Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 31.08.2025, 06:31:51
že už nic nepomůže a neuleví od bolesti, jen to prostě dobře spravit.
Myslím si to taky.
Ad paní s operovanými kolegy - člověk by brečel. Na jednu stranu se vyhazují dávky a příspěvky pro lidi, kteří státu nic nepřinesli a nepřinesou. A na druhou stranu člověk potřebný nic nedostane. Protože si to neumí “vyřvat”.
Ano, vyřešit problém.. Ten teď potrebuju vyřešit já, pořád mi naskakuje tabulka úložiště je téměř plné, potřeba odstranit soubory… Ale co snad minutu.. Už jsem vymazala kdeco, na kartě mam spoustu mista, a ne a ne to zmizet.. Máte někdo radu?
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 31.08.2025, 08:35:57
Bobi jo to talky obě a ta první to tálka i po 8 měsících má stále bolesti, opuch dost velký a ne a ne se ji polepšit. V nemocnici nám tvrdil primář, že rok se léčí operativní místo, no nevím na tu paní stále myslím, že to fakt nedá. Kdyby měla aspoň částečný důchod mohla by jít na jiné, lehčí zaměstnaní.
Ano, vyřešit problém.. Ten teď potrebuju vyřešit já, pořád mi naskakuje tabulka úložiště je téměř plné, potřeba odstranit soubory… Ale co snad minutu.. Už jsem vymazala kdeco, na kartě mam spoustu mista, a ne a ne to zmizet.. Máte někdo radu?
Nejsem počítačový expert vůbec. Jen mě napada, jestli jsi smazala soubory i z “koše”, nebo nějakeho místa, kam se ty soubory mažou, např. u fotek jsou “alba” a tam jsou také “smazané soubory”, a dokud tohle vše nevymažes, je paměť pořád plná. Pak bych zkusila vypnout a zapnout 🙂
Ano, je to “vtip”, jak psala Sardullah. Člověk krájí jak blázen, a ani 15 litrovy hrnec nestačí 🙂
Nepotřebuju návštěvy, nevaříla bych pro cizí, vařila bych si pro nás, prostě místo doma, tak venku. Líbí se mi to od doby “pipity papity” S Italem v kuchyni, pak vařil (a teď to opakujou) Pohlreich u nich. Od té doby si ji stavím, ale tady už to jsou vyhozený penize. Máme taky dvě kuchyně, protože jsem se potrebovala přestěhovat z jedné strany baráku na druhou. Starou jsem zanechala, udělala jsem si novou 😁 Úklid? Co to je…
Aha, tak tuhle scénku vůbec neznám. Já jsem Holcmana nějak nesledovala, vlastně znám jen asi dvě😊
Jo, já nemyslela, že to Bobča rozchodí, ale že když zatuhne, přestala se na x měsíců hýbat, tak to pak bude horko těžko rozhýbávat. A je to celý člověk ne, že má člověk třeba zlomenou nohu a šetří nohu. S blbýma zádama se šetří celý. Pokud může jen trochu chodit, je to potřeba.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.08.2025, 12:23:43
Raduš nejsem lékařka, ale podle mně Bobi to nerozchodí jedině pro ní a spása je operace, aby se ji ulevilo. Ano rehabilitace mi byla vysvětlována, že je dobrá i s takovou diagnózou jako třeba jsem byla já. Já zkusila snad vše abych nemusela mít tepku, rehabilitace, gelové dražší injekce, vlastní plazma do kolena, léky a nepomohlo nic jen opravdu operace a můžu říct, že je mi fakt fajn. Jasně zatuhnout, ulehnout nesmí páč se nerozhýbe a proto s takovou diagnózou měla mít už po operaci a teď lázně, rehabky…..
Ono operovat páteř hmmm….. to bych se sama víc bála operace než jsem ji podstoupila já a moje koleno.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 31.08.2025, 12:23:43
že má člověk třeba zlomenou nohu a šetří nohu.
Ale to je přece něco jiného! Zlomenou končetinu samozřejmě šetřím, aby se mohla zahojit a počítám s DOČASNOU atrofií (byla jsem zlomená třikrát, takže vím). Ta se spraví.
Ale Bobča má neurologický problém, bolesti a ty se nerozchodí. Což taky vím z osobní zkušenosti.
Uf, ještě jednou: nemyslím, že rozchodí tu páteř. Myslím to tak, že pokud možno musí chodit, protože jí jinak za toho půl roku zatrofuje člověk komplet. Proto jsem dávala příklad tu nohu, že po velké zlomenině to člověku trvá, než to rozhýbe, noha je bez svalstva, poloviční. A jí takto slábne celé tělo, protože se skoro nehýbe.
Já si , co se bolesti kyčlí a bederky týče pomohl čtyřma aktivitama. Jednoznačný problém je měkká prdel (vyjádření fyzioterapeutky 🙂) tzn hýžďové svaly . Střed těla . Po měsících bolesti kyčlí a letech bolesti zad , dneska funguju. Stručně , chodím na radu fyzioterapeutky po patách do schodů , cvičím s pomůckou Marco core , cvičím plank , dělám dřepy včetně hlubokého odpočinkového asijského, a večer před spaním si podkládám záda v oblasti křížů . Opravdu se cítím a funguju senzačně . To jsem míval období kdy jsem měl problém si obléct kalhoty nebo ponožky . Tak snad to vydrží .
Co cvičím jogu, tak bederka ťuk ťuk, v pohodě. Snad rozcvičím i tu hrudní… Ale moc mi to cvičení nejde, jsem lempl. Ta joga je lepší na cvičení než ty cviky na hrudní páteř…
Ja zkusila pár “cviků” Tai Chi přes zimu, a pomohlo, záda bolet přestaly. Zase se setměním začnu 🙂 Třeba jednou přestanu slyšet, jak mi “křupou” obratle.
Tatínek je nějaký pokročilý instruktor taoistického Tai-Chi, sjíždí celou střední Evropu a dělá kurzy pro běžné instruktory, ale jezdím k němu vždy jen na pár dní, říkal, že abych ty cviky prováděla správně, musel by mě k tomu pár týdnů trénovat, a že v city máme dobrou “buňku” toho jejich Tai-Chi, kam bych mohla chodit, že mi to domluví, ale city je daleko (navíc by stál peníze i kurz i doprava), takže lenost a výhovorky vítězí… Je to se mnou bída. Ale ta jóga je ve vsi a zadáčo, tak to jo, to by mi šlo 🙂
Já dnes konzultovala s fyzio, že nemám tlačit na pilu, nepretezovat se, bo bolesti jsou stejně stejné, jen aby nejak nestrilelo do noh. ..po pokoji chodím bez berli, ale dál nejak ne. Šlapu na kole zatím 5 minut, přes víkend je tady v jídelně takové šlapadlo, sedí se u toho na židli, ujela jsem za 5 min 2 km🤭dnes na rotopedu jen 1 a pul..je to jiné. Vana mě úplně rozpálila, pak v zabalu jsem byla jak myš.zitra mi slibila chladnější.. No a dom jsem šla uvolněná, jen si tak lehnout.. No a musím 100 kroků do jidelny a zpatky.. Ale už jsem se uvolnila z oblečení a budu odpocivat..