Aktuálně: 1 860 inzerátů280 715 diskuzních příspěvků20 037 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 06.05.2025, 12:21:56 xxx.xxx.198.226

Já jsem byla totál rozbitá min. týden po závodech a hned druhý den jsem šla nakládat dřevo s chlapem (čtyři kmeny na trámy do vysoké dodávky), takže jsem si fakt dala dva dny po sobě. No další dva dny jsem nebyla schopná ničeho, max. tak chodit, to jsem jako něco rozchodila, to jo (do schodů ale za trest), ale že bych byla schopná nějaké práce - utrpení bylo i sednout si na záchod, zadní strany stehen byly kruté… No a třetí čtvrtý den se to začalo nějak dávat dokupy a teprve po joze jsem konečně měla pocit, že jsem to vše rozhýbala a uvedla do pořádku. Je to směšné, jak s věkem si to tělo stěžuje čím dál víc a rekonvalescence po výkonu je čím dál náročnější. Musím toho nejstaršího poníka trochu šetřit 😀 Ale už se na jízdárně pod dětmi hýbe mnohem lépe! Musím s ním začít chodit přes nějaké klacíky na zemi, aby posílil při zvedání nohou, aby nám venku pak nezakopával, aby si něco neudělal, a bude jak novej! No a já se musím začít hýbat na nějaké pravidelné bázi, to takhle nejde… Jak nejezdím vůbec na koni, tak je to znát… Na druhou stranu jak teď jezdí holčičky, tak kůň chodí pod sedlo daleko častěji, než chodil když jsem jezdila jen já 😀 Tak ten je na tom na rozdíl ode mě dobře…

Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 17:59:24 xxx:xxx.d49a:89ea

Má někdo v bližším okolí dítko, co maturuje ? Nematuruje náhodou Coudas? Koukala jsem na test z češtiny a zdál se mi jako pěkná pakárna. Nedivím se, že děcka nadávají.

Nebo třeba Kometa podá zprávu?

Bobca
Bobca 06.05.2025, 19:08:05 xxx.xxx.169.99

Holky, zase mi to zmizelo..chtějí mě pustit domu,že pro mě nemůžou už víc udělat..asi v pátek..zítra ještě poslední opich..po tom včerejším jsem byla tak dorasovana,necítila jsem půl pipiny a kus zadeli,tak ještě zítra a buď LDNka,nebo domu z bolestmi..dnes poprvé za mnou byla rehabilitační sestra..jsem se zmínila na vizite,divili se..zase ta moje doktorka tu oba 2 dny není..a že jedině na neurochirurgii.. když jsem se zmínila,jestli by mě tam nemohli přeložit,tak že se mám objednat na ambulanci..Tak jsem se domluvila s mojí holkou,a půjdu domu,ona za mnou bude jezdit s nákupem a co budu potřebovat..na vozíčku bych to jakž takž mohla zvládnout,a když né,tak si zavoláme rychlou,jak mi to radil ten neurochirurg a pak by se to uspíšilo..jdu bucnou, mějte se hezky..stojí to za houbelec,ale pořád to nevzdávam..kdyby tu chodila už dávno ta rehabka…jsem tu 22den..

.jen mi to přišlo líto..že už s vámi nemůžeme nic dělat tak neomaleně to řekl 

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 19:29:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.05.2025, 19:08:05

Ach jo Bobí…já myslela, že tě dají v nemocnici dohromady alespoň ohledně těch bolestí, abys mohla trošinku normálně fungovat…😴

kometa
kometa správce
06.05.2025, 19:30:18 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.05.2025, 17:59:24

Nepodá, neb jsem zadávala angličtinu. A ani tak by se mi materiály nedostaly do rukou, protože děti si je nechávají.

Ale co si pamatuji z předchozích let, kdy mi třeba pracovní sešit zbyl, protože dítko nebylo připuštěno k maturitě - za mě je to pro dnešní generaci těžké. Je tam spousta textu, který musí pochopit a pak s ním nějak pracovat. A to bohužel často neumí.

kometa
kometa správce
06.05.2025, 19:35:54 xxx.xxx.147.163
Sardullah:

Ach jo Bobí…já myslela, že tě dají v nemocnici dohromady alespoň ohledně těch bolestí, abys mohla trošinku normálně fungovat…😴

V téhle nemocnici asi ne.

Canka
Canka 06.05.2025, 21:27:03 xxx:xxx.e70e:facb

Ahoooj holkyyyyyy…

Konečně jsem tuuuu..byla jsem v jednom kole,pak nějaké problémy,hodně práce…no jako mazec…

Raduš co se týče slepiček…jak je večer zavírám,tak je klid…a jak jsem to celý utemovala kolem dokola a přidala pletivo,tak je klid….a mám nastražený sklopec…a povedlo se mi do něj chytit liščátko..nevím,jestli jsem to sem psala..takže očividně má ta liška mimina…nevěděla jsem,co s ním,protože cíl byl chytit mámu..takže jsem jí dovezla tady u nás do lesoparku,kde mi řekli,že už je to velks lišče,které jsem klidně mohla pustit někde v přírodě,že už se uživí samo..jsem nevěděla,že už ve 4.měsících opouští noru a hledají si své teritorium…mámu lišku jsem viděla opakovaně na fotopasti kolem jedné hodiny ráno..ale je klid..jinak slípky nové jsou furt hrozně vyděšené..já nevím,asi je to blbost…ale není možný,aby ty černý slípky byly chatakterově jiný než ty hnědý?😂Já vím,hloupost,ale překvapilo mě to,že jsou takhle vyděšený..ale snad to přejde a ochočím si je jako ty předtím…a teda doufám,že brzo začnou nést vajíčka,protože jsem byla včera nakoupit a byla jsem nucena koupit si kupovaný hnusný vajíčka a bože ta cena!!!Jsem nevědéla,jestli se s prominutím neposrali…

Jinak jsem byla v pátek minulý týden se skútrem na servisu v Děčíně..motorku jsem tam odevzdala a že si zatím zajdu na oběd a do zoo…zoo byla krásná,narodilo se jim tam oslí miminko a já se zamilovala😂Strávila jsem u něj nejvíc času z celý zoo,bylo fakt roztomilý…no ale před tím jsem šla na oběd..vytipovala jsem si jednu restauračku s dobrým hodnocením za rozumnou cenu…no a šla jsem podle navigace v telefonu..a musela jsem obejít jedno takový vlakový nádraží..a tak jsem si řekla,že si to zkrátím přes koleje…no tak jsem to přeběhla,jenže za kolejema sráz dolů jako kráva plný ostružinových šlahounů..a i tak jsem do toho šla..a víte,jak to dopadlo?Zakopla jsem o ty šlahouny a letěla po držce ze srázu na asfalt🙂Takže kromě komplet rozbitých hodinek jsem si spálila ruku o ten asfalt,dlaň a obě kolena sedřený jak kdyby….však víte😂A takhle zakrvácená s dírama v kalhotech a sedřenýma kolenama jsem šla na oběd a do zoo..koukali na mě všichni dost divně😂V servisu mi to pak chtéli vyčistit a vydesinfikovat,ale to jsem odmítla a až pak doma jsem to dala do kupy…

A jinak na pásu se snažím pravidelně min.3 x v týdnu být..jedu 15 minut rychlá chůze,pak 25 minut pomalý běh a pak 15 minut vychození s udržením tepovky…

Bobi jinak mě moc mrzí,v jaké jsi situaci😔Taky jsem doufala,že tě v nemocnici dají do kupy po skoro měsíci a ono hovn… 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 06.05.2025, 21:33:48 xxx.xxx.153.254

Nemyslím si,  že je chyba v nemocnici.  Pokud je řeč o fakultce v Olomouci,  tak mám ve svém okolí  několik lidí, kterým tam zachránili život a i vlastně normální aktivní fungování. A to jak na kardiu, interně i chirurgii. Péče super a empatická,  personál ochotný i v případě,  že pomáhali vlastně  nad svoje povinnosti. Spíš smůla na konkrétní osobu. Vždycky je to o lidech.

Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 21:53:18 xxx:xxx.d49a:89ea
kometa:

Nepodá, neb jsem zadávala angličtinu. A ani tak by se mi materiály nedostaly do rukou, protože děti si je nechávají.

Ale co si pamatuji z předchozích let, kdy mi třeba pracovní sešit zbyl, protože dítko nebylo připuštěno k maturitě - za mě je to pro dnešní generaci těžké. Je tam spousta textu, který musí pochopit a pak s ním nějak pracovat. A to bohužel často neumí.

Text testu mám, je na internetu. Měla jsem na mysli spíš ohlasy dětí na něj. Nepřišel mi těžký, ale jedním slovem blbý. Kdybych to upřesnila - tak záludný, by možná bylo to správné slovo.

Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 22:11:29 xxx:xxx.d49a:89ea
Dublinbarzoj:

Nemyslím si,  že je chyba v nemocnici.  Pokud je řeč o fakultce v Olomouci,  tak mám ve svém okolí  několik lidí, kterým tam zachránili život a i vlastně normální aktivní fungování. A to jak na kardiu, interně i chirurgii. Péče super a empatická,  personál ochotný i v případě,  že pomáhali vlastně  nad svoje povinnosti. Spíš smůla na konkrétní osobu. Vždycky je to o lidech.

Co je platná dobrá nemocnice, když pacientka má na nutnou operaci čekat do ledna. Jediné, co mě napadá je, vyžádat si všechnu dokumentaci a jestli je opravdu jediným řešením operace, tak se obrátit na nemocnici jinou. Třeba i na tu Prahu. Vyhlášená (snad ) je neurologie, či neurochirurgie v Liberci, ale hlavně na hlavy. Radši skončím - houby tomu rozumím. Jestli je Bobča k operaci odhodlaná. Držím palce.

rapotačka (neregistrovaný) 06.05.2025, 22:20:21 xxx.xxx.168.235

Není to bez "tlačenky" všude stejný? (bohužel)

Jó, bejt  tak “celebrita”.

rapotačka (neregistrovaný) 06.05.2025, 22:24:34 xxx.xxx.168.235

Konkrétně v  Liberci  byli lidi co znám opravdu spokojení, to je fakt.

Ale odvezli je tam hned po nehodě a po mrtvici.

Jak se tam dostat jinak, netuším … 

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 22:32:12 xxx.xxx.88.30

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První fotky jsou pátek, čtvrtá sobota ráno a poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 22:32:37 xxx:xxx.d49a:89ea
rapotačka:

Konkrétně v  Liberci  byli lidi co znám opravdu spokojení, to je fakt.

Ale odvezli je tam hned po nehodě a po mrtvici.

Jak se tam dostat jinak, netuším … 

Ústecká nemocnice se snad dokonce chlubila volnou kapacitou a lákala “přijďte na operaci k nám”. Jenže - do Německa kousek. Tak těžko říct, na koho cílila.

Orionka (neregistrovaný) 06.05.2025, 22:37:18 xxx:xxx.d49a:89ea
lesnizinka:

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První tři fotky jsou sobota, poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Nádherné. U nás letos kvetly stromy bohatě. Snad to stihly vždycky mezi mrazy, dokonce i zapršelo a zalilo, tak by ovoce mohlo být.

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2025, 23:05:04 xxx.xxx.88.30

Holky, měla jsem nachystané psaní a přeposlala jsem si z mobilu fotky k uložení, jenže nám už druhý den nějak blbne připojení, takže jsem to tu měla rozepsané někdy od 16h a poslala to konečně, až teď. Mezitím mi psala Bobča a psala, že to dá i sem, takže zpětně čtu co. Přesně totéž jsem jí říkala já, že má zkusit oslovit jiné nemocnice. Prý to není tak jednoduché. Tak určitě není, ale zkusila bych to. To, že je vypsaná už na dom, čtu až tu. Nějak se dobelhá do bytu a bude tam půl roku zavřená? Snad by bylo lepší někde, kde s ní teda zkusí ty rehabilitace, co Bobi?

Teda Nikči, u tvého psaní se vždycky člověk pobaví co ty všechno vyvrbíš😜Liščátko jsi měla vypustit jen za roh, mamka by si ho vyzvednula. To je přesné s těma ostružinama😏 Já tak hodila tlamu na jaře, než byly posekané v zahradě. Tam naštěstí asfalt nehrozí, akorát jsem byla celá doškrábaná, přistála jsem v nich. Jo vlastně slepice. Hmm nevím, ale taky se nám to stalo, že jiná barva😏 se chovala jinak. Možná to bylo spíš tím, odkud pocházely. 

Matury jdou mimo nás, maturoval jen bratránka syn na Slovensku, to vám asi nepomůže a zprávy nemáme. Tak nějak se všude prezentuje, jak jsou děcka stále chytřejší…ale skutečnost bude zřejmě poněkud jiná. Takže ne, nebudem na ně klást větší požadavky, aby sme tu Evropu dohnali, bo jsme stále ve vzdělanosti dětí někde na chvostu. Takže co se teda v té škole učí, když nejsou schopní pochopit text? Nemohli by se tedy učit chápat text? Jak chtějí dál fungovat v práci? Budou mít maturu, všichni chtějí na výšku, ale můžou dělat tak maximálně dojičky, tam nic složitého chápat nemusí, že?

Sarah01
Sarah01 07.05.2025, 06:42:20 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Aha, takže mám počítat, že chodit začnu možná ve čtvrtek…potěš koště😏Kdoví, jestli už chodí Bobeš, zatím se neozývá, tak snad jen odpočívá…bez spojení. Já se lýtek zatím taky nemůžu chytit, jak píšete: schody🙄 a na WC doslova padám😜Ani to šití mi bůhví jak nejde, jsem totálně zpomalená. Jé zapomněla jsem, že jsem v sobotu před odjezdem honem fotila vistárie. Dneska ráno jen tu ve vchodu, sice bez sluníčka, ale ty hrozny jsou už nakvetlé skoro komplet. Letos jsou fakt přenádherné, to počasí vyšlo👍Možná zmrznou zítra🙄První fotky jsou pátek, čtvrtá sobota ráno a poslední, kdy je trochu posmokleno je dnešní ráno.  

Moc hezké. Neumím si vůbec představit, kolik je za tím práce, já bych to absolutně nestíhala. Chtěla jsem se zeptat, co používáte na ty chodníky, aby vám neporostly mechem?

Jinak u nás dnes k ránu mrzlo -2, tak jsem zvědavá, co ty stromy, jestli to ty květy, některé jsou teda už odkvetlé, přežijí. Má takhle být ještě cca týden. 

Buggyra
Buggyra 07.05.2025, 06:43:47 xxx.xxx.198.226

Bobčo, když píšu větší příspěvek a bojím se, aby mi to nezmizelo, tak si ho napíšu do nějakého psacího programu a pak do příspěvku jen zkopíruju. Třeba v mailu ho napíšu, webové maily teď už běžně rozepsané texty průběžně ukládají. A pak to z toho mailu zkopíruju a vložím sem a hned dát “přidat” a nic se neztratí - a když jo, tak to je pořád v tom mailu k dispozici 🙂 Nebo v nějakém tom programu, ve kterém to napíšu na tom kompu (texťák, word…). 

Buggyra
Buggyra 07.05.2025, 07:37:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.05.2025, 22:32:12

To je opravdu nádhera, ty vistárie… jsou nejedovaté? Že bych to vyzkoušela vyfiknout někde u koní?

Taky u nás dnes mrzlo, tak doufám, že ovostromy to přežily, protože já letos CHCI třešně! 😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.