LZ: pampelišky by snad zrovna mohla rýpat brigáda, stejně jako zamést chodník, no ne? Chápu, že pletí (ještě jedlých věcí) jim svěřit nechcete…
Já už mám z hypersuper semínka mrkve a ředkvičky na vyvýšené mezi cibule, no základní kámen úrazu je v tom, že si nevzpomenu to vyndat z auta a vysít, že. Nechce se mi to jednotit, takže mrkev vysévám řídce v meziřádcích cibule, abych pak nemusela probírat, a tím mi semínka vystačí na velké plochy, nějaké dva až tři zvýšené tím oseju. U té ředkvičky je to slabší, tam je semínek méně, ale koupila jsem od všeho dvě balení. Ještě mám od loňska nějaká semínka salátů a ještě něčeho (ředkve?), tak to taky fláknu do země. Měla bych něco zasadit nebo zasít do posledního zvýšeného u buňky, ale v tom nějak nic poslední dva roky nejde, měla jsem v úmyslu tam letos zkusit ačokču, ale ta nám scípla jak to odfouklo foliovník, takže nemáme. A na blešáku také nikdo naklíčenou neměl (semínka mi nehlásili, tak asi taky ne). Nevím, jestli se dá koupit tady někde po okolí od někoho. Můžu zkusit fejsbůk. Mňo takže co do toho zvýšeného, zkoušela jsem tam tykve a melouny a okurky, jediné, co šlo, byly ty okurky, ale musely tam být samy. Rozrostla se tam nějak meduňka a od té doby tam nějak nic nejde, jestli ta meduňka bere moc živin? Nadzemní části držím pod krkem (aby nestínily), ale co se děje pod povrchem… No tak když ne tykve a ani ačokča, prsknu tam přebývající rajská, a holt hin sa ukáže.
Dostanu od holčičky od koní spoustu macešek! Baba z obchůdku u nich musela uvolnit místo na dodané jiné kytky, tak jim macešky dala, neupotřebí je, tak dostanu já, pěkně je nastrkám do nádob a vystavím podél cesty, ať se kolemjdoucí poradují - “jen” musím zabezpečit proti té lůze zrzavé. Prochází se po výběhu jako by jí to tam patřilo, mrcha jedna. Ale macechy nevyrostou do velkých rozměrů, tak to je výhoda a prostě ty květináče zavřu pod oblouk králičího pletiva, mám jedno plastové, to by mohlo zrzce dostatečně překážet.
Začalo mi chodit staronové dítě do oddílu, takže mám zase jezdce na oba poníky. Ten tlustý už pěkně chodí, maká, nic ho nebolí, řádí v kočáru jak černá ruka, takže dneska jde vozit na čarodky a začne pěkně také makat pod sedlem, když máme to lehké dítě. Holčička, co z poníků vyrostla, přesedlá na našeho staříka 34, staříka teď proháněla hříbata, takže se rozhýbal, a snad i lehce shodil na jaro, tak jsem toho hned využila a švihla jsem ho do provozu, pondělí, úterý byl pod sedlem chudák, a dneska půjde vozit děti, a v pátek nebožák zase půjde pod sedlo 😀 Chodí slušně, trochu mu upiluju kopyta vpředu, aby si o ně nezakopával, to je pro něj celkem riziko, a jinak včera jsem potřebovala ukázat holce, jak se pobízí při určité věci, a cválal i se mnou a mými (našimi) špeky, takže holčička do 50 kilo pro něj bude jak nic. Jen teda chodí krutě pomalu, takže až budeme jezdit na vyjížďky a výlety, bude muset hodně doklusávat (to by nevadilo) nebo na něj budeme muset hodně čekat (to bude vopruz).