Tak jsem včera řádkovala to seno na dnešní lisování (to ještě musím zavolat zemědělci a uvidíme, jestli bude lisovat dnes nebo kdy) a ve tři čtvrtě práce mi zdechla mašina a už jsem to nenahodila… Mám z toho takový blbý pocit, že si přisává vzduch, mám zavařený válec, tak jestli to neruplo… achjo. A to mám sekačku k té mašině ve správce, takže ještě možná budu platit za spravenou sekačku a rovnou dávat mašinu na další výdaje. Ale tak dohrabala jsem to hráběma, mašina nám stejně letos zachránila záď, ten hektar jsem s ní pootáčela třikrát, takže pohodička, včera už to bylo jen takové dopaběrkování. Takže moje práce na senách pro tuto seč skončila, juchů 🙂
Předevčírem jsem zalila poslední povrchovou vodou z vymáčeného sena kytky vůkol a dneska musím začít napouštět z podzemní nádrže, docela se na to těším, potřebuji tu nádrž vyprázdnit. Druhá je skoro prázdná, tam byla od zimy ještě pěkná voda, ale v té první je žlutá napršená, asi to spláchlo nějaký bordel. Tak část napustím do nádob venku, do kterých máčím seno, část pustím do brambor, ať jim taky udělám dobře. Měla bych pozalévat i stromy a kytky po výběhu, no možná zaúkoluju holčičku, ale dneska bude samotná, tak toho na ni nemůžu naložit kdovíkolik. Taky ještě asi budeme hrabat seno tam, kde jsem už nezajížděla mašinou. No, třeba se mi ji povede ještě dneska nastartovat, nechala jsem ji na louce, kde zdechla, potřebuji ji nějak dostat ke stáji. V nejhorším odtáhneme autem nebo Trifidem…
Potřebuji také vymýt konečně tu 600l nádrž na vodu, abych s tím mohla začít vozit koním vždy na týden. Šílená matka vozí stále vodu v Trifidovi a nadává na to, ale že by mi dala prostor vyčerpat koním tu pitelnou vodu z nádrže a napustit do nádrže novou, to né. Jenže ona chodí ke koním dřív než já a než se dotarabím z práce, tak má dolito a já nemůžu ceknout.
Musím také přesadit kytky, jako na to, že jsem si tak myslela na to, že na konci měsíce na závody už budou pěkně rozrostlé, na to mohu zapomenout. Ale zase se vzpamatovaly macešky, které jsem uzmula srnce z teritoria, takže v truhlíkách něco je, jen k nim dosadím ty ostatní, a truhlíky budou pěkné a bohaté, to se nebojím. Chtěla bych ještě osázet množství kyblíků, no uvidím, na co mi vůbec zbude materiál, myšleno kytky… Asi na pár kyblíků to bude - líbilo by se mi na ohraničení jízdárny 🙂