Aktuálně: 2 501 inzerátů237 680 diskuzních příspěvků18 678 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:36:26 xxx.xxx.95.58
Fíkovnice:

No…a že odešel Franciscus na Velikonoční pondělí, mi přijde zvláštně symbolické (vím - věk, nemoci, ale i tak…).

Měla jsem jej ráda…😢

Nemůžu říct, že bych ho měla nějak ráda, tedy spíš jako člověka, nejsem věřící. Ale ze všech příšerných papežů minulosti byl nejnormálnější. Oni takto staří a nemocní lidi, si to umí tak trochu zařídit, přivodit sami. Myslím, že jemu se myšlenka umřít na Velikonoce líbila, stav špatný, tak proč neumřít na Velikonoce, že?

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:43:24 xxx.xxx.95.58

Niki: nemusíš tak vyčesávat😛 Já teda určitě nemusím taky🤪Ano, po slezení z pásu se trochu chvíli hlava motá, vždyť ti přece ,,ujíždí" podlaha pod nohama a pak zase ne. Chvilku trvá, než se s tím tělo srovná. Tak hlavně konči s tím, že se pořádně vyšlapeš a končíš na nejnižší rychlosti, kdy se pás už jen šourá. 

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 15:51:31 xxx.xxx.95.58

Eli, teda typický příklad člověka, který sportu totálně propadne(a ještě tam jde uštvat i pejska😏😜) Šílená, fakt, že jo, já si to nedokážu byť jen představit😲Včera půl dne sezení na návštěvě na zadku. Ráno skoro půl hodiny cvičím (20-25minut) posilovací, protahovací, dřepy, výpady atd… pak se nachystám a jdu na okruh rychlochůzí ven, 3km. Dneska po té včerejší sedánce, mě tak v polovině bolely stehna, až jsem zjistila, že zpomaluju a musela vědomě zabrat. Jsem zřejmě jediný člověk na světě, který tréninkem podává nižší a nižší výkony🙄Chodím dva a půl roku. Denně. Vyjímka je jen, když jsme na cestách. 

Bodlinka
Bodlinka 21.04.2025, 18:26:08 xxx.xxx.94.238

stačí vylézt na zahradu, nevím, co za stroje by nahradily sekačku, křoviňák, rytí a pletí. 

Buggyra
Buggyra 22.04.2025, 12:41:37 xxx.xxx.198.226

Mno jo, jenže já třeba z ježdění na koni, vození hnoje, koulení balíků sena, rytí, kopání, nošení překážek a popocházení při dozoru děcek na jízdárně (sem tam i popoběhnu!) mám třeba břišní svaly nula. Což teda fyzio dost překvapilo. Doufám, že teď po 4 měsících jógy dvakrát týdně a sem tam i nějakého toho přidruženého cvičení, co mi fyzio zadala, už je to lepší! Půjdu za ní za měsíc to otestovat…

kometa
kometa 22.04.2025, 13:08:32 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.04.2025, 12:41:37

mám třeba břišní svaly nula

Tak to mě po poctivém ježdění bolely. Neboli jsem je používala. A měla docela ve formě.

Buggyra
Buggyra 22.04.2025, 13:29:50 xxx.xxx.198.226

No já když jsem jezdila pravidelně, s novým sedlem jsem začala jezdit hodně bez třmenů, protože jsem neměla pocit, že někde ulítnu z koně (staré sedlo mi bylo veliké, kupodivu…), tak jsem také mívala občas bolavé břišáky. Ale teď co jezdím jednou za 14 dní na půl hodiny někde po lukách krokem a klusem, tak i když jedu bez třmenů (v tom kroku, v klusu se nedá), tak nic. Takhle ty svaly neudržím, no. Ale nedělám jen to, včera jsem rotavátorem zrotovala ar políčka s pěkně suchou a utemovanou zeminou (a to bylo po těch pátečních slejvácích… vypařilo se to jak na Sahaře…) a kupodivu jsem u toho nezemřela bídnou smrtí, takže nějakou kondičku evidentně mám (co vám budu, po mnou pořádaných závodech jsem o víkendu ještě uběhala hobby horse parkur s pěkně těžkým koníkem…), no ale prostě břišáky  a korzet se tímhle neposilují. Třeba kdybych fyzioterapeutce jednu ubalila, tak by se svalila bez hlesu, ale břišáky nula, no.

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 22.04.2025, 16:44:02 xxx.xxx.80.9

Hlásím, že lítám mezi zahradou a májůvkama(ty rostou nad náma - nahoře nad pastvinama) Takže ráno 3km, po snídani jsem ani nečumla sem a letěla nahoru, na kopec. Málem jsem se tam nedoplazila, být to a 20m dál(výš) tak padnu🙄Prostě furt kondice 00 nic😠  Břišáky mám(cvičím na ně) ale pod špekem stejně nejsou vidět - to beze srandy👎10000 kroků mám už teďka a do večera ještě nějaké přibudou a výsledek nic. Nehubnu, kondici nemám. Jsem úplně pokažená🤔😛A houby samozřejmě zpracovávám😉 takže včera polívka, dneska omáčka. Zbytek jsem rozdala mamce, tchánům a sousedce.

A Bobeš se taky neozývá, nepíše mně, ani sem. Už včera bylo hezky teplo, dneska taky, jen zase otočil vítr(teda  včera nebyl) a pofukuje sice mírný, ale studený severák. Takto se pracuje u nás😉Viktín z kamene sleduje asi žáby(foceno se zvětšením přes okno v kuchyni, takže trochu ,,rozbité") 

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 22.04.2025, 16:48:31 xxx.xxx.198.226

No já nachodím denně s jistotou deset tisíc, průměrem třináct, nosila jsem pár týdnů takové ty chytré hodinky než mě to přestalo bavit 🙂 Já bych řekla, že do těch 15 tisíc kroků je to jen taková udržovačka, žádné budování kondice se konat nebude. To je tak jako aby se člověk jen nekoulel… Když jsem naťapala 30 plus, tak to jo, to už bylo znát, ale abych to namotala za den, bych musela chodit do prasé a z prasé pěšo těch 6 kiláků. A to jsem vopatrná, víme…

Kocka (neregistrovaný) 22.04.2025, 19:02:28 xxx:xxx.6be8:3051

Šla ho potrestat

Sardullah
Sardullah 22.04.2025, 19:26:56 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kocka z 22.04.2025, 19:02:28

Njn…kdy někdo čumí, kde co lítá a nečumí na cestu….příště si snad dá kluk pozor.

Bobca
Bobca 22.04.2025, 19:53:22 xxx.xxx.169.99

Halo halo, tady sokol, tady sokol… Konečně jsem driv vykapala, tak jsem se dobelhala do jidelny na wifinu.. Chodim v předklonu s tim vysokým choditkem, ale ja hrdinka si nevzala ten opiat, že zkusim den bez prášku, a oni mi je zrusili úplně.. Chodim sice o choditku, ale bolesti mam.. Da se to vydržet.. Rikala sestra, že tady bolest jen potlacuji, ale neleci pricinu.. Takze musim počkat na patek na neurochirurga, a ten rozhodne, jestli bude nutné operovat.. Tak mam ještě 2 dny kapacek.. Po snidani 3 hodiny, po obede 2 hodiny a po večeři další 3..pak nasadim chobota a jdu spat.. Dnes mi dokapal dřív, tak jsem tady. Nemohla jsem se dlouho připojit az tady v jidelne je signal.. Mam na pokoji 2 babci, nebudu je nejak pomlouvat, ale takhle bych dopadnout nechtela.. Jedna má 36 kilo, ta pujde brzo do hospicu.. Lezi obe, dělají do plinek.. Ta druhá má o málo vic, má vzacnou nemoc, mluvi z cesty, kdyz se ji v hlave presmykne.. Je nekde z Chebu, byla 2 mesice v Ostravě a tady je 3 tyden, tak s ni komunikuju, prijala jsem tu jeji hru, v uvozovkach… Maryska🤗.. 

Doron
Doron 22.04.2025, 22:53:52 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.04.2025, 19:53:22

Bobčo, moc na Vás myslím a držím palce !

Doufám, že budete brzy zdravá a operaci se vyhnete.❤️

rapotačka (neregistrovaný) 23.04.2025, 08:24:37 xxx.xxx.168.235
Sardullah:

Bobco …drž se…moc na tebe myslím. 🍀🌷

Já taky. Ať je brzy líp. 🍀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.