Lesní ž. nevěřte Paměti národa, nepsal to někdo narozený v roce 1991? (Třeba) Já mám paměť svou a vím, že jsem v 78 roce měla kolegu v poměrně dobrém postavení ve velkém podniku. Jen jsem nastoupila, ženské se šklebily “marně okem házíš, ten jezdí do Prahy do gey klubů”. Nikdo ho z práce nevyhodil, naopak za nedlouho už šéfoval. V domě se mnou bydlel pěvec Schenbauer, když na jevišti otevřel pusu (opera), ženské v hledišti učůrávaly, no a žili spolu dva a všichni to věděli a nikomu to nevadilo. A to nejsme v Praze……neříkám, že to všude měli lehké, ale trestný čin už to dávno v ČSSR nebyl. Jo, v Anglii - tam myslím ano.
Třetí víčko
25.06.2025, 20:19:02 xxx.xxx.147.163
Nebyl. Pokud byli oba nad 18 let.
kometa:Nebyl. Pokud byli oba nad 18 let.
V ČSSR, nebo v Anglii?
25.06.2025, 20:27:03 xxx.xxx.147.163
V ČSSR.
Jo, Angláni to byli jiní frajeři. Enigma a Alan Turing (jestli to jméno nekomolím) si dejte do vyhledávače.
25.06.2025, 20:44:25 xxx.xxx.147.163
Mně spíš přijde vtipné, jak se tenkrát brojilo proti homosexualitě, protože je to nepřirozené. A přitom v přírodě to není nic výjimečného.
A víte co? Tohle, že zjistím po 15 letech, že jsem jiné orientace, tak to mi hlava nebere. Já nemám nic proti nikomu, jasně řeknu ten je divný, ten je úchyl a ten je zase ne normál, ale zjistit po tolika letech , no pro mě je to uchyl. Protože pokud to v sobě mám tak prostě s tou ženskou a nebo naopak nemůžu spát jasně zkusím jednou dvakrát, ale podle mně tam ten odpor musí být. Vem té si Vítek a Sidovský tihle dva tak jim fandím a podobné páry tak jim držím všechny prsty, ale takový tihle najednou po X letech ve vztahu, tak jim nevěřím ani nos mezi očima a ještě když mi někdo řekne, že je obojetný hmmm tak to už si ťukám na čelo.
Jojo pamatují dobu za komančů a říkalo se jak to mají těžké, jak je zavírají do blázince, jak je chcou převychovat, ale podle mě to musely být tak okolo 50 let, jinak co já vím se o tom moc nemluvilo, ale měly klid. Určitě to takhle veřejně neukazovaly, ale už je nikdo nenaháněl jak čarodějnice.
v tomto vedru bych se asi nevyhecovala ani zachraňovat ta srnčátka
Mohu vás ujistit, že v půl páté ráno se vedro nekoná 😂 Naopak předevčírem bylo po dešti, louky mokré do pasu, to jsme tam svorně drkotali všichni zubama, muselo být 10 stupňů. Včera pohodička, to bylo i přes noc 15, dneska také. Dneska naštěstí hlásí nějaké buřiny, tak jsem nemusela vstávat ve čtyři. Svědomí mě teda probudilo, ale otočila jsem se na druhý bok a zase upadla do dřímot. Tak dnes do práce i vyspaná.
Nevím, co mě to včera popadlo, ale měla jsem z víkendu z blešáku nakoupená 4 kila jahod a natrhaných asi tak stejně třešní od důchodky, no a tak si to v lednicích tiše degraduje od té neděle, a činí mě to nervozní. No tak jsem se jala v devět večer zavařovat, žejo, proč ne, když jsem se poslední dvě noci nevyspala… Tak mám zase pět sklenic (jen jedna od okurek, jinak myslím třetinky) třešňového kompotu, dvanáct sklenic jahodového kompotu a devět malých skleniček od jogurtu jahodové zavařeniny. Neměla jsem zahušťovadlo, tak je zavařenina řidina, ale kdo bude mít kecy, ten ji nedostane 😛 Máti se letos zhrozila cen ovoce, takže odmítla nakoupit cokoli na zavařování, tak dostane vejslužkou pět plus pět kompotů a čtyři zavařeniny a běda rusalko bledá, jak bude mít k tomu připomínky.
Včera jsem hrdinně zprovoznila obracečku. To vám byla radost! Stroj byl předloni daný dokupy, opravený prasklý válec a nová svíce a vyčištěný a seřízený karbec, ale stálo to od časného léta ve venkovním “přístřešku” (dvě palety na stojáka a na ně vyskládaná prkna vedle sebe, žádná krytina…), tak jsem moc nedoufala, že to nastartuju. Sice jsem na zimu vypustila benzin, ale všechno to bylo zapatlané, zaprášené, slepice se pod strojem popelí v jemné suché hlince, takže stroj v oblasti motoru zaflákaný vrstvami hnusu… Kola prázdná… no co vám budu, vytáhla jsem to, nedělala jsem s tím nic, jen dolila benzin, namačkala do karburátoru, prohýbala páčku s plynem a jala se pokoušet se vyhodit si rameno startováním lankem. A jaké bylo mé překvapení, když na páté zatažení ten stroj prostě NASKOČIL a začal blafat pravidelným klapotem!!! Naprostý úžas a obdiv k servisákovi, kterému vždycky všechno děsně trvá a když si dám k němu začátkem léta opravit mašinu, dostanu ji k podzimní rovnodennosti. Ale umí! Tak jsem teda očistila oblast přívodu paliva a vzduchu, vyčistila žebra válce a vyfoukala listí a pavouky kolem svíčky… 😀 Nahustila kola. Máti mi pomohla sepřáhnout ďáblostroj s obracečkou a já jsem ještě po seřízení té obracečky nahrabala jemnou trávu, kterou jsem předevčírem posekala sedíc na zahradním traktůrku. Nemusela jsem vzít hrábě do ruky! Trvalo to sice asi stejnou dobu, protože plocha byla malá a obracečka se neumí otáčet na fleku, takže jsem na ouvratích dělala prázdné oblouky mimo seno, ale nakonec jsem ten jeden řádek a dvě hromádky nahrabala a máti odvozila do seníku, kde koně oči vypoulené rvali to zelené čerstvé seno do chřtánů.
Tak jsem vám to všechno vykecala a jdu po práci 🙂
To může být jednoduše tak, že to neví ani ten protějšek. V posteli to nějak funguje ("nějak" - o tom něco vím a znám…) a pár si tak nějak zvykne a do značné míry spokojeně žijí, až ten jeden holt narazí náhodou na “toho pravého” - a je vymalováno.
A umím si představit, že se dotyčný zakouká do stejného pohlaví jen u toho jednoho konkrétního člověka a jinak je hetero. To někdy tak ty hormony zvláštně zamotají, asi to nebude běžné, nezažila jsem, ale představit si to umím.
…ono je to strašně těžké i v dnešní době tohle přiznat sobě i okolí….on mohl svou partnerku milovat a zároveň se s tímhle vnitřně prát….a prostě jednoho dne už zřejmě asi nemohl dál….
Daja:A víte co? Tohle, že zjistím po 15 letech, že jsem jiné orientace, tak to mi hlava nebere. Já nemám nic proti nikomu, jasně řeknu ten je divný, ten je úchyl a ten je zase ne normál, ale zjistit po tolika letech , no pro mě je to uchyl. Protože pokud to v sobě mám tak prostě s tou ženskou a nebo naopak nemůžu spát jasně zkusím jednou dvakrát, ale podle mně tam ten odpor musí být. Vem té si Vítek a Sidovský tihle dva tak jim fandím a podobné páry tak jim držím všechny prsty, ale takový tihle najednou po X letech ve vztahu, tak jim nevěřím ani nos mezi očima a ještě když mi někdo řekne, že je obojetný hmmm tak to už si ťukám na čelo.
Jojo pamatují dobu za komančů a říkalo se jak to mají těžké, jak je zavírají do blázince, jak je chcou převychovat, ale podle mě to musely být tak okolo 50 let, jinak co já vím se o tom moc nemluvilo, ale měly klid. Určitě to takhle veřejně neukazovaly, ale už je nikdo nenaháněl jak čarodějnice.
Znala jsem několik lidí, většinou teda mužů, kteří cca do 50ky žili normálně ve vztahu s ženou, měli děti, ale po padesátce se trhli, našli si přítele a od rodiny se odstěhovali. Nevím, nerozumím tomu, nehodnotím, nejsem v jejich kůži. Asi to musí být těžký žít v něčem, co mi není vlastní. Mně nikdy gayové ani lesby nevadili, většinou to bývají bezva kamarádi a hodně příjemní a vstřícní lidi. Kdyby bylo takto orientované moje dítě, záleželo by mně hlavně na tom, aby bylo šťastné. Co mi nepřijde normální, tak případy jako Marie Feryna, dopodrobna to radši rozebírat nebudu.
..zřejmě tam vitezila odpovědnost k vlastním dětem a když děti odrostly, šli tam kam je identita táhla…nikdy jsem tohle nesoudila,musí to být nesmirně těžké….synovec Ester Janečková spáchal sebevraždu, zřejmě tušil jak ho rodina a okolí budou soudit…
U chlapů se kolem padesátky děje takové to “druhá míza” nebo “krize středního věku” nebo jak se tomu…ne? Třeba to s tím souvisí. Třeba tam mají taky nějaký hormonální přechod, tak ženské naroste knírek a některý chlap pořídí motorku a jiný si pořídí chlapa… 🙂
Nemám proti tomu nic (pokud to nepoškodí rodinu), v padesáti už snad jsou děti dost velké, aby se s tím vyrovnaly, pokud žádné nejsou, tak to může skolit tak akorát tu ženskou, jenže to je život, to jí taky může utéct v tom “přechodu” za o třicet let mladší a vyjde to nastejno. Prostě srdci neporučíš…
Tak si umím představit i situaci, kdy to o sobě pán ví, a po letech v nepříjemném předstíraném a nebo protlačeném vztahu to přestane jeho nervová soustava zvládat, stejně tak situaci, kdy to o sobě pán neví, a vlastně někde vzadu jako cítí, že ten vztah není to ono, ale nikdy si to nepřipustí a navenek ten pocit neprobublá, a stejně tak jak jsem výše zmínila i situaci, kdy na to prostě přijde zčistajasna a nebo se mu prostě zblázní kompas a nebo potká toho onoho johoho.
Zajímalo by mě, jestli se tato změna atrakce objevuje i u žen…
Evo, klidně vám vysvětlím, psala jsem to už několikrát. Jako dítě jsem byla klučičí a to fakt hodně. Sukni bych si neoblékla, panenky jsem neměla a nechtěla, bavilo mě s dědou sekat dříví, stavět bunkry a sekýrovat kámoše😉kamarádky jsem neměla, nerozumněla jsem jejich ufňukané povaze. Ale to neuvažujete o tom, že jste asi trochu kluk, prostě jste jaká jste. S hormony v pubertě se všechno obrátilo(no ne úplně, ta ufňukaná holčička nebudu nikdy) ale prostě najednou mě kámoši začali zajímat jako kluci a je zase moje prsa😛Ale je fakt, že těm holkám pořád moc nerozumím a nebaví mě to s nima. Nemám hormon na děti. Hmm, asi jsem zůstala tak nějak napůl(Dájo a pak, že to nejde😜) Známá má trans dítě a hodně to řeší. Reni vím, že to není totéž, ale je to i často celé převrácené. Někdy se muž cítí jako žena, ale preferuje ženy. A naopak.
Tak nějak Dájo. Musí vědět od začátku, jak jsem psala předtím už od puberty, kdo ho přitahuje. Pokud ženě 15let lže, tak je to podraz na ni. No a na druhou stranu prostě nepochopím, že by to nepoznala. Ona většinou po čase řekne, že tam byly signály, že něco bylo divné atd, ale to vytěsňovala, spíš se bála, že je v tom jiná ženská…
většinou po čase řekne, že tam byly signály, že něco bylo divné atd, ale to vytěsňovala, spíš se bála, že je v tom jiná ženská…
To taky může být, ale jak to během toho vztahu máte poznat, no a vlastně co pak s tím, když to teda nějak poznáte? Stejně máte jen dvě možnosti 🙂 Jsou to úplně stejné možnosti jako když zahýbá nebo je zločinec nebo tajně bere drogy nebo… toho může být.
Buggyra:Normoš bych se zeptala na možnost nechat se do té Karviné odvézt sanitkou. Však to vypadá, že ani před ani po operaci nebudeš schopná samostatného přesunu.
Tak to bych vytelefonovala být tebou jako první.
dnes jsem poslala mejl tomu primářovi…tak budu čekat na odpověď..A ještě jedna věc holky..neříká se,že operace v létě-že se to blbě hojí?..Jen jsem to asi někde dávno slyšela..
jdu číst dál…
Ano Buggyro, chlapi májí taky přechod, nemluvilo se o tom, to by je přece hrozně degradovalo😉ale už je to dokázané, že se to děje i jim. Proto ta druhá míza ,,já přece nemůžu být už starý dědek" s těma 20letýma slečnama😏Ale ne, sexuální preference to nepřenastaví jen, jak píšete, to potlačované už bouchne. A ano, děje se to i u žen, viz Jitka Smutná(herečka) Letím cvičit😉
..a někdo třeba tuší nebo ví, ale nechce si to z různých důvodů přiznat a svého partnera může i tak milovat a může ho milovat tak, že i když je opačné orientace, prostě od něj neodejdeanebo až když už opravdu nemůze …je tohle strašně moc těžké téma…bůhví, jak to tam vlastně bylo….
To operování v létě, mám takový mlhavý pocit (fakt jako jen že mě to napadlo) jestli se to netýká operací v břišní dutině a hrudníku - jako že srdce, velké cévy a tak. Kvůli prokrvení, tlaku… jen tak dumám. Kosti snad v pohodě 🙂
sexuální preference to nepřenastaví
To jsem taky netvrdila, ale prostě když se zblázní hormony a zrovna se to sejde, může vyplout na povrch spousta věcí, a nemyslím si hned, že by předchozí život toho člověka musel být nějaké předstírání. Taky existuje přátelství, že. A když se k tomu přidá příjemno z intimních záležitostí, i kdyby jen fyzické, člověk to snadno považuje za ten pravý vztah, zejména když třeba nemá srovnání (fascinuje mě, jak jsou pánové neuvědomělí, a to i ti starší, prostě si nastaví jeden metr na vztahy a dál o tom vůbec nepřemýšlejí, a když se o tom začnu s nimi bavit, tak jsou úplně auf, z jakýchže úhlů pohledu se dá na spoustu věcí koukat a jak se dá o věcech přemýšlet - proč ženské s chlapama ve vztazích nekomunikují? Jsou samy proti sobě… A chlapi si spolu o vztazích také nepovídají, hlavně o emocích vůbec ne, to je právě to - ženské si mezi sebou vykecají i co nevědí, ale chlapi tak akorát proberou fyzično a tím to hasne, málokdy se mezi sebou otevřou se svými starostmi a pochybami…)