Aktuálně: 2 475 inzerátů236 469 diskuzních příspěvků18 659 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 07:39:45 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.04.2025, 19:08:32

Nikiško, tom běhá pravidelně, denně - venku by ho ofouknulo. Já jsem běhala před pár lety: tři kilometry 4, 5 a byla jsem čím dál horší, fyzicky jsem to nedávala, moje kondice nešla nahoru, ale dolů, nateklo mi břicho vodou…Tak jsem toho nechala a teď už jen chodím, 3 rychlé kilometry ráno. Když leje, což je u nás jednou za 10let, jdu to odchodit na pás. Pohoda, nevím kde ho máš, my před ním máme telku, takže se zabavíš a ujdeš(uběhneš) jako nic😉Slepičky určitě vyfoť👍Se sžíváním nové-staré je to vždycky potíž, mamka je chodívala profackovat snad měsíc😏Pak písnu víc, musím cvičit🙂

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 10:50:31 xxx.xxx.95.58

Zatím se nikdo neukázal, takže dopíšu co mi na jazyk přijde 😉Tak ne, že by mi práce ubývala, ale úspěšně si jí přidávám😏Předevčírem jsem stříhala růže, v šortkách, takže večer jsem měla nohy samý šrám, tak nějak není místo, kdy bych neměla👎Ukazovala jsem Tomovi: au, au mám dopíchané celé nohy! Hmm…a nic. Ukázalo se to ale hezky ráno, jak zbytek kůže zblednul a škrábance hezky zrudly. ,,Proboha, to co zas máš!?" Tak ani jsem ti to večer neukazovala, žééé?!? Takže včera jsem místo dodělání růží přitáhla z domku litinové čerpadlo do jezera, nainstalovala hadici savici a jala se čerpat bordel ze dna, protože ještě není nijak teplo(jo, je, ale bude hůř) a jezero je zažabincované až hrůza. Jenže Tom měl tenis a ono je potřeba, aby ho na laně tahal z každé strany jeden - posunoval prakticky středem jezera, kde je logicky bince nejvíc. Jeden provaz se mi povolil po chvíli…a čerpadlo ho nasálo. A bylo dočerpané👎Naštěstí rozmontování nebylo až tak složité a já jsem pak vykoumala omotávání provazů - tam za kus dřeva, tam za zahradní kolečko, aby se mi neprověšovaly. Bylo to náročné, lítala jsem asi tisíckrát kolem jezera, ale něco jsem vyčerpala. Je to tam - po Velikonocích budu pokračovat. Dneska fouká nejmíň za dní a já potřebuju ještě shrabat a odvézt poslední zesekané rostliny…co se snažím už těch 14dní, ale za jedno fučelo, za druhé stejně nebyl ani čas - pořád se dělalo něco jiné. Niki, mám po půl záhonech(kytek) rozplehněný ostružiník a musím to prolézt z postřikovačem a štětcem(už asi třetí rok po sobě, nějak bez výsledku👎) aby se nešířil dál a dál. V tom větru to nešlo, teď zas prská, dopadla bych stejně jako ty😏Každý den přilezu domů po 20h, předevčírem v půl deváté, včera bylo zataženo, tak byla tma trochu dřív a jak jsem si myslela, že však barák uklidím večer…tak asi těžko, protože právě,,večer" už není v 17h, což by se mi teď zrovna hodilo😉

Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 12:59:25 xxx.xxx.221.216

U nás se dneska udělala zima a prší. Fakty mě mrzí, že jsem se nekoukla ns předpivěď pičasí… jak bylo dva dny nádherně, tak jsem nějak předpikládsls, že bude i dneska.

Včera jsem byla nějaká přejetá, tak jsem celý den polehávala, pospávala s tím, že zahradu nechám na dnešek… no kdybych to věděla, tak jsem šla dělat včera a dneska jsem mohla mít válecí, když leje…

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 14:44:43 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2025, 12:59:25

Jani, píšeš bez brejlí?!?😜Máš to přesně jak já, když píšu na mobilu, spěchám a nezvětším si to, abych to po sobě přečetla😉 No nic, uklízela jsem, pořád prskalo. Ve chvíli, kdy jsem se vychystala ven, začalo celkem pršet. Ve chvilkách, kdy nepršelo, jsem podběrákem lovila žabince a nakrmila rybky. Jen doufám, že okounci, ti moji miláčci, nevlezli někam k tomu čerpadlu😲 Oni jsou strašně zvědaví. Dneska není slunko, tak je ve vodě právě nevidím🙄i kdyby tam v pořádku byli. Šla jsem do domku bráchovi pro pilu, a posbírala jsem ve skleníku slimejše pro sousedky slepičky. Když jsem koukla na nádrž na vodu(v noci napršelo 8mm🤔) tak si říkám: do večera má ještě prskat, co kdybych tam nainstalovala svod konečně?? Tak jsem tam vylezla(dvakrát, nevzala jsem si jistící šroub🙄) tak mi to ani tak dlouho netrvalo, mohlo to být už sakra dávno👎Vzala jsem pilu a slimejše a šlapala k sousedce. V půl cestě leják, normální pršení. Já byla šťastná jak blecha, že jsem tam ten svod dala👍😀 Což mě přešlo po návratu domů, protože jsem si uvědomila, že jsem nezavřela dole ventil(kohoutek) debílos😠Tak jsem letěla v dešti..už převlečená na doma do šortek, jen jsem si nazula žabky, dozadu to utáhnout. Jasně, už to bylo doteklé do výšky kohoutu a valilo to do odpadu. Naštěstí asi za hoďku přišel lijavec ještě větší. Sice krátce, ale pršelo dost, ne jen smoklení. 

Bobi to nase.e viď?!?😏Ještě, že máš fůru času to spisovat znovu😜

Sardullah
Sardullah 18.04.2025, 14:49:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.04.2025, 14:44:43

Jo , teď na to koukám… bez brejlí a z mobilu… tak to podle toho dopadlo🙄

lesnizinka
lesnizinka 18.04.2025, 15:47:52 xxx.xxx.95.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2025, 14:49:22

No co, alespoň je sranda🤪

Elisak
Elisak 20.04.2025, 18:26:25 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.04.2025, 19:08:32

Já na tom běžela poprvý na diagnostice došlapu a pak na zátěžovým testu a v pohodě.

Minulý víkend jsem si střihla první běžeckej závod. Na Karlštejně, 18km skoro 600m nastoupaných. Docela výzva na to, že kopečky běhám necelý měsíc, celkově asi 5 běhů, jinak běhám jen po rovině.

A výsledek: ve své kategorii ženy do 39let 21. z 141, mezi ženami 30. z 255 a celkově 267. z 796, jsem hodně spokojená... Super to bylo, seběh do lomu Velka Amerika moc hezky, nahoru to bylo horší. Jen teda dost horko a ta slibovaná euforie se dostavila asi až po 30-ti minutách po doběhu, když mě doběhly plíce, který asi zůstaly pod posledním kopcem. Ten poslední kopec byl vůbec dost masakr...

A dneska padlo mých prvních 30km v rámci jednoho běhu. Běželo se moc fajn, i ten výběh na Pokličky do schodů celkem šel. A to už jsem měla v nohách 26km…

On mě totiž ten závod tak nakopl, že jsem se přihlásila na maraton do Třeboně v říjnu… Ale po dnešku si docela věřím že to dám…

Obrázek Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 20.04.2025, 18:57:15 xxx:xxx.bd27:bdd3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 20.04.2025, 18:26:25

..jste fakt dobrá..klobouk dolů před vámi…

Bodlinka
Bodlinka 20.04.2025, 21:08:31 xxx.xxx.94.238

Spondeo ac polliceor. to si dokonce i pamatuju. co jiného říkali ne, bylo to v červnu a byla jsem navlečená ve vlněným hábitu jak z harryho pottera, takže hlavní úloha bylo sebou neseknout no a pamatovat si to spondeo.

Kilian
Kilian 20.04.2025, 21:20:44 xxx:xxx.bd27:bdd3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.04.2025, 21:08:50

..veselé Velikonoce vám Bodlinkou i všem kdo sem chodí…

Canka
Canka 21.04.2025, 10:56:56 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Veselé Velikonoce všem,kdo je slavíte😀Já ne a taky jsem žádnýmu koledníkovi neotevřela😂

Elisak klobouk dolů…to bych asi umřela..já už na pásu byla dvakrát a dobré…jediné co,že když doběhnu a slezu,motá se mi hlava..zvláštní..asi prostě si jen na ten pas musím zvyknout..tak hlavně,aby mi to odhodlání vydrželo😂Neee musí..fakt..zatím mě to baví..

Dneska se chystám ostříhat malou pondici..je chlupatá jak medvěd…musím z ní sundat aspoň část chlupů nebo se mi uvaří z toho tepla..černá kobuše je už skoro celá vylínaná,ale malá je zase jak medvěd…

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2025, 11:09:41 xxx.xxx.95.58

Čau holky, u nás dneska takový příjemný den, sluníčko napůl, ale hlavně, že nefučí, za tři týdny neustálého vichru už jsme toho měli plné zuby. Takže hezký den přeju i vám👍My jsme vždycky v pondělí vyráželi se psy někam na výlet do lesů, mimo civilizaci - nesnáším opilce, takže Velikonoce jsou u nás zrušené od mých cca 16let😎Za chvíli vyrazím do zahrady, něco vymyslím, třeba jen vyrýpu pampeluchy z kytek(myšleno aspoň někde) a vyčerpám zase nějaké ty kaly z jezera - mám to vychystané. Niki, příští týden má být ještě chladno, ochlazení, tak nemusím kobču dočista😉

kometa
kometa 21.04.2025, 11:43:10 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 21.04.2025, 10:56:56

je chlupatá jak medvěd

Nemá Cushinga? Jenom nápad.

Fíkovnice (neregistrovaný) 21.04.2025, 12:07:18 xxx.xxx.177.249
Bodlinka:

Spondeo ac polliceor. to si dokonce i pamatuju. co jiného říkali ne, bylo to v červnu a byla jsem navlečená ve vlněným hábitu jak z harryho pottera, takže hlavní úloha bylo sebou neseknout no a pamatovat si to spondeo.

Jo jo, naše vzpomínky na Hippokrata jsou totožné. Včetně obavy ze seknutí sebou ve vedru.

Ale mě třeba promoval promotor, který Hippokratův slib říkal z hlavy, to jsem čučela, ehm tedy všichni jsme čučeli.

Fíkovnice (neregistrovaný) 21.04.2025, 12:08:38 xxx.xxx.177.249

No…a že odešel Franciscus na Velikonoční pondělí, mi přijde zvláštně symbolické (vím - věk, nemoci, ale i tak…).

Měla jsem jej ráda…😢

Canka
Canka 21.04.2025, 12:16:51 xxx:xxx.24b3:3ab7
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.04.2025, 11:43:10

Cushing mě napadl hned první rok,kdy jsme měli problém s přelínáním a já jí kupovala…kupovala jsem jí schvácenou na všechny 4 nohy,z toho jedna přední je ve zvlášť špatném stavu..3 nožky jakž takž ok už,ta 4 má velkou rotaci a spravit to nepůjde..to mi vetka sama řekla..ale krom schvácení a toho nasrstění nemá typické příznaky..

kometa
kometa 21.04.2025, 12:30:15 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 21.04.2025, 12:16:51

Ono ideální by byla diagnóza z krve, případně z moči.

I když - na statku máme u haflinga Cushing jak vyšitý - kromě ukázkového zachlupacení a schvacování (a samozřejmě vysokého věku) i ztráta horní linie svalů - a vyšetření moči bylo negativní.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.