Aktuálně: 2 742 inzerátů261 960 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 02.07.2025, 15:53:33 xxx.xxx.162.253

Byla sem objednaná vloni na oper "karpálů". Po operaci očí, jsem pochopila, že si žádný zákroky, pokud nejde o život, dělat nenechám.

Já jsem byla předloni s pravou rukou a jsem spokojená, jizvička maličká, operace byla hotová snad do 10 minut, nemarodila jsem s tím ani měsíc. Ale s tou levou zatím jít nechci, už jsem letos byla více než měsíc v prac. neschopnosti kvůli té břišní operaci a další výpadek příjmů si zatím nemůžu dovolit, jak se říká “složenky” nepočkají. 

acher (neregistrovaný) 02.07.2025, 16:10:35 xxx.xxx.222.196

Také mně přesvědčují na operaci očí.Mám dost dioptrií,jiné na dálku,jiné na blízko a ještě jiné na každám oku,tak bych byla ráda za vaše zkušenosti pro i proti.Zatím se mně do toho nechce.Sice mně tvrdí,že to bude v pohodě,ale člověk nikdy neví.

Xerxova
Xerxova 02.07.2025, 16:17:56 xxx:xxx.84f6:b0ee

moje mamka měla jít před pár lety na “běžnou” operaci šedého zákalu - chtěli jí dělat obě oči současně. Vyndali její čočku - něco se nepovedlo, … kapačky, snižování nitroočního tlaku - operace nedokončena, … byla z toho hospitalizace na pár dní. Po dvou měsících (kdy na oko neviděla) se operace dokončila vložením té nové čočky. Na oko vidí - ale na druhé oko si pochopitelně nechce nechat sáhnout… Vidí na svůj věk (88) stále docela dobře.

Sarah01
Sarah01 02.07.2025, 17:25:52 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

moje mamka měla jít před pár lety na “běžnou” operaci šedého zákalu - chtěli jí dělat obě oči současně. Vyndali její čočku - něco se nepovedlo, … kapačky, snižování nitroočního tlaku - operace nedokončena, … byla z toho hospitalizace na pár dní. Po dvou měsících (kdy na oko neviděla) se operace dokončila vložením té nové čočky. Na oko vidí - ale na druhé oko si pochopitelně nechce nechat sáhnout… Vidí na svůj věk (88) stále docela dobře.

Moje mamka bylo myslím loni a prý vždycky chtějí udělat obě oči. Jí dokonce nejdřív udělali to oko, na který viděla dobře, to druhý až pak. Podle toho, co mně říkala, tak nebyla spokojená, viděla prý hůř a trvalo dlouho, než se to dostalo do normálu. Je jí 78.

Bobca
Bobca 02.07.2025, 18:07:15 xxx.xxx.20.192

tak já byla v 58..špatně jsem viděla,tak jsem šla do Fokusu..tam mi dávali taková ta kolečka do té kovové “konstrukce” na brýle..Takže multifokály za 6800-ve slevě-byly i za 12000..Neviděla jsem,jak úzký proužek uprostřed brýlí na počítači tak 2 slova..doma nic moc..zamlžené vysávání,nádobí..v práci ani nemluvím..U pásu v expedici novin a časopisů…Tak jsem šla do Tany--až pak jsem se dověděla,že jsem měla šedý zákal..a já,že když už se mi budou rýpat v oku,tak si nechám vložit ty dioptrické multifokály .. Soused byl na tom ve Zlíně,a nemohl si to vynachválit..Ale nosil brýle tmavší,že mu dělalo zle sluneční světlo..Dal za to tenkrát 34000.v 2010 asi..Mě neměl kdo zavézt,tak jsem šla pěšky přes náměstí do Tany-klinika na oči..Zrovna se prodával náš barák,tak jsem uprosila bráchu,dal mi 42000..z toho2000 na vyšetření přístrojema a ostatní  za 1 oko 20000..Dělali to po jednom…po týdnu..A dolaďovali pak dioptrie…čekala jsem asi půl roku,na nový přístroj…Odřízli mi-nevím jak to pojmenovat.prostě tu “panenku”? pak laserem asi 15 vteřin rejdili uvnitř,smrdělo to spáleninou-viděla jsem blesky..Přiklopili zpět,zakryli “čočkou” a za pár dní ji sundali…Byla jsem pak i na FN,na další laserový zákrok..tak dlouho,až to bylo tip ťop ty dioptrie..až po těch 12 letech mám mírně rozmazané na telce ten pruh zpráv..ale mám telku asi 4,5 metru z postele..Jinak je to dobré..Nechala jsem si na asi 60cm,pak na střed a na dálku..Chtěli mi dělat na čtení..já nečtu,chtěla jsem na zpěvníky..takže dobře,že jsem to řekla,jinak bych to měla na 30 cm…atd..šla bych klidně znova..nic to není,trvá to asi 15 minut každé oko..akorát dlouho kapání umělých slzí..atotěch lepších..hyabak byl myslím za 250 a stačil na měsíc..Dodnes mívám suché oči,tak musím občas..Ocutein Senzitiv  a teď mám Systane complete,s tím olejíčkem..za 400 skoro..Zlepšují se mi tím ty “stařecké”dioptrie🙂🙂

rapotačka (neregistrovaný) 02.07.2025, 18:30:32 xxx:xxx.b883:ac76

Viděla jsem špatně, celá rodina mi domlouvala, když jezdím na kole, že…. atd. Dr. mi řekla, že  se nebudem dohadovat a že mě objednává. Řekla jsem si, děj se tedy vůle boží … operace jak na běžícím pásu…..  Ale naprosto bezbolestná. Nejdřív horší oko, za týden druhé. Předoperační vyšetření-těch bylo víc. Byly jsme 2 pac, v ordinaci najednou, (na chodbě řada dalších) řekly jsme, že nechceme brýle.  Doktorka jak panenka (mladinká), nám sdělila, že u nás dávají nejlepší čočky. To bylo vše. Zákal zřejmě odstranili, dioptrie ne. Nejen, že vidím stejně, měla jsem rok problémy, bolesti. Ne pořád, třeba 4 dny, ale stálo to za to. Až do letoš. předjaří jsem tam pravidelně docházela. Musím si  kapat “slzy” a když bylo třeba , tak kortikoidy. Slzy cca 400,-, jiné jsem taky zkoušela, nesnesu, dráždí. Před op. jsem “viděla” stejně a bez “slz”. Všechny známé, které sem potkala před op. a  byly na tom, si to pochvalovaly. Po op. jsem potkala několik známých, co nejsou spokojené, jedna snad půjde do Phy na reoperaci. Nikomu to nerozmlouvám. 

Bylo mi úsměvné, když Orionka napsala, že zpěvačka a její imitátorka mají různé oči. To fakt nerozeznám, samozřejmě ani s brejlema.

Dnes jsem byla na kontrole  s obratlem - sanitkou.  Měla jsem strach, čím mě povezou, aby třeba neupadlo kolo nebo dveře. Auto bylo standard, ale připadala jsem si jak v kočáře. Musím říct, že jsem byla spokojená. Všechno v pořádku, saniťáci pozorní, milí. 

Kontrola dopadla dobře, už můžu u jídla sedět 😇

Dr. říkal, že ležet, to je základ léčby a že postupně přijdou úlevy.

rapotačka (neregistrovaný) 02.07.2025, 18:37:29 xxx:xxx.b883:ac76

Ještě k očím, světloplachost fest. Zatahuji i v pokoji, ven sluneční brýle nutné. Vadi i pouliční osvětlení.

lesnizinka
lesnizinka 02.07.2025, 18:51:18 xxx.xxx.16.70

Zdravím ve spolek, četla jsem to snad hodinu, co jste načmáraly, ty jo😜už nevím, o čem to bylo na začátku. Na šedý zákal+dioptrie byla babča, tcháni, plno známých a neslyšela jsem od nikoho, že by měl něco blbě. Operace, jestli se to tak do nazvat😉na pár minut, stejně tak rekonvalescence. Všichni byli až 70+ 

Dájo, vám se to koleno kvapem blíží, jsem zapomněla, to máte totálku? Vím, že oproti kyčli je to mnohem horší, ale zase všichni co byli říkali, že byli hloupí, že nešli dřív. Stejně tomu neujdou a jen si bolest protahovali o roky. Tak ať nám coby dup píšete, že je to dobré a je to za váma👍🍀

Daja
Daja 03.07.2025, 06:23:57 xxx.xxx.99.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.07.2025, 18:51:18

Žíňko ano dnes v 9 hod. jednu na  sál a ano bude totálka. Jako nerada, že jdu, ale fakt jsem bolestivá, ach jo.

Sarah01
Sarah01 03.07.2025, 06:28:24 xxx.xxx.11.197
Daja:

Žíňko ano dnes v 9 hod. jednu na  sál a ano bude totálka. Jako nerada, že jdu, ale fakt jsem bolestivá, ach jo.

Tak držím palce. 🍀

Daja
Daja 03.07.2025, 06:35:59 xxx.xxx.99.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.07.2025, 06:28:24

Děkuji 😉.

Buggyra
Buggyra 03.07.2025, 06:36:25 xxx.xxx.198.226

Dájo, dopadne to dobře, přesně všichni mí známí říkají, jak je to úžasná úleva po o, tedy po rekonvalescenci. No jen teda cítí ty změny počasí, to už tak ale bývá, a klekat se nesmí (někomu to ani skrze bolest nejde). Ale žádné bolesti během spánku a chůze je bez nebezpečí zablokování kolene, prý je to úžasné. Já teda ještě nepotřebuji, naštěstí, pravé koleno bolí “jen” po delší námaze na koni…

Daja
Daja 03.07.2025, 06:40:24 xxx.xxx.99.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2025, 06:36:25

No právě už se na tohle těším.

Bobca
Bobca 03.07.2025, 06:52:02 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.07.2025, 18:30:32

Rapoťačko,a kde jste byla?Protože- někdo nedá dopustit na Zlín,někdo nadává..A tak je to všude..Proto jsem zvolila Tanu v Olomouci..recenze výborné..Teď už operace dělají jen ve FN,a tam jsou vyšetřovny..Mají špičkové přístroje,a paní doktorka Špačková je úžasná..i jako lidsky,příjemná..a tak dlouho vylepšovala,až to bylo tip ťop..(asi 3x)..Nevím,jestli to není podle dioptrií..?.že odstraněním zákalu nezmizí dioptrie..Já si tam nechala vložit dioptrické čočky(vidím je jako terče večer u telky,když přomhouřím oči-a auta doprotivky?jejich světla jsou taky jak terče,i pouliční osvětlení).já,kdybych věděla předem,že mám jenom zákal,tak bych zkusila na pojišťovnu napřed odstranit ten a pak bych viděla,co bych viděla..Mě v tom Focusu vůbec nerozkapali oči..to se divila i v té Taně,když mi vysvětlovala,že budu chvíli čekat v čekárně a pak že nesmím řídit(já na to,že přeběhnu náměstí)🙂,že jak mi mohli udělat multifokální brýle bez rozkapání??.takže existují vyjímky☹️..Slzy jsem kapala víc jak těch 10 let pořád,se mi i “přicuclo” víčko k oku..tu bolest nikomu nepřeju..V noci a já musela vydržet do rána a jela pak do té Tany…teď kapu jen před spaním a ráno-měla bych víckrát,ale zapomínám…

Bobca
Bobca 03.07.2025, 06:53:22 xxx.xxx.20.192
Daja:

No právě už se na tohle těším.

Dájo,tak ještě jednou tfuj,tfuj,tfuj🙏ať to dobře dopadne🍀

Buggyra
Buggyra 03.07.2025, 07:13:12 xxx.xxx.198.226

Tak jsem včera řádkovala to seno na dnešní lisování (to ještě musím zavolat zemědělci a uvidíme, jestli bude lisovat dnes nebo kdy) a ve tři čtvrtě práce mi zdechla mašina a už jsem to nenahodila… Mám z toho takový blbý pocit, že si přisává vzduch, mám zavařený válec, tak jestli to neruplo… achjo. A to mám sekačku k té mašině ve správce, takže ještě možná budu platit za spravenou sekačku a rovnou dávat mašinu na další výdaje. Ale tak dohrabala jsem to hráběma, mašina nám stejně letos zachránila záď, ten hektar jsem s ní pootáčela třikrát, takže pohodička, včera už to bylo jen takové dopaběrkování. Takže moje práce na senách pro tuto seč skončila, juchů 🙂

Předevčírem jsem zalila poslední povrchovou vodou z vymáčeného sena kytky vůkol a dneska musím začít napouštět z podzemní nádrže, docela se na to těším, potřebuji tu nádrž vyprázdnit. Druhá je skoro prázdná, tam byla od zimy ještě pěkná voda, ale v té první je žlutá napršená, asi to spláchlo nějaký bordel. Tak část napustím do nádob venku, do kterých máčím seno, část pustím do brambor, ať jim taky udělám dobře. Měla bych pozalévat i stromy a kytky po výběhu, no možná zaúkoluju holčičku, ale dneska bude samotná, tak toho na ni nemůžu naložit kdovíkolik. Taky ještě asi budeme hrabat seno tam, kde jsem už nezajížděla mašinou. No, třeba se mi ji povede ještě dneska nastartovat, nechala jsem ji na louce, kde zdechla, potřebuji ji nějak dostat ke stáji. V nejhorším odtáhneme autem nebo Trifidem…

Potřebuji také vymýt konečně tu 600l nádrž na vodu, abych s tím mohla začít vozit koním vždy na týden. Šílená matka vozí stále vodu v Trifidovi a nadává na to, ale že by mi dala prostor vyčerpat koním tu pitelnou vodu z nádrže a napustit do nádrže novou, to né. Jenže ona chodí ke koním dřív než já a než se dotarabím z práce, tak má dolito a já nemůžu ceknout.

Musím také přesadit kytky, jako na to, že jsem si tak myslela na to, že na konci měsíce na závody už budou pěkně rozrostlé, na to mohu zapomenout. Ale zase se vzpamatovaly macešky, které jsem uzmula srnce z teritoria, takže v truhlíkách něco je, jen k nim dosadím ty ostatní, a truhlíky budou pěkné a bohaté, to se nebojím. Chtěla bych ještě osázet množství kyblíků, no uvidím, na co mi vůbec zbude materiál, myšleno kytky… Asi na pár kyblíků to bude - líbilo by se mi na ohraničení jízdárny 🙂

Bobca
Bobca 03.07.2025, 07:15:46 xxx.xxx.20.192
acher:

Také mně přesvědčují na operaci očí.Mám dost dioptrií,jiné na dálku,jiné na blízko a ještě jiné na každám oku,tak bych byla ráda za vaše zkušenosti pro i proti.Zatím se mně do toho nechce.Sice mně tvrdí,že to bude v pohodě,ale člověk nikdy neví.

Za mě Acher..Já po operaci viděla i mravence se milovat!🤭.Jen se divím,že někde dělají obě oči?? já měla to jedno vždy 2-3 dny zalepené..Dělali je po týdnu..Já měla různé,ale ne silné..Myslím na jednom 2,25 a na druhém 1,5…A mám spolužačku,které to dělali jen laserem a byla spokojená-na to se zeptejte....U mě to prý už nešlo,jen operací..Nic to není..Rozkapou oko(umrtví),pak nasadí něco jako na řasy ty kleště-je to podobné-zafixují oko,aby se nepohnulo-zboku naříznou-vybrousí zákal,nasadí čočku a jde se dom..a je to otázka 10-15 minut..A pokud máte-nevím,kolik to teď stojí ty dioptrické čočky dovnitř,šla bych do toho..Opravdu i na dálku přes ulici i plakátky..prostě jak sokol-nebo spíš orel?👍

A ještě jsem tam byla i na víčka..Nabídli mi se “senior kartou”  slevu za 3000-jinak 9000..Měla jsem po mámě dost převisy,tak jsem šla..Akorát jsem slyšela to křupání,jak to vystřihují-napřed si to namalovali,a pak lup..nic jsem necítila..A není to ani poznat,,Jen si myslím,že mám víc světla,když zavřu oči,že tam nemám dost kůže🤭-jen můj pocit.🙂.Za mě taky vpohodě..

Vahine
Vahine 03.07.2025, 08:51:44 xxx.xxx.191.9
Daja:

Dájo, držím moc palce! Pak se ozvi prosím, až se vyhajáš a půjde to…🍀🍀🍀

Canka
Canka 03.07.2025, 09:18:49 xxx.xxx.249.200

Ahoj holky,

Tak vlivem těch veder mi přestala přitékat voda do jezírka😔Takže tahám holkám vodu z přepadu,všechno ručně…40 litrů vypijou den co den..takže já se modlím k bohům počasí,ať začne pršet😂Asi jako Raduš…kytky ale neřeším..holt ať zahrádka pochcípá,snažím se udržet aspoň rajčata a papriky,ale prostě je nejdůležitější,ať mají moje zvířata co pít…já léto miluji,ale to sucho mě ničí..a četla jsem dnes ráno článek,že to už prostě lepší nebude a že to bude rok od roku vlivem globálního oteplování jen horší…musím popřemýšlet nad tím,jak to udělat s tou vodou..budu muset udělat větší prostor k tomu přepadu a asi si fakt koupím benzínový čerpadlo a hadici a budu to čerpat z toho do jezírka..máte a tím někdo zkušenost?Jako v zimě to asi nepůjde,to hadice zamrzne,ale to pramen teče..ale jde o léto..nevíte,kolik tak stojí benzínový čerpadlo? 

Buggyra
Buggyra 03.07.2025, 09:41:49 xxx.xxx.198.226

Ano, k posunu klimatu v CZ směrem ke kontinentálnímu patří, že původně rovnoměrně rozložené srážky během roku se začnou smrskávat na více či méně nárazové s meziobdobími sucha.

Teď jsme tady někde řešili pumpu na vodu… já mám elektrocentrálu a čerpadlo mám normoš na elektriku. Ale dají se sehnat čerpadla i na 12 V - na autobaterii. Jinak ta elektrocentrála je dobrá věc, mohu doporučit, na to se pak dá připojit, co bude potřeba.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.