Aktuálně: 2 686 inzerátů263 280 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Třetí víčko

kometa
kometa správce
04.05.2025, 12:48:54 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 04.05.2025, 11:16:54

ale popršet bych už uvítala.

Tak u nás prší už od noci, hezký májový deštík.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:35:08 xxx.xxx.34.251
Doron:

Tak oni zase závislí umírají dříve a státu šetří peníze za  zdravotní a sociální péči o důchodce. Spíš tedy státu ušetří.., je to i spočítaný.

Mně se poněkud nelíbí, že řada z nich má na závislost invalidní důchody. Ale holt je to tak v platné legislativě, za to nemůžou posudkoví lékaři nebo obecně sociálka, no…

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:36:39 xxx.xxx.34.251
Daja:

Aha, já myslela, že je to horší zákrok, tak držím palce aby opichy pomohly.

Můj dokonce jednou dostával injekci pod CT přímo na postižené místo 3x, ale nepomohly ani prd. Píchal to vždy primář a dokonce mu jednou brnknul jehlou do nervu a to můj myslel, že vy letí z kůže.

To je ten PRT, jak jsem se na něj Bobči ptala - dělá se pod CT kontrolou.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:37:36 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉

😄🙃

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:41:37 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a  ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.

Ono je to strašně těžké… Těch kazuistik znám snad “milión”. Hrozně často ti lidi, resp. jejich závislost vzejde ze šílených rodin. poměrů. Už v jejich dětství. Rodiče chlastají/fetují. Děti mlátí, zneužívají (i sexuálně). Často jsou to lidi na okraji společnosti. Já teď celkem, když mám čas, sleduji příběhy JAS (= jablonečtí abstinenti). Tam se jeden vyléčený alkoholik snaží pomáhat lidem na ulici. Je tam vidět, jak pořád naráží na nějaké problémy.

Daja
Daja 04.05.2025, 13:45:44 xxx:xxx.4fb8:978b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.05.2025, 13:36:39

Aha já vlastně zapomněla jak pak se to jmenuje, můj by ani na to nešel jen ho přesvědčila doktorka, že ona na tom byla a že fajné. No moje mu to nic nedalo, nepřineslo, neulevilo spíš tam cítí i větší bolesti. Nevíme jestli byly aplikace v pořádku, ale říkal, že už se nikdy nenechá tak blbě nalákat, to je to jak človíček věří lékařům. Já vím, že jsme každý jiný, já to chápu.

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:50:00 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Jééé Jani, jsem ti neodpověděla😊 Ne, ne, matka rodu byla obří, ta měla kolem metru a 5cm v průměru. Tahle je sice celkem velká tedy, že to není jen roční nudle, ale do matky rodu má ještě hóóódně let😉

Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:55:27 xxx.xxx.34.251
lesnizinka:

Zavislost je nemoc, dejme tomu. No tak nechlastej, nikdy, nic a nestane se ti, ze se stanes zavislym. Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost. Takze: proc ja nemusim a  ostatni musi. Musi? Klidne budu platit lidi, co na ne prijde nemoc, ale proste nemam zajem dotovat ty, co si ji zpusobi svym nezrizenym zivotem.

A říkám si, co Ty budeš dělat, až nedejbože jednou třeba ve špitále skončíš… Ale neboj se, jsme na tom ABSOLUTNĚ stejně!!! Já mám k nemocnicím stejnou averzi jako Ty (jen možná z jiného důvodu), tak velkou, že už jsem několikrát podepsala negativní reverz. A strašák je pro mě hospitalizace furt, no…😟

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:55:53 xxx.xxx.34.251
Fikovnice:

Nevzpomínáte si někdo, kdo sem kdysi dával fotku užovky stromové, jak ji má na balkóně kdesi na chatě??? To byla hadice jak anakonda!!!😄🙄

Bambule…???

Fikovnice
Fikovnice 04.05.2025, 13:58:17 xxx.xxx.34.251
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 04.05.2025, 13:45:44

Dajo, já také vyzkoušela kde co. Trochu se upínám k tomu Štulíkovi, no…

Jenže jak jsem psala, jednak se k němu dostat je síla. A druhak jediné, co mi může nabídnout je stabilizace páteře, tj. radikální operace (mám výhřezy všech ploten v LS oblasti, těžkou spinální stenózu a další), no a úplně se mi teda do operace nechce. Popravdě řečeno.

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 14:50:37 xxx.xxx.132.81
Fikovnice:

Presne ji vidim, na tom drevenem zabradli, ale kdo, to vubec netusim. Jani toho, ze se dostanu s necim do nemocnice se desim tak, ze se teda snazim  nad tim radej ani neuvazovat. Jako mlada jsem si rikala: toho bohda nebude😉 jenze s vekem ta pravdepodobnost rapidne stoupa🫣 Toz…treba i rozum mi nekdy dojde😜 Znameho, 20 leteho klucinu, pred tydnem slepak. Kurna to neovlivnis, no🤔

Orionka (neregistrovaný) 04.05.2025, 17:16:18 xxx:xxx.c855:ffa4
Fikovnice:

Ono je to strašně těžké… Těch kazuistik znám snad “milión”. Hrozně často ti lidi, resp. jejich závislost vzejde ze šílených rodin. poměrů. Už v jejich dětství. Rodiče chlastají/fetují. Děti mlátí, zneužívají (i sexuálně). Často jsou to lidi na okraji společnosti. Já teď celkem, když mám čas, sleduji příběhy JAS (= jablonečtí abstinenti). Tam se jeden vyléčený alkoholik snaží pomáhat lidem na ulici. Je tam vidět, jak pořád naráží na nějaké problémy.

Co já vím, tak k závislosti je i gen, takže genetická záležitost. Není to jen odkoukané, i když často se to táhne rodinami (asi po meči - znám rodinu, kde chlastal dědek, jeho dcera ne a pak zas vnuk ano ). Pak záleží na tom, jak se potkají se spouštěčem. Měla jsem dva kolegy, oba hodní chlapi, ale alkoholici. Já tomu říkám, že neunesli zlobu světa. 

lesnizinka
lesnizinka 04.05.2025, 21:23:59 xxx.xxx.132.81

No prave. U nas chlastal nejaky tatkuv stryc. Jeho otec ne, jeho bracha, tedy muj strejda ne. Ale upili se oba jeho synove, problem s alkoholem, i kdyz nebyl vylozene ochlasta mel i tatka a ma i bracha. Bracha je na tom zatim nejlip, taky neumi rict ne, jak tatka, ale neopiji se do mrtva, jak on. Hodne se opiji i dalsi bratranek z tatkovy strany, ten je od tety. Zenske z te linie nic, zadna notoricka. Z druhe strany, od mamky je notoricka privdana teta, jeji bracha se taky upil, chlastal jeji otec.Z jejich deti zatim nikdo, co vim. Nevim jestli primo gen, ale sklony k tomu se dedi urcite. Na sobe ale vidim, ze jde o to, jak se k tomu dotycny postavi. Bud muzu chlastat a vykladat, ze to stejne mame dedicne a nemuzu za to, nebo proste…nepit. Nikdy jsem si nenechala ridit zivot nikym a nicim a alkoholem uz vubec nehodlam. Mam plno blbych vlastnosti, ale zase jsem zasadova. 

Daja
Daja 05.05.2025, 05:16:39 xxx:xxx.f1f8:93fa
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.05.2025, 21:23:59

😉 u mě taky rodiče chlastaly a já jsem zarytý abstinent. Když to človíček vidím a má před sebou ukázku jak by mohl dopadnout hmmm fuj nechci.

No, ale abych to nesvalovala na rodiče tak já v 17 letech jsem měla otravu alkoholem a tím jsem si vlastně asi vypěstovala odpor vůči alkoholu a nenávidím když se někde pije, hlavně ty kecy.

Vahine
Vahine 05.05.2025, 06:57:20 xxx.xxx.250.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.05.2025, 05:16:39

Měla jsem v rodině zubařku, která chlastala 1.ligu, několikrát se léčila a stejně se pak vyloženě upila k smrti. Zemřela ve 40ti letech. Už je přes 30 let. Strašný! Takže chápu Tvůj odpor, Dájo. 

V mládí si to zkusil asi každý….

Vahine
Vahine 05.05.2025, 06:59:32 xxx.xxx.250.243
Bobca:

Dajo psala jsem že Po vcerejsim opichu mírně zlepšení, že to nestřílí do noh, další v pondělí a ve středu 

Tak dnes další Bobčo…držím palce! 🍀 I ve středu budu držet 😉

Buggyra
Buggyra 05.05.2025, 09:19:41 xxx.xxx.198.226

Ohledně slepiček:

Canko, mám tohle https://agrofortel.cz/automaticka-dvirka-brinsea-chick-safe-eco?gad_source=1&gad_campaignid=22107556476&gclid=EAIaIQobChMIl5P8n8mLjQMVr4ODBx282AAPEAQYASABEgJliPD_BwE už asi tři (?) roky, možná déle, paměť mě šálí :-) Je to na tužkové baterky, my jsme taky bez elektriky. Dobré tužkové (Varta z Penáče) to zvládly napájet někdy od podzima celou zimu až doteď, to jsem čuměla. Zrovna předevčírem vyplivly. Tak jsem koupila nouzově něco tady v konzumu a těm to tam vždycky leží rok, než se to vyprodá, takže čekám, že vydrží tak do podzima, přes léto, a na podzim zase koupím nějaké lepší :-) Na čtyři kousky AA. To je provoz zadarmiko. A je to spolehlivé, baví mě to. Tady za ten peníz máte jen to zařízení (krabku s elektronikou), já tenkrát koupila celou sadu i s těmi zavíracími deskami a ližinami na ty desky a už jsem to několikrát přemontovávala z jednoho kurníku na druhý a předělávala a pořád to funguje. Ale bude to fungovat s jakýmikoli dvířky, mechanismus uzvedne zátěž do 4 kg, takže i slušný padací most :-D Mně na tom vyhovuje, že tam nemusím vartovat u těch koní do tmy a slépky to zavře. Ráno je to otvírá teda na můj vkus moc brzy (loni mi predátor slepice pobral ráno), takže jsem ten verk zabalila do bílé tesco slabé igelitky dvěma vrstvami a povedlo se mi ovlivnit to čidlo na světlo tak, že mi to otvírá slepice kolem sedmé, což je v cajku. Jinak by je to ve slunečné dny pouštělo klidně ve čtyři, a to tam predátoři rejdí jak na manévrech... Večer slepice skáčou do kurníku už kolem sedmé, ale večerní zavírání se dá nějak posunout, psalo se v návodu. Já to nikdy nepotřebovala, slepice chodí domů dřív, než se automat zavře, a to o hodně, takže ani to setmění tou igelitkou tomu nevadí. Jo, slepice musejí samy zalézt. Zahánět je to ještě neumí :-D

Tady jedna fotka zevnitř kurníku, jak to tam mám instalované, je temná, tak toho asi moc neuvidíte, druhá fotka zvenčí.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 05.05.2025, 09:24:21 xxx.xxx.198.226

K elektrice proti lišce:

Když dostane liška pecku, tak ji to odradí, ale chce to vychytat umístění toho ohradníku, když budete mít dvě lanka nízko, tak je přeskočí a vyskočí si na strop voliery a bude tam stejně úřadovat, když dáte výš, bude se pokoušet najít sklulinu dole, nej je mít to jak Alcatraz v několika vrstvách, ale zase spotřeba ohradníku a izolátorů, takže chce to si to nějak naplánovat. Já to nijak extra neřešila, měla jsem tu síť jen předsazenou před ohrádkou se slepicemi, asi o půl metru, nevím, zda pomohla, ale kdybych budovala ten Alcatraz, tak bych dala jednu síť před stěny a jednu nad ni, aby byla elektrika do výšky 2 metry a pohlídala bych si, aby nebylo odkud seskočit na strop té voliéry, případně taky zabezpečit elektrikou. Asi bych na to vyčlenila zvlášť zdroj i baterii, aby mi to nesosalo elektriku od koní, no. Ale je otázka jak moc alcatrazový Alcatraz potřebujete.

Na foto el. síť kolem voliéry, je oranžová z vnější strany oplůtku… Každá liška by se mi vysmála a přeskočila tu metrovou síťku s elektrikou, skočila do té sítě proti ptákům, prokousala se dovnitř, pobrala slepice a vyskočila i s nimi ven, jako by se nechumelilo. Ale asi to loni v pozdním jaru na to odrazení stačilo. Letos sázím na to posunuté otvírání dvířek, že tam slepice nevnadí zvěř v době, kdy tam není rušno…

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.