Aktuálně: 2 696 inzerátů262 984 diskuzních příspěvků19 185 uživatelů

O všem a o ničem :)

Aluška
Aluška 12.03.2025, 08:51:53 xxx.xxx.199.204

Něco podobného jsem zažila se svojí první kobylkou před 20ti lety. Utekli ustajovatelce z ohrady a u sousedů se futrovali obilím ve skladu. Ustajovatelka nic neřekla, volala mi až večer, že kobyla leží. No, dva dny jsem tam s ní byla, v noci taky, vet do ní napíchal co se dalo, pot jí kapal i z ohlávky, občas padla, pak se zvedla, vrávorala maštalí a když druhý den chtěla hrabala kopytama do rohu zdi a stavěla se na zadní, že tudy projde, pak padla a začala se dusit ….uspali jsme jí ☹️. Doufám že Vám to Horsano dopadne lépe….

Zrzavci
Zrzavci 12.03.2025, 08:53:37 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Murray z 12.03.2025, 08:50:05

Já si to jako koňolajka myslím taky. vycházím z toho, že třeba pes, když je v určité situaci , tak taky zatuhne, radši nedělá nic,  - tzn. s ošetřovatelem, radši zatuhne, není tam, ale s paničkou může komunikovat a komunikuje, že nelíbí. myslím, že si , Horsano nevyčítejte a nezhoršujte si to ještě o tohle.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.03.2025, 09:55:51 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 12.03.2025, 08:51:53

V mým životě dost často funguje, že to, co vypadá jako prkotina, tak je velký průšvih, no a naopak, co vypadá jako totální provar, tak nakonec skončí dobře.

A já doufám a přeju, milá Horsano, že Vy  a Váš kůň máte podobný osud jako já.

Horsana
Horsana 12.03.2025, 12:26:44 xxx.xxx.234.246

Tak bohužiaľ.

Ja som uz vcera vedela, ze ta prechadzka v dazdi bola nasa posledna. 

A som rada, ze mam na ňu taku spomienku.

Bola prototypom rysavej kobyly a naucila ma strasne vela. 20 rokov je dlha doba.

Ziadba zima nie je taka dlha, aby po nej neprisla jar.

Akurat ta jar moze byt aj pekne nahovno.

Čau, Flora 💔

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 12.03.2025, 12:35:45 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.03.2025, 12:26:44

Byla v nejlepších rukou a měla s Vámi skvělý koňský život😔

💔

Zrzavci
Zrzavci 12.03.2025, 12:58:46 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 12.03.2025, 12:26:44

Ja som uz vcera vedela, ze ta prechadzka v dazdi bola nasa posledna. A som rada, ze mam na ňu taku spomienku.

Jo, bývá to tak. Bubi den před tím než odešla, šla s námi ještě ven, a třeba je to právě pro to, co píšete, aby člověku zůstaly hezčí vzpomínky na poslední chvíle.

Horsano, držte se.

Obrázek
efe
efe 12.03.2025, 13:13:52 xxx.xxx.30.165

Je mi to líto, ale život měla krásný a dlouhý a vzpomínky zůstanou (bože to jsou kecy, všichni víme, jak to je….).

Drž se 🌻

Buggyra
Buggyra 12.03.2025, 13:34:45 xxx.xxx.198.226

Asi to mělo být, vychovala vás pro mlaďochy a předala jim štafetu 🙂

Arbora
Arbora 12.03.2025, 15:29:23 xxx.xxx.255.93

Je mi ľúto, že ten záver spoločného života nebol krajší a odchod bezbolestnejší. Drž sa.

Verun
Verun 12.03.2025, 22:38:32 xxx.xxx.220.12
Horsana:

Ďakujem vam 💔

Poděkujte i sobě, hlavně sobě za rozhodnutí, které není lehké . Jednou se tak budem muset rozhodnout všichni tady, někdo už  má za sebou nějakou zkušenost(já  u psa, morče s prasklým nádorem, ochrnutá fretka,  kočka s nádorem ) jiného to jednou čeká, pokud se nezbaví odpovědnosti majitele-prodej starého koně. 

N (neregistrovaný) 12.03.2025, 22:41:48 xxx.xxx.242.38

Jsem se chtěl po čase podívat co nového na koních a ono tohle..😐 Horsanko upřímnou soustrast a drž se.

bassrock
bassrock 13.03.2025, 08:32:16 xxx.xxx.251.2

Horsano, to mě moc mrzí 😢 chvíli sem nekoukám a tohle tady…

Upřímnou soustrast a hodně sil 💔

Horsana
Horsana 14.03.2025, 11:08:32 xxx.xxx.51.17

No, ja som to už raz zažila, vtedy ma to zmietlo z nôh, Gomba uhynula náhle. Nejako som si v tom čase myslela, že tu bude večne. Odvtedy si tú smrteľnosť veľmi dobre uvedomujem.

29 rokov už nie je úplne málo, tešila som sa z každého dňa a boli sme v podstate každý deň spolu. Potom som ochorela a ako to už býva, nah…čo už.

Málokto si uvedomuje, akí sú starčekovia a zvlášť bezzubky krehkí, aj keď sú vo výbornej fyzickej kondícii. Sú to special needs zvieratá a cez do nejde vlak. A sú staručkí.

Pitva ukázala veľké nekrotické ložisko v pravom dorzálnom kolóne, stihli sme ju utratiť predtým, než to ruplo. S tým sa vôbec nič nedalo robiť, bohužiaľ. Nič.

Ja nebývam chorá, ale tá chrípka ma fakt zložila. Tak aj o hydinu sa staral sused, zožral za to dva kohúty a nechcite vedieť, v akom stave som našla zvyšné tri brojlery, museli prechladnúť, lebo pčikali a sípali, jedna brojlerka tak strašne, že som myslela, že nie je šanca, že prežije, chodila tak, že si pomáhala krídlami, no príšerné čosi,  pili hektolitre vody, takže som varila čaje, dopovala Acidomid a vitamíny, aj ľudské Cčko a Propoul a teplý šrot a musela som ich oddeliť, lebo ten kohútí chuj sa po nich sápal. 

Mno, predvčerom sa už cítili natoľko, že prevalili, či preleteli, či čo to tam vlastne spravili so zábranou a našla som ich všetkých spolu a z prebytku vitamínov začali brojlerky uznášať mega giga vajcia. Sú zdraví ako repy, našťastie. Ten kohút je duchom chudobnejší, aj ho volám Neurón, ale strašne chcú byť spolu, tak teda sú, na veľkú neradosť prepelíc, keďže teraz už je celá ubikácia spoločná. A brojlerky toho hneď využili a radostne obsadili ich územie.

No, tým som chcela povedať, že ak môžete, buďte so svojimi zvieratami (platí aj pre ľudí) čo najviac. Nikdy totiž neviete, ktorý deň bude ten posledný. A nikto sa nepostará tak, ako vy.

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 14.03.2025, 11:21:52 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 14.03.2025, 11:08:32

Tesat do kamene…👍

Mám mimo jiné samce korely, několik let epizodně bojoval s divným “slizením ze zobáku/dušením/nežraním”, na veterině pro exoty vždy ošetřován, jednou si ho veterinářka vzala na týden domů a ručně dokrmovala a léčila, nyní korelák věk 20+, ťukťuk v pořádku, funguje, ale když si usmyslí, že bude sedět na ruce a probírat si peří, tak klidně na hodinu zastavím čas a drbu a povídám si a vše ostatní doma stojí….😊

Horsana
Horsana 14.03.2025, 11:22:27 xxx.xxx.51.17

Takže teraz bránim, hnojím a sejem trávu, klčujem vinič a pripravujem pozemok na príchod poníkov a za nimi príde Dar a Garoník. Tým, že Flóra už nie je budem mať tým pádom iba malé kone a dosť mi to z praktického hľadiska pomôže, najmä čo sa týka miest, kde chcem zabezpečiť nejaký ten tieň, môžem teraz naťahať plachty vo výške, ktorá by bola pre Flóru nízko.

Zas ale im ale bude chýbať matka pluku, no. Tak to bude na Nehe…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.