Trochu jste mě uvedla ve zmatek. Čemu u vás říkáte majůvky? Fakt hříbky?

Tvl plotýnka se rozpustila, resp. byla rozebrána zánětem a vstřebána, to je docela pr…, nikomu nepřeju.
To znamená Bobčo, že konec s přemáháním bolesti. Přemáhat bolest znamená riskovat poranění míchy, skřípnutí nějakého nervu a tak dále. Pohybuj se jen tak, jak ti tělo dovolí. Bejvalýho, který měl přeraženou páteř, při záchvatu prostě připoutali do laminátové vany a vyřízeno, nesměl se hnout. Taky čekal na operaci… vozík si z půdy nech donést a všude se na něm pěkně dovez. A žádné rotační pohyby v bedrech - teda nebo kde tu chybějící plotnu máš, hádám že bedra klasika - pěkně otáčet se i s vozejkem. A samozřejmě pomalu dosedat na vozejk, a mísu, ono se mi to mluví, že…
O berlích taky můžeš, vyvěsit se na nich, ale zase pozor na ten okamžik zatížení, nesmí to být náraz, musíš pomaličku, a jak ucítíš něco blbě, hned se zase vzepřít a postavit se jinak. To se snadno povídá… no. Macechu na berlích učili chodit, aby co nejméně zatěžovala ramena a krk, ale ona má s krkem potíže (obratle taky špatné a výrůstky do míšního kanálu), tak to asi nebude u tebe takový problém.
A jasně, lituju, že jsem někde v tramtárii na druhém konci republiky a nemůžu ti podat pomocnou nohu, ruku…
Zvaž na ten rok zkusit zažádat o nějakou invalidní podporu, příspěvek na péči, na domácnost, cojávím - aby sis mohla objednávat nákupy z Rohlíku třeba. Zkus to s někým vykomunikovat - třeba holky poradí - na sociálním odboru MěÚ bych to zkusila obtelefonovat. Ať ti doktorka rovnou napíše pořádnou zprávu s nálezem atd.