Ani jsem včera nenapsala, jak jsem byla šťastná jak blecha. Nafotila jsem splavy, přes které už voda neteče(v sobotu ráno) ale nefungovalo mi přeposílání fotek, tuším tu zas blbnul NET. K večeru hlásili, že by mělo něco prsknout, tak 7mm přes noc. Prskat začalo kolem 19h a to doslova, takže jsme ani nedoufali. Jenže do půlnoci se to zintenzivnělo a bylo nějakých 20mm!😀 Ráno vstanu a nevěřím svým očím, na stanici 22mm, takže celkem u nás spadlo 42mm! Bože, konečně se jednou spletli i opačným směrem😜Takže včera jsem byla přešťastná, v potoce voda teče, je zalito. Tenis v telce(US Open) včera sakra náročný. Od 17h Lehečka, i když to nevypadalo🙄 dal to👍Pak Krejčíková, kdy jsme si mysleli, že by to neměl být problém a zápas nakonec naprosto infarktozní, postupně jsme ho měli já, Tom i komentátor😛…to se nedalo. Ale to, že nakonec vyhrála, nás hodilo do euforie. Macháč šel po ní a to už byla půlnoc, to jsme už nedali…a bohužel největší želízko v ohni…to prohrálo☹️Tak jsme byli rádi, že jsme na to už nečuměli, stejně jsme měli oči už jak ty tenisáky a mozoly na prdeli😉Poslední měla začínat ve tři hodiny ranní Vondroušová, té jsem proti minulé vítězce nevěřila. Ale vzbudila jsem se v 5h, tak jsem to cvičně pustila, že kdyby se to třeba posunulo se začátkem…a chytla jsem třetí, rozhodující set. Soupeřka do toho švácala, jsem si říkala, že je to v perdeli, že Markéta nemá šanci. Jenže švácání se minulo účinkem, vyhazovala za čáry a už to bylo veselejší, nakonec to Markét zvládla do vítězného konce😀😀👍Já už neusnula, přišla Gucci, měla děsně mazlivou, slintala jak boxer, zašmatlala mi od blacka postel😏ale byla jsem ráda, že zase jednou přišla. Jo…večer jsem měla pořádně vyvětráno, takže jsem zase zabouchnula dveře - protisršní opatření😉 takže Gucci jsem musela jít otevřít, jak jsem ji uviděla sedět za oknem. Má teda štěstí, že jsem nechrápala😉
Nedostala. Až dostanu někdy odvahu, budu ten klobouček muset stáhnout úplně a asi je odtud vysát🤔Každý večer jsem je zaklapla(přirazila ke stropu) každé ráno otevřela. 5 dní a za celou tu dobu, se tam nic nepohnulo ani o centimetr. Jak jsem psala, asi tam zalezli zdechnout, nebo nevím co. Pak mě napadlo, jestli se tam nehnali za královnou, ona oplodněná asi odletěla, oni už tam zdechli, svou práci vykonali. Ale to je jen teorie, vůbec neznám, jak to u sršní funguje, jen vím, že na zimu vymřou a zůstane jen královna, stejně jako třeba u čmeláků. Nějaké další 2-3 mi tam každý večer nalétaly, ale lustr už je nezajímal. Když bylo vedro a spaní v zavřeném pokoji bych nedala, spala jsem v otevřeném obyvču. Teď, jak večer teplota klesá pod 16st, už se to vyvětrá tak, že v tom vydržím zavřeném do rána. Ale už se těším, až budu mít zase otevřené dveře, alespoň na ventilačku, ale líp alespoň trochu, aby mohla přijít kdykoliv Gucci. Dneska jsem si šla do skleníku pro nůžky a sršeň tam seděla na stropě. Už se zdravíme😜říkám jí: čau, jéj, co zas děláš tady? (vůbec netuším, odkud byla, třeba úplně jiné hnízdo😏)
Takže to máme pochopit, že je to lepší?😉Nebolí tě to tak moc, nestřílí do těch noh, chodíš celkem?
Lepši ani ne, jen jsem byla zvyklá na vozík, a tady musím chodit všude pěšky, takže bolesti si uziju dost. Dali mi cosi nového místo Panadolu, konečně jsem si objednala doktorku po skoro týdnu.. Ultracod. A domluvila si s ní ten pobyt po operaci tady na LDNce a zůstanu tady pak i na rehabky. Ten tablet blbne čím dál víc.. Vymazala jsem všechno, koš jsem nenašla.. Co pár vteřin to naskakuje, psát sem je hrozné.. Papa
Ještě dodám, že lépe je co po psychické stránce, je tu spousta známých, Evka za mnou chodí každý den, uklízí o 2 patra výš. A nutí mě to vstát a jít vlastně jak na jidla, tak na procedury.. Tabulka mi vyskočila 10 krát 😈
Když se něco jmenuje Ultracod je jasné, že je v tom kodein. Pokud vím, od kodeinu jsi utekla kvůli tomu nevyměšování. Měla jsi to říct doktorce, když byla ochotná ti něco napsat, tak upozornit, že s kodeinem ale ne. Že holky, nepletu to? Není tam od nějakých uklízeček, nebo tak něco, nějaká mladá holka? Mladí noťasu většinou rozumí víc jak my, ať se ti na to mrkne.
Když se něco jmenuje Ultracod je jasné, že je v tom kodein. Pokud vím, od kodeinu jsi utekla kvůli tomu nevyměšování. Měla jsi to říct doktorce, když byla ochotná ti něco napsat, tak upozornit, že s kodeinem ale ne. Že holky, nepletu to? Není tam od nějakých uklízeček, nebo tak něco, nějaká mladá holka? Mladí noťasu většinou rozumí víc jak my, ať se ti na to mrkne.
Radus, já jí to řekla o těch problémech, nemůžu vědět, že je v tom codein, jim jabka, sušené svestky, rajčata mi vozí Evka gutalax nechci, aby mi nezačal pak někde na procedure, a je fakt, že jsem zapomela 2 dny večer tu kostku z fiku a datli, to mi trošku pomahalo. Řeknu si o lactulozu, tu jsem zapomela doma. Na ten tablet nevim… MladiMladí spíš holduji telefonum, zavolam synovcovi, jestli nevi…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.09.2025, 06:24:15
Zkusit se zeptat někoho z personálu, určitě tam mají počitače, tak jestli mají spravce sítě nebo někoho, kdo jim to tam organizuje po této strance, jestli by neměl čas a neporadil 🤔
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 02.09.2025, 06:49:54
Poptám se dík,dnes jsem šlapala 10 minut na rotopedu a jsem v zadeli s tema uponama.. Já myslela, že se to jako rozcviči, ale to prý nemá nic spolecneho, naopak, to mi bolí od té páteře.. Takže půjdu na ten, kde se sedí na židli, abych si netlačila tu kostrč na tom sedle
My měli vzácnou návštěvu 😁 Poslala jsem ji si sednout na terasu.
Koní😉všeho druhu mám fakt plný barák, každý den jen po obyvču minimálně nějaké dva. Už to ani kočky nezajímá, chutné to asi nebude, protože Viktík si raděj chytil můru😉Ale zrovna včera jsem při pohledu na nějakou kobylku na cestě uvažovala, že jsem letos vůbec ještě neviděla kudlanku🤔
Ronja s motejlem (neregistrovaný)03.09.2025, 10:17:06xxx.xxx.119.6
Na Youtube na mě vyskočilo kočičí videjko, jak majitelka aplikuje kocourkovi inzulín, to nejde, nepřipomenout si Fikovnici a Fida…jestli to tu čtete, jak se Vám daří?
Ronjo, není to sice na mě, ale nejde mi na to nereagovat: videjko s aplikací inzulínu? Šmarjá, vy jste masochistka😲 na to bych se nepodívala ani kdyby mi platili. Od covidu je strašně v módě ukazovat v telce nějaké píchání do lidí: očkování, odběry…zakrývám oči, zdrhám…tohle vidět nemůžu, stačí mi jen ta představa, bléé🤮
A jinak hlásím, že jsem dneska v Prahé a teď plánuju výlet do ZOO. Jelikož jsem pako(nevěděla jsem úplně rozvrh) nevzala jsem si klobouk, kšiltovku, ba ani brýle, takže nevím, jak to zvládnu, zatím si to nějak neumím představit. Uvažuju, že si na hotelu zapůjčím deštník místo slunečníku😉 jen se mi nechce držet v ruce pořád🙄Zlatý klobouk..
Ronja s motejlem (neregistrovaný)03.09.2025, 11:44:37xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.09.2025, 11:22:27
Mně to vyskočilo mezi zvířecími videjky. Jako když se mi do makeup storíček připlete pan Keliš od Kilian😉. Nebylo to nic ošklivýho, řekla bych, že právě naopak…prostě kočka naučená na nezbytné ošetření, jak ta aplikace, tak měření hodnot. Mně tohle moc nevadí. Dost jsem se otrkala a spoustu věcí beru jako nezbytných a pro zvíře pomáhajících. A abych byla nechutná, třeba taková videa s abscesem mi přijdou doslova uklidňující😁. Ale chápu, ne každý na to je.
Jo, a máme doma ještěrky, i tady v přírodě byly vzácnost, nevídala jsem je, a mně je teď vyčmuchal pes v suchý zídce, “blbost”, ale mám z těhle “veličkostí” radost. Normálně jsme asi opravdu přirodumilná zahrada🙂.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)03.09.2025, 12:39:45xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 03.09.2025, 12:06:54
Ono stačí se na něj mrknout a už ho v algoritmu mám. Není třeba se omlouvat, naopak mně velmi rozesmálo, když se mi mezi tím líčením jeho stopování objevilo🙂. Chtěla jsem tehdy napsat, ať ho naučíte nosit i šminky, ale pak mi to přišlo trapný🙃.