xxx.83.0

Fááákt? Začínáte stavět?!?😲 Jako ne, nezávidím, to je radost, nadšení, velké těšení se na to, až to bude, ale vlastní barák, i vlastní starosti😏 Nám sice stavěla firma, ba firmy🙄 ale pořád se právě řešily nějaké průšvihy atd, starosti to jsou pořádné, co teprve, když tam musíš dát krom peněz i vlastní pot a slzy😉 Ale těším se, až budete mít hotovo, na tu radost pak👍 A máš nějaké fotos, jak to bude vypadat? Ten dům snů?🤩

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.