Aktuálně: 1 860 inzerátů280 715 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 05.05.2025, 09:49:00 xxx:xxx.957c:45ea
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 05.05.2025, 06:57:20

…u nás na chalupě rodina řídících, upijel se starý pán řídící i jeden z jeho synů, rovněž učitel, druhý abstinent…syn alkoholik má syna a dceru, oba abstinenti, oba vystudovali vysokou, dcwra je dětska lékařka, syn ma ČVUT a práva …oba už mají svoje děti, tak snad….oba páni alkoholici velmi inteligentní a všestranně nadani a šikovní i na ruce, pracovití….starého pana jsem nezažila- jen z vyprávění, ale syn alkoholik sousedi s námi dodnes, mojí mámě vždy pomůže, když ho poprosi a není tedy opilej a on je mimochodem tak moc chytrej a sečtelej, že i opilý byl schopnej dobře odpovídat když šel v televizi jakákoli vědomostní soutěž….je to prostě tragédie

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 10:24:15 xxx.xxx.132.81

Ale Nikca nepsala, jak je se slepinama na tom, nebo sem to  prehledla? Na mobilu mi to nejak blbe nacita, asi slaby signal, notas mi chcipnul uz vcera🙄 Nabijecku jsem nebrala, ze co budu tahat, kdyz ma Tom, jenze ta jeho na mobil nenabiji muj notas, ze je slaba. Pujcili sme na notas na recepci a ta jakbysmet🤔 Jedem domu, tak uz vydrzim na mobilu. A pozor, nejsem uplne zaprisahly abstinent, letos uz jsem mela 2 michane drinky! A to je teprve kveten😉 Tom si dal zakusek, ja jsem byla nejaka preslazena, tak jsem si dala ten drink.

hmn
hmn 05.05.2025, 10:27:58 xxx.xxx.2.23

lesnížínko, no nevím….

napsalas : “Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost”

tohle přeci není o žádné vůli či nějaké zásadovosti, prostě k tomu mám odpor a opravdu se nemusím přemáhat, abych si nedala frťana apod……

mám to podobně a není to moje zásluha, prostě jsem se tak nějak narodila

Kilian
Kilian 05.05.2025, 11:29:49 xxx:xxx.957c:45ea
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.05.2025, 10:27:58

…já mám takhle odpor respective nechutná mi pivo, tvrdé, kokteily a časem i červené vino …dávala jsem si sem tam suché bile a výjimečně sekt….před cca čtyřmi  třemi roky částečně i tohle, takže teď se napiju opravdu max jednou za měsíc, dva, tři ….navíc mám po druhé sklenice zaklopku….ale vše bez mého přičinění.... 

Buggyra
Buggyra 05.05.2025, 11:36:56 xxx.xxx.198.226

Teď se mě dědkové na jezdecké akci pro děti ptali, proč nemáme na stánku nějaký alkohol, aspoň pivo k těm párkům, tak jsem jim odvětila, že nemáme a mít nebudeme. Když kvaňhali, odsekla jsem, že nemáme licenci, vyřízeno. Můžeme příště koupit pár Birellů, to si v nejhorším dá nějaký mužský od holčiček, když se to nesdělá…

Becherovka mi chutná, doma mívám kolem litru, ale prostě když není indikace, tak si ji nedám. A jinde než doma vůbec alkohol žádný nepiju. To na mě tradičně na jezdeckých akcích čuměli jak vrány, když jsem jim ten frťan vracela po přípitku plný…

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 12:22:11 xxx:xxx.3687:dd0c
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.05.2025, 10:27:58

Plno lidi, na otazku, proc pijou, kdyz vam tvrdi, ze jim to ani nejak nechutna odpovi: no kdyz tu pijou vsichni, nebo: pripadal bych si blbe…Ja proste reknu: ne, nepiju. A zrejme dost jasne, kdyz se nikdo ani nevyptava proc ne a bla, bla…Pokud by se mne prece jen nekdo pokousel ukecavat, tak se teprva zatnu…i kdybych minutu pred tim uvazovala, ze bych si treba neco dat mohla. Takze treba tohle je o te zasadovosti(uminenosti?😉)

kometa
kometa správce
05.05.2025, 12:54:26 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.05.2025, 12:22:11

Když u nás se na každého, kdo nepije, kouká jako na vyléčeného alkoholika. Ale přece má každý možnost volby, ne? Já třeba nejsem na sladké. Mám teda i legální výmluvu, že jsem bezlepková, ale nemám na to prostě chuť.

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 14:23:58 xxx.xxx.189.104

Tak co se alkoholu týče, tak piju opravdu jen to, co mi chutná a to jsou pouze dva alkoholické míchané nápoje ginger mojito (se zázvorovým tonikem) a sex on the beach. 

Piju vyjímečně, třeba 2x - 3x do roka. Možná bych si dala i častěji, ale já jezdím všude koňma (rozuměj …automobilovým vozem), tak tolik příležitostí nemám a nebo jdeme třeba s holkama někam, kde tyhle nápoje nedělají, tak si nedám nic)

Klapka je u mě jasná…jak začnu být chytrá, tak je čas přestat …a chytrá začnu být max po dvou skleničkách.

Moje příbuzná se uchlastala. Je hrozný, jak se člověk snaží pomoct, ale je bezmocnej, protože když alkoholik nechce, protože si myslí, že on s alkoholem problém nemá, tak ho na odvykačku násilím přitáhnout nemůžete a i kdyby to šlo, tak pokud nechce on sám, tak by to asi minulo účinkem.

Já bojuji se svojí závislostí na cigaretách. Nejsem teda takovej kuřák, kterej by vyhulil dvě krabky denně, ale tu 1-2 krabičky týdně jo….někdy třeba nevykouřím za celý týden jedinou cigaretu. Myslím, že nejsem závislá na nikotinu spíš jsem takovej situační kuřák…ráno před prací kafíčko a cigárko…večer si sednu s pejsama na zahradu…kafíčko, cigárko.

Víc toho paradoxně vykouřím, když pracuju na zahradě…jak mě to nebaví a haprujou mi záda, když se furt musím ohýbat, tak si práci rozděluju do časových úseků…prostě si řeknu, že teď budu půl hoďky nebo i déle makat (dle toho, jak je to pro mě těžká práce) a pak si půjdu chvilku hačnout…dám cígo…to je takovej časovej úsek…a pak hrrr na to.

No a dost toho vykouřím, když jsem hodně ve stresu…když mi umřela Sára, když mi odjela Jessinka…

Je to nechutný zlozvyk, který mi ničí zdraví a stojí to prachy, ale prostě se mi nedaří přestat.

eva (neregistrovaný) 05.05.2025, 15:05:27 xxx.xxx.162.182

Jj…a od kdy je vlastně člověk alkoholik? Asi každý to má stejně jinak…s cigárama jsem sekla před mnoha a mnoha lety, ale stejně jsem moc nekouřila, tak 5 denně…na zábavě více, to je jasné…alkohol jsem si vybrala v mládí ( stejně jsem toho nikdy moc nevypila, na zábavě max asi 3 piva, tipuju… ), teď nepiju už vůbec. Nechybí mi to, je mi lépe bez všech neřestí…😄

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 15:22:10 xxx.xxx.189.104
eva:

Jj…a od kdy je vlastně člověk alkoholik? Asi každý to má stejně jinak…s cigárama jsem sekla před mnoha a mnoha lety, ale stejně jsem moc nekouřila, tak 5 denně…na zábavě více, to je jasné…alkohol jsem si vybrala v mládí ( stejně jsem toho nikdy moc nevypila, na zábavě max asi 3 piva, tipuju… ), teď nepiju už vůbec. Nechybí mi to, je mi lépe bez všech neřestí…😄

No já si myslím, že člověk se stává alkoholikem ve chvíli, kdy potřebuje chlast, aby fungoval…protože ve své podstatě má bez alkoholu absťák. Množství je spíš individuální.

Takto bych i nějak definovala závislost…nejde o to kolik a čeho.

Já jako kuřák jsem třeba strašně ráda, že v restauraci zakázali kouření…já nechodím do restaurace často…třeba se spolužačkama se sejdeme tak max 3-4x do roka, tak jo, dřepíme třeba i 4 hoďky…kdyby se smělo kouřit, tak vyblafnu klidně celou krabičku…teď se nesmí, tak nekouřím a vůbec mi to neva. 

Kilian
Kilian 05.05.2025, 16:17:41 xxx:xxx.957c:45ea

….máme pod domem vinárnicku malou útulnou, kde se de facto scházíme ustálené partě takřka denně…když jsem postupně přecházela z vina na kafe bylo diveni, trocha řeči, ale dnes už nikdo neřeší, že už jenom kafuju…

eva (neregistrovaný) 05.05.2025, 16:51:46 xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.05.2025, 15:22:10

Jj, tak to by i odpovídalo situaci v naší rodině..nejde o to kolik, ale jak moc ten alkohol asi dotyčnému schází…jeden člen pije nárazově, třeba jednou za 14 dní, dá i osm piv…a pak nemusí…druhý to má jinak, ten jak se někde napije, pokračuje potom každý den, takže ten momentálně již 3 měsíce  abstinuje…další pije celý život, ale už mu ubývají síly, takže to již jde😄…v rodině byla co vím nějaká mužova prababička alkoholik, tak tam je asi ten základ všeho…naši nepili skoro vůbec..mamka za celý život vypila snad 2 piva..ještě jsem si uvědomila, že celá naše rodina jsme někdy v určitém období života kouřili a všichni jsme již přestali..

orionka-2
orionka-2 05.05.2025, 17:38:55 xxx:xxx.c553:31ff

Když ženská má lahev schovanou i ve splachovači……a další tam a tu a tady. A chodí upíjet dceři kořalku a dolévá vodou……a když jí doma všechno seberou, vyrazí do obchodu a zůstane na náměstí pod lavičkou…… Je to kombinace tří žen, které jsem znala. ( Ani jedna není z naší rodiny, mám se tenhle gen vyhnul.) Ta z náměstí byla žena dost vysoko postaveného muže, na malém městě. Sbírat ji jezdil řidič.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:45:56 xxx.xxx.80.233

Jo, jo, Orionko, to je přesně ta naše teta. Už jsou v důchodě, dokud chodila do práce, ještě to bylo dobré. Pak…vypila demižony slivky, co byla u babči ještě po dědovi…a nalila tam vodu. Brácha to zjistil až po letech, když ji šel ochutnat, že dá vzorek na košt😜 No nedal, nebylo co😜Jen co strejda někam odjede, skáče na kolo(ona, co má neuropatii a vůbec nemůže) a valí do sámošky, k Ťongovi, prostě všude, kde se dá chlast nakoupit. Za dva dny vyleze na dvůr a má modrou hubu, rozseklou bradu…sletěla ze schodů. No, zatím se nezabila.

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2025, 19:48:55 xxx.xxx.80.233

Bobajz vzkazuje, že po injekci je totálně hotová, nefungujou jí nohy, necítí si spodek a jde si rovnou lehnout(psala odpoledne, ale my jsme byli na cestě) Zítra by to mělo být v pořádku, jí říkali. Tak se ozve, až se vzpamatuje a začne fungovat.

Daja
Daja 06.05.2025, 04:44:09 xxx:xxx.f467:8417
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.05.2025, 19:48:55

Děkuji za zprávu😉a že čekám dál .

Buggyra
Buggyra 06.05.2025, 06:06:55 xxx.xxx.198.226

Tohle jaro je nějaké náročné, palce už mám taky modrý, jak teta hubu, jak furt někomu držím… 🙂

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 07:40:39 xxx.xxx.88.30

A Nikča nepíše, o Coudas ani nemluvě…Ještě, že sem tam mrknou i další holky. 

Včera mělo pršet. Hmm, tak ,,pršelo"🙄0,8mm. Jak asi chápete, poznat to není..nikde. Vlastně jo, na trávě je rosa. Momentálně je zataženo, 7st. Tedy na to, že je zataženo a tím pádem nehrozí přízemní mrazíky, což je super, by mohlo být o fous teplej. Asi mi bude i v mikině zima, ale konečně zas na obchůzku už se těším👍

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 11:23:27 xxx.xxx.88.30

Nóó, tak moje těšení se, bylo poněkud předčasné😏Už od včera večera jsem měla totálně ztvrdlé lejtka, protože den předtím jsme navštívili hotelovou posilovnu, Tom šel na pás, který tam byl jen jeden, já na orbitrek, protože jeho by bolelo vadné koleno. Zpočátku mi to moc nešlo, ale nakonec jsem se chytnula, vyladila ten pohyb 😎 a už mi to šlo. Na konci jsem si ale necítila lýtka a ruce(ramena). Tak jsem si říkala, že super, že jsem alespoň namáhala i partie, které tak často a pořádně nepoužívám😉K večeru pak ještě na tůru a včera už jsem sotva lezla. Myslela jsem že to dnes poprotahuju a rozchodím. Leda prd. Obchůzku jsem obkroužila dost podivným způsobem, kroutila jsem se u toho jak zombík ještě, že prskalo a lidi byli zalezlí😜Mám totální problém udělat krok, ale stejně poprskává(doslova, nepřibyla ani setina milimetru) Tak si jdu pozašívat hadry🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.