Aktuálně: 2 645 inzerátů263 598 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 13.05.2025, 10:24:01 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 10:06:29

nene..opatrovnici ani nepotřebuji…čekám,až jak se vyjádří Mudr,jestli náhodou nepůjdu chvíli na ubytko rehabek, a pak si objednám ty obědy na zkoušku..aspoň obden zatím..Dnes jsem si oloupala brambory-už mi začly klíčit a k tomu okurkový salát s bílým jogurtem…

z okna vidím akorát tak ten domeček dole a to nekonečné prádlo..přibyly tam 2 šňůry přes celý dvůr..🤭Ale brzo ráno mi tu teď svítí sluníčko..je nízko..Pak se odráží od bytovky kolmo ke mně…tam je taky dvůr s trávou..

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 10:40:17 xxx.xxx.94.42

Buggyra…díky za infos…a jste teda dobrá👍 já bych lítání s koněm nezvládla, fakt ne. Já jsem zadýchaná jen, když chci rychlej vyjít nahoru k zahradnímu domku. 

Ony ty pipiny jsou potvory chytré. Ano, je tam možnost slepice rozdělit, oddělit, respective ony si to většinou udělají v kurníku samy, jen ten vchod mají jeden a tam je potíž, pokud tam stojí ta stará bachařka a nové nepustí dovnitř. Musí se to pár dní ošéfovat a trochu je porovnat😉Chlív je rozdělený, vejdou na chodbičku, vpravo je část s bidýlkama(kurník) vlevo bývalý chlívek pro čuníky, je to jen metrové betonové hrazení s dvířky. Slepice většinou dřepí na tom hrazení(ty nové) 

Včera jsem plela zeleninovou část zahrady, cosi my tam smrdělo pod nos. Až ke konci akce jsem objevila důvod - ležel tam nafouklý véééliký krtek!😲No jo, bylo sem tam někde podryto, ale nestálo to za řeč, jen na tom políčku, v trávě vůbec. Nemyslím si, že ho chytly naše kočky, dokonce asi ani Gučinka, i když předevčírem jí nebylo celý podvečer a večer. Myslím si, že spíš tulák Macek. Sousedka od koní mi říkala, že jejich to není, že bude z Pálenice, jak jsem si i já myslela. Jíst chodí nepravidelně, onehdá ho nebylo snad 5 dní, teď je zase denně. 

Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:04:03 xxx.xxx.198.226

Já mám výhodu, že mám vchody dva, tj. když přepažím kurník, každé hejno si může chodit vlastním vchodem. Jedny přes automat, druhé přes dveře pro obsluhu. Výhoda použitého dětského domku s okýnkem 😛

1) Takhle jsem to pro ně měla rozdělené pletivem uvnitř kurníku.
2) automatický vchod
3) obslužný vchod

Obrázek Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 12:16:27 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 10:06:29

No mě tehdy s tou spondylodiscitidou (zánět páteře) naháněli ex post. Ze Žluťáku přes moji šéfovou - mě sháněla dr. z MRI. Že musím urgentně přijet a musí udělat další řezy/snímky na MRI. Nějak na to přišli až při popisu, navíc jsem tu nemoc evidentně prodělávala tehdy už nejméně měsíc, možná i déle. Proto to asi tak dopadlo…😟

Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:34:25 xxx.xxx.198.226

A ty jsi s tím byla na pobytu v nemo? A nepřišli na to, že máš akutní zánět? Tak snad už medicína pokročila… No ale nějak z toho popisu Bobči nemám pocit nějakého zásadního zájmu o její léčbu, bohužel ☹️ Já vím, je to jen “pozorování zvenčí”, nechci to nijak hodnotit, no ale stejnak.

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 12:39:44 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 12:34:25

U mě to začalo naprosto nepopsatelnými bolestmi, nemohla jsem vůbec chodit. Jenže to už jsem měla páteř v háji, tuším jsem vozila kolečka s hlínou na chalupě, tak jsem si myslela, že jsem si to tím zhoršila. Jako ty výhřezy a pod. Pak se to furt a furt zhoršovalo, tak jsem se dostala nějak na MRI. Pak uběhl zase nejméně týden, kdy mě začali nahánět. Takže další MRI. S tou jsem šla za přednostkou neurologie. No a pak si mě začali přehazovat: neurolka x ortopedka x neurochirurgie x infekční x plicní. Vzhledem k tomu, že tu akutní fázi jsem asi prodělala sama bez léčby, tak mě myslím ani nějak extra nenutili na hospitalizaci. Jinak ono to zas až tak pradávná historie není 🙂 a pořád se ta nemoc občas misdiagnostikuje. Ale nemyslím si, že ji má Bobča. Je to i celkem vzácné, naštěstí.

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 12:40:37 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 12:34:25

Ty to píšeš jako bych onemocněla v pravěku…😂😉

Buggyra
Buggyra 13.05.2025, 12:47:00 xxx.xxx.198.226

Já nevím, kdy to bylo. Jestli pět nebo dvacet let. To se omlouvám, jsem z toho měla pocit, že to jsou nějaké roky.

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 12:49:37 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.05.2025, 12:47:00

10 let… Jako jo, už to je nějaká doba, no…

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 15:50:23 xxx.xxx.38.50

Raduš (L.Ž.) - dej foto kérky…😊😉

Psala jsi tuším na nějaké stránce dříve, tak mě to zaujalo.

Bobca
Bobca 13.05.2025, 16:05:57 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.05.2025, 12:39:44

já ji určitě nemám,..Jani-sesumírujuti  ten začátek…já jsem si připadala,že si vymýšlím,mám i v papírech,že jsem “ještě 10.4. byla na ambulanci neurologa bez oslabení ..blablabla..Ano,už to bylo lepší,když jsem došla..než se mnou na lehátku pocvičil,nemohla jsem se už narovnat na příkaz,že "postavte se a otočte hlavu doleva..” Jsem se už vůbec nepostavila!!.Srážely mě ty ústřely do kolen…Otočil se a šel ke stolu..Nechal mě takhle odjet autem domů-bez opichu..jsem lezla po 4 do schodů..To byl čtvrtek..v pátek u PL,a v nedeli jsem byla na urgentu na injekci..bez efektu,a až v pondělí jsem si zavolala rychlou na urgent do Ol.do FN…a tam,po 5 hodinách sezení na kolečkové židli a následných báglů hozených na klín na křesle v sanitce..bolest jak blázen..to mě poškodilo ještě víc..a opilec s 3,5promile chrápal vedle na lůžku,kde jsem mohla ležet já…To je naše zdravotnictví..jemu se dělalo hned CT atd atd..

Pobyt v nemocnici byl pro mě velké zklamání..Přitom já bych udělala všechno,abych začla chodit…Netušila jsem,že tam se POUZE utišuje bolest..…I doktor na neurochirurgii mi jen sdělil termín operace,vlastně podle snímku z rezonance…za 8 měsíců-na mě se ani nepodíval...asi to tam tak chodí..A domů mě poslali s baterií antidepresiv..Naučila jsem se tam,že nesmím nikde říct,že jsem kdysi byla na psychiatrii..z jakýchkoli jiných důvodů-to je nezajímá,že to bylo v 2017a z úplně jiných důvodů..veze se to s člověkem,hlavně proti němu..prostě nejsem normální,když jsem byla na 32C…

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 16:23:25 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 13.05.2025, 16:05:57

No ta AD…to se mi nelíbí. Je blbý, že nemáš ani dobrou PL. Jinak páteř, jak jsem psala, je fakt mnohdy tragédie = že to nemá moc řešení. Nebudu Tě odrazovat od operace. Pokud dr. řekli, že to je operabilní, tak OK. Přesto bych se zeptala na všechno - na možné komplikace, benefit atd. atd.

Já jinak mám asi něco podobného Tobě. Ten zánět jsem tehdy nějak přestála. Páteř se zbortila zčásti kvůli tomu zánětu, ale zčásti mám velké degenerativní změny. Je to blbý, takže Tvoje bolesti chápu…😕

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:46:09 xxx.xxx.94.42

Jani, Raduš kérku?!? Zapomeň😏Myslím, že hnusob se mi na těle do 50ky udělalo dost i samo, nemusím tam přidávat nějakou svrasklou příšeru😛Nevím, jak by jako na to seschlé tělo vůbec šlo vyrobit něco hezkého😏A když na to kolem sebe koukám na koupáku, žádná pozitiva tam teda nevidím. Já obdivuju štíhlá vysportovaná těla, tahle móda jde mimo mě. Novou kérku má Niki, se divím, že ještě našla místečko😜

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:49:03 xxx.xxx.94.42

Zapomněla jsem: kočky spaly doma, večer byly 4 stupně, dost zima. Ráno to sluníčko dost rychle oteplovalo, na obchůzku už jsem nešla v mikině, ale triku s dlouhým. Vyšla Gucci, Viktín vyběhnul za ní, honili se ve vrbách a zmizeli. Od té doby jsou neznámo kde nechápu, kam zalezli, dopoledne vždycky chrní po baráku. 

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2025, 16:51:16 xxx.xxx.38.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.05.2025, 16:46:09

Ježkovy voči. Taková hezká baba a tak se nemá ráda???😊😉

Tak jsi to asi psala v nadsázce (o kérce), jak Tě poškrábal Viktěna…?

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:00:24 xxx.xxx.94.42

Bobča…no zklamání z nemocnice mě nepřekvapuje, zřejmě jsem jediná, kdo od toho nějak moc nečekal. Jen jsem teda doufala, že mají metody, jak to uklidnit. Takže ne. Tudíž se s tím ani v nemocnici asi nedá nic moc dělat, krom rehabilitace(kterou jí nedali) a operace, na kterou je objednaná. Termíny…no známe, rodina chodí na kolena a kyčle(dneska se zrovna strejda jel objednávat na druhou kyčel - termín nevím, nemluvil s ním zatím nikdo) U páteře si to dost dobře neumím představit, protože mě bolí ta bederní takže vidím, jak moc to člověka limituje, prakticky stopne. Kolenu a kyčli se dá ulevovat, kulháním, holema…Páteř ovlivňuje všechno, člověk může mít problémy i s tím, co by ho ani nenapadlo… 

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:16:59 xxx.xxx.94.42

No a nesnáším ty kecy o tom stárnutí s grácií a braní to s láskou, tak jak to přichází. Říkám rovnou ne, neumím stárnout. Přijde mi, že to přišlo moc rychle, z ničehožnic(nebo jsem se upnula na péči o Worku a nevnímala, že menopauza je tu) pořád jsem se cítila mladá a silná a najednou se to sesypalo, vidím na sobě všechny ty změny a jen valím voka, že se to děje mě. Jo už jsem se chytla, přeladila na ,,boj proti menopauze"(jasně vím, že tohle nejde vyhrát🙄) ale prostě jsem napnula všechny síly na to, abych to trochu usměrnila a rozhodně si neřeknu no tak jo, je to tady, tak od teď budu stará špekatá, svrasklá babka😉U mě je to o to těžší, že psychicky já prostě nejsem ani mamka, natož babka, což ty můžeš pochopit tady asi nejlíp👍

rapotačka (neregistrovaný) 13.05.2025, 18:26:00 xxx.xxx.168.235

Já se sem vmísím. Nemocniční péče mě nepřekvapila ani  málo, malinko. Mám obavy, že už mě  ani nepřekvapí, bohužel. Umění stárnout  jsem nikdy neřešila. Akorát jsem ve fázi, kdy  to  stáří .bolí, bolí jak čert. Neumím si představit jít se psem, podle jeho potřeby. Vylezu, samozřejmě, ale podle mých možností. Chodíme denně, včera jsem dokonce obešla lesopark, ale už ne denně. To jen menší špacír, aby si počuchal. Před chvíli bylo v TV, že si paní popletla termín u dr. např. místo 5.4. přišla 4.5. a dostala spucunk  a dal ji trest-pokutu 500,-. Já jsem dnes šla na vyšetření. Nervy, abych to nespleta, nezapomněla jsem. Objednaná jsem byla 10 měsíců. Zubař a očař mi posílají den před prohlídkou sms. Něco pozitivního?  Krásné počasí. Hezký večer všem. 😇

rapotačka (neregistrovaný) 13.05.2025, 18:38:13 xxx.xxx.168.235

Už bude konečně líp. 😂

Zdravotní sestry by mohly nastoupit místo lékařů, radí expertky (seznam.cz)

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 22:11:01 xxx.xxx.94.42

Ano Rapotačko, to jsem vlastně zapomněla dodat: stáří sebou akorát tak nese bolesti a nemoce. Demenci. Může mi x krát někdo vykládat, že i moudrost, když demence, či Parkinson přileze už v 60ti🙄 To se té moudrosti vůbec nemusím dočkat😏

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.