Tak to říká hodně lidí…nejíst pečivo. Já třeba jedla celej červenec jenom stejky se salátem…no upřímně ne proto, abych zhubla, ale tak nějak jsem měla takový období…žádný pečivo, žádný přílohy…no a nezhubla jsem nic.
Tak to říká hodně lidí…nejíst pečivo. Já třeba jedla celej červenec jenom stejky se salátem…no upřímně ne proto, abych zhubla, ale tak nějak jsem měla takový období…žádný pečivo, žádný přílohy…no a nezhubla jsem nic.
rapotačka:Už je to dost let, hodně jsem zhubla. Stalo se to kdysi, když jsem ještě dobře viděla. V té době jsem nacházela vždy, ve veškerém koupeném pečivu, zapečené brouky nebo larvy. Zašli jsme třeba k našim, ségra mi podala krajíc , řka, že je v pořádku. Dala jsem ho proti oknu a … byl tam. To pečivo jsem nepolkla. Šílela jsem z toho minimálně rok, zhubla jsem víc než bylo třeba a nebyl to záměr. Schody jsem brala po čtyrech (schodech), veškerý pohyb byl jen radost. 😀 Ani nevím jak, k pečivu jsem se pomalu vrátila, teď i kdybych si oči vykoukala, nevidím. Snad by mi to bylo i jedno , kdyby tam něco bylo 🕷️, odhrnu a bagruju dál 😢. Jen jsem chtěla podotknout, že mně stačilo vysadit pečivo a byla jsem jak Twigy.
Ježíš, to já ani omylem. Nepomůže mi vyřadit pečivo, jsem schopná to dožrat čímkoliv jiným. Já vím, co bych měla: zmenšit porce na polovic, protože pořád žeru jak dřevorubec - byla jsem tak zvyklá. A teď se tomu odvyká ztěžka🙄
A to mi připomnělo, že Nikča drží půst a hubne do plavek…Niki, jak to jde?
Jéé děcka, z úplně jiného ranku, ale musím, než to zapomenu😊 Setkali jste se někdo, nebo vaši známí či příbuzní? Tchánům uplynulý týden začala Pošta vozit balíčky na dobírku - 1000Kč. První tchýně vzala, protože si myslela, že to má něco objednané syn, co bydlí s rodinou ve stejném baráku. Bylo v tom obyčejné černé tričko. Ještě Pošta přivezla dva, ty už měla instrukce nebrat. Už jsem upozornila mamku, ale ta dobírky nebere, když brácha či já něco objednáme, tak je to zaplacené.
lesnizinka:Jéé děcka, z úplně jiného ranku, ale musím, než to zapomenu😊 Setkali jste se někdo, nebo vaši známí či příbuzní? Tchánům uplynulý týden začala Pošta vozit balíčky na dobírku - 1000Kč. První tchýně vzala, protože si myslela, že to má něco objednané syn, co bydlí s rodinou ve stejném baráku. Bylo v tom obyčejné černé tričko. Ještě Pošta přivezla dva, ty už měla instrukce nebrat. Už jsem upozornila mamku, ale ta dobírky nebere, když brácha či já něco objednáme, tak je to zaplacené.
Jo…před 14ti dny a nebyla to pošta, ale PPL…přišel mail, že pro mě mají balíček s dobírkou asi za 1500,- …já nic objednaného nemám a od uvedeného odesílatele ani nic neobjednávám (vypadalo to čínsky a já z čínských eshopů neberu)…ještě jsem se teda zeptala chlapů doma, jestli si něco neobjednávali, protože většinou si nechávaj posílat balíky ke mně do práce a když řekli že ne, tak jsem psala na PPL, že jde o nevyžádanou zásilku, co jsem si neobjednala a ať to vrátí zpátky odesílateli.
To víš, na mě si nepřijdou, já koukám na ČT na pořad Černý ovce a tam už jedna paní byla…co takhle zaplatila 15 stovek a měla tam bakelitovej holící strojek s hodnotou nula nula prd.
Blíží se Vánoce a konec roku, to zas budou blbnout i různí pojišťovaci po telefonu. Už jsem na ně nachystana. Až se mě zeptají, co na to říkám, tak jim řeknu, že jim jde jen o to lidi oškubat a až přijde plnění, tak skutek utek, a slušně je pošlu tam, kde slunce nesvítí.
Mě nejlíp zabírá, když mi oznámí, že hovor je nahrávaný, já jim oznámím, že si hovor taky nahrávám a ať mi laskavě řeknou, kde vzali moje telefonní číslo…vždycky zavěsí😄…tenhle tejden mi volali z “klientského centra”…ohledně nějakýho pojištění…to jsem se ještě zeptala “z klientského centra které společnosti” a bylo po rozhovoru.
Sardullah:Mě nejlíp zabírá, když mi oznámí, že hovor je nahrávaný, já jim oznámím, že si hovor taky nahrávám a ať mi laskavě řeknou, kde vzali moje telefonní číslo…vždycky zavěsí😄…tenhle tejden mi volali z “klientského centra”…ohledně nějakýho pojištění…to jsem se ještě zeptala “z klientského centra které společnosti” a bylo po rozhovoru.
Vidíš, to je taky výbornej nápad. 👍
Jinak mimochodem měla jsem povinný ručení a havarijko u Kooperativy, limit byl u povinnýho ručení 70 mil. a u havarijka 220 tisíc se spoluúčastí 10 tis. V lednu jsem měla ťukanec u obchoďáku, dala jsem to do autorizáku, ti samozřejmě vyměnili to, co mohli, a škoda se nakonec vyšplhala na neuvěřitelných 70 tis. A co udělala pojišťovna? Ano, hádáte správně, vypověděla mně smlouvu. Prý se jim nevyplatím. 😂 OK, beru. Ale měli by to sdělit už rovnou při uzavírání smlouvy, že sice smluvní jsou nějaký limity, ale v reálu to vůbec neplatí.
lesnizinka:Nenapsala jsi nic víc o nové paní, nebo jsem to přehlédla?
Vim, že jsem zacla, ale pak to nedopsala, je to hrůza, napíšu pár slov, a 10 až 15 vteřin trvá, než se ta tabulka vynuluje, běhá tam pořád dokola to samé.. Paní má 75,má parkinsona, prvni noc s ní jsem nespala, nejsem zvyklá, chodí 2 až 3x na zachod v noci.. Je brzo vzhůru, cvičí, postel vrže, ale jinak si rozumime.. Sledujem navečer doktora z hor, nové příběhy do 8,dnes dáme toho Hojera, jestli neusnu. Mam MP3 s relaxační hudbou, tak chvilku poslechnu.. Jinak ráno tu buší pod nama ten kotel z prádelny, šíleně to mlátí, nevim proč asi 15 minut.. Tak jsme vzhůru tak brzo každý den..
Hele to není nic ojedinělýho…dokud platíš a nemáš pojistnou událost, tak je to všechno zalité sluncem a pak když mají platit oni, tak v horším případě hledají proč a jak plnění nevyplatit…v lepším případě plnění vyplatí a pak tě “vykopnou”.
A není to jenom u aut…můj známý měl úraz…měli hradit za úraz plus za hospitalizaci v nemocnici plus ještě za pracovní neschopnost…takový to xy korun za den a tahá se o to s nima už pár měsíců…ale zapomněla jsem se zeptat, co je to za pojišťovnu. Ale říkal, že teď už to bude dávat k soudu.
Metoda Markovič Hojer… už jsem viděla a teda myslím, že se ten seriál fakt povedl…jsem zvědavá, až udělají druhou řadu Markoviče..
Sardullah:Hele to není nic ojedinělýho…dokud platíš a nemáš pojistnou událost, tak je to všechno zalité sluncem a pak když mají platit oni, tak v horším případě hledají proč a jak plnění nevyplatit…v lepším případě plnění vyplatí a pak tě “vykopnou”.
A není to jenom u aut…můj známý měl úraz…měli hradit za úraz plus za hospitalizaci v nemocnici plus ještě za pracovní neschopnost…takový to xy korun za den a tahá se o to s nima už pár měsíců…ale zapomněla jsem se zeptat, co je to za pojišťovnu. Ale říkal, že teď už to bude dávat k soudu.
No, tak to potěší teda. Když se uzavírá pojistka, tak naslibují hory doly. Jako já si myslím, že pojišťovny celkově musí děsně vydělávat. Lidi do nich nacpou mnohem víc, než se vyplatí na plnění, a navíc ty naše peníze různě investují. Jasně, zadarmo to dělat nebudou, ale dnes už se nedivím, že spoustě lidem po povodních nic nevyplatili.
Ahoj holky,
Tak malá ponďa Ričí je už naprosto v pořádku..musel to být opravdu ucpaný jícen..a opravdu nepřeju nikomu v takovém stavu vidět svoje zvířátko..ale naštěstí už dobré..
Raduš půst mi nešel,tak jsem přešla na kalorický tabulky…jde to pomalu,ale mám dole 3,5 kg..vysadila jsem hlavně sladkosti a sladký pití..to je můj mor😀A taky fast foody..tak měsíc a půl se o to snažím..a docela se držím…ale zase přijde dovča v druhý půlce září a all inclusive a to bude můj konec😂 Hubená holka nikdy nebudu,ale musím se aspoň snažit to držet na uzdě😂
Jinak co voda holky u vás?U mě stále vyschnuté všechny zdroje..modlím se k deštivému podzimu..
Jo, ucpání jícnu, zažila jsem několikrát, je to děsivý pohled… Taky jsem masírovala… U nás to byla klasicky jablka. Ale ten kůň, co s tím měl největší problémy, už není, takže teď jsem klidnější. Stejně raději jablka krájím…
Počkat, to teda uhradili tu škodu a pak vypověděli smlouvu? To můžou, no.
Jestli vypověděli smlouvu a ještě neuhradili tu opravu, tak to by mrkali, jak bych jim to osolila.
Nám teď na severu docela sprchlo, doplnila se voda koním, no ale taky mi zmoklo seno. Ve čtvrtek posekal, v pátek jsem to obrátila a v sobotu to durch proteklo.
Ještě se mi v pátek podělal ten stroj s obracečkou, jsem ho ve středu přivezla ze servisu, to nevymyslíš. No, podělal. Urvala jsem startovací lanko, viď. Takže jsem stroj nechala, kde byl, ať si ho třeba někdo ukradne. V sobotu naštěstí kolem poledního dojel zlatej servisák (už kámoš, já jak mám ty starý verky, tak si už tykám s každým servisákem v okruhu 20 km…) a vyměnil to na místě, abych nemusela tu krávu vláčet zase k němu. Hlídal vnučku, tak tu jsem mu zatím vozila na poníkovi, vnučka nadšená, servisák si ani za opravu nic neřekl 🤩
No v sobotu ráno ještě prskalo, tak stejně na obracení vůbec nebyly podmínky. Včera jsme celý den byli v luftě, na výstavě s koňma, takže včera ani netuším, jak tady bylo. - už vidím na meteostanici, nepršelo, svítilo, tak snad to trochu uschlo. A dneska to teda musím strojem obrátit. Nevím teda, kdy, ve tři čekám u koní zájemkyni o docházku a přijdou mi dvě holčičky, takže ty musím nějak odbýt. Pojízdní jsou dva koně, ostatní čtyři byli na akci a maj dneska pohov, protože jsou groggy. Takže asi se holky vystřídají na tom velkém a pak je pošlu s velkým a starým na procházku, ať něco obejdou (starý chodí pomalu) a mezitím budu mít čas to seno obrátit strojem, to je na hoďku. A v šest zase jóga, začínáme po letní pauze (ve které jsem zvládla samostatně cvičit asi tak jednou za týden, jsem ostuda!). Tak budu mít hoňku.
Ještě bych ráda vyjádřila soustrast Rapotačce, záda jsou fakt strašné omezení, tu bolest by člověk ještě nějak skousnul, ale když to omezuje člověka tak, že si už není schopný třeba dojít ani na záchod, tak to už je prostě konec, to jsem se zamyslela, jestli má vůbec cenu pokračovat.
Stiskněte zub a věřte, že bude líp! Důležité je, že máte nějaký výhled, dali vám rehabky a věnují se vám.
Já “došla” za obvoďákem a ten mě nacpal práškama na bolest a nařídil klid. No děkuju pěkně, za půl roku jsem měla totéž v bledě modrym, to mě mohl vzít čert. Tak jsem si vymohla předpis na ortopeda (on bez předpisu nebere) a chválabohu se to posunulo do lepšího.
Teď už rok bez bederních bolestí (zato s hrudními ve spánku, ale to mě neomezuje na základních životních potřebách zatím - a když cvičím, fakt je to o chlup lepší, kdybych nebyla takový lempl a cvičila pravidelně, třeba by to bylo úplně cajk).
Tfuj tfuj tfuj, ať to máte lepší a rozjasní se vám celý svět, uvidíte, jak bude veselo! 🙂 💐
Buggyra:Počkat, to teda uhradili tu škodu a pak vypověděli smlouvu? To můžou, no.
Jestli vypověděli smlouvu a ještě neuhradili tu opravu, tak to by mrkali, jak bych jim to osolila.
Jo, škodu uhradili a smlouvu vypověděli asi měsíc po tom. Mně je jasný, že můžou, mají to v podmínkách. Ale proč teda nasazují ty limity tak vysoko, když člověk těch 70 milionů do té pojistky za celý život vložit přece není schopen. Ve mě to prostě vzbuzuje pochybnosti, že pokud by se fakt něco vážného nedej bože stalo, tak jestli by ty miliony vyplatili. A taky je rozdíl, když vypoví smlouvu pojišťovna a když to udělá pojištěný. Pojišťovna ji může vypovědět kdykoliv a žádná výpovědní lhůta neběží, peníze se nevracejí. Pojištěný musí platit ještě další 3 měsíce a pak navíc zaplatí pokutu.
70 milionů je tam na škody třetím osobám - to když nabouráte vlastní vinou cisternu s petrolejem, ona shoří, a vezme s sebou půl parkoviště dalších aut. Nedejbože i nějaký život, to je pak nevyčíslitelné a rodina pozůstalých se může na pojišťovně slušně pohojit. Takže proto tam jsou takový částky na povinnym ručení, to je v cajku, tak to má být. Vyplacení těch milinů je potom řízeno legislativou a jsou na to nějaké závazné předpisy (nevím, zda i ohledně výše náhrad).
Vy jste čerpala z havarijka (to samozřejmě nemá limit 70 melounů, ale nějaké max. statisíce podle stáří vozu a připojištění), tam se cukají, a to chápu, to se jim fakt nevyplatíte 😀 Lepší jsou ti, co nehavarují a nebo pak nečerpají z pojistky.
Co se týče výpovědi ze strany pojišťovny, tak já tam teda nějakou výpovědní lhůtu mám, to samozřejmě pro případ, že bych si musela hledat jiné povinné ručení. Vzhledem k tomu, že je to legislativou nařízená záležitost, tak tady si pojišťovna tak úplně nemůže dělat, co chce, ale nevím, co vám to vlastně vypověděli a za jakých podmínek…
Tak jsem dnes byla u jiné terapeutky, udělala mi masáž zad…Úžasné… Zítra si mám nachystat nohy.. Bublinky mi zrušila a budu mít zase vany s prisadami.. Paráda 🤗