Ahoj, poprosila bych o tipy kde juknou na příklady sestavení skokový řad (ideálně na volnost) plus i s vzdálenosti (upravíme dle potřeb komoně) Koukám na netu a nic moc nikde nebo vím pod čím hledat. Ale primárne mi jde o nápady. Děkuji 🙂
Sago…vetů se na mulčování neptejte, ptejte se lidí, kteří mají ustájení podobné myšlenky jako je to Vaše. Nebo nastíním to jinak. Mám koně se sklony ke schvacování, resp. je to ten typ koně. Můj kůň zatím naštěstí drží. No a v tomto duchu jsem hledala ustájení, jelikož jsem zodpovědná za jeho zdraví. Vždy, když jsem hledala ustájení, můj úplně první požadavek byl, abvy majitel ustájení měl zkušenosti se schvácenými koňmi a ideálně vlatsními, jelikož to je nejlepší reklama. Vet mi nikdy v tomto směru neporadil nic moc, prost ěnení zemědělec a často ani chovatel.
Za těch pár let, co mám svýho koně a hodně tohle řeším, jsem prošla několik stájí, kde má majitel zkušenost a funguje, režimy jsou různé. Vám doporučuji nějaké takové najít a normálně si u nich domluvit audienci a ptá se, ptát se, ptát se. Třeba ta probiotika vím od paní, která má tři chladnokrevníky a dva minýse v totálně stejném režimu, jako máte Vy, cca na půl hektaru vlastního pozemku. Kdybych nejela loni na čundr, tak se nepoznáme.. Je veterinární sestra a technik, koně má jak své děti, jelikož jí nebylo požehnáno. A ta mi právě řekla, že jakmile začne ta jarní krátká tráva, tak nasadí probiotickou kůru. Ty koně má takhle 15 let a koně se neshcvátili nikdy, a to skoro nic nedělají. Fakt zkuste rozhodit sítě po širokém okolí a běžte si někam i pokecat v “reálu”. Ono je super mít koně doma, ale jsou chvíle, kdy to člověka cyklí 🙂