Včera Kolesa se čtyřmi koňmi, no hezky se nám to rozjíždí.
Shetlandi šli s dětmi každý jednu soutěž v trailu na ruce a jednu soutěž zápřahovou, nevím, jaké měli výsledky, jen jeden zápřah - výstavní třída Driving, výsledek šestá ze šesti, nicméně mašličku za účast dostala, na to, že se na soutěž připravovala asi dva týdny, není špatné (cíl účasti byl odjet a nebýt vyloučen) 🙂
WPb šli se mnou výstavy a černý trail. V trailu jsme byli pryč, byl velmi šikovný a moc se snažil, ale projít bránu s fáborky, když foukal vítr, to bylo nad jeho schopnosti. Také se mi nepovedlo ho obejít dokola, to jsme vůbec netrénovali, takže tam jsem selhala v přípravě. Musím se polepšit. Ale myslím, že tam i s trénikem bychom měli potíže. No, vím, na čem makat do Semic 🙂 Ve výstavách bylo překvapení, zrzavý paskřivec byl oceněn druhým místem ve své kategorii ročních a dvouletých. Když jsem srovnala s ročními konkurenty, musím zodpovědně prohlásit, že investice do Pavo Podo Grow se vyplatila, konkurence byla nepřelínalá a kostrbatá. Zrzek je už pěkně kulatý, řekla bych až dost, prdýlka se mu začíná loupat, to zase nepotřebujeme… No a původní plán byl, že si ho bude předvádět mamka, tak to selhalo, protože při prvním vyvedení od auta směrem ke kolbišti šel víc po dvou než po čtyřech a u výstav ještě začal hřebčit, takže jsem musela já, a bylo to spíš pouštění draků než předvedení vychovaného koníka na výstavě, no pan posuzovatel byl víc než shovívavý…
Černej se naproti tomu choval velmi ctnostně, no taky na udidle, zatímco mladej vesele jen na ohlávce, že. Černej taky skoro měsíc po kastraci, tak snad už probíhají nějaké změny, protože moc nehřebčil a zajímala ho dost taky tráva. Ale on byl hodnej i jako hřebec, takže těžko říct. Černej byl ve své kategorii s dvěma konkurenty a byl ohodnocen jako třetí nejlepší 🙂 Nevyhovuje typem, je lymfatičtější, než by se čekalo u WPb, no jestli to nebude tím, že je to ze ¾ cob… Ale divákům se líbil rozhodně ze všech tří nejvíc! 🙂 A byli jsme pochváleni za spolupráci v trailu, přestože jsme tam výkonnostně předvedli zoufalství, tak prý že koník je velmi vnímavý a snaží se vyhovět a prý že mu to moc nekazím 😍
Opět nepěkný zážitek, kdy hřebec vyčutnul po pěšákovi a kopyta letěla dvacet čísel od pěšákovy hlavy. Teda ne náš hřebec. Ale totéž jsem zažila na minulé akci, což byly sranda závody za barákem v horní dolní, a u hřebce (to byl poušťák) mě to dost překvapilo. To bylo pro změnu terčem dítě na poníkovi, opět dvacet čísel od hlavy, a ten hřebec chladnokrevník, takže žádná helma by rozdíl neudělala.. To pak teda tuhne v žilách krev. To jsem pak na výstavě všechny koně obcházela příkopama…
Nějakou fotku hodím, až pan báječný fotograf Král bude mít vyvěšeno 🙂
No na cestě zpět se ukázalo, že dodávka nedobíjí, takže mamka s shetlandy domů dojela bez světel, ukazatelů, stěračů… ale dojela (hrdinka). Ze závodů prý startovali kabely… no my snad z problémů s tím autem nevyjdem… Já jsem jela se soupravou a vezla hříbata, ti jeli zase jak profíci, ve vleku pospávali a zobali seno, jsou to zlatíčka.