Aktuálně: 2 501 inzerátů237 682 diskuzních příspěvků18 678 uživatelů

Třetí víčko

Vahine
Vahine 23.04.2025, 08:34:28 xxx.xxx.113.95
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.04.2025, 19:53:22

Držte se Bobčo, myslím na Vás den co den🤞 🍀

Bobca
Bobca 23.04.2025, 20:22:27 xxx.xxx.169.99

Devcata., úplně jste. mě dostaly… Mela jsem napsano vic, ale zas mi to zmizlo. Ja ten tablet moc neovladam.. Zitra napisu vic.. Dnes jsem zkusila berle.. Musim prý tu bolest prekonavat.. Boli mě celá dolní Božka.. Tak papa a dobrou noc.. Žene se bourka a ja mam babicky samotne na pokoji. Vcera ta hovornejsi brecela jak zelva, kde jsem byla tak dlouhoa ze nema penize, aby mi koupila jízdenku na vlak, abych jela s ni… No trvalo. Mi to ji uklidnit.. Rano jsme brouzdaly po mape.. V hlavě. Vsechny mesta vedela, kde jsou.. V kterem kraji.. Jsem si na ni zvykla.. Přišly sestry, jestli se nechci prestehovat jinam, jsem odmitla.. Ona by byla spatna, a já bych na ni taky asi myslala.. Uz tak nebreci, ze che jit domu… Papa

kometa
kometa 23.04.2025, 21:13:42 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.04.2025, 20:22:27

Musim prý tu bolest prekonavat..

To je sice hezké, ale když to radí někdo, koho nic nebolí a nemá vyhřezlou ploténku. .. Navíc bolest nám říká, že něco není v pořádku.

Bobca
Bobca 24.04.2025, 06:53:35 xxx.xxx.169.99

Právě.. Ja byla ve sprše, uz sama si chodim rano pred humbukem  tak jsme vlezla sem.. Mam sebou sacky 2v1,ze mi 5u třeba nekdo zaleje kafe.. Mrtvo.. Sestricky si predavaji vzadu smeny.. Do 7. Vzala jsem si zpatky choditko, jsem nemohla vstat z postele.. Ji to dnes řeknu..mrcela jsm jenom jednou, jakto bolelo, ale Maryska dnes vyucovala zaky.. Vcera ai 4 hodiny to trvalo. I je krmik priveceri, jmenovitě… A oblect si pyzamove gate? Nadlidský vykon.. Jsem si je blba mela nechat na pokoji a jit nahulajda.. Neni tam na co sednout, jen na ty zidle s dirou na sprchovani, a tu jsem mela mokrou.. Tak to jsou novinky.. Je tu tvrda židle, pomalu půjdu, treba me to kafe pak nekdo zaleje jak jsem pod kapackou, tak to neni ono, ale budu muset, volam tady pres okenko, a sestřička dela ze neslysi.. Ma toho hodně, chudinka. Tak papa

Buggyra
Buggyra 24.04.2025, 07:29:51 xxx.xxx.198.226

Bobčo, ty jsi světice. Myslím na tebe, hlavně to s tím překonáváním bolesti nepřežeň, ať se ještě nerozjede něco dalšího… No dyk víš, ono tě to asi ani nepustí… Dobře, že se hýbeš a snažíš se o samoobsluhu!

Na kuchyňce nemáte rychlovarku, že by sis zalila sama? Divný…

Posílám pár kvítí ze závodů a překrásnou hobby horse stáj, kterou jsem měla k dispozici a jaký jsme měli krásný parkurek.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 24.04.2025, 08:45:29 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.04.2025, 06:53:35

Bobčo, to je hrozný, zdá se mi že o Vás není dobře postaráno ☹️.

Ta rada té sestry, chodit přes bolest, to je taky pěkná blbost, řekla bych až trestuhodná.

Kde ležíte ? Na neurologii?

Opravdu držím palce, vím jak moc to bolí..

lesnizinka
lesnizinka 24.04.2025, 12:23:28 xxx.xxx.80.9

A hele, Bobeš👍Pátek se ti blíží, no jsem děsně zvědavá, co ti neurolog řekne. Je totiž dost divné, že po tak dlouhé době a různé medikaci pokrok takřka žádný. Takže co jiného, než operaci, by tak ještě mohl vymyslet??

Já lítám od práce k práci a stále nevím, co dřív. Tímto se omlouvám Dáje…Dájo, vidím to bledě😟 Já vím vy ste to tušila😎Až bude volněj(pořád mám vizi, že někdy bude😉) bude zas vedro na zázení kytek, to by ste neuzalévala a psala jste, že půjdete s kolenem…vidím to fakt na ten podzim😔Je mi stydno🤭 ale prostě fakt nestíhám. Jsem pořád o pár týdnů ,,za přírodou"😕Za chvíli bych měla okopat zeleninu, co leze, jenže první musím postříkat pýr, co má už 20cm. Hlásí pršet už druhý den, no asi si můžem nechat zdát, ale stříkání prostě neriskuju. Zbývá mi vyčistit dva záhony ostříhaných perovskie, vykopat krumpáčem tři trsy travin a až pak můžu pozametat cesty a chodníky…takže konec stále v nedohlednu. Doufám, že nebude mrznout, protože mám nádherně nakvetlé vistárie, až rozkvetou určitě nafotím. Asi se mi je povedlo dobře ostříhat, či mírná zima nevím, ale mají nasazený milion květů🙂

A ještě se ,,pochválím". Jak jsem sem určitě někdy v zimě psala, papriky a rajčata jsem si vysela s velkým předstihem, že je pak dám brzy do skleníku - než rajčata půjsou ven. Už za oknem nevím proč, ale byli to chudinky naprosto vyzáblé, ale jsem se utěšovala, že ve skleníku zesílí a ven jako vždy, už půjdou hezky i s plodíkama. Ještě za tím oknem jsem je přesadila do kupovaného substrátu a větších kelímků. Než jsem je pak asi za týden odnesla do skleníku, byly pořád děsně pokroucené. A místo toho, aby se začaly drchat, tak jsou čím dál tím horší, ty nejnovější lístky se kroutí úplně do kuliček. Mám normálně podezření, že ten substrát byl kontaminovaný roundupem. Kdysi jsem viděla obrázky rajčat, které někdo vysadil do kompostu, kam dával plevely postříkáné roundupem a vypadaly nějak takto. A já je ještě schválně sadila do kupovaného, abych je měla zaručeně krásné a silné a nic mi je nepodežralo(z mého kompostu) Takže jsem dost nasr.., ono se to snad zdrchá, jenže jak jsem chtěla mít úrodu v předstihu, tak spíš budu ráda, když nějakou mít budu. V tuto chvíli, už měly mít rajčata nasazené plodíky…a mají sotva 40cm👎tyčková🙄Papriky ve skleníku se jakž takž vzchopily, plodíky už mají, jen musí vyrůst a rostliny zesílit. Okurky hadovky jsem sklízela doma, v květináči, tak jsem je s jednou velkou okurečkou přenesla vysadit do skleniku a tam ji podkopal hryzec. Tedy ony byly dvě, jedna se snad zdrchá, ta druhá ale byla podkopaná úplně, tu jsem vytáhnula bez kořínků. Ten plodík(co jsem měla raděj utrhnout dřív, menší) ten chudák změknul na hubku, včera jsem ho vyhodila. Takže toliko mé snahy o zahradničení😏

lesnizinka
lesnizinka 24.04.2025, 16:18:35 xxx.xxx.80.9

Jo a kdyby někdo pojal podezření, že u nás pršelo…ne, u nás za tyhle dva dny, kdy už pršelo zřejmě všude, nespadla ani kapka. Naposled nějakých 5 neměřitelných tuším v pátek to bylo. 

eva (neregistrovaný) 24.04.2025, 16:54:18 xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.04.2025, 16:18:35

Tak to máte blbý..😏, u nás napršelo tak akorát…k těm rajčatům - proč si nekoupíte sadbu? U nás prodávají na trhu za 25 Kč…

Sardullah
Sardullah 24.04.2025, 16:56:56 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

Jo a kdyby někdo pojal podezření, že u nás pršelo…ne, u nás za tyhle dva dny, kdy už pršelo zřejmě všude, nespadla ani kapka. Naposled nějakých 5 neměřitelných tuším v pátek to bylo. 

Tak u nás teda začalo pršet někdy v noci nebo k ránu…byla ještě tma a teda pršelo s krátkýma přestávkama skoro celej den.

Má pršet ještě zítra…tak jsem ráda, protože se o víkendu chystám zasít jetel a sice budu dávat malou vrstvičku trávníkovýho substrátu, ale předtím bych zem prolila, tak alespoň ušetřím za vodu…resp. ušetřím vodu v sudu a zbyde mi na zalévání zasetého.

Spíš už jsem byla tak namlsaná, že bych dala do země hlízy jiřin a o víkendu snad mají být nějaké noční mrazíky bo co…tak ještě počkám asi standardně až po zmrzlých.

Bobca
Bobca 24.04.2025, 19:33:55 xxx.xxx.169.99

Doron, postaráno je celkem dobře, jen prostě tady se neleci, tady se utlumuje bolest. Někomu to prý pomůže a jde domů. Ano, jsem na neurologii, Radus,a jdu za neurochirurgem, ten zhodnotí další, když nepomáhá tlumení, tak jsem zvědavá a mám obavy, že aby to na tu operaci nebylo.. Tu bolest prekonavat mi naporucila doktorka.. Po včerejšku jsem nemohla ráno vstát z postele, tak jsem musela vzit choditko do sprchy.. Nemohla jsem si obléct pyzamove gate vestoje, mela jsem si je nechat na pokoji a jit nahulajda… To byla drina.. Ale odpolko jsem ty berle vzala znova, musim to rozcházet.. Je tu pěkná bouřka, prší ale nic moc.. Děvčata, moc si vážím, že na mě myslíte.. Je to milé. Děkuji za podporu.. Zitra dám vědět, co jsem se dozvěděla od toho doktora. Papa dobrou noc

Bobca
Bobca 24.04.2025, 19:57:01 xxx.xxx.169.99

A daly mi tam novou.. Po mrtvicce, na pul tela spatnou, od vanoc se ji zhorsil zrak, ze vidi tak na max 5o cm.. Kdyz jsem ji sla ukazovat zvonek na sestru, tak se musela podivat tak z 15 cm.. Nas vidi jen obrysy, i postele, stála mi v nohach u postele drahnou dobu.. Chce se bavit. Je ji špatně rozumět, strejchlo ji to na pul tela, nepohne rukou a špatně chodí o hulce.. jsem asi fakt obdarovana nejakym darem, ze se mi tam sesla taková skvadra.. Nebo me Bůh tresta.. Maryska žárlí, ze tapani křičí, a  chce me mit pro sebe.. Dnes vecer do ni sestra nedostala prasek.. Takze ji ho d dam, jak dokapu.. Ani náhodou.. Ze ona nebude brát nějaké dogy, ať se na sebe podívám, jak vypadám.. Říkám že ani ode me si ho nevezmeš.. Že ne…a kam jdu? Říkám vzit si prasek.. Cosi podotkla. Ja vzala tablet a sla jem.. Ona zase, ze kam jdu.. A já na ni Jsi protivná, tak jdu pryc. Jinakse a ni neda.. Sestry ji ho zkousely dát, taky neuspely.. Tak jsem zvedava, jak tam dojdu, jestli mi nevynada, že jsem na ni poslala sestry… jo holky, ja jsem s ni už 10 dni 24 hodin.. Mohla bych psycholozce popsat jak to u ní ty výkyvy probihaji, ale nikdo se mě nezeptá, tak proč, že? Ta druha tu čeká až se uvolní misto v hospicu na Kopecku.. Má v hlave velký nádor, oprovat seto nedá, a ozařování by bylo kontraproduktivní, tak se neda nic dělat ma 65 let 36 kilo.. Byla tu jeji švagrová, tak mi rikala, ze nemela nikdy vic nez 42 kil.. Jen kourila a nejedla tak dobrou noc. Jdudo jámy lvove.. 

acher
acher 24.04.2025, 23:05:17 xxx.xxx.222.196

Bobco držím pěsti 🌻.Ta známá,co jsem psala,že je v lázních po operaci páteře,už nastoupila do práce.Tak jsem zvědavá ,jestli to bude dobré.

Daja
Daja 25.04.2025, 05:07:12 xxx:xxx.d5b0:b70b
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.04.2025, 12:23:28

Žíňko vůbec, ale opravdu vůbec si semnou nedělejte hlavu. Nic se neděje a já Vím máte toho opravdu hodně, ale i tak Vám děkuji za ochotu😉.

Daja
Daja 25.04.2025, 05:17:11 xxx:xxx.d5b0:b70b
Bobca:

Doron, postaráno je celkem dobře, jen prostě tady se neleci, tady se utlumuje bolest. Někomu to prý pomůže a jde domů. Ano, jsem na neurologii, Radus,a jdu za neurochirurgem, ten zhodnotí další, když nepomáhá tlumení, tak jsem zvědavá a mám obavy, že aby to na tu operaci nebylo.. Tu bolest prekonavat mi naporucila doktorka.. Po včerejšku jsem nemohla ráno vstát z postele, tak jsem musela vzit choditko do sprchy.. Nemohla jsem si obléct pyzamove gate vestoje, mela jsem si je nechat na pokoji a jit nahulajda… To byla drina.. Ale odpolko jsem ty berle vzala znova, musim to rozcházet.. Je tu pěkná bouřka, prší ale nic moc.. Děvčata, moc si vážím, že na mě myslíte.. Je to milé. Děkuji za podporu.. Zitra dám vědět, co jsem se dozvěděla od toho doktora. Papa dobrou noc

No Bobi nezávidím🙄 a moc hezké nové slovo, že prý nahulajda, u nás by se řeklo na nahatou pipinu nebo na nahatou prdel.

No zlatíčko vidím to i u tebe na operaci. Já po opichách a jako pomohly na týden , ale pomohly. Teď se to začíná projevovat znova, ale já s páteři bojují od 18 let, proto jsem nesměla dělat dál kuchařku a přejít na jinou práci.

Tak, že jsem jedná s těch dalších co jsem zvědava na pátek a to co a jak budou dál dělat, držím všech 20 prstů🤝.

Daja
Daja 25.04.2025, 05:26:35 xxx:xxx.a53a:d8c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.04.2025, 19:57:01

Bobi já Vím a znám hooodně takových případu a chápu, že jsi človíček se širokým srdíčkem, ale když mě něco trápí jako mně tak potřebují klid a soustředit se sama na sebe. Vím, že jsi sem psala, že tě chtěli přestěhovat a ty , že ne, ale nejde si tam připlatit za jednolůžák? Kdyby tohle bylo na díl tak se optej. Potřebuješ klid. Kdyby tě hnaly, že jsi sama doma a na doléčeni na LDN tak si fakt žádej samostatný pokoj, ono na 3 měsíci by tohle byl zahul. Ono to na chvíli jde, ale ne dlouhodobě. Poslechni mě a uvažuj😉.

Tak páčko a držím na dnešek palečky i ty prsty od mých psů.

Buggyra
Buggyra 25.04.2025, 08:33:51 xxx.xxx.198.226

Haha, lesnizinka je ve skluzu s plodinami, které jí už řádkují... nenechte se vysmát! Já jsem nedala do země ještě NIC. Chystám se statečně tuto sobotu, že bych konečně taky zrotovala svoje políčko a nastrkala brambory do země! Vostuda... No. Řádkuje mi akorát cibule, ze zoufalství jsem ty zbylé sazečky nacpala do meziřádků mezi ty před měsícem sázené, no uvidíme, co z toho bude, spíš nic než něco. Takové to jako že mezi ty cibule a česneky vysypu mrkve a saláty, to můžu snad zrealizovat kdykoli, no ale jasně, že čím později, tím později bude i úroda. Doma mám sazenice paprik a rajčat, co mi vypěstoval chlap (ho to nějak chytlo), tak ty půjdou ven zase až po zmrzlých, na ten zvýšený záhon pro rajčata jsem ani nesáhla, že. Ještě jsou tam suché keříky z loňska, tralala. Takže vy vykládejte, že jste za přírodou, to já jsem úplně mimo přírodu asi :-D

Včera kastrace hřebečka, zatím žádná jobovka z rána od holek, tak snad je v cajku a kastrační rána se chová civilizovaně. Včera mu veterinář musel injekce dávat pomalu svázanému do kozelce (u nás chudák těch injekcí už dostal...), dneska a zítra mám píchat antibiotika, tak na mě myslete, ať mě u toho nezmrzačí.... jsou toho pěkné kubíky v těch stříkačkách, to než mu do toho svalu domáčknu, budeme už lítat vesmírem :-D Nu ale jak se uklidní, bude moct začít chodit na procházky ven z ohrady a já konečně začnu s holčičkama jezdit na vyjížďky a nebudeme se plácat jen v ohradě. Poníci hubnou a jsou pohybliví, tlusťoch musí začít víc pracovat, aby spaloval. Už se pouštějí do většího prostoru, tak tam i popoběhnou, velcí chodí už na pastvu.

Kosice na balíkovači sena u políčka už má nanesená tři vajíčka a kdykoli ji vyruším, má tisíc keců. Zítra jdeme to pole zušlechtit, tak to bude nadávat na bříze pěkně dlouho, než se bude moct zase na těch vejcích uprdelit. No, ať si zvyká, budu chodit taky na jahody a na medvědí česnek a na pažitku, takže budu na políčku každou chvíli.

U nás krásně leje, včera jsme kastraci stihli jen tak tak před slejvákem. Třeba napadne holky ráno hodit svod okapu z vany do nádrže, vana bude určitě plná a z nádrže jsem teď čerpala, tak aby se to doplnilo.... Druhá nádrž je plná žluté vody, to bude dobré tak na zalévání, ale protože poníkům se máčí seno (louhují se z něj cukry), tak máme spotřebu užitkové vody zajištěnou, tak se nebojím, že bychom ji nevypotřebovali. Až bude prázdná, přivezu kubík vody z vodovodu a přeleju ji tam a bude zase čerstvá. Teda když nebude pršet. Když prší, naprší mnoho užitkové vody i do nádob pod okapy, tak primárně spotřebovávám tu.

Taky doufám, že nebude mrznout, máme nakvetlé jabloně a třešně, loni si všechny odpočinuly, tak letos by mohla být nadměrná úroda, to by se mi líbilo! No a známí a příbuzní mají různé další ovoce, z kterého mám užitek, také by se hodilo, no... Jiřiny jsme se známou u Benešova strkaly do země na Velikonoce.

No a po loňském úspěchu koupím letos sadbu rajčat a paprik a okurek a všeho, až bude pěkně doprodej, za 10-15 kč. Já jim dám, že je koupím za plnou a ony si chcípnou! Letos půjde vše krom rajských a paprických na hnojiště, co máme od loňska z léta, už na něm roste tráva, takže to vše půjde rovnou do hnoje - melouny, cukety, okurky, možná i nějaké rajské a papriky, budu mít asi hodně sazenic. Bohužel ačokča u chlapa nepřežila odfouknutí foliovníku a pokles teplot, tu hádám mít zahradnictví předpěstovanou nebude, a je otázka, zda budou mít semena... Ta by bývala šla taky na hnůj. Hnůj musím oplotit pletivem proti sviním zrzavým (i těm černým, teda).

Bobčo, trnu v očekávání, jak to bude, poreferuj. Hlavně aby ti pomohli!

Bobca
Bobca 25.04.2025, 11:59:13 xxx.xxx.169.99

Takze děvčata.. Termin nejbližší operace mam naplanovany na leden 2026,driv by to bylo snad jen, kdybych chytla amok a volala si rychlou na urgent, tak by to museli nejak udělat.. Ale do té doby analgetika a berle.. Ještě ze mam na hure vozik.. Ještě mam zadanku tady na rentgen. Jo, co tam vlastne mám. Obratle, jak sedi jedna na druhé ,a mezi nima jsou plotenky, tak mam mezi jednema chybejici, obratle sedí na sobě, a je tam 1cm mezera, nebo jak sedí křivě na sobě a tak jak se pohne, tak mi tlačí na michu.. Kometko, popisuju to dobře? Když tak mě oprav.a vysvětli to odborneji. Videla jsem i ten snimek, tu mezirku, takový schodecek. . A ptala jsem se, co to obnáší po operaci, ze pry se nesmi sedet… A on, že ja bych mohla sedět.. Ale samoze po par dnech na oddělení pak rehabky, a kdyz jsem rekla, ze bych si to mohla domluvit v Pasekach, tak by mě tam mohli prevezt přímo.. A z tama uz bych jela domu jako nový clovek.. No není to úžasné? 🤗Tak nejak bych si to představovala.. Jsem hlasila, ze jsem sama, a schody tocite.. no teď bych si ani z ledničky nic nevzala, ani nevymyckovala mycku, do pracky nedala.. Tak zatím za mnou doktorka nebyla, tak to vypada, že tu  budu do pondelka. Ale uz jsem tam byla davno,asi kolem 9,pak jsem kapala, jsem myslela, že se dozvím vic.. No ještě pockam, slo od ní hafol studentů pred chvíli.. Dokapala jsem celkem brzo, tak jsem letela o choditku honem za vama.. Na obidek mudou jakesi rybí medailonky.. Rybu můžu, tak uvidim.. Zase se ozvu pa. 

Sardullah
Sardullah 25.04.2025, 12:38:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.04.2025, 11:59:13

Termin nejbližší operace mam naplanovany na leden 2026

😲…až v lednu a do té doby …😴

Zrovínka fčéra jsem na tebe myslela, resp. obecně, že jsme tady docela parta a škoda, že nebydlíme tak nějak pospolu v nějaké rozumné blízkosti, věřím tomu, že bychom se o péči o tebe…resp. o nějakou pomoc třebas s nákupem, myčkou, pračkou…podělily, ale takhle 😕..

No holka drž se…🍀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.