Aktuálně: 1 932 inzerátů278 188 diskuzních příspěvků19 845 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 26.02.2025, 08:51:08 xxx.xxx.20.192

kašlu na všechny krasavce a bohatýry😊..je to všechno jedna banda..Už si chci dělat  co chci a kdy chci.…Ale hlavně,abych si časem vůbec vzpomněla,co vlastně chci dělat🤭😄 a proč to chci dělat🙏

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 10:12:37 xxx.xxx.86.195

Bobčo 🤣 A já myslela, že jsi na nás přes samé šití zapomněla a ty úplně jiný kšeft😉 Změna je dobrá na to, aby jsi zase mohla myslet na něco jiného a nešla ti ze samého šití hlava kolem🙂

Coudas teda koukám, že vy ste doma úplná domečková velkovýroba…domečky všeho druhu a všech velikostí. Je výhoda, tohle umět👍 Ten jeden je koníčka, nebo se jen tak přišel kouknout? Na pozemku…a kde zhruba bude domek umístěný, od cesty, nějak v lince, jak vykukuje ten sousední? Ne hned u cesty, prakticky v zatáčce snad? My máme barák 70m od cesty, co není silnice, ale bývalá polňačka, teď cyklotrasa a jak přibývá baráků, každý má v rodině nejmíň dvě auta, taky si zkracujou cestu vedle do vsi…tak už ten provoz slyšíme taky dost. 

Buggyro, na cibuli je ten vyvýšený určitě lepší. Nemá ráda vlhko, takové to imrvere vlhko. 

Dneska poslal brigádník, že přijde ,,opět" po obědě. Opět tomu nevěřím, on když nedoleze ráno, tak houby. Uvidíme. Teď musím k mamce, volala, že jí nejedou dvířka od kurníku. 

Buggyra
Buggyra 26.02.2025, 10:23:23 xxx.xxx.198.226

Napadlo mě, že bych té cibuli zkusila udělat řádky jako mají brambory. 

Vzhledem k loňské výtěži brambor, které byly jen tak naházené na zem a zakryté zeminou, to letos vidím na stejný postup, a ještě jich do země hodlám dát tak polovinu. Teď, co neberou příbuzní, to prostě fakt nezdělám ☹️ A to jsem se nebyla podívat ani na chatě, jestli mi tam uskladněné pomrzly, těch je taky třicet (padesát?) kilo. Jako jo, do příští sklizně je půl roku, ale, tyjo, jak mám sama zpracovat takových brambor… zkusím udat po známých, ti snad mají spotřebu… A to nemluvím o tom, že mi v zemi zůstala druhá sadba od loňska. Mám podezření, že se nechytla, a co se chytlo, sežral hryzec, ale jestli tam něco je, tak to budou další kousky do lednice…

Coudas
Coudas 26.02.2025, 11:27:13 xxx:xxx.e131:ece2

Bobčo Němce nebrat 🤫  vyfotila jsem Ti to jezírko, je to plasťák z Bauha, a i rozmrazené se džbánkem, měla.jsem tam “plovoucí leknín”, bylo to solární čerpadýlko, které konvičkou prohánělo vodu, akorát že krátkodobé. Co bych chtěla z Číny za ty prachy… A chtěla jsem vyfotit kachny na rybníce, ale odletěly… Vzadu je ale vidět ta převozní boudička🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 26.02.2025, 11:44:25 xxx:xxx.c105:9cae

Dům bude stát zhruba v místech červeného fleku. Pozemek stavební je malý, asi 2000m², a je to nudle, v nejširším místě od silnice to má 30 metrů, na dýlku ani nevím, 200?

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:11:54 xxx.xxx.86.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 26.02.2025, 11:44:25

Od silnice vysoký živý plot😉 Ale ne ten náš habrový, co se musí stříhat málem z jeřábu😏 Dala bych tam řadu (smrky, jedle?) hned u cesty, za to(klidně z obou stran) hustou keřovou partii - to celé jako protihlukovou zeď. Už začni😉

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:16:07 xxx.xxx.86.195

Buggyro hrůbky, jako myslíte, aby byla cibule vyvýšená? Jo, to by šlo, jen to dá víc práce, celkem blbě se to pak okopává. Já jsem si tak vloni dala mrkev-petržel, jenže bylo sucho tak, že to petržel ani nevyklíčila, mrkví asi 15ks🙄 U nás proto, že se to v tom kamení kroutí, nenaroste rovný kořen. No a na prd, protože já mám na to tu elektrickou motyku(minirotavátor) a s tou bych si ty hrůbky srovnala🙄 Takže…myšlenka dobrá, ale pak to bylo na houby s údržbou. 

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:21:59 xxx.xxx.86.195

S dvířky jsem se rýpala dlouho, přišla jsem na závadu, vydula se jedna deska na dveřích, takže se po kousku vyjetí dvířka o to zadrhnula, nepřervala to. První jsem ji oškrabovala nožem, víceméně jen od nátěru. Pak jsem do toho mlátila kladivem(druhou stranou sekyrky) nakonec jsem to tou sekyrkou taky trochu opižlávala…no chtělo by to takový ten tesařský hoblík(nevím, jak se to jmenuje) Zatím to funguje, říkala jsem mamce, že když přestanou, ať zase majzne do té desky. 

Buggyra
Buggyra 26.02.2025, 13:27:21 xxx.xxx.198.226

Cibule se okopávat nebude 😀 Já to hodím do země a pak si to žije svým životem. Ale že je to cibule a bude čouhat jen na jednom místě, mohla bych tam hodit geotextilii (dva pruhy a vprostřed mezera) a ta by to mohla pořešit ku naší společné spokojenosti… Jinak to políčko každoročně zarůstá buření a já to tak nechávám. Není čas, energie, to udržovat. Ještě tak ty zvýšené, trochu, že abych viděla, jestli tam něco roste 🙂 Mrkev jsem poučená už taky dala do vyvýšených, právě mezi ty cibule a česneky, mi to schválil i zahradník, že mrkev aspoň vybere vodu a nemusím se bát zalívat - a je to tak 🙂 To je fakt, můžu naházet mrkev i mezi tu polní cibuli. To se prubne. Já mám rotavátor motorový, známá má ten na baterky. Ten motorový je rasovina, ale zase jsem s ním trhala i kořeny od bříz, co mi zasahovaly do pole, a dalo se s ním všechno 🙂 Ten aku je teda malý ďáblík, ale u známé je při suchu tak spečená ta jejich spraš nebo co to je (taková hodně jemná hlína, strašně rádo si to sedá do tuhé vrstvy), že po tom ten lehoučký strojek jen poskakuje a víří prach, místo aby se pořádně zakousl. To ho musím trnem zabodnout fakt do země a zatlačit ty nože vlastním tělem (ještě že mám nějakou tu hmotu, kterou se můžu opřít), aby se to zahryzlo. No a pak pokud nechci pokračovat v neustálém tlačení (bolí od těch vibrací ruce i prsní kost…), tak musím vždycky podržet ten strojek hodně dlouho na jednom místě, než rozbije kousek té hroudy před sebou (jako rypadlo v dole, musí to udrápat…), pak  zase o těch 10 cm postoupit dopředu. Zase tenhle manévr kdybych chtěla udělat s tou svojí motorovou mašinou, tak mě asi přehodí přes řídítka 😂 

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 13:37:05 xxx.xxx.162.253
Coudas:

Dům bude stát zhruba v místech červeného fleku. Pozemek stavební je malý, asi 2000m², a je to nudle, v nejširším místě od silnice to má 30 metrů, na dýlku ani nevím, 200?

Obrázek

Pěkný…..to nevypadá na nějakou hlavní cestu, kde je velký provoz. Myslím, že vysoký živý plot ani nebude potřeba.

Coudas
Coudas 26.02.2025, 14:23:19 xxx:xxx.69eb:6216

Lesnížínko až tak hustý plot tam sázet nemůžeme, z důvodu viditelnosti, dopravní bezpečnosti. Nasázeli jsme tam různé keře, už si nepamatuju názvy, nějaký růže, bez, klokočí (nebo něco tomu podobné), něco jedlé pro nás, něco pro ptáčky, výška max 3 metry. My kvůli tomu i zakopáváme barák, aby nečněl tak nad silnici. Bude dle fotky na délku zleva doprava, nebo zprava do leva 🙂 terasa bude směrem do svahu, do louky. A ještě chci v brzké době zajít na lípu, sice jsem říkala, že si vezmu tu, co jsem si zasadila tady na farmě, bagřík by to asi zvládnul, ale tak…. najdu si novou 🙂

Sarah ano, je to jen “vesnická” cesta, i když tam provoz na takovou silnici velký je. Ale rozhodně to není to, co máme u domu teď, hlavní přístupová silnice do frýdlantského výběžku (ta je tedy 500 metrů daleko, ale od lesa se vše odráží) a kolem domu těsně je průjezd do dalších vesnic a do Polska. Ráno v pět jsem si otevřela okýnko, je to jaro, tak trošku čerstvého vzdoušku, a za chvíli jsem to zavírala, protože ten rámus je fakt neskutečnej, to se prostě nedá.

Raduš a kdyby Tě naše, potažmo mé, stavby a další drobnosti zajímaly, tak jsem je už dříve úhledně sepsala do povídání a fotek, a teď jsem tedy dodělala ještě drobnosti za poslední 2 roky. Zde:  https://katchabka.webnode.cz/l/ma-farma-muj-ranc/

Pak mám ještě povídání, ale to se týká spíše koní, tak to tak zajímavé není, ale kdyby to náhodu někoho (já vím, že ne) zajímalo, tak ještě tady: https://sunsetkone.webnode.cz/l/historie-konskeho-domova/

Sarah01
Sarah01 26.02.2025, 14:56:07 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 26.02.2025, 14:23:19

Čumím, jak jste šikovná, tolik různých boudiček, přístřešků, chatiček ze dřeva. 👍 A moc pěkně to máte udělaný. 

Coudas
Coudas 26.02.2025, 15:54:35 xxx:xxx.69eb:6216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 14:56:07

Děkuji. Jsou už to roky a baví mě to 🙂

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 17:58:16 xxx.xxx.86.195

Holky, včera jsem totálně odpadnula😏 Brigádník nepřišel, nahnala jsem Toma(to bylo frflání😉) Takže do 15.30 jsme udělali něco přes polovinu, po obědě jsme to šli dodělat, bylo to vyloženě do tmy, tak tak, už jsem na poslední kousek přestávala vidět. A nohy se mi klepaly jak ratlíkovi, sotva jsem se doplazila domů🙄 A usnula jsem cca 19.30. Probudila jsem se cca kolem 23h a šla spát druhé kolo. A vzbudila se až nad ránem, někdy v půl sedmé. Prostě mrtvola😏 Při té příležitosti jsme na sousedově pozemku o jevili peří s bílé slepice. Bílá a dvě šedé v tu dobu chodily za naším, Thelma a Luisa chodily před naším po starém hnojišti, ale uvědomila jsem si, že nevidím tu bílou s tím ,,obláčkovým" peřím a lilipuťáckého kohoutka😟 Toho jsem si pak uvědomila, že jsem neviděla a hlavně neslyšela ten jeho chraplák ani, když Thelma a Luisa byly u nás a teď nechodil ani s jedněma. Šla jsem se pak sousedů zeptat, jestli jim nechybí slepice a kde je kohout? Otevřela mi mladá paní, která neměla šajn ani o tom, kolik celkem mají slepic, prý to má v kompetenci muž. Ten šel zrovna z práce, srazili jsme se, když jsem od nich odcházela. ,,Nechybí ti slepice?" Jo, dvě. ,,No ale tentokrát u nás nejsou, ale u sousedů máte peří, slípku jsem tam nenašla. Takže buď je orvaná a nahatá je schovaná doma, nebo ji něco čmajzlo. A kohoutek je kde?" Já nevím, asi doma, snad…,,A kolik těch slepic teda celkem máte?" Já nevím. Hospodáři, no🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 18:11:04 xxx.xxx.86.195

A koukám, že dneska se teda nedostavil nikdo🙄 Od rána u nás prská, z obchůzky jsem přišla ovlhčená a jelikož to tak mělo být celý den, vyjely jsme s mamkou na nákupy. Nakoupila jsem…jak kdybych čekala válku ty brďo🤭 akorát kokinka skoro žádná😏 A to mi připomnělo: Niki, držíš ještě ten přerušovaný půst? A? Já jsem si totiž ráno u cvičení uvědomila, že já ano, i když vlastně nechtěně, protože jsem došla k poznání, že u mě to absolutně nefunguje a řekla jsem si, že na to kašlu. Já jsem přes ten půst přibrala asi 5kg😲 Jenže jak obědváme kolem 15h, tak něco tláskám cca do 17 a pak už stejně nejím, protože kolem 20h jdu cvičit. A pořád a stále,,díky" tomu stejně nehubnu. Pokud hubnu, tak jen z toho, že jsem zmenšila porce a ubrala na sladkém. A cvičím jak magor🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 18:17:53 xxx.xxx.86.195

Buggyro s rotovátorama, oběma, popisujete naprosto přesně, jak to funguje. Vloni, jak jsem se ho snažila držet na místě, aby to urýpal a při tom ho zapírala do stehna, měla jsem úplně modře tečkovaná stehna🙄 Mám elektrický, bohužel na šňůru, pán co nám doporučoval který řekl, že na našem pozemku, vzhledem k velikosti by sme baterkový strhnuli a byl by pro nás moc slabý, nemá takový výkon, neutáhne prostě tolik😏 Smíšené záhony vysazuju už pár let. Vloni jsem to neudělala a měla jsem prdlajz. Jo teda, cibule byla, ale z kořenové zeleniny nic. Na cibuli geotextili určitě ne, ta drží vlhko, to by vám shnila. 

Coudas
Coudas 27.02.2025, 18:43:00 xxx:xxx.6acf:6536

My dnes káceli strom, suchou planou třešeň. Na to, ze byla prostředkem vyhnilá, tak jsme i ocelové lano utrhli, jak to nešlo ani traktorem. Odpoledne jsem ořezala vrbu, šla už do drátů. Zítra mi končí dovolená, musím jít teda bruslit, abych měla splněnou tělesnou výchovu, to bude po dnešku paráda. Jen nevim, v čem pudu. Asinv monterkach 🤷

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 20:43:36 xxx.xxx.86.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 27.02.2025, 18:43:00

Bruslit…jako, že si nemůžeš vybrat a musíš prostě umět bruslit?😲 To je podobné, jako to, že mi nějak hlava nebere ty lyžáky pro základky🙄 Proč jako by museli děcka umět lyžovat, když třeba celá rodina v životě na sněhu nebyla a jezdí na kole? Jako plavání…tak to má logiku, aby se děcka neutopila, ale proboha proč lyžování? Očividně, aby se dohodili kšefty lyžařským střediskům, jinak si to vysvětlit nelze…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.