Aktuálně: 2 252 inzerátů288 610 diskuzních příspěvků20 696 uživatelů

Třetí víčko

Daja
Daja 24.12.2025, 10:59:27 xxx:xxx.f155:6702

Tak jsem vylezla na zápraží,abych vyfotila jak u nás na sněžilo. Aspoň něco, jo a tráva je ještě vidět.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 24.12.2025, 11:18:53 xxx.xxx.28.3

Přeju všem krásný Štědrý den🥰O mém se to úplně říct nedá, ale tak..probudila jsem se, takže dobrý😉Jsem strašně unavená a všechno mě bolí. Zaspala jsem, fofrem odcvičit(i jsem uvažovala, že to snad vzdám, ale dala jsem to) fofrem na obchůzku a tam mi nějak došlo úplně…sotva jsem se doplazila domů. Zadýchaná, záda mě bolely jak sviň…mám sice drhnout kuchyni, ale musela jsem si chvíli lehnout, nějak se fakt necítím dobře. Mám zahleněný nosohltan a jen doufám, že na mě něco neleze doprčic😲Bobi, že ty jsi mi ,,něco"poslala?!😲😉Tom koupil všechno, krom mandarinek které už byly přebrané a měkké. Večer před spaním ještě nahlédnu do pokoje, jestli ten květináč není něčím přikrytý, někde, podívám se znova na okno a on tam uprostřed v klidu trůní!😲Ty jo, asi už totálně blbnu, nějaká slepota či co, kdo by si nevšimnul jediného stříbrného květináče na hnědém parapetu?!?Takže ano, už se našel🤭

Coudas, sněhu máme jen asi o půl cm víc než vy😜takže téměř totožně to vypadá a ke všemu jsou skoro dva stupně, takže spíš vypadalo😏

Ač stará baba, mám tu výhodu, že nemám děti, pro které bych musela vychystávat a mám obě mamky, které vychystávají ještě pro nás👍Jsem potvora a ráda toho využívám😜Nikdy jsme ani nemuseli měnit zvyk, že jdeme každý na štědrovečerní večeři ke svým rodičům. Já jsem vlastně musela, protože taťka umřel, brácha měl směny, pak se odstěhoval, takže mamka by zůstala sama😔Takže jsme to takto zavedli a všichni jsme spokojení(alespoň myslím😎) Mamčin kapr pečený v trojobalu na plechu v troubě, je nepřekonatelný. Tchýně dělá na pánvi a toho teda jím s velkým sebezapřením. Je mastný až hrůza a bohužel má tendence ho děsně přesolovat🙄Ale zase má o něco chutnější salát😉Mamka má dobrý ne, že ne, ale tchýně dává víc majonézy😏

No nic, trochu jsem si odpočinula a jdu na tu kuchyň, ještě mám balit dárky mamce. Jo…jedno WC už OK, druhé ani po výměně součástek nefunguje, stále nezastavuje napouštění, což už začíná být záhada teda(asi jak ten ztracený květináč, tak jsem zvědavá, na co jsem zapomněla😏)

acher (neregistrovaný) 24.12.2025, 11:24:11 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.12.2025, 10:17:15

Až povyrostou,teď jsou zahrabaní v kotišti.Snad je maminka prvnička zdárně odchová.

Bobca
Bobca 24.12.2025, 11:32:18 xxx.xxx.20.192

Raduš,že to necháváš všechno na poslední chvíli…?takhle se štvát…A nenapodlo tě mamku pozvat jednou k vám?

eva (neregistrovaný) 24.12.2025, 13:15:44 xxx.xxx.163.223

Přeji všem krásné Vánoce, hlavně si je užijte v klidu a ve zdraví!🙂

eva (neregistrovaný) 24.12.2025, 13:18:43 xxx.xxx.163.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 24.12.2025, 11:32:18

Přesně..mamka chodila na Štědrý den k nám nebo k mojí sestře, aby nebyla sama. A na 1. svátek vánoční jsme šli zase k ní, na odpolední chlebíčky, cukroví a kafe a děti samozřejmě pro dárky.🙂

eva (neregistrovaný) 24.12.2025, 13:21:01 xxx.xxx.163.223

A teď jdu dát na hrob kytičku a zapálit svíčky mamce, dědovi, babičce…dnes jsme s mužem večer na večeři sami, po večeři na chvilku zajdeme k mladým nahoru, podívat se, jak malej bude rozbalovat dárky🙂. A zítra všichni k nám, obě rodiny…to bude frmol..😀

Sardullah
Sardullah 24.12.2025, 13:28:40 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 24.12.2025, 11:18:53

Holka já se divim, že se tak honíš… jako právě proto, že třeba nemáš ty děti a že nechodíš do zaměstnání… tudíž si můžeš všechno rozvrhnout podle sebe, tak z mého pohledu si právě ty svátky můžeš udělat na naprostou pohodindu… a teda prozradím ti tajemství… ty vánoce budou i když nebudeš mít nablejskanou kuchyň 😉tak se zbytečně nepřepínej…

Jo a to, že přehlídneš květináč, který máš defakto na očích, tak takový věci se mi dějou denně.

acher (neregistrovaný) 24.12.2025, 13:42:48 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 24.12.2025, 13:21:01

My jsme byli zapálit svíčky na hrobech ráno.Teď půjdeme nakrmit  zvířata,na večeři jdeme k jednomu synovi,zítra se sejdeme u druhého a jelikož pozítří jedou všichni na Slovensko,tak nám zůstane na starost byt,dva baráky,pes,kočky a babička od rodičů snach. A s nějakým gruntováním na Vánoce už to dávno nepřeháním.Hlavně když se všichni sejdem,posedíme,pokecáme………tak na co se honit.

lesnizinka
lesnizinka 24.12.2025, 14:53:24 xxx.xxx.28.3

Nemůžu si nic moc naplánovat, když mi Tom do toho hodí vidle tím, že mi oznámí, že 6 dnů před Vánocema jedem na 4 dny z baráku. Takže jak jsem si myslela, že to v poho zvládám i s pečením, nakonec jsem nestíhala nic a do toho nám nefungovali ty WC🙄

Mamka by k nám nešla ani za nic. Když jsme postavili a přestěhovali se sem, brácha se odstěhoval, tak to bylo první, co jsme řešili. Rezolutně to odmítnula s tím, že taťka ,,je tam", tak ona nebude u nás. K tomu ještě lítala kolem prarodičů, chystala večeři i jim. Následně zase pečovala o babču, no a dokud byli, tak jsme po večeři chodily k nim a pak k sousedům. Když jsme byli děcka, chodila s prarodičema kolem 16h do kostela, pak se jelo na hřbitovy. Teď chodí už jen sama, já pak přijíždím, jedem hřbitov tour a pak večeře, dárky. 

lesnizinka
lesnizinka 24.12.2025, 15:05:11 xxx.xxx.28.3

Jo ještě jsem zapomněla, že chlapi (vodo-topo) zapomněli vypustit kohout na studni(my jsme ho měli, ale oni s tím zase manipulovali) Takže jsme ještě dneska museli zase složitě otevřít otevřít studnu a zazimovat to. Vynést odpadky na kompost, nakrmit Macka, vytáhnout a znovu spustit čerpadlo do jímky v domku, protože se pořád motá do hadice, káblu, šňůry, co je uvázané, takže jsem to musela přeorganizovat, aby jsme zase nevytopili sklep. Nasypat ptáčkům do dvou krmítek, hráběma vybrat větve z jezera, co tam omlátil vítr a jít pozametat ten vchod, protože Tom by to stejně odfláknul😉Nechtěla se mi vozit kolečka s domku, tak jsem to sypala do papírové tašky, kterou jsem vynesla za budku, kde bydlí bezdomovec. Menší zbytky ze zahrady, jako třeba nějakou trávu či listí sypem i tam. Hodím to tam, přihodím na tašku hromádku listí vyklopenou zkdysi z koleček, aby neulítla, pokročím, že už jdu a rozšlápnu ho.no bezdomovce😈Tak hlavně, že jsem mu říkala, ať za tu budku nechodí, že tam vynáším, nebo si kopu hnojovku🙄Takže co mi ježíšek naložil? Ho.no🤪

Bobca
Bobca 24.12.2025, 15:21:40 xxx.xxx.20.192

. A s nějakým gruntováním na Vánoce už to dávno nepřeháním.Hlavně když se všichni sejdem,posedíme,pokecáme………tak na co se honit.

Já kdysi okna a záclony,závěsy +koberce dělala v říjnu.když bylo babí léto Barák-10 oken,7 místností,hala,schodiště ..pak se běžně uklidilo,hlavně navařilo,napeklo…a až po  Novém roce odjeli malí,tak se uklidilo víc..bývalo nás 11-13 ke stolu..děcek byl plný barák..o madracích po baráku nemluvě-děcka si dělaly bunkry,hrály se hry…

Sardullah
Sardullah 24.12.2025, 15:34:26 xxx.xxx.221.235

Jako moje máma nějaké velké předvánoční úklidy neřešila, tak max okna… prostě z dětství si právě pamatuju ty vánoce na pohodu… pak nastalo děsné období, kdy jsem měla malý děti a po štědrovečerní večeři k nám na nadílku přicházeli tchánovci a moje máma a švagrová… a já jsem to chtěla mít dokonalý, takže jsem se před vánocema a na štědrej den honila jak vlčák….jako doufám, že děti mají na ty vánoce hezké vzpomínky, já teda ne, většinou jsme se stihli s manželem i pohádat…

No zaplať pánbůh, že už je to pryč a že zase můžu říct, že miluju vánoce a že si celý advent i svátky fakt užívám pohodu a vánoční atmosféru…

Coudas (neregistrovaný) 24.12.2025, 16:44:40 xxx:xxx.e2e1:140e

Já jako dítě, spíše tedy puberťák, si pamatuju právě ten shon, dělej dělej, mamka byla v těžkým stresu, hadali se s taťkou, celej den, štědrej, nervy, panika… a večer u večeře ☺️ máme se všichni rádi , šťastné vánoce, je to top… 😒 Proto je ignoruji a bojkotuji. A taky kvůli třem chlapům, jeden měl důležitější kamarády, než mě jako holku, to bylo ještě ve škole, druhej, to byla moje blbost, a třetí huaaaa jsou vánoce, musime si nakoupit hromadu dárkú, musíme tohle musime tamto, tak jsem po první zkušenosti další roky brala službu v práci, ať můžou být chlapi s rodinama. Mě bylo fajn samotné s kytatou 🙂 Až poslední roky, kdy se mi mé vánoční přání konečně splnilo, a jsem přes vánoce s tím, s kým chci být, a teď když navíc už nikdo nic neřeší, dítě má stromeček z plechovek od Redbullu, tak je to teprve paráda a vánoce jsem vypustila úplně…. A že jsem nestihla ani vytřít, jak tu našlape pes, bo je s námi od té doby, co umřel druhý doma (od léta), mi je fakt jedno. Byli jsme na procházce, vzali jsme i psa, zkontrolovali stavbu,  chlebíčky a jednohupky utvoreny, lipový čaj voní a je pohoda.

Daja
Daja 24.12.2025, 18:06:05 xxx.xxx.121.144
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.12.2025, 13:14:24

Moc hezké a pustili jsme si ji k večeři, pohladila na srdíčku❤️.

Coudas (neregistrovaný) 24.12.2025, 18:53:10 xxx:xxx.e2e1:140e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 24.12.2025, 18:06:05

O, taková čest. Děkuji 😶‍🌫️

Bobca
Bobca 25.12.2025, 09:27:41 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.12.2025, 18:53:10

taky jsem ji pouštěla jak v hudebním,tak tady🙂🙂fakt hezky zpíváš..A hraj,dokud to jde..Já se svýma artritickýma cvakacíma prstama  už mám utrum..měla jsem včera jít na akci..nešla jsem jednak ze zdravotních důvodů,abych něco dalšího nechytla,a jednak by mě nutili hrát(což by bylo fajn)ale už bych to nezládla…

Bobca
Bobca 25.12.2025, 10:02:28 xxx.xxx.20.192

U nás začíná být modro!!! jsou -4 stupně..doufám,že vyleze i sluníčko☀️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.