U nás to ve 12 h vypadlo, ve 14.14 h to naskočilo.🙂(MB)
V Praze to pustili za cca 2 hodiny
V Praze to pustili za cca 2 hodiny
rapotačka:Můj známý s prostatou, čeká, čeká … copak hoří? Jak že to bylo se slavným ministrem? V pátek zjistili, v pondělí kudlali? Jsme v ….
A má tam nádor? To asi ne, že?
U nás to ve 12 h vypadlo, ve 14.14 h to naskočilo.🙂(MB)
Je to jedno vysokonapěťové vedení, ale kde všude ,,vede" nevím. Prahu asi taky celou ne. Nás se to tu netýká…asi jako vše.
S tím spálením Nikče jsem chtěla taky moralizovat, protože má bílou pleť - o to hůř. Včera jsem u vody viděla takových ,,růžových prasátek" (promiň Niki😜) hafl. Ale rděj držet hubu, protože u sprchování jsem zjistila, že jsem taky chytnutá na zadku a na zádech…pravděpodobně u plavání, protože na břichu jsem nikde neležela. Dneska už to splynulo. Vloni jsem zjistila, že mám naprosto hnusná záda, samou nějakou pihu a keratozu. Přitom záda jsem si opalovala někdy před 30lety, od té doby nosím na práci haleny a už asi 5let mám jednodílné plavky, takže i u plavání to mám kryté. Ale byla jsem i jako mimino několikrát zapomenutá na slunci, takže co se divím😏
Bobi, nic už nespekuluj a vem tu Karvinou. A ty rehabky!
rapotačka:U nás to ve 12 h vypadlo, ve 14.14 h to naskočilo.🙂(MB)
Liberec, Podještědí, Ústí a snad Roudnice……Divné, že to spadlo přesně ve 12. Já myslela, že je to u nás plánovaná odstávka a nahodili to ve 14,14 jak píše rapot.
Vloni jsem zjistila, že mám naprosto hnusná záda, samou nějakou pihu a keratozu.
Já taky. Vy jste teda mladší než já, ale s věkem tyhle různé nedokonalosti kůže přicházejí. A to jsem nikdy nebyla žádný brutální opalovač, protože horko mi nedělá dobře.
Já se neopaluju, nesnáším to, nemám ráda to pečení na slunci a nikdy to nebyl můj koníček. Nohy mám jak tvaroh, teda pokud se mně sluníčko trochu někde nechytilo při práci na zahradě nebo při túře na horách, ruce opálený mám. Jako dítě jsem asi taky někdy spálená byla, moc si to už nepamatuju, asi nic fatálního to nebylo. Mamka mně pokaždé, když mě v létě vidí, dělá přednášku, jak jsem bledá a že je vitamín D potřeba a bla bla bla, je mně to fuk.
Má. Dostal nějaké léky, pak testy, mizerné. Dr. nasadil 3 injekce (?!) cca 1.100,- za jednu už nevím v jakém intervalu, poslali ho do Brna na onko, tam, že by ho ozařovali, ale moment. to nejde, že působí (asi do září října?) ta injekce … Brno si moc chválil.
Vypadá to , že pořád řeším peníze, mám ale pocit, že je řeší někdo jiný. On by mu je dal i bez inj. jen, aby to frčelo … ale nerozumím tomu , třeba je nutné to řešit pomaličku …
Injekce a čekání je běžný postup současné praxe hrazené z veřejného pojištění.
Ozařování může pomoci, ale často se dostaví úmorná poexpoziční proktitida.
Doporučujeme od mládí jíst silně červená rajčata.
Lykopen z nich prokázaně působí proti karcinomu prostaty.
Odrůda ´Šejk´ patří mezi nejvýraznější zdroje lykopenu.
Mělník nešla elektrika cca do 16h. Teda mě elektrika šla, protože máme soláry a sluníčko svítí… Ale nešel mi net a od 13:30 ani mobilní sítě, jak net tak volání…
Díky.
Nohy mám jak tvaroh,
Nápodobně. Barvu mám jakž takž “na hubě” a na rukách, nohy jsou lehce zabarvené v úseku mezi kotníkem a kolenem - z výletů, kdy nosím sportovní boty a kalhoty pod kolena. Na kraťasy už nemám věk. Zbytek těla neodhaluji vůbec.
Naše třídní na jazykové škole byla Dáša Damková.
Nyní nechvalně známá skrze svého manžela, dřív to byla fajn holka.
Kdo neví, byla to ženská špička jako fotbalová rozhodčí.
Nikdy nezapomeneme na styl jejího opálení - podle podkolenek,
trenýrek, tílka a ta vypálená píšťalka na krku byla silně originelní.
Když si Dáša vzala na závěrečný večírek krátké společenské šaty,
měla pruhované nohy jako zebra
a nemusela mít ani náhrdelník - měla tam neopálenou bílou píšťalku. 🙂
Nejlepší večeře a zároveň prevence karcinomu prostaty
je na pánev trocha oliv. oleje, čerstvá hlíva ústřičná,
podusit, sůl, kmín a na závěr přihodit pár celých
menších rudých rajčat, prohřát a je to.
Krátkou tepelnou úpravou se lykopen v rajčatech aktivuje a násobí.
S chlebem ideální, rychlé.
Rady jsem jim přeposlala.😇
(bez upozornění na případné komplikace …)
rapotačka:Má. Dostal nějaké léky, pak testy, mizerné. Dr. nasadil 3 injekce (?!) cca 1.100,- za jednu už nevím v jakém intervalu, poslali ho do Brna na onko, tam, že by ho ozařovali, ale moment. to nejde, že působí (asi do září října?) ta injekce … Brno si moc chválil.
Vypadá to , že pořád řeším peníze, mám ale pocit, že je řeší někdo jiný. On by mu je dal i bez inj. jen, aby to frčelo … ale nerozumím tomu , třeba je nutné to řešit pomaličku …
Něco tom vím, má tchán. On tedy nemá pokročilý nádor, měl tam prekancerozu několik let, tak jen pozorování a pravidelné kontroly. Poslední kontrola už dobře nedopadla, byl tam posun, takže mu taky nasadili injekce, je to nějaká blokace testosteronu, i mu řekl, že bude mít potíže jako ženská v přechodu. Asi to budou stejné, taky byly tři. Ozařování mu nadhodili na začátku, ale prý víc problémů než benefitů. Rakovina prostaty, zvlášť v pozdním věku roste pomalu, proto ho dlouho jen pozorovali, že se nádoru možná ani nedožije. Teď má bezmála 81.
Já se před sluníčkem schovávám, jenže při práci v zahradě to moc nejde. Jsem hnědá jak indiánská squaw. Šortky a tričko, v parném létě pak většinou nějakou tuniku. Klobouk z hlavy nesundávám od jara do podzimu. Dneska zrovna jdou kluci z tenisu, už se šeří, já ještě motám prodlužku a kámoš: ha, ha teď už ten klobouk fakt nemusíš mít! ,,No to by jsi se divil. Teď lítají ty hnusné mušky, co koušou do hlavy a klobouk na to skvěle pomáhá"👍
kometa:Pochopila jsem správně, že by tě vzali až za rok?😲
To jsem teda tehdy s tou plotýnkou měla velké štěstí.
nene za rok..že teď dávají termíny operací až na červen..a já zůstávám na tom 27. lednu..a to se prý může posunou-ale směrem dál!!Mám už všechny papíry kdy co a jak..Takže co nejdřív si udělám novou rezonanci,EET a EIT ,aby mě mohli uspat..Ta sestra říkala že u mě by to nešlo ze den na den,když jsem ten"vysoce rizikový pacient"..tak musím mít všechna vyšetření co nejdříva pak jim je tam pošlu a krev mi snad můžou vzít i tam,,Jsem se ho ptala,jak to dělají u akutních…Že jestli nestačí,že mě brní nohy a nemůžu normálně čurat?že 14 mm je málo?že můžu taky ochrnout..A on na to,že právě už takové operují,ale kapacita nestačí-mají 25 lůžek..Staví se v areálu FN nová budova neurologie a neurochirurgie..Jsem na tu stavbu “dohlížela” z okna,když jsem tam ležela v dubnu🙂šlo to teda fakt rychle..3 jeřáby,mraky lidí…a neskutečný rachot celý den..i na velikonoce..Možná dopol v neděli byl chvíli klid..i na 1.máje se dělalo..8.květen…"ticho léčí"🤭V 7 ráno jsme pozorovaly jeřábníka jak leze nahoru,odpočíval na každém “polatí”..
Raduš..ta Karviná nejde..nemá mě tam fakt kdo vozit..Budu prostě čekat tady..jak budu mít vyšetření,tak by se to mohlo snad pak posunout..že někdo onemocní..Paní vedle mě v čekárně říkala,že se takhle dostala dřív..teda s rukou,ale zavolali jí brzo..
co se týče výpadku elektriky..Já šla zrovna ve 12 na oběd naproti do bufetu..takže terminál nešel,váha nešla,mám tam dluh..poneděli musím zaplatit..Soused byl venku a říká,že je to cosi celorepublikové. i v Praze...ale tady to zapli snad za 30-40 minut..Si říkám-nějaká stávka?čico?.Nerozumím tomu..A ve čtvrtek mi volal nějaký průzkum hospodářský,nebo jak,jsem tomu moc nerozuměla..Takové věci já nerozebírám…
Ne, nebylo to celorepublikové. Praha a kraje Středočeský, Ústecký, Liberecký a Olomoucký, tuším. I tak to je dost.