Aktuálně: 2 475 inzerátů236 469 diskuzních příspěvků18 659 uživatelů

Třetí víčko

Vahine
Vahine 30.04.2025, 21:26:04 xxx.xxx.191.9
Doron:

Bobčo, držte se a ať už jste brzy pryč 🙂!

Ti to tam teda vedou..

Musíte  mít svatozář !

Přesně to si říkám taky 🤦‍♀️ 

moje mamka byla sestrou na oddělení a byla hrozně obětavá a trávila v práci mnoho času i nad rámec pracovní doby. A mě pak moc chyběla doma, jako děcku. Lidi ji měli hrozně rádi. Něco takového  se už dnes nenosí…

ještě pořád se najdou lidé, kteří na ni vzpomenou, i když mamka už tady víc jak 20 let není. Kdyby tuhle Bobčinu story slyšela, nevěřila by tomu 🙈

Canka
Canka 30.04.2025, 22:29:28 xxx:xxx.24b3:3ab7

Ahoj holky,

Bugyrro a prosím vás,jak máte řešené to automatické otevírání?Já tam nemám elektriku,takže vše na autobaterky a soláry…jde to nějak i na solár?A to ale musí ty slepičky i sami zalézt že?Když to nestihnout,tal se jim to prostě zavře a dovnitř se nedostanou že?Jako jsem tam stejně každý den,když nikam necestuju..ale i tak..a elektrika mě napadla..dát ohradník dvě nižší vestvy kolem dokola..myslíte,že by jí to fakt odradilo?

Já se dneska nasrala a políčila na ní sklopec..jenže se bojím,aby se tam nechytl Berťas..je to ťulpas..jsme donluvený se sousedem,že to tam bude teď večer chodit kontrolovat,protoze spí na zahradě..teď tam byl před půl hodinkou..vše bylo ok a past furt nastražená..prý půjde ještě kolem třetí ráno..to se budí..a v šest už tam jdu já..

Jinak jsem tam dneska přidávala pletivo,takové to silné,ne tady to rádoby,co jsem fotila a byl to ten originál k voliéře,ale nemám ho dostatek a zítra je svátek a nikde ho nekoupím..takže v pátek musím jet pro další a udělat z voliéry nedobytnou pevnost😂 

Obrázek
Bobca
Bobca 01.05.2025, 09:48:57 xxx.xxx.169.99

Dnes zapomněli na 2 paní s koupanim.. Na spoustu věcí zapomínají.. 

rapotačka (neregistrovaný) 01.05.2025, 11:31:04 xxx.xxx.168.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.05.2025, 09:48:57

Chodí ven kouřit? 

Přeji Vám zmírnění bolestí a  možnost rychle odtud zmizet.

Zdravím  a držím palce.

Právě vysílají v TV  Doktor z hor. Manžel říká:  proč nám to blbové vysílají, vždyť naše zdravotnictví je o něčem jiném.

Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 12:15:03 xxx.xxx.189.104
Doron:

Bobčo, držte se a ať už jste brzy pryč 🙂!

Ti to tam teda vedou..

Musíte  mít svatozář !

Přesně…prej “ja vim, porad si jen stezuju”…děláš si srandu Bobí…jak píše Doron, ty už musíš mít svatozář, mě už by asi odvezli na psychárnu..

Drž se děvče…🍀🌷

Bobca
Bobca 01.05.2025, 12:15:35 xxx.xxx.169.99

To mě proslo i na pokoji, asi zachvev signálu.. Včera jsem napsala hodně, ale neodeslo mi to… děvčata děkuji, že se mnou sdilite ty me narky, musím mazat, mam obed na pokoji.. 

lesnizinka
lesnizinka 01.05.2025, 13:22:59 xxx.xxx.80.233

Bobeš a co máš dobrého? Já vařím, respective teprve se chystám na májůvkovou omáčku s knedlíkem a protože sme nenažranci, tak k tomu ještě grilované kuřecí stehenní řízky. Normálně se u nás jí bez masa(taky by nám to neuškodilo😏) 

Nikči, mamce jsem koupila dvířka, co jsou na baterky(nebo je možnost do sítě, ale tu tam nemá) a jsou buďto na čidlo, což ona mít nemůže protože je tam ,,tma", tak má na časovač, kde si nastavíš čas otevírání ráno a zavírání večer. Jen jsem to teď přenastavila při změně času. 

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 16:50:50 xxx.xxx.34.246
Daja:

Fíkovnice a jak pak se máte? Pokecejte trochu, nakrmte moje ucho zvědavé😉. Co kočičky? Co vy?

Dajo, MOC Vás zdravím!🌼

No já…makám jak barevná…fakt i víkendy a noci. Duben byl obzvlášť nabitej. Byla jsem Invited Speaker na větším kongresu. Pozvání mě potěšilo (i finančně😛), a dokonce pro mě poslali TAXI (to je “hezký” kontrast vs. chování na LF, no…).

Včera večer mě nabourala paní u OC. Obě jsme začaly couvat, obě tvrdíme, že první… Je to dost nerozlousknutelné. Čeněk má prasklý, poškrábaný a pomačkaný nárazník, autu paní se nestalo nic. Vzhledem k tomu, že začala od včera večera dělat mrtvého brouka, tak jsem to nahlásila na PČR. Iluzi, že se to nějak dobře dořeší, ale nemám.

Zvířátka - snad by Vám řekla, že se mají fajn…i když u Fida se diabet zhoršuje. Já i byla varována, že časem dojde na rezistenci na inzulín…

Nevím, zda jsem zde popisovala, jak jsem sháněla inzulín pro Fida, když mi došel…? Plus mínus leden/únor… V lékárně mi totiž neakceptovali VET recept. Já jsem teda napsala svůj, ale ještě papírovej. Pádím, abych stihla do zavíračky lékárnu, dojdu tam…a zjistila jsem, že já hlava děravá - jsem nedala na rp. razítko!!! Lékárnice mi říká, že je to problém a tak jsem jí odpověděla, že se ještě teda znovu dobelhám domů a zpět (tehdy byl zrovna sníh). No a lékárnice najednou:"Pamatujete si jak Vaše razítko vypadá?" Tak jí říkám, že jo. A ona:"Tak já je do rp. nakreslím!!!"🤣 Jak řekla, tak udělala…a vzápětí tam dopsala “Periculum in mora!” (= Nebezpečí z prodlení!). My se známe dlouho, chodím do té lékárny snad 30 let, ale teda toto mě až šokovalo!😀😉🙃

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 16:57:41 xxx.xxx.34.246
Bobca:

Tak jdu ve středu na zakrok, jmenuje se to kaudalni blok.. Ten by me ještě mohl pomoct od bolesti, a možná zabranit operaci!!! Ta moje doktorka mi nic neřekne, byla s ni ještě asi nejaka vyšší.. Ta moje mi uz navrhovala geriatrii a buhvico ještě. Tam 14 dni, tam 14 dni.. Nebýt té druhé, už ram jedu.. Ja musím dokazat po tom zakroku, ať to bolí jak chce, že se na ty nohy MUSIM postavit!! Dnes, jak jsem lezla do sanitky, tak jsem dokonce vystoupla ten schodek.Ptala jsem se té moji, na výsledky zpravy od pana doktora.. A ona ze tam žádný vyklenek nemam, že mam zúženy kanálek. Pritom mi pan doktor rikal, ze jí to mam vechno rict.. Proc? Snad ji to mel napsat vsechno ve zprave, ne? Nedala mi sanci.. Ale já taky dost zapominam, to bylo v patek a do pondelka…. …

Jj, Bobi, kaudální blokádu mám za sebou…

Teda nevíš, zda se u tebe nejedná o zákrok PRT? Ten se dělá pod CT kontrolou a je o něco málo složitější.

Fikovnice
Fikovnice 01.05.2025, 17:35:34 xxx.xxx.34.246

Asi jsou špitály lepší a horší, ale vždy je to o lidech tam…

Např. v komplexní onkologické péči jsme na tom velmi velmi dobře…myšleno třeba MOÚ v Brně.

Vzkaz pro Bobču: Nejlepší přes páteře v ČR je prof. Štulík (NCH Praha, FN Motol). Je ale pravda, že dostat se k němu je poněkud nebo spíše hodně obtížné. Já se k němu chystám snad už roky…ale uznávám, že jsem zatím nevyvinula nějaké extra velké úsilí.

lesnizinka
lesnizinka 01.05.2025, 18:09:40 xxx.xxx.80.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.05.2025, 17:38:22

Tady je to spíš o tom, proč nějaký feťák a alkoholik, za kterého beztak platí zdravotní pojištění stát a on je pro stát 00 nic, má mít stejnou péči jako lidi, co se chovají slušně, pracují, odvádí. Takový se má léčit tak maximálně v nějaké vězeňské nemocnici, kde jsou na takové zařízení.

Na druhou stranu, když jsem četla nadpis jsem si říkala, že v Bobiš nemocnici by neškodilo proplesknout jak sestry, tak doktory😉 bo tam očividně nefunguje nic👎

A speciálně pro tebe Jani😜vařím oběd, hodím z okna okem do žabinců ve výtoku a něco se tam hýbá. Říkám si: ha, takový plynulý pohyb, to přece nemůže být skokan. Zaměřím pořádně oko a vidím hlavičku s půlměsíčky! Vyletím ze dveří s mobilem, sakra, že ona se zasunula pod kamení?!? Stoupnu k velkému kameni a pátrám očima a hele: Žofie si tam leží na mělčině, 10cm od ní skokan zelený(vpravo)

Obrázek
Daja
Daja 01.05.2025, 18:46:58 xxx:xxx.fe27:dd1e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.05.2025, 16:50:50

Moc děkuji za Vaši informace a krásně jsem si početla👍.

Daja
Daja 01.05.2025, 18:48:49 xxx:xxx.fe27:dd1e
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.05.2025, 18:09:40

No Raduš krásna fotka a úlovek😆.

Bobca
Bobca 01.05.2025, 18:51:16 xxx.xxx.169.99
Fikovnice:

Jj, Bobi, kaudální blokádu mám za sebou…

Teda nevíš, zda se u tebe nejedná o zákrok PRT? Ten se dělá pod CT kontrolou a je o něco málo složitější.

Jani, na PRTech jsem byla 3x po 3 seriich.. Uz pred lety, a pomohly mi.. Jenze to se dela ve vojenské Tohle ze se dela taky 3x po sobe.. Mam to na zitra, pondeli a stredu.. Když to zabere driv, tim lip.. 

Bobca
Bobca 01.05.2025, 19:01:42 xxx.xxx.169.99

Ta silna pani má 180,kilo,jsem to odhadla chrchle neskutecnym zpusobem, polyka to, nebo plive do kapesníku, porad toho včerejšího, co jsem ji podavala. Dcera, že ji doveze ten lek.. Jeste tu nebyla. Nemuze se zvednout.. Porad křičí, ma silny hlas.. Dozaduje se porad pozornosti, kdyz je tam sestra. Jsme ji rikaly,, ze sestra jde postupne kolem pokoje, ze se k ni dostane.. Zitra mi odejdou ta s mrtvickou a ta babinka.. Ta tu nemela co delat Dnes jsme měly sedánek u moji postele.. Bylo to fajn.. I babinka pookrala..V telcema ta slepa pani ulici, ale bez obrazu, nekdo tammel Netflix a nevratil to zpatky.. Tak to jen posloucha.. Nepodarilo se mi to dat zpatky.. 

Daja
Daja 02.05.2025, 05:05:54 xxx:xxx.4650:2118
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.05.2025, 19:01:42

Pane jo Bobi hooonem pryč , bo to je strašné , já jako kliďas, flegmoš, sálá místa, tak já už bych opravdu řvala. Já chápu, že lidičky jsou různě nemocní a někdy za věcí co dělají, říkají, fakt nemůžou, ale tohle už je vrchol debylity. Zlaté tvoje nervy, za chrchle bych ji fakt spi zdila protože bych se bála o sebe, že tam aspoň 5X za den hodím kosu. Za věčné řvaní a vyžadováni si pozornosti, skákaná kolem korpulentní prdele hmmm tak to bych se taky ohradila a důsledně, že se má snažit a hýbat. 

No nic jdu si vypit kafé, už jsem si po ránu ulevila🤧.

Daja
Daja 02.05.2025, 05:08:52 xxx:xxx.4650:2118
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.05.2025, 17:38:22

Jani a bude hůř😠protože to co si lidi už dovolí hraničí s neúctou vůči druhým lidem. Bojím se a mám velké obavy.

lesnizinka
lesnizinka 02.05.2025, 12:04:33 xxx.xxx.80.233

Včera jsme byli mamce popřát a zprovozňit náhradní mobil. Samsung jsme hodinu chystali, byla teda hláška, že tam blbne mikrofon. Až jsme tam konečně všechno nainstalovali zjistili jsme, že ne, že blbne, ale prostě nejde, takže volaný ji neslyší🤔Takže další mobil, další hodina. Podivný Huawei😏Roky máme všichni Samsungy+chytré televize Samsung, takže zvykat si na jiný celý mobil, ikonky, ovládání…v 73letech…nic moc. Ani já bych to teda nechtěla. Takže Tom dostal direktivně nařízeno, že tenhle je tak max na týden náhradní a koupí nový!(dobře mu tak, když jí nechtěl dát svůj starý😜) Když jsme se už skoro za tmy vraceli domů, tak před naším po silnici poskakoval sousedův kocourek Kvído. Hupsnul do křoví k potoku. Viktínu jsem kolem baráku nikde nenašla bála jsem se, aby tam nebyl někde s ním😕Naštěstí po chvíli přicupital. Soused taky netušil, že Kvído chodí až na cestu(nemají pozemek ani oplocený) On to bere v klidu(Kvída dostal od spolupracovnice, co ho už nechtěla) ale já teď budu nervní, že tam ne, že najdu rozjetou některou ze svých koček, ale i Kvída🙄Dneska čekám návštěvu tchánů🥳 takže musím letět vyrábět pohoštění, udělám párečky v listovém a hermelínový salát(minichlebíčky) Tom mi koupil dorty, tak sladké naštěstí nemusím tvořit😉Stačí, že musím odbordeizovat barák😎

Niki, jak u slepiček? 

Bobi, u vás na bojišti klid? 

Dájo, musím se obézní paní zastat. Jestli to nepletu s jinou, tak Bobi psala, že měla zápal plic. Já celý život nějak trpím na průdušky, prostě mám problémy s dýcháním, zahleňuju se, odkašlávám po ránu jak tuberák. Máme to z dědovy strany, je tam astma i CHOPN. Svou diagnozu teda neznám. Ale cca tři měsíce zpátky jsem se nachladila a to bylo peklo na zemi. Chrchlala jsem imrvere, ne kašlala, prostě chrchlala, hnus fialovej, co vám budu povídat. Jeden den už to bylo napínavé, bylo to tolik hlenů, že jsem to nemohla dostat z krku a jako by mě to začalo dusit. Jsem si říkala, že jestli přežiju noc, tak snad budu muset jít k doktorovi. Pak mě napadlo, že tam mám vyrobený sedmikráskový sirup, který je právě na to chrchlání. Začala jsem to do sebe valit ve velkém a snad už nemoc jako taková polevovala…ulevilo se mi, pomalu se to vyléčilo, i když jsem myslela, že to snad nikdy neskončí. Šílela jsem sama ze sebe, litovala jsem Toma, že to musí poslouchat(i když on už je zvyklý😊) Jenže to prostě nejde ovlivnit. Já jsem ale tedy chodila chrchlat na WC, což tlustá paní nemůže, že áno🙄 A tady vidí Bobča na vlastní oči, co udělá s lidma obezita. Ano, dokud je člověku 30, tak ještě to může omlouvat slovy, že ,,umí ta kila nosit". V 50 je z ní nemocný člověk a v 60 troska, co se o sebe sama nepostará👎

Daja
Daja 02.05.2025, 13:43:46 xxx:xxx.3ac8:260
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.05.2025, 12:04:33

No jako Raduš máte pravdu, 🫣 já přehlédla diagnózu, ale chápu, že v nemocnici není nic s medem jen je mi Bobči líto a to, že si paní vynucuje neustálou pozornost to už neobkecá a hlavně se nesnaží si pomoct sama, bohu žel. Jojo nadváha je opravdu boj, já ji nikdy neměla prozatím, tak nemůžu pochopit korpulentní dámy. 

P.s jo a ty kapesníčky taky humus, kdybych měla poprosit sestry, aby mi něco natrhaly,  tak všechno bude lepší než to co má teď.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.