Bobčo, zdravím Vás.
Pochlapte se! Vyžádejte si a nechte se přeložit na jiný pokoj i kdyby jen na 1 noc. Zasloužíte si samotku a třeba budete mít wifi i blíž. Přeji čas bez bolestí a klid, klid.
Ja myslela ze meto zmizlo!!! Tak uz valim do luzka
Bobčo, zdravím Vás.
Pochlapte se! Vyžádejte si a nechte se přeložit na jiný pokoj i kdyby jen na 1 noc. Zasloužíte si samotku a třeba budete mít wifi i blíž. Přeji čas bez bolestí a klid, klid.
Když začaly nadstandardy, nebylo to zvlášť drahý. Něco zřejmě připlácela naše zaměstnanecká pojišťovna a pacient stovku, ležela jsem tam 3 dny na interně. 5 lidí na cimře. . . . Jaké mají ceny dnes netuším, možná už to nebude dostupné pro plebs .
doplním: 5 lidí na “běžném” pokoji
za příplatek sama (dávno tomu)
Já si vzpomínám, když jsem byla v porodnici se synem…to ještě nadstandardy ani nebyly….6 mamin na pokoji a samozřejmě 6 miminek….já z toho byla tak psychicky vyšťavená, že jsem neměla daleko k někjakému zhroucení. To ani ještě nějaké nadstandardy nebyly.
Když jsem rodila druhou dceru, tak už jsem si nadstandard zaplatila a to bylo o něčem jiným..hlavně na tu mojí psychiku.
Když byl syn malej, tak jsme dost často jezdili po nemocnicích…v té době jsme na tom byli finančně velmi dobře, ale zase jsme narazili na to, že v nemocnicích prostě nadstandardy nebyly…resp. my byly po dětských odděleních…tak nějaké samostatné pokoje pro matky s dětmi.
Buggyra:Tvl plotýnka se rozpustila, resp. byla rozebrána zánětem a vstřebána, to je docela pr…, nikomu nepřeju.
To znamená Bobčo, že konec s přemáháním bolesti. Přemáhat bolest znamená riskovat poranění míchy, skřípnutí nějakého nervu a tak dále. Pohybuj se jen tak, jak ti tělo dovolí. Bejvalýho, který měl přeraženou páteř, při záchvatu prostě připoutali do laminátové vany a vyřízeno, nesměl se hnout. Taky čekal na operaci… vozík si z půdy nech donést a všude se na něm pěkně dovez. A žádné rotační pohyby v bedrech - teda nebo kde tu chybějící plotnu máš, hádám že bedra klasika - pěkně otáčet se i s vozejkem. A samozřejmě pomalu dosedat na vozejk, a mísu, ono se mi to mluví, že…
O berlích taky můžeš, vyvěsit se na nich, ale zase pozor na ten okamžik zatížení, nesmí to být náraz, musíš pomaličku, a jak ucítíš něco blbě, hned se zase vzepřít a postavit se jinak. To se snadno povídá… no. Macechu na berlích učili chodit, aby co nejméně zatěžovala ramena a krk, ale ona má s krkem potíže (obratle taky špatné a výrůstky do míšního kanálu), tak to asi nebude u tebe takový problém.
A jasně, lituju, že jsem někde v tramtárii na druhém konci republiky a nemůžu ti podat pomocnou nohu, ruku…
Zvaž na ten rok zkusit zažádat o nějakou invalidní podporu, příspěvek na péči, na domácnost, cojávím - aby sis mohla objednávat nákupy z Rohlíku třeba. Zkus to s někým vykomunikovat - třeba holky poradí - na sociálním odboru MěÚ bych to zkusila obtelefonovat. Ať ti doktorka rovnou napíše pořádnou zprávu s nálezem atd.
Jen se vmísím. Zánětem se asi ta plotna nevstřebala… Tipuju, že to bude degenerativní.
Bobče přeji hlavně úlevu od bolestí!🌷🍀
rapotačka:Když začaly nadstandardy, nebylo to zvlášť drahý. Něco zřejmě připlácela naše zaměstnanecká pojišťovna a pacient stovku, ležela jsem tam 3 dny na interně. 5 lidí na cimře. . . . Jaké mají ceny dnes netuším, možná už to nebude dostupné pro plebs .
Rapotačko, to se velmi různí. V Brně na Obilňáku relativně nedávno se za nadstandard platilo cca 1000,- až 2000,- Kč. Oni i ty nadstandardy měli nějak odstupňované. Na netu se dá najít ceník.
Tady nadstandard není.. Snažím se vydržet hlavně do zítra, kdy se doufam dovim vic. Chci pozadat na neurochirurgii.. A apelovat na tech 8 mesicu, když kdy, než teď je akutni propad. To mam pak nekde lezet počurana, pokadena a ani si nebudu moct tu zachranku zavolat? A ke me se stejne do schodů nevytoci.. Ale hlavne, kdyz se nepostavim sama od sebe na vlastni, jen s choditkem..? Ja se potrebuju dostat trosku do kondice.. A nevim, jestli mam říct, ze mam na slozce u obvodacky napsáno vysoce rizikovy pacient.. To ale asi se zadama nema co společného..
Fikovnice, proc tak opatrně? Můžeš to napsat primo.. Me to rekl, ze je to degenerativní.. Artoza k tomu.. Opotřebování materiálu.. Nemyslim si, že se to cvicenim vyléčí, aspoň vylézt do schodů, postrat se o sebe.. Takhle mi ochabnou svaly.. Jo, k tomu přeložení.. Je skoro plno, a tam, kde porouci 92letazenska,kdy se muze zavrit okno, nebo pustit potichoucku radio.. Ono si tady clovek nevybere..jsou tam vetsinou po 4, nekdy dost všelijaké povahy.. To ja mam ještě dobré.. Ta, co čeká na hospic spi.. Porad.. Maryska se za ty 2 dny trochu zklidnila, mam dojem, ze po tom, jak ji odvezli pryc, ji neco davaji navic.. A ta s mrtvickou? No coment.. Je mi ji lito, nevidí a některé sestry navic nevidí, zeje na pul tela ochrnuta, ze si nezajde do sprchy, nenakraji si maso.. Musím jim to připomínat.. Děvčata, ja to vydrzim, psala jsem, ze beru Citalec🤗
napsáno vysoce rizikovy pacient.
To by měli být v každém případě informovaní. Ale podle toho co píšeš - proboha, co je to za nemocnici?
Já si všimla až teď, že jste v nemocnici. Přeju, ať je brzo líp.
Já jsem v Olomouci v nemocnici nikdy nebyla, takže nevím, jak to tam chodí, ale v Krnově na chirurgii třeba taky nemají nadstandardní pokoje, všechny pokoje jsou třílůžkové nebo čtyřlůžkové a vždy dva pokoje mají společnou koupelnu. Musím teda říct, že až teď naposled jsem se jakžtakž vyspala, jinak předtím nikdy, buď někdo chrápal a nebo se mnou na pokoji byla popletená stařenka, která pořád chtěla utíkat z postele. To jsem tehdy nevydržela a hned po dvou nocích požádala primáře, že chci domů. Nemocnice nesnáším úplně stejně jak lesní žínka, ale holt někdy se nedá nic dělat.
Jen podotknu, že akce, kdy se nebude dát nic dělat a ocitnu se v nemocnici…bych se teda raděj nedožila😏
Ha, ha dneska jsem jela do nahrávacího studia za Tomem, dnes nahrával dětský orchestr s Davidem Kollerem. Jenže dneska první a jedinný den za měsíc, co nefoukalo a neschylovalo se k dešti. Takže jsem od rána lítala s postřikovačem a likvidovala plevely, respective ostružiny a planý chmel - obojí se v zahradě neskutečně rozplehnilo👎David měl přijet na 11h, po 13h bývá oběd. Nějak jsem doufala, že půjdou(půjdem) na oběd a pak dotočí zbytek. Přijela jsem tam 13.20(s tím, že nikdy nejdou na čas…a stejně jsem nestíhala) Koller hotovo a odfrčel zpátky do Prahy😏tak jsme akorát šli na ten oběd - děcka už obědvala a pak se ještě dotáčely zbylé věci. Cestou domů jsem nakoupila a přijela 19.20. Zavřela skleník. Do rána byly u nás hlášeny 3st. Bylo -0,5st😈Když jsem ráno viděla teploměr, málem se mnou šlehlo👎Jak už jsem psala, vistárie na pergolách tolik nasazených květů neměly, ani nepamatuju. Nakvetlé všechny magnolie a plno jiných keřů. No a ve skleníku se schovávají všechna rajčata, včera jsem dosadila náhradní hadovku, když předchozí zlikvidoval asi hryzec. Koukala jsem, nevypadalo to poškozeně, tak snad dobré🙏
Ono je to často buď a nebo. A protože lidem se ještě umřít nechce, tak jedou radši do té nemocnice. Já už teď vím, že za pár let tam budu muset zas. A jen si na to vzpomenu, tak je mně z toho šoufl už teď. ☹️
Bobca:Tady nadstandard není.. Snažím se vydržet hlavně do zítra, kdy se doufam dovim vic. Chci pozadat na neurochirurgii.. A apelovat na tech 8 mesicu, když kdy, než teď je akutni propad. To mam pak nekde lezet počurana, pokadena a ani si nebudu moct tu zachranku zavolat? A ke me se stejne do schodů nevytoci.. Ale hlavne, kdyz se nepostavim sama od sebe na vlastni, jen s choditkem..? Ja se potrebuju dostat trosku do kondice.. A nevim, jestli mam říct, ze mam na slozce u obvodacky napsáno vysoce rizikovy pacient.. To ale asi se zadama nema co společného..
Fikovnice, proc tak opatrně? Můžeš to napsat primo.. Me to rekl, ze je to degenerativní.. Artoza k tomu.. Opotřebování materiálu.. Nemyslim si, že se to cvicenim vyléčí, aspoň vylézt do schodů, postrat se o sebe.. Takhle mi ochabnou svaly.. Jo, k tomu přeložení.. Je skoro plno, a tam, kde porouci 92letazenska,kdy se muze zavrit okno, nebo pustit potichoucku radio.. Ono si tady clovek nevybere..jsou tam vetsinou po 4, nekdy dost všelijaké povahy.. To ja mam ještě dobré.. Ta, co čeká na hospic spi.. Porad.. Maryska se za ty 2 dny trochu zklidnila, mam dojem, ze po tom, jak ji odvezli pryc, ji neco davaji navic.. A ta s mrtvickou? No coment.. Je mi ji lito, nevidí a některé sestry navic nevidí, zeje na pul tela ochrnuta, ze si nezajde do sprchy, nenakraji si maso.. Musím jim to připomínat.. Děvčata, ja to vydrzim, psala jsem, ze beru Citalec🤗
Bobi, to nebylo z opatrnosti. Byl to můj odhad/tip. Neznám celou historii vývoje Tvé nemoci. Tudíž hypoteticky se plotna “rozpustí” i zánětem. Já jen prolítla posledních pár stran a nenašla jsem tam zmínku, že bys psala, že by šlo o osteomyelitidu (= zánět kosti). Proto jsem tipla to, co se nabízelo…degenerat. změny.
Ať tak či tak, držím pěsti, ať je Ti líp!!!🍀
Stran té operace mě konkrétně dost zajímá, co Ti navrhli, ale třeba to pak ještě víc rozepíšeš…
lesnizinka:Jen podotknu, že akce, kdy se nebude dát nic dělat a ocitnu se v nemocnici…bych se teda raděj nedožila😏
Ha, ha dneska jsem jela do nahrávacího studia za Tomem, dnes nahrával dětský orchestr s Davidem Kollerem. Jenže dneska první a jedinný den za měsíc, co nefoukalo a neschylovalo se k dešti. Takže jsem od rána lítala s postřikovačem a likvidovala plevely, respective ostružiny a planý chmel - obojí se v zahradě neskutečně rozplehnilo👎David měl přijet na 11h, po 13h bývá oběd. Nějak jsem doufala, že půjdou(půjdem) na oběd a pak dotočí zbytek. Přijela jsem tam 13.20(s tím, že nikdy nejdou na čas…a stejně jsem nestíhala) Koller hotovo a odfrčel zpátky do Prahy😏tak jsme akorát šli na ten oběd - děcka už obědvala a pak se ještě dotáčely zbylé věci. Cestou domů jsem nakoupila a přijela 19.20. Zavřela skleník. Do rána byly u nás hlášeny 3st. Bylo -0,5st😈Když jsem ráno viděla teploměr, málem se mnou šlehlo👎Jak už jsem psala, vistárie na pergolách tolik nasazených květů neměly, ani nepamatuju. Nakvetlé všechny magnolie a plno jiných keřů. No a ve skleníku se schovávají všechna rajčata, včera jsem dosadila náhradní hadovku, když předchozí zlikvidoval asi hryzec. Koukala jsem, nevypadalo to poškozeně, tak snad dobré🙏
Já se dnes normálně málem rozplácla o kozlík, co mám od Tebe…😉
Ty jsi jej dala do takových šikovných a úhledných sáčků. Jenže jsem jaksi nepočítala s tím, že některý z čtvernožců mi dá sáček jako prima překážku do cesty…pěkně jsem se sklouzla.😂
Bobi podle popisu by opravdu pro tebe bylo nejlepší kdybys mohla ten čas do operace strávit někde mimo domov, no a tady přichází mi na mysl doléčovák, sanatorium LDN. Jenže můžeš tam být max. 3 měsíce, ale dělá se to tak, že buď máš kolem sebe více LDN a tím pádem tě stěhují co 3 měsíce s jedné do druhé a nebo po 3 měsících tě příjme znova nemocnice plus mínus na 14 dní a ty se vrátíš na LDN.
Tohle znám a tak se to dělá. Ty jsi klient kterého bude mít personál rádo, tebe si personál bude předcházet a prát se o tebe. Mě teď napadlo pokud tě budou šoupat tak jim řekni, že chceš do Havířova Sanatorium Kochová, já tam docházím s pejska má a mohla bych ti tím pádem přinést i co potřebuješ a jsem tam každé úterý 4 hod. To by bylo super😉 jé Bobi řekni, že chceš do Havířová prosím smutně koukám🙄a mají i nad standarty za 100 kč na den televize, koupelnu a velice příjemný kolektiv ( ehm jako asi 80%).
Fíkovnice a jak pak se máte? Pokecejte trochu, nakrmte moje ucho zvědavé😉. Co kočičky? Co vy?
Fíkovnice:Bobi, to nebylo z opatrnosti. Byl to můj odhad/tip. Neznám celou historii vývoje Tvé nemoci. Tudíž hypoteticky se plotna “rozpustí” i zánětem. Já jen prolítla posledních pár stran a nenašla jsem tam zmínku, že bys psala, že by šlo o osteomyelitidu (= zánět kosti). Proto jsem tipla to, co se nabízelo…degenerat. změny.
Ať tak či tak, držím pěsti, ať je Ti líp!!!🍀
Stran té operace mě konkrétně dost zajímá, co Ti navrhli, ale třeba to pak ještě víc rozepíšeš…
Jani, navrhli? Sdelil mi, ze má pro me nejbližší termin operace v lednu napsala jsem úplně vsechno, co se tady řeší..Když tak posledni tyden zpatky, co jsem tu objevila WiFi v jídelně.. Opravdu vic nevim. Dnes půjdu na rentgen a konecne zas po 3 dnech uvidim svou doktorku. Dnes mi i trochu brnela prava noha, ale asi prelezena, pak to přešlo jak jsem se otocila.. Ale reknu to. Muim jit, ale jak to půjde prijdu za vama.. Papa
A dik🙏
Tak jdu ve středu na zakrok, jmenuje se to kaudalni blok.. Ten by me ještě mohl pomoct od bolesti, a možná zabranit operaci!!! Ta moje doktorka mi nic neřekne, byla s ni ještě asi nejaka vyšší.. Ta moje mi uz navrhovala geriatrii a buhvico ještě. Tam 14 dni, tam 14 dni.. Nebýt té druhé, už ram jedu.. Ja musím dokazat po tom zakroku, ať to bolí jak chce, že se na ty nohy MUSIM postavit!! Dnes, jak jsem lezla do sanitky, tak jsem dokonce vystoupla ten schodek.Ptala jsem se té moji, na výsledky zpravy od pana doktora.. A ona ze tam žádný vyklenek nemam, že mam zúženy kanálek. Pritom mi pan doktor rikal, ze jí to mam vechno rict.. Proc? Snad ji to mel napsat vsechno ve zprave, ne? Nedala mi sanci.. Ale já taky dost zapominam, to bylo v patek a do pondelka…. …
Čau Bobi, takže jsi si to našla? Pokud ne, kopíruju: Vážená paní/pane, kaudální blok, ke kterému jste byl objednán/a Vaším lékařem, se indikuje u pacientů s bolestí zad v dolní bederní a křížové oblasti vzniklé spontánně nebo po neurochirurgickém výkonu, event. u ortopedických pacientů s bolestmi kyčlí. Vpich jehlou se provádí do otvoru v kosti křížové mezi hýžděmi. V této oblasti již neprobíhá mícha, tudíž se nemusíte obávat jejího poškození. Tento blok je prováděn „naslepo“ a jeho úspěch není stoprocentně zaručen. Účinek je velmi individuální. Někomu pomáhá a vydrží půl až jeden rok, někomu jen několik týdnů, jinému nepomůže vůbec. Vaše dosavadní potíže ale nezhorší a při dobrém výsledku jej lze opakovat nejdříve po půl roce. Neodstraní příčiny Vašich potíží, ale může Vám výrazně ulevit od dosavadní bolesti. Postup při kaudálním bloku: Kaudální blok se provádí v poloze na břiše. Kyčle jsou podloženy válečkem, aby křížová kost byla do nejvýše, pro snadnější punkci prostoru. Mezi hýždě Vám sestra vloží gázu, aby dezinfekce nezatekla na konečník a popálila jej. Následně dezinfikuje oblast punkce. Lékař provede tenkou jehlou místní znecitlivění. Delší jehlou detekuje potřebný prostor. Aplikuje dávku slabého anestetika s kortikoidem, při kterém pocítíte tlak. Tento tlak může být u někoho velmi intenzitivní a může vystřelovat do dolních končetin. Rychle však odezní. Obstřiky se provádějí v sérii, vždy 3 dny po sobě. Celý den se pak dodržuje klidový režim. Na toaletu chodit smíte. Po obstřiku Vám sestra zkontroluje krevní tlak. Komplikace po obstřiku: Komplikace jsou individuální a bývají minimální. Můžete mít slabé nohy, necitlivou oblast genitálu, vyjímečně se stává, že pacientům samovolně odchází moč. Tyto nepříjemné stavy během několika hodin úplně vymizí. Dále se může vyskytnout bolest hlavy, pokles krevního tlaku.
Ano Radus, presne tohle jsem našla a cetla.. Takze po zakroku dostanu plinecku, a budu ležet.. Ale nebojim se toho.. Niceho, co by me mohlo postavit na nohy.. Cokoli budu absolvovat.. Ze to nekomu nepomůže? No a co, me to treba pomůže.. Musim přemýšlet pozitivně.. Ta po mrtvicce pořád neco řeší proc to tak dlouho bude trvat.. Treba vysledky te lumbalky, ze budou asi za 7 týdnů. Rekli jí, ze tu nebude tak dlouho, ze pojede domu a pak prijede ambulantně.. Ale to je jak kolovrátek..a proc znovu na oční. Nevim, kterou mam driv uklidnovat.. Navic Maryska má zase amok, volá imaginarne policii, ze se tu deje zlocin, hulaka na cele kolo, pohadala se se sestrama, zase ji musely prikurtovat. Sla jsem radsi sem.. Jenze si to schytam, jak prijdu na pokoj.. Vcera jsem uz na ni zrvl, ze jsme tu spolu 14 dni, ať po me neřve ,ze jsme na jedne lodi a musime spolu nejak vycházet.. Ztichla, a rano jsem delala chvili otrcenou, opravdu to přehání s tím napadanim.. To, ze js3m ji ukradla manzela, nebo rybnik, aze uz nedostanu zadne prachy, at si nemyslimze ji okradu a tak.. Sotva vejdete do dveří, ten pohled… Už tusite.. Co tu delam, atd.. Neda se to ni popisovat.. No ještě 2 noci a jde.. Je to fakt vysilující.. Naštěstí mi tam nedali dalsi prijem…Nemohla jsem ani jít chodit po chodbe, bo prelezla hrazeni v nestrezenem okamziku a uz s natazenou hadickou s moči, byla u vedlejsi postele.. Jak lita san hulakala, ze setam dejezlocin, ze musi zasáhnout.. Nevim, co tam s ni Tak dlouho d3laji.. Sestřičky se muzou strhat, umyvaji posrany zadek, krmi ji a tutu nunu.. A ona pak.. A noci zas bylo coro.. Neberte to tak.,ze si porad stezuju, ale to se uz neda prejit na pokoj, kde jsou 3 zenske.. Jen jsem se vykecala.. Dobrou noc.. Jdu zpátky do jamy lvove.. Je brzo ale jit spát.. Pani vedle bratr donesl kure, jakesi naparene, ci co, je ji z toho zle, zvrací… tak dobrou noc..