-1st, trošku se dralo slunko, ale asi to vzdalo. Vpodvečer jsme s mamkou jely na ty hřbitovy - taťka je na novém, prarodiče na starém - ty jsou jen naproti sobě a pak vedle do vesnice strejdovi. Zima byla, kolem nuly a táhnul severák, pěkně sme tam vyzmrznuly. Do toho se ptala sestřenka, jestli tam nepřijedem na hřbitov(prarodičům a její bráchové😔)a zastavíme se i u tety a strejdy - už se o ně zůstala starat(přestěhovala z Brna) mají 88 a 86. Strejda měl před 14dny alergickou reakci na arašídy…z ničehožnic🙄 Ale nejely jsme tam už, bylo už i dost hodin a ještě sme nevečeřely a zmrzlé jak cibule. Ráno mi poslala zprávu, že byla s tetou na pohotovosti…ne klasicky kost z kapra, ale těžká alergická reakce😲teta celá otekla!😲Vážně už na tomto světě není nic normální, vždyť toho kapra jí celý život!🤔
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.12.2025, 09:27:41
Děkuji Bobčo. K hraní už nemám příležitost, tak občas brnkám jen si sama. Jen první pátek v srpnu je vymyšlen nový “den piva”, letos jsme byli na návštěvě ve vedlejši vesnici u táboráku a hrali jsme půl noci. Byla to paráda, příští rok prej musíme dorazit zase, takové pozvání se neodmítá 🙂
Tady nádherně, ráno -9, teď -4. Až skončí pohadka, půjdem se projít 😊
teď je u nás -4,8…Dopol tu byly děcka..dostala jsem televizní deku..rukávy se nasazují zepředu jak u svěrací kazajky🤭..je dost dlouhá na zababušení nohou…a ruce jsou volné..je hebká,tenší,ale neva..Holka říkala,že je bezvadná….že ji má taky..
Přidávám se k těm, co píšou, že u nich na Vánoce žádná pohoda, jen stres, hádky(málem jsme se u zdobení stromku vždycky pozabíjeli🙄) a nakonec mamka plakala celý Štědrý večer, protože jí taťka nějak nic nekoupil. Proč, to netuším, jestli zapomněl, nebo spoléhal, že něco jí dáme my děcka(bylo mi nevím, snad 10-12?) tak tyhle Vánoce nezapomenu do smrti👎Já se snažím právě, aby byly hezké, takže čisto a nazdobeno a prostě…vychystané🙂 Dárky jsem zrušila právě proto, aby nikdo nebyl zklamaný😉Dáváme jen mamce, tcháni dostali už na podzim novou telku s tím, že to mají i Ježíška😉Před Vánocema jsem všechno prala, říkám Tomovi: tak hlavně, že všechno musím vyprat a prášky si zapomenu koupit, mám tu jen zbytky🙄Mamka pod stromkem: já už nevím, co vám kupovat, blbosti nebudu, takže jen potřebné věci a zbytek máte peníze, kupte si co chcete(no tak zrovna my potřebujem peníze🤫) Strčí mi vánoční tašku a v ní Jar, Persil a vánoční svíčka😛Přesně to, co mi došlo😀👍
Tak u nás -7 , zataženo a jemně sněží 🌨️❄️. Hurá a ještě bych chtěla ať případné sníh a je takových - 15 jupí.
Nojo, to je hezký, ale my při takových mrazech musíme topit jak blázni, abychom nemuseli doma chodit ve svetrech…ráno -5 a už je to doma znát, musela jsme přidat teplotu na kotli…takže topit takhle celou zimu, nechci vidět potom tu fakturu za plyn..😲
Nojo, to je hezký, ale my při takových mrazech musíme topit jak blázni, abychom nemuseli doma chodit ve svetrech…ráno -5 a už je to doma znát, musela jsme přidat teplotu na kotli…takže topit takhle celou zimu, nechci vidět potom tu fakturu za plyn..😲
Jo, plyn je opravdu drahý. Já topím dřevem nebo dřevěnými briketami a teď máme taky větší spotřebu. A to jsem si myslela, že zásoby vyjdou ještě na leden. Nevyjdou.
Daju zahřívá pan manžel, tak jí to tak nepřijde. 🙂 Nám stačí přes den +2 a v noci -3. Občas trochu sněhu, symbolicky. A kdyby bylo prvního Máje o tři měsíce dřív, vůbec bychom se nezlobili.
Tak Vánoce proběhli suprově,až moc v klidu možná😂Všechno klaplo na jedničku,z dárků měli všichni radost,zasmáli jsme se,napucli pupíčky..prostě super..
U nás dneska ráno -7°C,ale zatím nic,co by mě donutilo zapnout topení..v bytě mám 19°C a to třikrát denně ješté větrám a jsem maximálně spokojená..jsem v tomhle divná,já vím😂Většina ženských je zimuřivých,ale já jako v bytě prostě teplo nesnesu..vím,jak trpím v létě,když jsou vedra..každopádně venku zimu ráda nemám,už teď bych brala jaro😂I když když by dneska u nás tak nemrzlo,je to jako na jaře..nádherně celý den svítilo sluníčko,tak jsme s malou poničkou vyrazily na prochajdu(já se nabalila jak eskymácká babička😂Koupila jsem si termoprádlo - triko a spodky - z merino vlny a naprostý úžas). Ve finále jsem se vrátila celá zpocená😂.I slepičky se dneska slunili..soused mi přinesl popel,tak jsem jim to hned nasypala,ať se mají kde popelit..jinak teda musím říct,že si zase kolem mě všichni stěžují,že slepice nenesou,a že to je ten zimní útlum,ale já nemám problém..denně 5-7 vajec od 8 slepiček..
Bobi musím nějaké aktuální fotečky nafotit..ono jak bylo teď hnusně,tak všude bahno,to se mi moc fotit nechce..když by aspoň nasněžilo sakryš..ale pošlu dnešní Ričí a fotku s Čany,co jsem jí posílala jako vánoční přání..hlavně já mám spíš videa než fotky a to jsem bohužel dát nejde..
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 26.12.2025, 20:59:18
Tak i já musím topit uhlím máme automaty . Zatím netuším jak by se choval náš starobylý statek při takových teplotách, ale já je mám ráda, miluji extrémy😉.
Tak a k těm teplotám, přesně popsala Canka já musím mít nanejvýš v baráku 19-20 stupňů, když jsem byla v Alzheimer centu tak zpocená až na podkošulku a bylo mi šílené vedro , já koukla na teploměry co mají na pokojích a málem mě omývaly bylo tam 21-22 stupňů a moje tělo bylo s toho hotové😂. Je pravda, že nesnesu ani v létě horka, to fakt miznu domů. Jo a přijeli naší mladí a museli jsme teplotu zvedat aspoň na těch 22 -23 stupňů a já už běhala po baráku v tílku a šortkách😉. Jakmile se za nimi zavřeli dveře honem jsem snižovala teplotu. Ze mě by Pekárová měla radost.
Tak topení je problém… starej barák, nezateplenej… a do toho manžel, co skuhrá a brečí, že je mu zima… vlastně kvůlivá jemu jsme začali topit tak o 3 týdny dřív než jsme museli… my se synem nemáme problém ty svetry si vzít.
Barák máme 5+1 a jsme v něm 3… dvě místnosti jsou prázdné, ale vytápět je musim, jinak to začne chytat plíseň.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.12.2025, 11:44:21
Někoho to nakopne k tomu, aby to vylepšil, někoho aby se na to vykašlal 🙂
Mám to za sebou a od šílenství zas na rok pokoj. Manžel mi čet nějakej příběh, nevím, jestli pravdivej nebo smyšlenej, že paní nedostala pět let žádnej dárek k vánocům od manžela, a hnala ho až do manželské poradny, protože když nedostává dárky k vánocům, a ke všemu chlap furt někam jezdí, tak je to jasný krach manželství. No a manžel až na nátlak všech přiznal, že manželce koupil její vytouženou chatu, kterou si tak k vánocům přála a pět let jí rekonstruoval, aby měla na vánoce ten vytoužený dárek. Jak smutné. K tomu můj manžel prohlásil, že by tu babu na tu chatu vykop, když je to taková slepice, a co bych pak měla říkat já, když jsem k vánocům nic nedostala celých 18 let 😁 Já neříkám nic. Nic nechci, ty nejpodstatnější potřebné… to se nedá nazvat věci… mám, a co chci si koupím. Proč kupovat nesmysly jen protože musím, jsou vánoce. Navíc mě mareriální dárky neuspokojí, víc mě potěší, když si někdo vzpomene i jindy, než o vánocích. Tak tolik já Grinch 🤭 ale ten se asi napravil. U mě to nehrozí.
Tak ještě ten debilní silvestr a petardy přežít ve zdraví. Už jsme to snad vychyrali tak, že všechny pozavíráme a nemusim se bát, že se něco stane. Jen mě vytáčí, že kvůli debilitě ostatních se musím omezovat já se zvířaty.
Znám několik starších párů(známých,kamarádů)co chlap je zmrzlík a ona větrá,chlap lítá zavírat okno…Já si topím protože tu nechci mít plíseň(mám tu teď 47%)!!!..větrám často-vyháním bacily..Venku je dnes -5,3..já tu mám 24,i když se mi to nezdá.Je fakt,že mám meteo kousek od wifiny a "setoboxu"-ten bývá teplý,a 30cm od telky…Ale to nějak nesleduju tu vnitřní,myslím,že platím dost,abych se mohla ohřát..
Ronja s motejlem (neregistrovaný)27.12.2025, 08:48:14xxx.xxx.119.6
U nás by brlal taky chlap, tak aspoň, že má tu pec s ležením, a můžou si tam se psem vyvalovat šunčičky. Já teplo moc nemusím, ale teď taky topím víc, jen se snažím myslet na to, že mrazy (a větší) ještě přijdou, tak snad to nepřeháním😁. Ono se říká, že dřevo zahřeje několikrát, ale je teda znat rozdíl při zpracovávání a jen topení🙃.