Aktuálně: 2 501 inzerátů237 680 diskuzních příspěvků18 678 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 28.04.2025, 19:55:57 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.04.2025, 19:23:20

S těmi spolubydlícimi je to bohužel někdy dost těžký. Přeju dobrou noc. 🌺

Kilian
Kilian 28.04.2025, 19:59:28 xxx.xxx.129.216
»

🌻dobrou noc

eva (neregistrovaný) 28.04.2025, 20:02:59 xxx.xxx.162.182
»

Ta paní patří do blázince, nechápu, co dělá na normálním oddělení…😲jj, je to vysilující, mám něco podobného doma ze dvou stran….sice ne až tak, jak popisujete, ale taky to stojí za to…jeden doma, druhá mi “jenom” občas telefonuje….porucha s bludy, moc špatně to jde léčit…zbytek rodiny totálně vyšťavený…😟👎

Daja
Daja 29.04.2025, 04:35:59 xxx:xxx.b9a9:f342
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 28.04.2025, 20:02:59

A víte proč nejsou takoví lidičky v blázinci? Protože blázinci nejsou nafukovací a hlavně jsou sami o sobě přeplněné. Bohužel vše začíná, pokračuje bez nějakého řešení. Proč myslíte, že se najednou vyrojilo tolik Alzhajmrovských ústavu? Vždyť i to je takový blázinec. A věřte bude hůř.

Bobi nezávidím spolubydlící, je fakt vidět, že jsi hodna dušička👍. Jo a chápu, že se na něco dáš, já bych na ten zákrok taky šla jen aby mi to pomohlo a hlavní věc musíš opravdu pozitivně myslet a vše bude ok. 

Já jdu snad už na tu výměnu kolene a taky každému vykládám, že já budu na tom hepi a do dvou měsíců budu jezdit na  canisky protože už teď se mi stýská po mých klientech.

Buggyra
Buggyra 29.04.2025, 07:00:03 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to zní jako slušná komedie na tom pokoji 🙂 Hlavně si nic neber osobně, no děláš to dobře, vidím to z toho, jak o tom píšeš, jsi nad věcí - ale dobře, že nám o tom píšeš, vykecáš se a my aspoň máme nakůkání do toho tvého pobytu i z jiné stránky, ne jen po té medicínské. Drž se a přesně, mysli pozitivně, protože to je lepší než tisíc doktorů, pevně si opakuj, že ti ta procedůra pomůže, a ona pomůže, tak to mám já, už jsem to vyzkoušela mnohokrát 🙂 Drž se, myslíme na tebe 🙂

Moje důchodka pravila, že už nechce dědka pouštět pečovat o slepice, že se bojí, že dědek upadne. Děda zase povídal, že ho bolí nohy. Slepice jdou do výběhu (holý beton) v devět dopoledne (když je dobře…) a děda je zavírá v pět odpoledne. Říkám dědo, vy nechcete vajíčka? V temné kůlně vám těžko nanesou. Krmí je pšenicí a namočenýma otrubama, fakt dost hrozné. No a tak docela babku chápu. Říkala, ať si je vezmu, i se vším krmením, že si ode mě vejce bude kupovat (to uhodla, dostane je zadara, ona dá čtyři tisíce za kuřice a krmivo, mně je daruje, a bude to kupovat, babizna jedna bláznivá). Jenže slípek je pořád osm, já mám pořád třináct… Na kurník 2x2 metry už je to asi moc… a taky navykat ty slepice, musela bych prostor kurníku rozdělit a udělat zvykací voliérku, aby se naučily chodit ven a domů, abych je v klidu mohla pouštět… taky si musejí zvyknout s těmi stávajícími na sebe, ony ty stávající je prostě do toho kurníku nemusejí pustit, že ano.

Tak jsem vymyslela následující: od jiné ženy, co rušila slepice, jsem dostala sítě na výběhy, tak milé babce výběh zasíťuji a slépky budou chodit do chlívka a do výběhu podle libosti. Liška nebo dravec se na ně nedostanou, snad nepřijde kuna nebo lasice, no a když jo, zbylé chuděry si teda vezmu. K babce stejně jednou do týdne chodím, tak budu chodit dvakrát týdně, dosypat slepicím do zásobníků krmení, nasypat do výběhu zelenou trávu, vybrat babce vajíčka, doplnit vodu (mají mnoho vodních zásobníků). A uvidíme, jak tohle bude fungovat. Když bude mít dědek dobrý den, může za slepicemi zajít, když nebude, nepůjde. K babce jezdí pravidelně její děti, tak dvakrát do měsíce, tak ty taky můžou slepicím hodit (je teda pravda, že dcérka odmítá slepice obstarávat, bojí se ptáků).

Zítra v podvečer jdeme vozit s koníky na místní čarodějnice, posledně jsme vydělali něco k pětistovce, vozíme kostýmované zadarmo a bez kostýmu za pajzku 🙂 Musím ještě udělat plakátek, aby každému bylo jasno.

lesnizinka
lesnizinka 29.04.2025, 10:28:03 xxx.xxx.80.233

No já jsem to tam nepřipsala, tak doufám, že to nevypadalo, že chci Bobču strašit. Právě naopak, píšou tam, že to není nijak nebezpečné a když to nepomůže, uškodit nemůže. Tak prostě uvidí, ona tohle zvládá(mě by na to nikdo nedostal🤫)

A když zvládá báby na pokoji, tak už asi všechno😜

Buggyro, s tím sázením, jsem chtěla reagovat, ale já prostě fakt vůbec nestíhám, takže buďte v klidu. Já(my tady) musíme zeleninu brzo, protože pak už neprší, pak taky dojde voda a nám by nic nevyrostlo. Takže vysetou ji sice mám, někde už i dokonce vylezla(v jednom řádku není nic a nevím, co tam mělo vlastně být😊) ale protože nestíhám, nejspíš ji v plevelu za chvíli nenajdu👎Musím, prostě musím ji okopat, jen netuším, kdy to bude🙄Už teda dočišťuju ten poslední záhon(o čemž mluvím nejmíň 14dní)  pak teprve pozametat ty cesty konečně(neva, jehnědy z bříz tam popadaly teprve před týdnem, dělat to dřív, tak bych tam musela dvakrát) A začít plet některé kytky, protože ano, některé záhony jsou prostě katastrofa. Mimo všechno ostatní, teď všude pampeluchy. 

Jo…mamce včera opět sletěl mobil na mramorové schody, takže je po něm. Roztříštěné sklo, nejde. Tom jí jeho starý nedá, má tam různé kontakty, SMS atd. Takže musí vydržet do zítra, kdy jde zase do práce, přiveze jí nějaký starý po zaměstnancích. Mamčin byl celkem nový, teprve tuším třetí rok ho má. No nic, koupím ji to uzavírací pouzdro(taková ta knížečka - má to tchán) sice to zase nabyde a nevím, kde už ho bude nosit, ale se hned nerozmlátí🙄

Sarah01
Sarah01 29.04.2025, 10:38:10 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.04.2025, 10:28:03

A jak to děláte s těma pampeliškama? Jenom vyrýpnete? Mně už to přijde nekonečný.

lesnizinka
lesnizinka 29.04.2025, 18:49:02 xxx.xxx.80.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.04.2025, 10:38:10

Přesně…vyrypuju a je to totálně nekonečné zvlášť, když my máme, i vedle nás jsou dvě louky plné pampelišek. To, co bych teoreticky ze záhonů vyrýpala(a co tam přežívalo od loňska) tam do měsíce vyroste x5…z nových semínek, co už tam samozřejmě vysemenily🙄Vloni jsem si u toho parádně namohla ruku, vypadalo to, že to skončí karpálema, tak snad si je nevyrobím letos. No…tato činnost je zatím v nedohlednu. Aby toho nebylo málo, tak jsem si dneska u oběda debil vyšolíchla olej na ruku - od té doby ji mám na ledu, bolí to dopr…jak čert. 

Bobca
Bobca 29.04.2025, 19:22:34 xxx.xxx.169.99

Tak jsem si ráno vyzadala u doktorky prasek na spaní, asi na neho zapomněla. Nic jsem v kyblicku nemela.. Slibila mi, ze se dnes vyspim. Potrebuju byt na zitra redy pred tim zákrokem.. Dnes jsem nebyla… Sice jde Maruška zitra domu, poveze ji sanitka rano do Chebu.. Ale uz asi hodinu učí, je hnusná, ta nová pani jen zírá.. Zvonil jí telefon a ona na ni útočila…. Jarus mi koupila v Pepcu ponožky, takové ty nízké šedé, ty se neztratí… donesla 2 ručníky..z domu. Čerstvé kaizerky.. Pití.. Tak dobrou

Vahine
Vahine 29.04.2025, 20:03:38 xxx.xxx.42.211
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 29.04.2025, 19:22:34

🍀🍀🍀 Bobčo, držte se, bude to dobré! 🌷

Canka
Canka 29.04.2025, 21:48:34 xxx:xxx.24b3:3ab7

Ahoj holky,

Tak jsem přišla o všechny slepičky😔Dostala se tam do voliéry liška😔4 slepice odnesla úplně a 4 nechala zakousnuté..ořvala jsem to..nebudu lhát..bylo tam snad jediné míň zabezpečené místo v rohu,které jsem neřešila,protože byl dlouuuuuho klid..snad 2 roky?Nebo jak dlouho..a ani jsem je na noc nezavírala,když byl klid..jenže jak jsem přivezla ty nový slepičky a ty se prali s těma starýma a spaly radši venku na bidýlku,tak na sebe zbytečně upozornili tu vyzáblou lišku,co kolem chodila 14 dní..a mě jí bylo ješté líto🙄Jsem takový tatar….

Takže jsem to celé líp zabezpečila a kolem voliéra dala ještě těžký dřevěný trámy…zajela jsem pro nové slepičy včera…a rozhodla se je na noc zavírat..jsou teda totál v šoku zase ze změny prostředí…dala jsem je včera do kurníčku,dala tam vodu a doufala,že se napijou..krčili se v rohu a fakt byly vyplašený…ráno jsem koukla,že mi fotopast blejsknula zase tu lišku,jak jde ke mě!!Naštěstí nic,jak byly slepičky zavřené.. šla jsem je ráno pustit..otevřela jsem kurník a odešla…odpoledne jsem přišla a ani jedna slepička venku..celou dobu jsou zalezlý vevnitř a jsou fakt vyděšený…takže jsem otevřela velké dveře kurníčku,aby měli světlo a viděli sluníčko a dala jsem jim dovnitř zase česrtvou vodu a dala krmení..granulovaný…zobaly jak divý..ale nehnuly se z kurníku..ale nevadí..zase jsem je teď večer zavřela a snad už zítra dostanou odvahu… 

Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 29.04.2025, 21:49:21 xxx:xxx.d114:cbf8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.04.2025, 07:00:03

A co čarodejnice i bez kostýmu? Zadara, nebo za 50,.?

lesnizinka
lesnizinka 29.04.2025, 23:37:47 xxx.xxx.80.233

Niki😲 jéje, to je mi líto😢Liška je chytrá, ona bude chodit třeba týden okolo a sondovat. U jedněch sousedů taky stačilo, že měli návštěvu a jednu noc nezavřeli kurník…a bylo po slepicích. Nové slepičky…to tak bývá i bez lišky, že se bojí vylézt z kurníku, poznaly jen haly, venku to neznají, bojí se. Mamčiny, po útoku toho jestřába, taky snad 14dní nechtěly vylézt z kurníku na dvůr, neřkuli dál do humna. Tak snad nové zabezpečení už bude stačit.

Jak jsem psala o opařené ruce, v\táhnula jsem druhé listové těsto z mrazáku a dala si ruku na něj (to první už bylo zteplalé) Pálilo to jak čert, ani jsem tam tu ruku nemohla udržet, tak jen vždycky na chvilku. Po půl hodině jsem šla ven, natáhla si na ruku dlouhý rukáv(venku se zchladilo už) to řezalo, ale nedalo se nic dělat. A cca po 5 minutách najednou jak když utne, přestalo to úplně bolet. Mám tam flek, ale teď to vůbec nebolí, raděj se toho teda nechytám. Jdu chrnět.

Bobi, myslím na tebe👍

Daja
Daja 30.04.2025, 04:58:11 xxx:xxx.e2da:781f

Tak a začínám myslet na tebe Bobi a posílám silnou energii , aby tě po zákroku nic nebolelo a vše dopadlo hodně dobře na OK🤝.

Daja
Daja 30.04.2025, 05:05:08 xxx:xxx.e807:47bc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.04.2025, 21:48:34

A jéje Nikolko  já taky měla mít slepičky, už jsem si vybírala jaké a kde budou, jenže kolegyně mě přesvědčila, že pokud mám blízko les tak se mi slepičky budou ztrácet skrze va lišky. Proto je nemám, vydělá jsem ji na vlastní oči na naší zahradě a hlavně já se bojím o to, že liška přenáší prašivinu a bojím se aby to kluci nechytly.

No nic teď už se nic nenadělá, jen se modlit, že zabezpečení je už perfektní.

Daja
Daja 30.04.2025, 05:05:27 xxx:xxx.e807:47bc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.04.2025, 21:48:34

Jsem dva krát klikla a bylo to tady dva krát. Tak je to smazáno.

Buggyra
Buggyra 30.04.2025, 06:30:42 xxx.xxx.198.226

LZ: pampelišky by snad zrovna mohla rýpat brigáda, stejně jako zamést chodník, no ne? Chápu, že pletí (ještě jedlých věcí) jim svěřit nechcete…

Já už mám z hypersuper semínka mrkve a ředkvičky na vyvýšené mezi cibule, no základní kámen úrazu je v tom, že si nevzpomenu to vyndat z auta a vysít, že.  Nechce se mi to jednotit, takže mrkev vysévám řídce v meziřádcích cibule, abych pak nemusela probírat, a tím  mi semínka vystačí na velké plochy, nějaké dva až tři zvýšené tím oseju. U té ředkvičky je to slabší, tam je semínek méně, ale koupila jsem od všeho dvě balení. Ještě mám od loňska nějaká semínka salátů a ještě něčeho (ředkve?), tak to taky fláknu do země. Měla bych něco zasadit nebo zasít do posledního zvýšeného u buňky, ale v tom nějak nic poslední dva roky nejde, měla jsem v úmyslu tam letos zkusit ačokču, ale ta nám scípla jak to odfouklo foliovník, takže nemáme. A na blešáku také nikdo naklíčenou neměl (semínka mi nehlásili, tak asi taky ne). Nevím, jestli se dá koupit tady někde po okolí od někoho. Můžu zkusit fejsbůk. Mňo takže co do toho zvýšeného, zkoušela jsem tam tykve a melouny a okurky, jediné, co šlo, byly ty okurky, ale musely tam být samy. Rozrostla se tam nějak meduňka a od té doby tam nějak nic nejde, jestli ta meduňka bere moc živin? Nadzemní části držím pod krkem (aby nestínily), ale co se děje pod povrchem… No tak když ne tykve a ani ačokča, prsknu tam přebývající rajská, a holt hin sa ukáže.

Dostanu od holčičky od koní spoustu macešek! Baba z obchůdku u nich musela uvolnit místo na dodané jiné kytky, tak jim macešky dala, neupotřebí je, tak dostanu já, pěkně je nastrkám do nádob a vystavím podél cesty, ať se kolemjdoucí poradují - “jen” musím zabezpečit proti té lůze zrzavé. Prochází se po výběhu jako by jí to tam patřilo, mrcha jedna. Ale macechy nevyrostou do velkých rozměrů, tak to je výhoda a prostě ty květináče zavřu pod oblouk králičího pletiva, mám jedno plastové, to by mohlo zrzce dostatečně překážet.

Začalo mi chodit staronové dítě do oddílu, takže mám zase jezdce na oba poníky. Ten tlustý už pěkně chodí, maká, nic ho nebolí, řádí v kočáru jak černá ruka, takže dneska jde vozit na čarodky a začne pěkně také makat pod sedlem, když máme to lehké dítě. Holčička, co z poníků vyrostla, přesedlá na našeho staříka 34, staříka teď proháněla hříbata, takže se rozhýbal, a snad i lehce shodil na jaro, tak jsem toho hned využila a švihla jsem ho do provozu, pondělí, úterý byl pod sedlem chudák, a dneska půjde vozit děti, a v pátek nebožák zase půjde pod sedlo 😀 Chodí slušně, trochu mu upiluju kopyta vpředu, aby si o ně nezakopával, to je pro něj celkem riziko, a jinak včera jsem potřebovala ukázat holce, jak se pobízí při určité věci, a cválal i se mnou a mými (našimi) špeky, takže holčička do 50 kilo pro něj bude jak nic. Jen teda chodí krutě pomalu, takže až budeme jezdit na vyjížďky a výlety, bude muset hodně doklusávat (to by nevadilo) nebo na něj budeme muset hodně čekat (to bude vopruz).

Buggyra
Buggyra 30.04.2025, 06:36:41 xxx.xxx.198.226

Niki, to mě moc mrzí, já jsem se po loňském útoku, kdy mi z 8 slepic zbyly 3 zásobila nad rámec, abych měla rezervu, ale stejně už mám automatický otvírač zastíněný, aby otvíral později. Totiž mně přišel ten predátor na lišky ráno mezi čtvrtou a šestou, kdy u koní a v okolí nikdo není. Tak jsem loni slépky pak měla většinu léta ve voliéře, ale tu jsem kvůli hříbatům musela letos zrušit, nechce se mi ji stavět znovu. Loni predátor přišel přesně touhle dobou, asi vyvádějí mladé nebo co. Zatím ťuk ťuk, ranní pozdější pouštění buď funguje nebo ta mrcha zatím nepřišla. Ale snad to klapne, protože ráno slépky vycházejí těsně než se objeví holčičky, co pečují o koně, a odpoledne než jdu domů z lekcí, už jsou holky na bidlech (dvířka naštěstí zavírají večer při větší tmě než při které se otvírají ráno, tak nehrozí, že by nějaké družstevnici zaklaply před zobákem).

Buggyra
Buggyra 30.04.2025, 06:38:07 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 29.04.2025, 21:49:21

Čarodějnice nad 50 nemusí platit 50,- 🤪

Chystáte se přiletět? 😄

Jestli jste jak věchýtek, tak vás svezu! Máme omezenku do 50 kg… přeci jen, poníci. A je to prostě naše veřejná (nezisková) služba pro děti 🙂

Canka
Canka 30.04.2025, 06:44:26 xxx:xxx.cf5f:ac70

No holky jako mám nervy…a jak mám lišky ráda,protože jsou krásný,tak teď bych vraždila..opět se dostala dovnitř(naštěstí slepice zavřený v kurníku,takže jsou v pořádku).Tak já to zabezpečím z boku a ze spodu(dávala jsem ty trámy a silnější pletivo) a ta svině si vyskočila nahoru a prokousala to slabý vrchní…musím tam dneska po práci natáhnout další vrstvu a asi jet koupit to silnější pletivo,co neprokouše,ale to je 3500 kč za roli..to už se mi ten chov slípek přestává vyplácet..jako jestli se mi tam dostane i přes den a zabije je..tak to vzdávám..napadá vás,jak tomu zabránit?Dneska mi přiveze známá pytel psích chlupů.. 

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.