Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2025, 09:41:49
Já právě elektriku nemám a už tak mám vše na autobaterie,to už nechci..furt to tahám a je to těžký..takže chci benzínový čerpadlo.Domluvila jsem se sousedem,co ho má,že mi dnes ukáže co a jak a já toasi v pátek zajedu koupit…tak by se mi líbilo,když by mi přes pozemek tekl potůček sakra..hned by bylo o starost méně
No to mi povídejte. Tady mají VŠICHNI na pozemku potok, z kterého napájejí. My máme saharu. Teda, všechno zlé je pro něco dobré, zase nemáme bahno, nemáme hmyz, jízdárna sjízdná v podstatě celoročně… Kdybych ale nepotřebovala jezdit, tak bych teda rozhodně měla radši taky o starost o vodu méně.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.07.2025, 11:25:59
Jsem u vody…abych se nemusela divat na tu nasi saharu. Takze rozhlas neposloucham, ale zapomnela jsem napsat, ze jsem na zkousku(a potrebovala jsem) vytahnula v nedeli nas cesnek, nate uz zlute, palice postavena, ale cesnek moc nenerostl(a uz teda nenaroste, ale je jeste i strasne syrovy, takovy jeste nezraly proste. Nas na kopani fakt neni.
Já jsem ještě objevila na svém pár palic, ale byly všechny visaté. Olámala jsem si je na špagety 🙂 Vrchní listy už taky žloutnou, ale do sklizně ještě daleko.
Dnes u nás pod mrakem..19 stupňů..hurá..Po 8 vyjíždíme se švagruší do toto Olmika🙂..tak doufám,že nebude zrovna pršet.i když by potřebovalo🤗Než se tam dobelhám….
copak asi Daja…se má,už to má za sebou..Myslím,tu operaci🤭
U nás včera taky pod mrakem a krásná teplota, dohrabali jsme a douklízeli seno, co jsme měli nasušené po výbězích, a zemědělec mi dojel sbalíkovat ten hektar, co jsem obracela mašinou.
Mašinu jsem včera už nezkoušela ani nastartovat, neměla jsem na to čas. Hned jak bylo seno pod střechou, šla jsem zapřáhnout poníky a jeli jsme asi na hodinu a půl projížďku pěkným terénem, až se zapotili.
No a pak jsem různě poklízela a jala jsem se přesazovat konečně kytky, co jsem dostala sponzoringem od zahradnictví, takže jsem nakombinovala barevné kopřivy, ledovky, petunie, surfinie, macešky do různých květníků. Ještě mám pár neobsazených truhlíků a pár se zbytky macešek, tak tam asi nahážu také ledovky, těch mám mnoho. A do vysokých kyblíků mám v plánu umístit begonie a jiřiny, no a víc už toho nemám 🙂
Okurka od chlapa se mi začíná pěkně rozrůstat, ta bude snad plodná. Okurky hadovky ze zahradnictví v druhé sadbě se také začínají vytahovat, tak se těším, že snad.. a cukety druhá sadba zezačátku něco ožralo, ale jak pak bylo to sucho sucho, tak snad slimejši vychcípali konečně a cukety vypadají také životaschopně. Včera jsem na ně byla hodná a zalila jsem 🙂
Povedlo se mi vyprázdnit kus nádrže do prázdných nádob na zalévání, a protože voda byla překvapivě slušná, dolila jsem část i koním, tak doufám, že dnes máti nepovleče vodu. Když to vyjde, zkusím dnes zalít ty brambory (a jahody). Ještě má být sucho sucho, tak jim to jistě bodne.
A tím se snad dostanu k tomu, že vyprázdním aspoň jednu nádrž a budu moci přivézt čerstvou vodu z chatičky 🙂 A bude se moct standardně koním dolívat z nádrže a nebude se muset máti rvát. I když ona se rve s vodou ráda, protože neustále říká, že v nádržích má být voda uskladněná pro chvíle nouze a ona tím pádem musí vodu tahat. Takže kdo ví.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.07.2025, 06:05:58
Holčičky zlaté tak už to mám za sebou. Operace trvala 2,5 hod. na konci jsem už byla vzhůru protože říkaly, že mě nešlo uspat a musely dát nějakou koňskou dávku. Zatím jsem na JIP, ale tím, že mě nic neboli a jsem prý šikula tak mě dopoledne převezou na pokoji. Zatím nebolí protože dostávam do páteře opiáty, dnes ráno snížily. Tak uvidíme jak to na mně způsoby, fakt ani nevím, že mám náhradní koleno 😉 prozatím. Jinak je tady sama Klíma což při těch teplopech fajn. Sestra co mě měla včera byla za celý den v šoku a to, že ještě neměli pacienta s kolenem aby ho to nebolelo. No uvidíme jak to bude dál.
Dájo, asi nějaký dobrý matroš🤪Tak ať to ,,nebolí" vydrží až do konce👍Jééé, tak je to za váma, už to jen rozchodit a budete běhat jak srnka.
Bobííí vím, že už jsi někde na trase, ale ty to tam taky domluv, ať to máš taky brzy za sebou.
U nás včera hic jak prase, no byly jsme s mamkou na Štěrku, takže pohodička, vyplavané(dnes ráno jsem u cvičení dostávala křeč do ruky) Měly jsme jet i dnes, ale jak píše Bobča zchladilo se, včera tom pak večer i prošla bouřka, takže dnes to na koupání není🙄
Bohužel máme letní pauzu i s jógou, takže už se vidím, jak se nutím cvičit…chjo.
Ale tím pádem mám VELKÉ pracovní plány! Musíme z pozemku u potoka dostat do výběhu zbytek jasanu, asi třímetrový kus, který váží asi 200 kilo… No nejraději bych ho samozřejmě nechala vcelku a používala ho jako překážku, ale bohužel, terén je náročný a není ho jak z pozemku dostat. Takže mi ho chlap nařeže na libovolně dlouhé kusy (budeme prostě půlit, dokud ty půlky nebudeme schopní odnést), které buď pak budou sloužit jako podstavce pro překážky a květináče a lavičky a podobně - a nebo je položím na zem za sebe do vláčku a stejně z nich bude ta překážka 😀
Chci dorozsadit ty kytky do květináčů a kyblíků, ať do konce měsíce aspoň zakoření, i když se nestihnou rozkošatit…
Taky potřebuji vymýt konečně tu 600l nádrž na vodu a dostat ji na vozíček. Takže tu velkou nádrž naplním, dovezu vodu do jedné vyprázdněné nádrže ve výběhu, což bude fajn, protože tam budu mít čerstvou (letošní…) vodu. Třeba se mi povede vyprázdnit i tu druhou a rovnou vyměnit vodu i tam 🙂 No a pak tu tisícovku asi nechám u koní pod okapem ze seníku, tam se sbírá docela dost vody, v létě může být na zalévání a v zimě bude muset být většinu doby prázdná, aby nezmrzla… No a na dovážení vody koním budu používat tu šestistovku, dám přes ni nějaký přehoz, aby sluníčko nepěstovalo řasy, a snad se povede, že bych jednou týdně vozila koním vodu autem a nemuselo se to přeskládávat po desítkách litrů v barelech…
Takže děvčata…novinka se nekoná..Dnes objednávají až na červen příštího roku..mají jen 25 lůžek a jezdí k nim prý až z Prahy a celé republiky..Na Moravě se to operuje jen v Olmiku,Ostravě,Zlíně a Brně,což prý není moc…Operoval by mě hned,třeba po pracovní době,v jakém jsem stavu,že mi to věří..Všechno jsem mu povykládala,nic jsem nezapoměla..věří mi-říkám,že to mi říkají všude,i že v jakém to mám stavu..souhlasí,ať to zkouším jinde..že ale nezná Karvinou,že se nijak moc neprezentuje..on by radši Zlín..ALE..že mě může dát na hromádku “akutních”.kdyby někdo vypadl pro nemoc..Tak mám žádanku na rezonanci,mám si dodělat čerstvé " krkavice"-.16.7.jdu ke svému neurologovi…napíšu mu předem o ty žádanky..
Jo a na rehabky jít mám,že mě nepomůžou,ale aspoň trochu uleví…
Formulace - operoval bych vás hned, po pracovní době, si přímo říkala o tučnou obálku.
Rapotačko, elektrokolo jsme Buggyře nabídli proto, že naše maminka ho už nevyužije. Žádný taj v tom není. Ale B. se do zprávy neozvala.
Canko, spálení od slunce je velmi zlé. Nyní jste mladá, ale za 20 let se kůže ozve. Bohužel. Jak na katastru? Už to na vás přepsali? Držíme pěsti. (nečteme vše)