Tyjo, to jsou teda jobovky…
Já nemohu kromě své chabé kondice ničehož pohanit na své existenci, mám se jako prase v žitě, co chci, to si koupím (teda kromě toho elektrokola, no…), včera ani dnes jsem nezdechla v poli (dneska už jsem ale kolegům říkala, ať mě kdyžtak dohledají a skutálí z toho pole pryč, ať mými ostatky zemědělci neznehodnotí nějaké seno…),
traktůrek na sekání i přes nějakou mechanickou poruchu seká (když jsem ho dostala od servisáka, nedalo se sekat na nejvyšší stupně 5 a 6, někde to o něco zavazelo a normálně z toho lítaly jiskry x nyní se to nějak posesunulo a nejde pro změnu sekat na stupně 1-3, protože padá řemen, tak sekám na čtyřku a je to vzatý těsně u země),
o víkendu při výjezdu na závody jsem zjistila, že mám vybité auto. Zapřáhla jsem teda koně za chlapovo auto, naštěstí má taky slušného tahouna, no a celkem se s tím jeho autem kamarádím, tak jsem to zmákla z jedné vody načisto s cizím autem, dálničku kupoval za jízdy 😀 No a tak jsme o víkendu nabili baterku, předevčírem dala do auta a včera zjistila, že je to zase vybitý. A protože už tak nějak tuším, a nevybilo se to za ten jeden den komplet, tak jsem začala hledat, kde jsou nedovřené dveře nebo kde zůstalo rozsvícené světlo. No baže zůstalo. Takže teď mám v autě pořád tu vybitou baterku a musím ji teď odpoledne vyprostit, dát zase na nabíječku (ale štěstí že máme na dohled od auta najatou rodinnou garáž i s életrikou, takže je kde dobít) a večer či ráno opět instalačka do vozu. Vzhledem k tomu, že zítra ráno podle situace chci vzít případně na honění srnek koně, tak by bylo záhodno, aby bylo tažné auto funkční, no ale když nebude, mám na výběr dvě jiná auta, kterými v nouzi můžu odtáhnout (takhle prasožitově si žiju!) 🙂
no a páč jsem prachatá, koupila jsem místo sežraných cuket, okurek, ačokči a melounů jiné cukety a okurky (ačokču a melouny už nikdo nemá), a tyto jsem vetkla do posledního volného zvýšeného záhonu a přikryla pletivem, aby mi na ně ta sfiňa zrzavá nepřišla (proč že zachraňuju ty srnčí děti před sekačkama? Aby mi pak mohly všechno sežrat? No jasně!). Možná se odhodlám zachránit ještě poslední ubohou ačokču zbylou na hnoji a přesadit ji k rajčatům, aby byla aspoň šance na nějakou ourodu…
dostala jsem sponzorem od zahradnictví hrozně moc kytiček, které by neprodali, takže mám tak bych řekla stovku ledovek, muškátů, barevných kopřiv a jiřin a ještě jsem megalomansky dokoupila nějaké surfinie a petunie, což vše musím uchránit před sfiňou zrzavou, no a hlavně tím naplnit tedy truhlíky, kde se chvějí okousané zbytky chutných macešek, a další vhodné nádoby - chlap mi ze staveb natahal spoustu kyblíků od různých omítek a podobně, ještě musím vymyslet, jak ty hnusné kyblíky zakryju či obalím něčím hezčím - nějaká inspirace? 👍