Aktuálně: 1 860 inzerátů280 715 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:37:26 xxx.xxx.88.30

Škoda, žes brouka Niki nevyfotila, ale to říká ta pravá, mě nenapadne vyfotit absolutně nic😏Čumím na kde co, ale nevyfotím🙄Niki a nad těma dvířkama teda neuvažuješ? Mamka frflala, že na co a bla, bla a teď je maximálně nadšená, nemusí tam letět otevírat, zavírat. Stejně jako ty, tam jít musí, ale nelimituje ji ten čas. Já jsem koupila tyto: https://www.fencee.cz/cs/p-273-automaticka-dvirka-ke-kurniku-na-adapter-230-v

Zrovinka dneska byla mamka dokupovat pipiny, koupila tři, takže teď má 9. Koupila černostrakaté, jsou prý už větší a oprsklé. Ty předtím, když přivezla dřepěly v kurníku a nechtěly ani ven, bály se. Tyhle hned s nadšením vypochodovaly na dvůr hned, že by i něco pojedly…😉

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:40:17 xxx.xxx.88.30

Bobča vzkazuje: injekci jí dnes píchal ten doktor, co tu první. Sice si pak necítila nohy, ale následně dost zlepšení, ale nechce to zakřiknout. Podrobnosti písne zítra. 

lesnizinka
lesnizinka 07.05.2025, 22:55:26 xxx.xxx.88.30

Dneska jsem se nakrknula a šla už konečně pozametat tu cestu. Ano, tu cestu, o které to píšu už asi dva měsíce😏Nemyslela jsem si, že to zvládnu(lýtka namohlá, záda bolí imrvere)  ale dometla jsem to až k baráku, zítra musím kolem studny a dopředu, ale to už není tolik. Horší chodník, ten je naprosto šílený. Všechno, okraje cesty, vepředu celou, protože plevely rostou mezi kostkama pohustu - musím postříkat👎A ten chodník prakticky komplet. To zas bude na ,,svatého Dyndy"🙄 Ano, hlavně, že vistárie jsou nádherné, ale všude jinde neskutečný bordel. Nestíhám fakt ani ň. Každý rok si říkám, že ten další, si to všechno mnohem líp zorganizuju a budu to mít krásné od jara do podzimu. Ne, prostě to nejde. To je odpověď pro ty, co se ptají, či dumají, že to nejde stíhat…ne, nejde. Potřebovala bych, aby mi Tom víc pomáhal, jako kdysi, ale on si prostě taky pořád vymýšlí projekty a čas nemá, taky nestíhá, ani to svoje👎Odpoledne jsem plela a zalévala skleník, vyrývala pýr na poli, snad zítra rozjedem čerpadlo a zalejem zeleninu, kterou musím pak vyplet, nebo ji v tom plevelu už nenajdu. Všechno by chtělo obejít s křoviňákem…ale nevím kdo, kdy🤔

Jo Buggyro jsem si vzpomněla: vistárie jsou jedovaté. Akrom toho, že jsou tak krásně letos nakvetlé, každá trochu jinak voní, nejvíc kupodivu ta plnokvětá(většinou to u kytek bývá naopak: jsem nejkrásnější, tak už vonět nemusím😜)

Bobca
Bobca 08.05.2025, 11:15:26 xxx.xxx.169.99

Ahoj holky..je to lepší co se týče bolestí,ale na nohou nestojím!.plapolam na tom vysokém chodítko, podlamují se mi nohy,neudrzim se vuvec na nohou..o berlích to bolí..Mám dojem,že tu mám punc pacientky,co odmítla léčbu..včera jsem v sanitce otevřela složku a mám to tam napsané,že jsem odmítla léčbu.. Já,asi 3 den, večer když roznášela sestra prášky,se mě ptala,jestli chci to opium,že ho tam mám volitelné..já blbá říkám,tak já to zkusím bez prášku..jo,celkem dobrý,tak ráno,sestra,že teda zkusíme den bez ptoho opiatu..a odpolko jsem ho chtěla,a už jsem ho měla vyskrtane,a už mi ho nedali.2 noci jsem rvala bolestí.doktorka mi potom řekla,ze mi nemůže dávat už opiáty,že něco vymyslí..tak dostávám jakési to HCD 2x denně,nebo jak..nevzpomenu si teď a novalgin3x denně .

A Radus kecala,já ji napsala víc,že byl doktor teda ten páteční,pichl jednou,věděl kam,,kdyby byl i podruhé,mohlo být všechno jinak..ta doktorka se fakt ve mě starala,cele mi to rozrypala.. Tentokrát mi tam sestra cosi přidala..jak tlačila tu tekutinu dovnitř,přirovnala bych to k porodu!!jednou jsme daly pauzu, já zatala pěsti a za mrčení,jsem jí říkala ať pokračuje..bála jsem se,že pohnu nohou,mi to vcechno šlo do pravé nohy..do odpočívadla mě museli na lůžko nandat a pak do sanitky a na postel taksamo..neměla jsem nohy ..a dnes taky.. už jsem zkoušela o berlích,nic moc..cvičila jsem ty 3 cviky,co mi štíhlá ukázat rehabilitační sestra..byla za mnou  ve čtvrtek,pátek byl opich,pondělí taky,tak v úterý to se trefila do vizitky,a ve středu opich,dnes svátek,a zítra dom.. Pociťuju to jako velkou křivdu,mohla jsem být už daleko jinde..naproti se snažily posazovat paní,tu 36 kilovou,která čekala na hospic,nespolupracovala..a na mě neměl nikdo čas..řekla jsem to u vizitky,že celé 3 týdny se mnou nikdo nic nedělal..Mojí doktorku jsem tu viděla asi 10x,vyjadřovala se velice stroze,vlastně mi nerekla skoro nic,jen že rehabilacni je objednaná,a od ní jsem se vdovedela,že žádost byla podána 2.5…a já tu jsem od 14.4…holky, neumím se nějak ozvat,že půjdu jinam..jezela jsem tu vlastně se stejnými bolestmi 24.dni..proste jsem si vysloužila punc nechtěné pacientky..i u těch opichu poprvé tutu nunu,a vozím sebou tu složku,jsem do ní nahlédla,a tam jsem se dočetla o tom odmítnutí léčby..ale včera ten doktor..je vidět, že je to profík,a příjemný,zkoušel,kde mě to bolí..no nic odpolko budu chodit o berlích a budu zkoušet..včera bych do jídelny nedošla..a nechtěla jsem jitrit ta záda..tak papa,a pak se ozvu už možná z mého, normálního počítače doma…

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 11:29:58 xxx.xxx.88.30

Všichni svátkujou?🥳 K tomu jen písnu. Včera mi Tom říkal, že dnes se budou sekat trávníky…já nic. Ráno jdu, všude ticho, dědina jak po vymření, ani mi nedošlo, že Pila nejede. Dumám nad tím, že mu musím říct, že si musí první někam vyvézt velké kolečko - je plné mechu a šutříku z cesty - co jsem nazmetala. A tu mi dojde, že jsem včera mluvila se sousedem, co má zase za směnu, když v poledne pracoval…a prý je zase po noční(mi připadlo, že vždyť teprve byl onehdá) Aha…tak to snad Tom se sekačkou nevyjede dřív, než se soused probudí, to by bylo neohleduplné👎Musím mu to říct. To už jdu naší ulicí a muž jedné sousedky, co pracuje v Praze je doma(má tam auto) a koukám, za oknem se mihne ona. Jééééžíííššš…já jsem debil, vždyť ono je dnes volno, svátek! No tak to s tím sečením vůbec není dobrý nápad🙄

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 11:59:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.05.2025, 11:15:26

Já si to vůbec nechci představovat. Někdy mi přijde, že naše medicína je pěkný sado-maso…já nechala berňuchu přispat, když si ulomil dráp a měli mu ho odstřihnout a vyčistit hnis, protože už tak si na to nenechal sáhnout a nechtěla jsem, aby snášel bolest…ale přijde mi, že my lidi, musíme vydržet všecko….

No Bobí drž se…zatím teda koukám, že žádná “pozitiva ani sociální jistoty” to nejsou…spíš naopak…pořád si říkám, jak to v tomhle stavu vydržíš, než na tebe přijde řada s operací.

Jinak mi připomínáš mojí maminku…ta se taky neozve, doktor je autorita…a když jí řeknu, že na ně naběhnu já, tak nechce, abych někomu něco říkala, protože by to pak mohlo bejt ještě horší.

Na druhou stranu, já jsem v tomhle takový játro…jak jde o někoho blízkého, tak to umím být rozzuřená matka medvědice, která nenechá kámen na kameni, pokud to bude nutný…ale jak se jedná o mě, tak povětšinou taky držím hubu.

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 12:11:06 xxx.xxx.221.216
veravocaskova019:

Dobrý den, byli jste na mnoha místech podvedeni a tentokrát hledáte čestného člověka, který by odtud získal vaši půjčku, toto je to správné místo, kde nabízíme půjčku pouze čestným lidem, naše půjčka se pohybuje od 10 000 Kč do 2 000 000 000 Kč s velmi nízkou úrokovou sazbou po dobu (1 až 400) měsíců, kontaktujte velmi potřebnou půjčku, pokud máte zájem o půjčku, napište e-mail, pokud máte zájem rychle e-mailem: veravocaskova019@gmail.com

Obrázek

Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna a od takových společností si může půjčit jen totální zoufalec, takový člověk, kterému nepůjčí ani jeho vlastní banka a to už je co říct…nebo někdo, komu vypadl mozek.

Tady určitě žádný takový zoufalec s vypadlým mozkem a tady určo nikdo vypadlej mozek nemá….

Vahine
Vahine 08.05.2025, 12:30:48 xxx.xxx.191.9
Sardullah:

Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna a od takových společností si může půjčit jen totální zoufalec, takový člověk, kterému nepůjčí ani jeho vlastní banka a to už je co říct…nebo někdo, komu vypadl mozek.

Tady určitě žádný takový zoufalec s vypadlým mozkem a tady určo nikdo vypadlej mozek nemá….

No chtěla jsem napsat něco podobného, předběhlas mě 👍😉

Vahine
Vahine 08.05.2025, 12:39:35 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.05.2025, 11:15:26

Bobčo, nedovedu si VŮBEC představit, že byste v tomhle stavu měla vydržet do ledna, kdy Vám, tihle konkrétní doktoři🤦‍♀️, naplánovali operaci. Budete si muset v průběhu času zavolat tu záchranku, to není jinak možný! Moc bych Vám přála, aby operace byla úspěšná a dřííív. 🙏 Takhle doma vydržíte měsíc, dva? Ach jo, lékaři i sestry, by měli projevovat obecně více empatie…jsou samozřejmě vyjímky…

Canka
Canka 08.05.2025, 13:56:21 xxx:xxx.81d1:77e2

Ahoj holky,

Bobi normálně mi to zvedá tlak jako..dnešní zdravotnictví prostě opravdu stojí za hovno..já vím, proč k doktorovi nechodím😂

Raduš a ty dvířka jspu teda normálně solár?A musíš na to nějak speciálně upravit ten vchod do kurníku?Já tam mám právě zavírání na ty pevný dvířka..nemohla bys mi to u mamky vyfotit?   

Canka
Canka 08.05.2025, 13:56:38 xxx:xxx.81d1:77e2

Ahoj holky,

Bobi normálně mi to zvedá tlak jako..dnešní zdravotnictví prostě opravdu stojí za hovno..já vím, proč k doktorovi nechodím😂

Raduš a ty dvířka jspu teda normálně solár?A musíš na to nějak speciálně upravit ten vchod do kurníku?Já tam mám právě zavírání na ty pevný dvířka..nemohla bys mi to u mamky vyfotit?   

Fíkovnice (neregistrovaný) 08.05.2025, 14:08:31 xxx.xxx.34.192
Bobca:

Holky, zase mi to zmizelo..chtějí mě pustit domu,že pro mě nemůžou už víc udělat..asi v pátek..zítra ještě poslední opich..po tom včerejším jsem byla tak dorasovana,necítila jsem půl pipiny a kus zadeli,tak ještě zítra a buď LDNka,nebo domu z bolestmi..dnes poprvé za mnou byla rehabilitační sestra..jsem se zmínila na vizite,divili se..zase ta moje doktorka tu oba 2 dny není..a že jedině na neurochirurgii.. když jsem se zmínila,jestli by mě tam nemohli přeložit,tak že se mám objednat na ambulanci..Tak jsem se domluvila s mojí holkou,a půjdu domu,ona za mnou bude jezdit s nákupem a co budu potřebovat..na vozíčku bych to jakž takž mohla zvládnout,a když né,tak si zavoláme rychlou,jak mi to radil ten neurochirurg a pak by se to uspíšilo..jdu bucnou, mějte se hezky..stojí to za houbelec,ale pořád to nevzdávam..kdyby tu chodila už dávno ta rehabka…jsem tu 22den..

.jen mi to přišlo líto..že už s vámi nemůžeme nic dělat tak neomaleně to řekl 

Bobčo, jestli chceš, můžu Ti něco k páteři písnout…?

Každopádně ono to tak je - je moc případů, kdy prostě nelze pomoct. Ani od bolesti. Mohla bych vyprávět ságy…

Ad opiáty: Jaké jsi odmítla? A co teda bereš za analgetika?

No, držím pěsti!

Fíkovnice (neregistrovaný) 08.05.2025, 14:17:42 xxx.xxx.34.192
Sardullah:

No já si myslím, že člověk se stává alkoholikem ve chvíli, kdy potřebuje chlast, aby fungoval…protože ve své podstatě má bez alkoholu absťák. Množství je spíš individuální.

Takto bych i nějak definovala závislost…nejde o to kolik a čeho.

Já jako kuřák jsem třeba strašně ráda, že v restauraci zakázali kouření…já nechodím do restaurace často…třeba se spolužačkama se sejdeme tak max 3-4x do roka, tak jo, dřepíme třeba i 4 hoďky…kdyby se smělo kouřit, tak vyblafnu klidně celou krabičku…teď se nesmí, tak nekouřím a vůbec mi to neva. 

Ono syndrom závislosti musí splňovat více podmínek.

Ale to, co píšeš, je jedna z nich…

I když jsou i alkáči, co dokážou fungovat - ve smyslu třeba chodit do práce. Pak se zlijou, ale druhej den “nějak” zase fungují. Myslím, že to ale nejde vydržet nějak moc dlouho.

No a pak kvartální. To jsem nikdy úplně nepochopila…😉

Fíkovnice (neregistrovaný) 08.05.2025, 14:36:46 xxx.xxx.34.192
Dublinbarzoj:

Nemyslím si,  že je chyba v nemocnici.  Pokud je řeč o fakultce v Olomouci,  tak mám ve svém okolí  několik lidí, kterým tam zachránili život a i vlastně normální aktivní fungování. A to jak na kardiu, interně i chirurgii. Péče super a empatická,  personál ochotný i v případě,  že pomáhali vlastně  nad svoje povinnosti. Spíš smůla na konkrétní osobu. Vždycky je to o lidech.

Souhlasím s DB. VŽDY je to o lidech… Já teda olomouckej špitál neznám, ale je to jako všude: Jsou doktoři a sestry atd. dobří, no a pak ti druzí…

Fikovnice
Fikovnice 08.05.2025, 15:01:27 xxx.xxx.34.192
Bobca:

Ahoj holky..je to lepší co se týče bolestí,ale na nohou nestojím!.plapolam na tom vysokém chodítko, podlamují se mi nohy,neudrzim se vuvec na nohou..o berlích to bolí..Mám dojem,že tu mám punc pacientky,co odmítla léčbu..včera jsem v sanitce otevřela složku a mám to tam napsané,že jsem odmítla léčbu.. Já,asi 3 den, večer když roznášela sestra prášky,se mě ptala,jestli chci to opium,že ho tam mám volitelné..já blbá říkám,tak já to zkusím bez prášku..jo,celkem dobrý,tak ráno,sestra,že teda zkusíme den bez ptoho opiatu..a odpolko jsem ho chtěla,a už jsem ho měla vyskrtane,a už mi ho nedali.2 noci jsem rvala bolestí.doktorka mi potom řekla,ze mi nemůže dávat už opiáty,že něco vymyslí..tak dostávám jakési to HCD 2x denně,nebo jak..nevzpomenu si teď a novalgin3x denně .

A Radus kecala,já ji napsala víc,že byl doktor teda ten páteční,pichl jednou,věděl kam,,kdyby byl i podruhé,mohlo být všechno jinak..ta doktorka se fakt ve mě starala,cele mi to rozrypala.. Tentokrát mi tam sestra cosi přidala..jak tlačila tu tekutinu dovnitř,přirovnala bych to k porodu!!jednou jsme daly pauzu, já zatala pěsti a za mrčení,jsem jí říkala ať pokračuje..bála jsem se,že pohnu nohou,mi to vcechno šlo do pravé nohy..do odpočívadla mě museli na lůžko nandat a pak do sanitky a na postel taksamo..neměla jsem nohy ..a dnes taky.. už jsem zkoušela o berlích,nic moc..cvičila jsem ty 3 cviky,co mi štíhlá ukázat rehabilitační sestra..byla za mnou  ve čtvrtek,pátek byl opich,pondělí taky,tak v úterý to se trefila do vizitky,a ve středu opich,dnes svátek,a zítra dom.. Pociťuju to jako velkou křivdu,mohla jsem být už daleko jinde..naproti se snažily posazovat paní,tu 36 kilovou,která čekala na hospic,nespolupracovala..a na mě neměl nikdo čas..řekla jsem to u vizitky,že celé 3 týdny se mnou nikdo nic nedělal..Mojí doktorku jsem tu viděla asi 10x,vyjadřovala se velice stroze,vlastně mi nerekla skoro nic,jen že rehabilacni je objednaná,a od ní jsem se vdovedela,že žádost byla podána 2.5…a já tu jsem od 14.4…holky, neumím se nějak ozvat,že půjdu jinam..jezela jsem tu vlastně se stejnými bolestmi 24.dni..proste jsem si vysloužila punc nechtěné pacientky..i u těch opichu poprvé tutu nunu,a vozím sebou tu složku,jsem do ní nahlédla,a tam jsem se dočetla o tom odmítnutí léčby..ale včera ten doktor..je vidět, že je to profík,a příjemný,zkoušel,kde mě to bolí..no nic odpolko budu chodit o berlích a budu zkoušet..včera bych do jídelny nedošla..a nechtěla jsem jitrit ta záda..tak papa,a pak se ozvu už možná z mého, normálního počítače doma…

HCD?🤔

Myslíš DHC? To je ale opioid… Ale není nějak extra silnej.

Jinak o opiáty/opioidy sis měla říct, klidně znovu. Není to žádná ostuda. Jen Ti to nemohla dát sama od sebe sestra. Ale řekla bych to bývala na vizitě - že jsem myslela, že to bez nich zvládnu, ale že to holt nejde, no… Klidně bych to řekla ved. oddělení/primáři/přednostovi.

lesnizinka
lesnizinka 08.05.2025, 17:02:24 xxx.xxx.88.30

S Bobčou jsme asi psaly zaráz, protože jsem až teď našla, že jí odpovídáte a netušila jsem, na co😏

Já dneska blázinec, soused už byl vzhůru v 11, trávníky sekali i ostatní, takže se i u nás sekalo. Sra.i jsme se hodinu s vodou, máme tam takovou roztrojku na rychlospojku, ještě s redukcí průměrů, nevím, co je to za bazmek, ale ten jeden výstup je jiný, ta klasická rychlospojka tam nesedí, teče to všude kolem, jen ne do hadice👎Zahradní domek je celý podmočený, čerpadlo ve sklepě jen odčerpavá a mě postřikovače jen učůrávají😠|Potřebuju všechno konečně pozalévat a naprd. Bylla jsem vzteklá jak pes😠Do toho ucpaný přítok, musela jsem prošťourat trubku. No prostě samá komplikace. A aby toho nebylo málo, vyšlo slunko, bylo už dočista horko…a tedy pochopitelně nad ránem hrozí mráz👎Za chvíli ještě jedem na vystoupení - cimbálovka mladých, co už skončili školu a přešli mezi dospěláky…má nějaké výročí.

Niki ne na solár, ale na baterky, nebo do sítě, je k tomu dodaný adaptér, jde oboje. My máme na baterky, není tam elektrika. Na stmívač jede zavírání/otevírání, tedy taky je možné obojí, ale my máme kurník ve tmě, v průchodu jako, tak by to fungovalo blbě, tudíž máme časy nastavené manuálně, napevno, podle toho jak se posunuje čas, jsem to posunovala. Teď je večer na 20h, v létě dám možná až 21h. Ráno je otevírání taky zatím na 6h. Vyfotím leda až zítra. My jsme to měli jednoduché - do stávajících klasických dveří do chléva, jsme vyřízli otvor (dle návodu) stejně jako když instaluješ kočičí dvířka, je to prakticky stejné. Zhora jen našroubuješ lyžiny s tím ,,compem", do kterých nasuneš vysouvací dvířka, ne teda jak u koček lítačky. Když už díru máš záleží, jak velkou, buď to na ni nějak pásne, nebo by jsi je případně nějak poupravila. Nebo soused😉Chlap si s tím určo zaradí, i když nepochybuju, že i ty by jsi to zvládla👍

kometa
kometa správce
08.05.2025, 17:58:57 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.05.2025, 12:11:06

Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna7

To je zbytečné psát, zadavatel si to stejně nepřečte. Prostě jenom takhle vyhodí reklamu. Stejně jako Marp.

Bodlinka
Bodlinka 08.05.2025, 18:06:28 xxx.xxx.85.238
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.05.2025, 11:59:51

Lidský doktoři jsou sadisti, protože je nikdo nikdy pořádně nepokousal.

A taky jsou všichni vydřený a rádi že našli aspoň někoho, takže všichni drží hubu a krok, ale sadista veterinář by rychle skončil bez pacientů (a práce).

kometa
kometa správce
08.05.2025, 18:18:01 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 08.05.2025, 18:06:28

Jo jo. A proto jsem s hnisající pooperační ránou šla za kamarádkou veterinářkou - protože humánní doktor se pokoušel rozšťourat pinzetou a ještě se divil, že se mi to nelíbí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.