Je mi to strašně líto.
Pátek nebo svátek, tam a nebo tady, je to fuk.
Vy ostatní se modlete, ať je nepotřebujeme …
kometa:Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna7
To je zbytečné psát, zadavatel si to stejně nepřečte. Prostě jenom takhle vyhodí reklamu. Stejně jako Marp.
A tak to je jasný…já jsem spíš myslela na někoho, kdo si to přečte a snad by nad tím uvažoval. Jako předpokládám, že zdejší osazenstvo těžko, ale myslím, že tyhle fóra můžou chodit pasivní čtenáři, tak jsem to chtěla zdůraznit.
Raduš tak dvířka jsem objednala…jen trošku jiné levnější a taky na baterky…a taky nastavení automatického otevírání a zavírání…tak jsem zvědavá,až dorazí,jak to bude fungovat..doufám,že ano a že nebudu konečně vázaná tím,že tam musím i o víkendu letět brzo ráno,abych je pustila..to by sd člověk ani o víkendu nevyspal nebo nemohl ani nikam vyrazit..samozřejmě chci,aby byli hlavně v bezpečí..už to nechci vidět tu hororovou scénu těch mrtvých slepiček,co jsem viděla😔
Ale je zajímavé,že od té doby,co jsem chytla to lišče,tak tam žádná liška asi nevlezla..kolem ohrádky slepic ani náznak hrabání..ani na pletivu..a past taky nastražená a nic..přitom tam liška chodí den co den..vidím ji na záznamech online fotopasti..naposledy dnes ráno ve 4 hodiny..asi je blbost si myslet,že se třeba lekla té pasti,když jí to chytilo mládě…
Jdu se vyhrabat z postele a jdu za zvířátkama..dneska jdu na to tetování,tak se zase hroooozně těším na tu bolest jehel😂
Niki, nevím úplně, jakové jsou mezi těma dvířkama rozdíly, ale asi to bude zhruba stejné. Já vybírala taky hlavně podle ceny, ale taky jsem právě potřebovala, aby to fungovalo v tom šeru, takže nastavování časů na tvrdo. Mamka je maximálně spokojená, tak uvidíš, snad budou taky dobré. Četla jsem v recenzích, kde chválili i ty nejlevnější, že bez problémů.
Tak u nás do rána taky -2🙄 Ve skleníku jede topítko, jak dopadly vistárie a třeba broskvičky…uvidím, až odpoledne. Jedem na nákupy, mamka má dnes konečně jet na otisk zubů, na tu novou protézu.
Nejlevnější dvířka z Číny jsou samozřejmě šmejd,
který po třech měsících nefunguje.
Tedy pokud ty tři měsíce vůbec vydrží - jsou v nich dírky
po celé délce a liška za tu dírku krásně chytne zubama
a rozkouše je během pár minut.
Nejlepší je německá kvalita z prověřeného e-shopu.
Nám dvířka kolem 4.000,- fungují přes 10 let.
Tomu se říká opravdu ušetřit - a ne koupit šmejd, vyhodit,
přijít o chov a kupovat znovu dražší.
https://www.kamir.cz/automaticka-dvirka-do-kurniku
Tape a to jsou která? My máme z vašeho odkazu ty prostřední hned v první řadě. Koukám, že je tam napsáno, že musí být chráněn automat před deštěm. Jsem ani nezachytila, nás to nezajímá, neb jsou v průjezdu, tak se na ně voda nijak nedostane. Ale když to dá někdo ven, jak to jde ochránit? Leda musí mít kurník pořádný přesah střechy. Stříšku nad to moc nedáte, když jedou nahoru…Vy to máte jak?
ahoj děvčata..jsem doma!!
Jani fíkovnice..jsem to myslím psala,ale písnu to znova..Brala jsem Oxycontin 10mg..rano a večer..asi 3.den,večerní sestra pry"budete chtít ten prašek?máte ho tu podle potřeby"..a já “tak že bych zkusila bez neho?”a rano sestra že “tak si zkusíte den bez prášku?”..tak jo,říkám..a odpolko jsem ho chtěla zpátky a,že ho mám vyškrtaný..ptala jsem se sestry,jestli bych ho mohla znovu dostat..že ne,že to mám zrušené..Byly velikonoce..5 dní bezvládí..takže koho se chceš dovolat?.v noci jsem fakt v řvala bolestí..Pak došla konečně po 5 dnech doktorka,a že mi nemůže dávat tak silné opiáty,že to nějak vyřeší.. další den bez ničeho..a pak mi začli teprve dávat to DHC Continus 60mg ráno a večer a 3x denně Novalgin(Afexil)..Bez efektu..Pak navrhla jná doktorka-při vizitě,(ne ta moje)že by mohli udělat ještě ty Kaudální bloky..To už jsi asi četla..po prvním-(dělal doktor.který mi jediný vysvětlil,co tam teda mám!) bych už i trochu do schodů mohla a druhým-obden- se jiná doktorka nemohla pořád trefit,tak ta mě tak dorasovala,že mi to nespravil ani ten 3-napoprvé zase ten doktor dělal-ale bolest šílená..říkala jsem si,že to mě pomůže(kdyby dělal i ten druhý,mohlo to být třeba jiné)…Tak prohlásili,že už mi nemají co nabídnout-že musím domů a dostanu doporučení na ambulantní rehabky a následnou domácí léčbu…..Ozvala jsem se,že žádanku na rehab.sestru podala doktorka a ž 2.5.,i když mi to slibovala toho15.4…a nic. Mohla jsem být už daleko jinde se cvičením..No a jak jsem jela v sanitce(se převáží sanitou na vyšetření po nemocnici)tak jsem nahlídla do papírů,a tam bylo,že jsem odmítla léčbu..Dožadovala jsem se mluvit se staniční,jenže zase měla dnes volno..Já vyžrala všechny svátky!!..bezprizorní dny..nedovoláš se nikoho ani ničeho..Tak jsem dnes při propouštění všechno řekla doktorovi,že to cítím jako obrovskou křivdu,že mám v papírech odmítnutí léčby,že to bylo nedorozumění,že se mohli přijít zepstat,proč se to stalo..a že si nepřeju,abych to měla v papírech..nemám..Ta doktorka za mnou byla celkem 8x za celou dobu mojí léčby,24 dnů..(4 dny byl za ni doktor-nějaký cizinec..tomu jsem to všechno vyčetla,že proto jsem asi neměla ty rehabky-za trest..Domů mi dali Novalgin 500 a Citalec 20-nevím proč,normálně beru 10 od psychiatričky..no a Pregabalin..
Jani,nic ve zlém,ale nemusíš mi nic psát,stačí,když jsem si přečetla ty svoje papíry…
A vysvětlení kvartálního opilce🤭…normálně nepije,ale jednou za 2-3 měsíce je třeba týden v luftě a chlastá...znám jednoho..
Pane bože, ty to vidíš! Ne, to není dobrá nemocnice. Nebo minimálně ne tohle oddělení.
Je mi to strašně líto.
Pátek nebo svátek, tam a nebo tady, je to fuk.
Vy ostatní se modlete, ať je nepotřebujeme …
💐
To je fakt děs…normálně, když je člověk doma a má veliké bolesti…řve bolestí, tak se sebere nebo si zavolá rychlou a alou do nemocnice a očekává, že minimálně na tu bolest mu něco dají…a tyJSI v nemocnici a řveš tam bolestí a pohodinda.
Ale na druhou stranu se nedivím…syn měl žlučníkový záchvat, což jsme zpočátku netušili, bolesti ukrutný, samozřejmě v pátek v noci, tak jsme vyrazili do nemocnice na ambulanci interní příjem…a tam se ho zeptali, jestli si myslí, že má infarkt, syn řekl, že si nemyslí, že má infarkt a oni prý proč tam teda jezdil. …jako strávili jsme tam celou noc,EKG, rentgen a že tam máme počkat do rána, že udělají kontrolní EKG, jestli to není infarkt. Dali mu nějakej prášek na bolest, kterej nezabral, po dalších dvou hodinách jsem tam už dělala haló, ať mu něco píchnou…doktor samozřejmě “příjemnej”…kvůli nám ho podruhé za noc budili (nikdo jinej tam celou noc nebyl)….jako vím, že u nás zrovna tahle příjmová ambulance je vyhlášená nepříjemným personálem, ale tohle jsem nečekala….pokud by bylo nedejbože někdy potřeba, tak pofrčíme do jiný nemocnice.
Syn je nemocnej od mala…prošli jsme několika nemocnicemi a moje zkušenost je, že čím větší doktorská kapacita nás léčila, tím lepší přístup k pacientovi a i na těch odděleních to bylo znát. Takže ideálně se třeba i přes protekci dostat k nějakému docentovi do Prahy, než si nechat “srát” na hlavu od nějakýho okresního doktora….čest vyjímkám…i u nás takoví jsou…a zase, povětšinou jsou to ti “doktorští machři”.
Já k tomu asi ani nemám co dodat. To, co si myslím o nemocnicích a doktorech, jsem už prezentovala mnohokrát, pokud existují vyjímky, tak těm čest. S výborným přístupem jsme se setkali ve fakultní Brno Bohunice. Ale to je 20let…
Ahoj holky,
Tap já nekoupila dvířka z Číny,ale odněkud z německého eshopu,mám normálně i německou fakturu a záruku..ale v přepočtu na naše jsou za asi 1200 kč i s poštou..uvidíme..jak budou kvalitní pak zjistím..když fungovat nebudou,tak pak koupím dražší a poučím se..ale tady u těch byly dobré recenze..ale tak to ukáže až realita..soused říkal,že mi to pomůže namontovat kdyžtak,až to dorazí..
Holky já včera úplně zapomněla,jak tetování bolí zase😂Jakože ta poslední hodina,kdy se vystínovává a dotahuje finále😂Kroutila jsem se tam jak žížala a to to tentokrát i 2 přestávkami trvalo jen 4 hodiny..ale jsem konečně spokojená,že už mám na těle i čičinu,když ke mě celý život kočky patří..samozřejmě jsem tatérovi řekla,že už nikdy více,tak se smál,že mě zná a že stejně ví,že znovu přijdu😂
No a pak jsem jela na HeadSpa a šla jsem k nové paní..a bože,bylo to těch nejlepších 90 minut,jakých jsem po dlouhé době zažila..totální relax..
Ju a nevím,jestli jsem sem dávala fotečky slunícího se Bertíka,hlídače stáda😂
Kocourek Bertík je nádhernej…no a foto kocourka s koněm ❤️
Bobco, držíme pěsti a jen dodáme - s (dnešními) doktory nemá smysl diskutovat.
Automatické zavírání kurníku - ano, opravdu nesmí zmoknout.
My ho máme ve výklenku pod pavlačí. Jedno léto přišla vodní smršť
a z okapu tak stříkala voda, že se odrážela od země do všech stran
skoro dva metry. Tehdy zasáhla i naši původní otvírací jednotku a ta
ihned přestala fungovat. Takže kdo má tř. dřevěný kurník,
musí udělat “něco jako ptačí budku” a dole otvor na provázek.
Budka může být temná - pokud máte model a nastavením času.
Kdo chce podle stmívání, musí tam mít okénko (plexisklo ap.).
Z našich zkušeností - nepoužívat stmívání, je lepší si nastavit vlastní čas
a nepouštět slepice před 8.00 ráno (lišky pobíhají po louce i v 6-7).
Modely v odkazu umožňují nastavit otvírací čas jiný v týdnu
a jiný o víkendu, když si majitelé/sousedé chtějí přispat.
Niki, nemohla jsem vzpomenout, co jsi si to chtěla vytetovat. No jasně, kočiny. Až ,,vychládneš", tak nám to ukážeš👍Ale jsi masochistka neskutečná, takhle se dobrovolně nechat masakrovat a ještě za to platit😜Berťas je super👍a jak to bere zodpovědně. Až si tady zase budu stěžovat jak nestíhám😏tak včera jsem zase udělala ale lautr ho.no👎Přijely jsme z nákupů, jen jsem přesadila nějaké kytky, vytahala řasy z jezera, dala rybám a byl oběd. Po obědě tenis, pak začal hokej, obojí se protahovalo, tak jsem ještě v přestávkách poumývala koupelnu a ložnici a nakonec se dostala ven až v 19h🤫Lítala jsem zase kolem závlah(najít a nastavit správný program, letět zkontrolovat, jestli stříká opravdu ten, posunout si hadici na zeleninu, zkontrolovat hadici, jestli ,,nevystřelila"😏) Pak jsem šla kouknout na takovou malou borovičku, protože se mi zdálo, že jí trčí už fakt velké ty přírůstky…tak jsem jí to šla zaštípat. To mi zabralo cca hodinu. Pak do úplné tmy jsem honem dozametala tu cestu od brány po garáž…konečně😏Domů jsem přišla ve 21h.
Už jsem to sice psala, ale dodám, že odpoledne už bylo vidět, že zmrzlo prakticky všechno, co mohlo. Na stromech a keřích všechno mladé listí, některé stromy, jako pavlovnie, ořechy, či keře jako magnolie, komule, květy na rododendronech komplet👎Se ani nerozčiluju, půl roku takřka nekapnulo, stejně za dva měsíce, pokud se nestane nějaký zázrak, všechno uschne👎
Bobca:ahoj děvčata..jsem doma!!
Jani fíkovnice..jsem to myslím psala,ale písnu to znova..Brala jsem Oxycontin 10mg..rano a večer..asi 3.den,večerní sestra pry"budete chtít ten prašek?máte ho tu podle potřeby"..a já “tak že bych zkusila bez neho?”a rano sestra že “tak si zkusíte den bez prášku?”..tak jo,říkám..a odpolko jsem ho chtěla zpátky a,že ho mám vyškrtaný..ptala jsem se sestry,jestli bych ho mohla znovu dostat..že ne,že to mám zrušené..Byly velikonoce..5 dní bezvládí..takže koho se chceš dovolat?.v noci jsem fakt v řvala bolestí..Pak došla konečně po 5 dnech doktorka,a že mi nemůže dávat tak silné opiáty,že to nějak vyřeší.. další den bez ničeho..a pak mi začli teprve dávat to DHC Continus 60mg ráno a večer a 3x denně Novalgin(Afexil)..Bez efektu..Pak navrhla jná doktorka-při vizitě,(ne ta moje)že by mohli udělat ještě ty Kaudální bloky..To už jsi asi četla..po prvním-(dělal doktor.který mi jediný vysvětlil,co tam teda mám!) bych už i trochu do schodů mohla a druhým-obden- se jiná doktorka nemohla pořád trefit,tak ta mě tak dorasovala,že mi to nespravil ani ten 3-napoprvé zase ten doktor dělal-ale bolest šílená..říkala jsem si,že to mě pomůže(kdyby dělal i ten druhý,mohlo to být třeba jiné)…Tak prohlásili,že už mi nemají co nabídnout-že musím domů a dostanu doporučení na ambulantní rehabky a následnou domácí léčbu…..Ozvala jsem se,že žádanku na rehab.sestru podala doktorka a ž 2.5.,i když mi to slibovala toho15.4…a nic. Mohla jsem být už daleko jinde se cvičením..No a jak jsem jela v sanitce(se převáží sanitou na vyšetření po nemocnici)tak jsem nahlídla do papírů,a tam bylo,že jsem odmítla léčbu..Dožadovala jsem se mluvit se staniční,jenže zase měla dnes volno..Já vyžrala všechny svátky!!..bezprizorní dny..nedovoláš se nikoho ani ničeho..Tak jsem dnes při propouštění všechno řekla doktorovi,že to cítím jako obrovskou křivdu,že mám v papírech odmítnutí léčby,že to bylo nedorozumění,že se mohli přijít zepstat,proč se to stalo..a že si nepřeju,abych to měla v papírech..nemám..Ta doktorka za mnou byla celkem 8x za celou dobu mojí léčby,24 dnů..(4 dny byl za ni doktor-nějaký cizinec..tomu jsem to všechno vyčetla,že proto jsem asi neměla ty rehabky-za trest..Domů mi dali Novalgin 500 a Citalec 20-nevím proč,normálně beru 10 od psychiatričky..no a Pregabalin..
Jani,nic ve zlém,ale nemusíš mi nic psát,stačí,když jsem si přečetla ty svoje papíry…
A vysvětlení kvartálního opilce🤭…normálně nepije,ale jednou za 2-3 měsíce je třeba týden v luftě a chlastá...znám jednoho..
Bobčo, ad:
- kvartální opilec - vím, co to znamená, ale nechápu jak to funguje v mozku - ta závislost, proč chvíli je a chvíli není…
- DHC - pro mě osobně je to “šidítko” = efekt nula nula prd
- Oxycontin = oxykodon - to už je silný opioid, tzv. modropruháč😀 = speciální preskripce na modropruhové recepty, zvláštní režim atd. atd.
- pokud bych byla zvyklá na Citalec svoji dávku, poradila bych se svojí dr. a hlavně si to nenechávala zvyšovat od někoho, kdo mě de fakto nezná
- Pregabalin…máš proč? Dává se na GAD (= úzkost) a na neuropatickou bolest; na kruté bolesti je ale dle mě opět málo účinný/neúčinný
- nadále Ti držím pěsti, ať je Ti líp!
- jo a Lesnížínka: Raduš FNB v Brně má celkem dobrou pověst pořád, ale opět je to i oddělení od oddělení. S jakým máš zkušenost Ty? Neurolce teď přednostuje moje kamarádka…ale je permanentně zaneprázdněná (já se k ní sama chystám už cca 3 měsíce a nemůžeme najít nějaký vhodný termín)
Jani-děkuji moc za rozebrání léků-to jsem potřebovala…Ten Oxycontin mám v papírech,ale mi říkali,že mi dávají Oxycodon-tak to nevím,jestli je rozdíl..ale to byly jen ty 2 dny..Ohledně Citalecu-nevím vůbec proč mi ho napsali..brala jsem si jen ten svůj 10mg-udržovací...Měla jsem všechny svoje léky u sebe..Od nich jsem dostala ráno Helicid,DHC a Novalgin-resp Afexil+ ten v poledne a večer,a k tomu zase DHC..Jo,a ráno a večer ten Pregabalin..Dopolńovali mi léky,co mi docházely,a měly stejně jiné názvy,než ty moje..a ten Pregabalin měla vedle paní jako Lyricu,a ta mi řekla,že to bere jako antidepresivum..To jsem se rozhodla nebrat doma vůbec..Mám dojem,že mi to napsal neurolog na brnění nohou-ale ani mi nijak nebrněly..to bylo,když jsem ještě byla u něho,že mi ta záda bolí a střílí mi to všude..Ten Novalgin jsem si řekla,že zkusím v poledne taky vynechat..jestli to bude mít nějaký efekt..Začínala jsem mít skoro halucinace..v podobě,že jsem třeba ležela po tom zákroku do kostrče vedle na odpočivadle a měla jsem “sen”,nespala jsem,a vím,že jsem něco dělala rukama,a nic jsem před sebou neměla,něco jsem dávala do kapsičky,kterou jsem nemohla nahmatat..otevřu oči,a já ruce před sebou.Pak v pokoji další..bylo jich víc..Podlamují se mi nohy,jsem slabá jak čaj..myslím,že to mám taky nějak z té přemíry léků…V pondělí mám objednaného Taxíka na půl 11 k doktorce,dolů sjedu po zadeli,ale nahoru to bude fuška vylézt..
s tím opilcem promiň🤭..prostě ten člověk tomu říká perioda..prostě má chuť se zbořit,pak je mu zle…ale proč to dělá,nevím…
děkuji všem za podporu🙏…ale jsem doma,a to je fajn-v rámci možností..cvičím ty 4 cviky,co mi ukázala ta rehabilitační sestra…mám zařízenou nějakou následnou péči,donese mi obědy,udělá základní rehabilitační cvičení-prý..Uvidím,co se dovím v pondělí od dr..ale moc vstřícná není..pak jí zavolám..
..fotky opravdu krásné..
Bobí, tak snad bude taxikář soudný a nahoru ti pomůže. Jinak by bylo lepší objednat si na převoz k doktorce sanitku.