Aktuálně: 2 699 inzerátů262 813 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 08.07.2025, 12:48:05 xxx.xxx.198.226

U nás už tu předpověď taky snížili, ve tři má přestávat, to je akorát, abychom pak jely na procházku v suchu, bezva 🙂

Bobca
Bobca 08.07.2025, 16:54:07 xxx.xxx.20.192

tady teda “crnká do rýny” celé odpoledne..Slyším to za oknem..Přišla mi z Bonprixu podprda,ale v dešti nikam nepůjdu…Mívají akce bez poštovného,tak toho využívám..Za 299 a bezva sedí..uvítala bych i jinou barvu..už mám 3.

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 07:15:25 xxx.xxx.198.226

Přišla mi z Bonprixu podprda,ale v dešti nikam nepůjdu…

ciwe já jsem to prvním dechem špatně pochopila a představila si, jak Bobča nasadí podprdu a jde se procházet po rynku v podprdě, aby lidi viděli, že má novou! 🤣 Já se picnu, fakt už mám dost, dovolená je potřeba… 

Bobca
Bobca 09.07.2025, 07:32:59 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Přišla mi z Bonprixu podprda,ale v dešti nikam nepůjdu…

ciwe já jsem to prvním dechem špatně pochopila a představila si, jak Bobča nasadí podprdu a jde se procházet po rynku v podprdě, aby lidi viděli, že má novou! 🤣 Já se picnu, fakt už mám dost, dovolená je potřeba… 

teda jo🤭😄..i když v té by se dalo jít i na ulici🤗Jsi asi fakt přepracovaná..uber🙏Ale samo se to všechno neudělá,že?..a já si tu sedím na vozíku a dělám houbelec a jiní by se předřeli…☹️

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 07:41:36 xxx.xxx.198.226

Včera jsem si dala regreaci a jela jsem na dvouhodinovou vyjížďku s holčičkama 🙂 V lese nádherně, vše omyté deštěm, vlhký vzduch, na loukách měkkoučko, krása. Pak jsem přesadila pár kytek z těch prodejních kelímků - sestavila poslední trojkvětináč a zasadila do 4 truhlíků 🙂 Teď už mi zbývá jen rozsadit muškáty a jiřiny a zbytek ledovek nějak vzhledně do velkých kyblíků a pak teda bych ještě ráda vymyslela, jak ty velké kyblíky zaopatřit, aby nebyla vidět na nich etiketa (nedá se strhnout ani odmočit, musela bych ji nějak oškrabovat nožem nebo co, to se nedá…) - tak jsem přemýšlela dát kolem nich nějaká prkénka nebo snopky trávy nebo slámy… Ale teď jak o tom “nahlas” přemýšlím, tak mě napadlo, když máme v práci kusy dýhy, mohla bych ty květináče jednoduše omotat dýhou, no to bude bomba, ještě že si tu s vámi povídám! To se mi totiž líbí! A dá se to secvaknout sešívačkou a případně používat opakovaně, tramtadadá, já to mám asi vyřešené! 🤗

Xerxova
Xerxova 09.07.2025, 07:47:49 xxx:xxx.bd4c:ad86
Buggyra:

Včera jsem si dala regreaci a jela jsem na dvouhodinovou vyjížďku s holčičkama 🙂 V lese nádherně, vše omyté deštěm, vlhký vzduch, na loukách měkkoučko, krása. Pak jsem přesadila pár kytek z těch prodejních kelímků - sestavila poslední trojkvětináč a zasadila do 4 truhlíků 🙂 Teď už mi zbývá jen rozsadit muškáty a jiřiny a zbytek ledovek nějak vzhledně do velkých kyblíků a pak teda bych ještě ráda vymyslela, jak ty velké kyblíky zaopatřit, aby nebyla vidět na nich etiketa (nedá se strhnout ani odmočit, musela bych ji nějak oškrabovat nožem nebo co, to se nedá…) - tak jsem přemýšlela dát kolem nich nějaká prkénka nebo snopky trávy nebo slámy… Ale teď jak o tom “nahlas” přemýšlím, tak mě napadlo, když máme v práci kusy dýhy, mohla bych ty květináče jednoduše omotat dýhou, no to bude bomba, ještě že si tu s vámi povídám! To se mi totiž líbí! A dá se to secvaknout sešívačkou a případně používat opakovaně, tramtadadá, já to mám asi vyřešené! 🤗

viděla jsem i “květináče” navlečené do pružného “tunelu” pleteniny nebo i rifloviny (ta nepruží, holt musí být přesně sešitá nebo secvaklá)- dá se i sundat a vyprat…. A nebo holčičkám koupit pár plechovek s barvou a štětce 😄 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 09.07.2025, 08:00:46 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.07.2025, 07:41:36

Na odstraňování etiket a lepidla je dobrá izolepa, pro mě stříbrná gafa. To tedy před nápadem “tak to celé nějak zkrášlím”, protože v tom případě je to samozřejmě zbytečný🙂.

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 09:40:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 09.07.2025, 07:47:49

Děkuji, barva byla všeobecně první tip, jenže peníze, práce… Jasně, že natřít to můžou holčičky, ale… myslet na to musím já, barvu koupit musím já, štětce vyndat a holčičkám dát, staré plechovky na vodu vyndat a přisunout, určit, kterou vodu si brát na míchání a máchání, mít na to počasí, mít suché ty kyblíky, chtělo by to, aby v nich ještě nebyly kytky, tzn. teď 😀 Po akci vysvětlit holčičkám, jak se to uklízí, kam se to vylévá, po týdnu odmočené štětce vyprat, nechat oschnout, pak uklízet… děsně pracný.. 😂

Dýhové okruží je hotové raz dva 🙂 Můžu sama se sešívačkou a s jedním prázdným kyblíkem, v ostatních už můžou být kytky vesele 🙂

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 09:42:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 09.07.2025, 08:00:46

Jak se izolepou odstraní papírová etiketa velmi pevně nalepená na plastovém kyblíku? :-O Mně se ani nehty nepodařilo sloupat nic než vrchní vrstvu papíru, asi bych větší úspěch měla šmirglem.

Bobca
Bobca 09.07.2025, 09:51:52 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

Jak se izolepou odstraní papírová etiketa velmi pevně nalepená na plastovém kyblíku? :-O Mně se ani nehty nepodařilo sloupat nic než vrchní vrstvu papíru, asi bych větší úspěch měla šmirglem.

já odstraňuju olejem(píšou i majonézou).Na ten lepkavý čtverec od etikety naleju (poťapkám)olej,nechám působit..aspoň přes noc..A pak Jarem umyju..Vadí mi to na dózách na potraviny nebo vůbec na plastových věcech..Na málokterém povrchu to jde sloupnout jen tak…Mám s tím dobrou zkušenost..👍

Buggyra
Buggyra 09.07.2025, 11:13:45 xxx.xxx.198.226

To nejsou čisté kyblíky od marmelády, ale kyblíky ze staveb od nějaké fasádní nátěrky, nějaký křemičitan, co se zřejmě dává na perlinku přes zateplení… A ty kyblíky jsou tou “maltou” ocákané a je to na nich a v nich různě zaschlé… Ne, fakt se s tím nebudu čistit 😀

Já normál etikety sundavám v myčce - vyberu je pak z toho košíku, co sbírá velké kusy nečistot 😄

lesnizinka
lesnizinka 09.07.2025, 13:13:46 xxx.xxx.248.205

Čauky holky, plavu si v Maďarsku - rychlá akce😉v závislosti na počasí. Že u nás neprší, už asi víte, nějak nikde😉úplně se to nepovedlo. Včera pršelo v Bratislavě a tady i dneska ráno, což bylo naprosto super, protože do venkovního bazénu nikdo nešel👍Voda teplounká, komu by vadilo pár kapek na hlavu? Mě teda vůbec, namočím si ji i u toho plavání. 

Bobi, já jsem si nevzala hadry do posilovny(na šlapání na pásu) protože jsem v té rychlosti nějak neuvažovala, že pořád jen plavat nemůžu - jednostranná zátěž. Sportovní podprdu bych měla, triko taky nějaké obětuju, ale nemám šortky. Tom chce kouknout tu do butiku, že tam jistě nějaké budou, mě to štve, protože jich mám x doma a tady za ně budu dávat horentní sumu, bo je to tu pro ruské matrony👎Mohla bych zajít do města na nějaký obchoďák s obyč zbožím, nějaká klasika jako Pepco a podobně je i tu. Jenže Tom chce jít do té posilky a já se tu nedomluvím. Se mi smál, že maďarsky se nedomluví vůbec nikdo😜

Buggyro, a kde vezmete tu dýhu, to z něčeho máte? Kdysi jsem na něco chtěla a vůbec netuším, kde se taková dýha bere? 

Buggyra
Buggyra 10.07.2025, 06:52:10 xxx.xxx.198.226

No stará z nábytku sloupaná se třeba dá použít. K nové se asi nedostanete, to leda truhlárna nějaká. Dá se získat i z rozklížené překližky. Ale to není samozřejmě vzhledné na nějaké kulturní aplikace. To je tak na obalování květináčů, aby nevypadaly hrozně u překážek 😀

Bobca
Bobca 10.07.2025, 09:11:19 xxx.xxx.20.192

Já normál etikety sundavám v myčce - vyberu je pak z toho košíku, co sbírá velké kusy nečistot 

😄Jo ze sklenic třeba od okurek to jde vpohodě,ale z plastových krabiček,kde je nalepený z obchodu ten jejich štítek?Nebo zespodu na dně některých věcí?

Jinak u nás střídavě oblačno..ráno 16,šero,za chvíli 28 na meteo,kam pere sluníčko,teď 19,když zaleze…

Raduš,si užívej..mluvit snad nemusíš🤭když tak rukama nohama…🥰

Doron
Doron 10.07.2025, 09:57:15 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 10.07.2025, 08:54:00

Nebo obalit jutou..

Nebo koupit kus takovýho toho rákosovýho plotu a rozstříhat.., přip. obyč zelenou zahradní textílii.

Nebo stříknout sprejem, třeba o přes nějakou šablonu ( přiložit třeba větvičku, to vypadá moc hezky)

Nebo použít omyvatelnou tapetu.

Nebo pocákat betonovým blátíčkem ( lze i přibarvit).., pohodit pískem..

Dýha je dost choulostivej materiál.., to nedoporučuju.

Buggyra
Buggyra 10.07.2025, 10:43:30 xxx.xxx.198.226

To je fakt, že z krabiček od balkánského sýra to nesmyje myčka po jednom umytí. Ale mě to na těch krabkách neruší, takže to tam klidně nechávám 😀

Hele, mám jeden kyblík v práci, abych si naměřila tu dýhu…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 10.07.2025, 10:45:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.07.2025, 09:57:15

Všechno pracný, musí se to shánět a tak. Dýha je šup šup. Musí to vydržet jeden den kolem kyblíků na louce. To dá 😉 A když se zadaří, vydrží to v srpnu i druhý den kolem kyblíků na louce 😂 Když ne, tak vezmu jinou, tak jednou do týdne tu nějakou máme v odpadu k dispozici.

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 10:56:45 xxx.xxx.248.205
hmn:

taková dýha se dá např. koupit v obchodě s dýhami….

Ha, ha a to je co za obchod, s dýhama? To někde je, nebo myslíte e-shop?

Sarah01
Sarah01 10.07.2025, 11:16:27 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Ha, ha a to je co za obchod, s dýhama? To někde je, nebo myslíte e-shop?

Mně tak honem napadá OBI a podobný obchody. 😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.