Aktuálně: 2 737 inzerátů262 411 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Třetí víčko

Kilian
Kilian 22.06.2025, 07:47:25 xxx:xxx.feb4:f1f4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.06.2025, 04:34:16

..ano baraček a zahrada jsou moc fajn, dokud má člověk sílu a zdraví….vidím to na své mamče, která je od jara do podzimu na chalupě, je 42 ročník a teprve letos jsme ji přemluvili, že ji začali jezdit sekat naši mladí, přitom  zeťak ledacos opraví a upraví, co si tedy nadiktuje…kdyby o tu chalupu mladí zájem neměli, prostě  bych ji s krvácející srdcem a výcitkami jednou musela stejně prodat až nebude mamča a já nebudu moct na ni dělat…a to je ta chalupa precizně udržovaná a stále se do ní investuje…na stáří a v nemoci prostě byt s blízkou občanskou vybavenosti…

Daja
Daja 22.06.2025, 07:58:50 xxx:xxx.a6d1:d711
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.06.2025, 07:47:25

Ano proto píšu, že až nebudeme moct tak se stěhuji blíž k synovy do garsonky a nebo důchoďak.

Bobca
Bobca 22.06.2025, 08:13:47 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.06.2025, 10:42:17

Jani dík za vysvětlení..Jak mi je?? bídně..ale stále čekám,stále čekám….nevím na co,ale čekám..Ty jsi na otm určitě hůř,ale ty 2 měsíce tady na vozíku už mi lezou krkem..Mám pocit,že se mi tam něco seká..šla jsem naproti do bufetu na jídlo a zůstala jsem s bolestí stát uprostřed silnice..cvičení mě už nebaví.nevídím motivaci a výsledky..Tak to všechno zvládni..držím pěsti..🙏

Kilian
Kilian 22.06.2025, 08:48:10 xxx:xxx.feb4:f1f4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.06.2025, 07:58:50

…to jsem nějak přehlédla…

Kilian
Kilian 22.06.2025, 08:49:07 xxx:xxx.feb4:f1f4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.06.2025, 08:13:47

🍀

Sarah01
Sarah01 22.06.2025, 09:38:13 xxx.xxx.162.253
Daja:

Já jsem vlastně človíček celoživotní panelákový a musím napsat, že není to ideál protože v tom paneláku je nuda. Já vím můžete chodit na výlety , za kulturou, různé sporty …..atd, ale mít zahradu je prostě nej. Jen bydlení na vesnici má jednu nevýhodu prozatím na co jsme přišly, že když něco potřebujeme vyřídit a nebo lékaře tak je to jízda autem na půl hodiny. V městě vše pod nosem dojdete i pěšky, auto na vesnici nutnost a až nebudeme moct tak se stěhuji do domova důchodců a nebo blíž k synovy do garsonky. 

Pro mě bydlení v baráčku je prostě nej a nerada bych měnila a tím, že miluji přírodu je pro mě a mou dušičku super. Samozřejmě, že starost o barák je zase někde jinde a co to neustále stojí peněz, o jéje. 

V paneláku jsme bydleli taky, asi 16 let, stěhovali jsme se tam, když měl nejstarší kluk asi rok. Naši barák prodali a u tchánovců bydlet nešlo. Musím říct, že s malýma dětma v 5. patře to bylo hrozný, dost často nejezdil výtah a jak děti povyrostly, tak zase nikdo neměl soukromí. Takže jak to šlo, koupili jsme domek. Jo, je to něco za něco, na domku je víc práce a tady ani není plyn, tak se člověk musí starat i o topení. Bez auta by to i docela šlo, mám autobusovou zastávku přímo u domu, ale jsou situace, kdy je to nutnost (třeba když některej pes onemocní, nemůže chodit a musí se na veterinu). Dnes vám málokdo v tomto směru pomůže, člověk se musí spoléhat hlavně sám na sebe. Já mám teda moc hodný jedny sousedy (ti druzí jsou opak), moc mně pomáhají a asi jim to nebudu moct nikdy pořádně oplatit, i když se snažím. Protože takoví lidi jsou k nezaplacení.

Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 11:00:57 xxx.xxx.189.104

Tak bydlení v baráku….já jsem původně panelákový dítě a nikdy mi to nepřišlo jako problém, protože jsme jako děcka furt někde lítaly venku…

Nicméně jsem ráda, že jsme s manželem koupili barák, když byl synovi rok…s malejma děckama je to k nezaplacení….měli tam písek, bazén…nemuseli jsme se někde crcat na koupališti, mohli jsme být celej den venku, já venku i vařila…super…no a na psy, to ani nemluvím…hlavně se štěňaty je zahrada velká výhoda, když člověk s nima lítá každý 2-3 hoďky i v noci.

Ale má to i svoje negativa…mě absolutně nebaví o tu zahradu pečovat, to je pro mě za trest…a samozřejmě, ten luxus, že si na tu zahradu můžu dřepnout stojí dost peněz…tak známe to všicí, co máme starší baráky, to do toho člověk kolkrát sype prachy, který ve finále nejsou ani vidět. Třeba moje kamarádka se svého času pochlubila krásnou novou sedačkou…já za ty prachy měla novej kotel v kotelně, kterej nikdo neviděl. Moje další kamarádka odfrčela k móři, já jsem dělala novou dlažbu…protože jsme nikdy neměli takový příjmy, aby to vyzbylo na všechno.

Možná, že nejsem moc objektivní hlavně proto, že mi manžel nepomáhá a vždycky péče o dům a zahradu byla na mě. Ještě zkraje, když jsme byli..nazvala bych to vyšší příjmovou skupinou, tak mi na ty těžší práce zajistil a zaplatil lidi, ale to skončilo a tradá. Přijde mi, že nic nestíhám…nevim, co mám dělat dřív, jestli uklidit doma, vrhnout se na zahradu, jít se psy na prochajdu, postarat se o mamku, do toho práce a moje chronická prokrastinace…takže se tím práce nahromadí a o to víc se mi do toho nechce.

Upřímně se docela těším, až se na starý kolena přesunu do bytu a nebudu muset nic kolem baráku řešit.  A samozřejmě zbyde i víc peněz, protože i běžnej provoz baráku vyjde měsíčně na pěknou sumičku, oproti nákladům v bytě,  …teda ve vlastním bytě. Což bych si z důchodu ani nemohla dovolit. Navíc barák by potřeboval větší rekonstrukci, na kterou taky nejsou prachy, bůh ví, co ještě vymyslí Evropská unie za bejkárny, které taky nebudou zadarmo…z toho mám upřímně taky strach….další věc, my máme v baráku samý schody, pokud by někdo z rodiny byl imobilní, nebo částečně imobilní, byť dočasně, tak je to taky problém….teď když má třeba Bobca takový zdravotní problémy, tak mě to jen utvrzuje v tom, že bezbariérový byt  ve středu města a přitom v klidé lokalitě, je prostě takové významné plus.

lesnizinka
lesnizinka 22.06.2025, 11:12:02 xxx.xxx.73.132

Ahoj holky🙂Včerejšek byl sem tam hodně adrenalinový, něco se doku.vilo, ale ve výsledku to dobře dopadlo. Děcka..ta byla super👍nádherně svůj program zvládli, i když pan dirigent předtím sýčkoval, že to nedají, že jsou po týdnu zkoušení už unavení a bla, bla. Takže nás pěkně znervozněl, Tom už byl zelený, ani mluvit nemohl. No vysoká divácká návštěvnost, obrovský aplaus…ho úplně úplně vystřelil do euforie a už dobrý🙂

Domeček…přesně jak píše Daja, je super být na baráku, ale žere to peněz a peněz a pro staršího člověka je údržba sakra náročná. Vidím to u mamky, má to tu Sarah, když zůstaly samy. Jasně, že my děti se snažíme se vším pomáhat, ale máme taky dost svého, děti, zaměstnání. Brácha, co se plánoval nehnout z naší vesnice skončil v Praze, ale jako, že plánoval na důchod zpátky ,,domů". Myslím si, že prd, starý člověk na vesnici, kde na polikliniku musí 20km, do nemocnice skoro 40, prostě blbost. Ani on si to asi zatím neumí představit, protože mu ještě není tolik, ale dojde to i jemu…jak píše opět Dája.

lesnizinka
lesnizinka 22.06.2025, 11:26:42 xxx.xxx.73.132

Teď jsem se konečně dostala k tomu, dočíst i zbytek. Sardullah ty mi mluvíš z duše, jak to tak čtu…nejsi já?😀👍Však víš, píšu to tu pořád, nestíhám, lítám mezi barákem a zahradou a bordel všude. Teď jsem ráda, že nemám už psy, protože nevím, co(kdo) by musel z kola ven. Pořád to trvá, pořád koho potkám se mě ptá, jestli už mám psy a proč nemám psy??😲Protože ví, že já…já jsem byla psi, jinak jak se psy mě nikdo neznal, všichni jako ,,tu se psy". A já jim říkám popravdě, že už na to nemám, nemůžu mít psy stylem: hodím je do zahrady a bavte se(jak to má většina lidí(nemyslím tu, myslím těch ,,normálních😜) Nemůžu se vykašlat na domácí práce nebo na zahradu.

Sarah01
Sarah01 22.06.2025, 11:51:19 xxx.xxx.162.253

Já mám teda většinu zahrady trávník, taky bych to nezvládala, posekám to a je hotovo. Proto likviduju skleník, stejně byl jen na bordel. A pak mám skalku, o kterou se starat moc nemusím, jen občas vytrhat pampelišky, ty jsou v poslední době všude. Vzadu mám už jen 4 stromy, dvě jabloně, švestku a broskvoň, ostatní jsem nechala pokácet, stejně už to nerodilo a na podzim bylo moc listí, které jsem do sněhu nestačila uklidit. Práce na zahradě mě dřív taky nijak nebavila, teda hlavně pletí zeleninových záhonů, rytí a tak, to jsem musela dělat doma jako dítě a nesnášela jsem to. Ale nemám teda tak velkou zahradu, jak LŽ, ta je obrovská, tu bych nezvládala ani náhodou. 

Daja
Daja 22.06.2025, 14:52:37 xxx:xxx.2c19:e896
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.06.2025, 11:00:57

A proto jsme věděli, že budeme jednou staří tak máme barák bezbariérový a nahoru to mají moje děti, tam šlapat nemusím. Ani ten sklep nemáme, jinak bychom byly furt zaplavení. Jojo mám tady sousedky které jsou vdovy a je jim +-85let, žijou, setkají, o zahrady se starají…..atd. no prostě čupr babky a já si beru příklad, budu jak oni🫣pokud se něco neposere, že jo🤣.

Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 15:44:55 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.06.2025, 14:52:37

No my bydlíme v baráku po rodičích…tam jsme se museli přestěhovat, když umřela tchýně, abychom se mohli starat o tchána…měl Alzheimera a my měli malý barák, tam bychom se všicí nevešli…ale tam teda byly taky schody…

Jo …jsou i čupr babky, ale tak zase nemůžu počítat s tím, že já taková budu. Už teď zjišťuju, že to není jako “za mlada” a to se nepovažuju za starou bábu.

Příklad…chtěla jsem postavit nový plot přepažující zahradu…nic složitýho…zemní vruty, železný sloupky, pletivo orámované prkny…plus brána…k tomu bylo potřeba z jedné strany brutálně ořezat velký tis…a pak demontovat starý plot, protože nový jsem posouvala o metr do zahrady. No když jsem na to jukla “odborným” očkem, tak jsem myslela, že za jeden den to zmáknu…vždyť na tom nic není…no rubání tisu řetězovou pilou mi zabralo dvě odpoledne, bylo toho nějak víc než jsem čekala..větve jsem pak ještě rozřezávala a co šlo tak rovnou štěpkovala a další den jsem dodělala plot a další den demontovala ten původní….takže z jednoho dne byly najednou 4 dny…i když samozřejmě ne v kuse. Myslím, že ještě tak před několika lety bych to zvládla za půlku času a bude hůř…ono s těma mejma zádama to taky není takový, jak to bejvávalo, i když se snažím záda posilovat cvičením, já s nima měla vždycky problémy, mimo dobu, kdy jsem jezdila na koni. 

Dneska když makám celý odpolko na zahradě a to teda s přestávkama, tak večer automaticky beru nějakej prášek na bolest…

Tenhle tejden se chystám začít umravňovat ty černý bezy, který od jara zvětšily velikost snad 3x…a už teď je mi z toho špatně…když si zas představím jak budu tahat ty větve 😴….mám sto chutí to pokácet úplně, ale zase je mi to líto…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.06.2025, 16:08:54 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.06.2025, 15:44:55

Ježkovy…Sardullah, tak je zrušte, jestli to jde. Myslete taky na sebe, jo, asi to bude škoda…ale další rok se s tím budete dělat, ten další zase. Přináší Vám to víc radosti nebo starostí? Vždyt si tam můžete něco dát, nějaký truhlík nebo nevím, co máte ráda. Ono taky všechno držet, zachraňovat, člověk je jen jeden, má jedny záda, jedny ruce, JEDNY NERVY.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.06.2025, 16:16:18 xxx.xxx.119.6

Pardon, nevyžadaná rada, když jste na zahradu a spol sama, tak aspoň tu zahradu přizpůsobte sobě, svým potřebám, silám.

Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 16:29:49 xxx.xxx.189.104
Ronja s motejlem:

Ježkovy…Sardullah, tak je zrušte, jestli to jde. Myslete taky na sebe, jo, asi to bude škoda…ale další rok se s tím budete dělat, ten další zase. Přináší Vám to víc radosti nebo starostí? Vždyt si tam můžete něco dát, nějaký truhlík nebo nevím, co máte ráda. Ono taky všechno držet, zachraňovat, člověk je jen jeden, má jedny záda, jedny ruce, JEDNY NERVY.

No oni to jsou nálety, vyrostlo mi to tam samo…kdybych měla větší zahradu, tak to asi neřeším, ale takhle mi už zasahují opět až nad bazén.

Já bych to snad už i pokácela, ale jak jsem lidumil…tedy pardón ptáčkomil a jak si hýčkám a rozmazluju svojí ptačí komunitu u sebe na zahradě, tak si furt říkám, že pro ptáčky dobrý, pro nějaký hmyzáky dobrý v květu a bobule třeba zase nějaký ptačí obyvatel uvítá…navíc mi to přišlo, že mě ty bezy pěkně “odstiňují” od sousedů…

No chystám se ale, že je porubu tak max do mojí výšky a zeštíhlím…s tím, že mám bezy dva, tak ten jeden zlikviduju úplně a ten druhej budu seřezávat průběžně během roku.

Do toho ještě bojuju s ostružinama, kopřivama a s přísavníkem…někdy mi přijde, že je to boj s větrnými mlýny. Ale ten bazén si vybojuju a vegetaci musím přeprat…😊

PS: teď na zahradě hromadím větve, protože ještě toho mám hodně k prořezání a na podzim objednám kontajner a hromadně se to odveze…tak to upřímně přemýšlím o tom, že si zaplatím pracanty, aby to do toho kontajneru natahali.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 22.06.2025, 20:46:15 xxx.xxx.153.233

Říká se, že v bezu sídlí skřítci,  víly a duchové, taky se u nás strašně množí a nemám  to srdce s ním zatočit 🙈

Sardullah
Sardullah 22.06.2025, 21:04:23 xxx.xxx.221.216
Dublinbarzoj:

Říká se, že v bezu sídlí skřítci,  víly a duchové, taky se u nás strašně množí a nemám  to srdce s ním zatočit 🙈

No tak ještě tohle…ono nestačí ptáci, ale už i pohádkové bytosti…no bezy mám dva, tak se budou muset sestěhovat😎…

Jako mě přijde, že jak se snažím starat o svoje zahradní zvířátka v čele s ptactvem, tak se mi asi chtějí odvděčit a tak mi na zahradu zasadili nejen bez, ale i ostružiny a ořešák…no jsou to prostě zlatíčka😄

Bobca
Bobca 23.06.2025, 07:10:20 xxx.xxx.20.192

Dnes mi přijede na návštěvu Jaruš-kolem 8..cestou se staví pro něco k snídani..Na obídek si zajdem asi naproti do bufetu-vaří tam velký výběr jídelod 130-150kč a je to blízko..

hezký den všem☀️-"a slunce pálí jen"-jak by zpívali Greenhorni….a já vám to sem dám🎶..už jsem dlouho nebyla na hudebním..ale jaksi….poslouchám teď směsky Blues Song…a americké country s Alanem Jacksonem a Williem Nelsonem..

Bobca
Bobca 23.06.2025, 07:17:11 xxx.xxx.20.192
Sardullah:

No tak ještě tohle…ono nestačí ptáci, ale už i pohádkové bytosti…no bezy mám dva, tak se budou muset sestěhovat😎…

Jako mě přijde, že jak se snažím starat o svoje zahradní zvířátka v čele s ptactvem, tak se mi asi chtějí odvděčit a tak mi na zahradu zasadili nejen bez, ale i ostružiny a ořešák…no jsou to prostě zlatíčka😄

to sestěhování se je dobrý nápad..už vidím,jak dáváš na jeden keř cedulku,že do tehdy a do tehdy ať opustí svůj keř a jdou vedle🤭…ale je to krásné mít na zahradě takové obyvatele..Stejně jak Raduš,ta tam má taky kdeco.

tak se o ně holky hezky starejte🙏.🐌🐛🐜🐝🐞🦗🕷️🐍🦎🦟bzzzzz

lesnizinka
lesnizinka 23.06.2025, 09:54:43 xxx.xxx.73.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.06.2025, 07:17:11

Stejně jak Raduš,ta tam má taky kdeco - 😀máš pravdu předsedo👍

Ahoj holkyyy😀juchám, páč…přežila jsem👍😛(ještě musím přejet domů a zjistit, jestli i tam všichni OK) Včera to bylo jakž takž v pohodě, akorát děsné vedro, což pro mě byl očistec. Normálně by mě ani omylem nenapadlo po poledni sedět někde na sluníčku, teď jsem byla jak kuře na grilu, ale chtěla jsem prostě vidět programy těch, co jsem ještě neviděla. 

Letos jsem nadšená, protože jsem u jezera viděla dokonce dvě užovky, to už dlouho nebylo, vloni tuším žádnou. Ale ony tam zřejmě jsou pořád, jen vegetace je už tak vzrostlá, že vidět je spíš velká náhoda. Bohužel, pořád vyhlížím ježka🤔Nevím, kdy vyvádí mladé, možná je s nima ještě na hnízdě. Já nakoupených granulí dva druhy, červíků sušených… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.