Jo jo, Bobčo, pregabalin (Lyrica) se dává i na bolesti i na depresi/úzkost, no anebo na ty parestézie - to je třeba to brnění nohou apod.
Jo jo, Bobčo, pregabalin (Lyrica) se dává i na bolesti i na depresi/úzkost, no anebo na ty parestézie - to je třeba to brnění nohou apod.
Sardullah:Bobí, tak snad bude taxikář soudný a nahoru ti pomůže. Jinak by bylo lepší objednat si na převoz k doktorce sanitku.
Jani, já ani pořádně nevím, jak ty dnešní “svozové” sanitky fungují. Mám na mysli, aby Bobča nečekala, než naberou další třeba 2 lidi a nestrávila plno času čekáním…ale fakt to přesně nevím.
Jako upřímně, já jsem tohle zatím nepotřebovala, ale vím, že můj kolega v práci má maminku, která je sice pohyblivá, ale není to žádná hitparáda…oni nemají auto, on nemá ani řidičák, tak když je potřeba s mamkou k doktorovi, tak sanitku objednají…resp. myslím, že to nějak zařizujou přes obvoďáka popř. doktora ke kterému jedou na vyšetření, ale nejsem si jistá, nijak jsem se po tom nepídila. Ale je fakt, že se prostě čeká…protože ta sanitka většinou neveze jednoho pacienta a nečeká na něj, aby ho zase po vyšetření hned odvezla.
Když čtu příspěvky od Bobci, tak si myslím, že by nějaký doprovod mít měla. Možná bych zkusila poptat nějakou pečovatelskou službu.
Já si matně pamatuji, když můj táta už měl strašně pokročilou rakovinu a to čekání bývalo vždy úděsné. Jak píšeš, už byl taky špatně pohyblivý, já jsem neměla jak jej odnést nebo dopravit do svého auta. A bývaly to snad i hodiny čekání, mám na mysli např. ve špitále, pak ježdění i s dalšími pacoši… Ale to byl rok 2005. Nicméně obávám se, že se to nijak moc nezlepšilo, možná i naopak.
děvčata,přemýšlím,že té doktorce napíšu,nebo ráno zavolám..Taxi mám aktivované to “senior”,za 20,-,tam,a za 20,-zpátky..Myslím,že by mi pomohl..vozil mě párkrát na rehabky s kolenama..
Bobčo, pořád moc držím palce, ať je to doma lepší 🙂!
Jani,co se stane,když ty léky nebudu brát?..bolesti mám stejné,hlavně,když se obracím na posteli, při chůzi to vystřeluje do levé nohy..a podlamují se mi nohy…usnula jsem bez večerního prášku,teď si ho teda vemu… v poledne jsem nebrala..zhoršení nepociťuju..Jen tu mám zimu..zapomněla jsem optičce říct,aby dole zapla topení..
Kvartální pití často souvisí s bipolární poruchou. Lidi se snaží přepít přicházející depresi.
jo,sanitku by mi asi nikdo nedal..musela by přijet ze Šternberka..MuDr.je ani né kilometr..
Sardulah..tu pečovatelku mám domluvenou na obědy a základní rehabilitaci..potřebuju napřed,jestli mi doktorka nazajistí nějakou jinou..větší rehabku..žádanku mám..Jsem s ní domluvená,že jí zavolám,jak dojedu od doktorky..
Svozová sanitka u nás posbírá pacienty z několika vesnic a cestu, která normálně trvá 20minut, absolvuje cca hodinu. Tu dobu nejvíc odskáče pochopitelně ten první pacient. Horší zpátky. Oni si domluví rovnou cestu zpátky, jenže vyšetření, ošetření jednotlivých pacientů se různě prodlužuje, doktor někoho pošle na další vyšetření, kde zase čeká hodinu a nakonec ten zbytek čeká 2-3hodiny. Když člověk jede třeba jen na kontroluru cukru, nebo s očima, tak jo, prostě vydrží. Horší, když má bolesti a musí někde sedět a čekat až se to sejde.
Bobi, nebyla to otázka na mě, ale můj názor: když léky nebudeš brát, bude tě to bolet jak kráva, nebo…už nemusí…podle toho, jestli nějak zabral ten opich. Nejsou to léky, je to jen tlumení bolesti, takže jde o to, kolik a jestli to chceš vydržet. Jak jsem psala, na mě to zabírá hrozně moc, takže mi stačí opich zubu při třeba trhání a už si pak nic od bolesti brát nemusím, utlumí mi to tak nějak na furt😉
Niki, jak jsem psala o těch mamky nových pipkách, co je přivezla už velké a celkem oražené…tak předevčírem našla ráno jednu venku z kurníku a přemýšlela, jestli ona tam nezůstala přes noc🤔 Včera se raděj po zavření večer šla podívat a našla venku všechny tři - ty staré můry je vyhnaly, nepustily schovat. Ta byla nakrklá😏 ,,Ještě, že mě to napadlo a šla jsem je zkontrolovat. Mohlo být po krásných, nových, velkých slepičkách!"👎😠Musí tam pár dní chodit, než si na sebe zvyknou zase🙄Ty je máš ještě za plotem, takže nějaké zajištění tam je. Jí zůstanou bezprizorně venku.
Raduš,já spíš myslela,že jestli to nemá ještě nějaký protizánětlivý element.proč to brát....Pregabalin neberu vůbec..Afexil jsem vzala v 11 v noci a další v 9 ráno..zatím nic-že by zhoršení..je to stejné..cvičila jsem 2x,chodila o berlích taky…zvládla jsem sprchu,povléct si tu deku,bo mi bylo v noci zima jak psovi..naházené svetry na dece..na matraci jsem dala dnes už tu vypranou deku,prostěradlo musí zítra dcera..to asi nedám..Mám tu 20 stupňů,není to málo,ale když se člověk nějak nepohybuje..i jsem pčikala..takové sychravo…
Ach jo Bobčo, ještě to chladno k tomu…🙄 sleduju každé Vaše slůvko a držím palce!
Bobi, ten má ten Afexil. Proč ti napsali Pregabalin jsem nějak nepochopila( u obojího jsem si teď ty účinky vyhledala)
Termofor nemáte?
Pro nahřátí pod deku byste ho asi užila - ať vám ho dcera koupí….👍
Elektrickou dečku nebo ten termofor.
Ona by akutně postačila i petka s horkou vodou v ponožce😉
Nepomohlo by trošku takovej ten zpevňovací pás… moje máma to nosila, když jí rupnul obratel…. a ještě dneska si ho bere, když jí pobolívají záda, tak pro jistotu.
Ahoj holkyyy…
Děkuju za pochvalu Bertíka😘Sice bych mu teď nejradši naplácala na prdel,ale jinak dobrý😂Měl strašnou touhu si hrát a skočil mi po tý ruce s tím čerstvým tetováním a zakousnul se😂Tak jak jsem na něj zařvala,protože to sakra bolelo,to asi nezažil😂Zježil se celý a zdrhnul a ukázal se až druhý den ráno..tak jsme se hned oba mazlili,protože už jsme vychladli😀Každopádně otisky zubů mi tam zůstali,snad to nebude poškozené to tetování..uvidíme,až se to zahojí…pak to i vyfotím,až bude zahojeno😇
Ty dvířka,na to jsem teda zvědavá…jako mám strach,aby nějaká ta slípka pak fakt nezůstala venku a nesežrala jí zase liška..ale fakt to kontroluji a dneska už ve 20:15 h byly všechny slípky v kurníku a zavírala jsem..ty dvířka chci pak nastavit na přesný čas..prostě ve 21 hodin zavřít a ráno přes léto v 6:30 h otevřít…stejně je teď touhle dobou vždy pouštím,než jdu do práce…uvidíme,kdy přijdou..
Dneska jsem se holky strašně přecpala..ještě teď mám pocit,že prasknu..měli jsme oslavu ségry narozenin a já prostě neodolala žádnému jídlu🤣Pro lepší pocit jsem pak hoďku chodila na páse,ale moc to nepomohlo😄
jdu do hajan,ať ráno vstanu do práce..