No jasně, já vim, že chápete a rozumíte 🙂
No jasně, já vim, že chápete a rozumíte 🙂
Toto jaro zdá se mi poněkud nešťastným
Anonymní:Víte proboha o co jde? Evidentně ne. Královská stráž. Jste tak hloupá že si myslíte že tam ten kůň stojí celej den? Nebo jak je mlácenej či co? Takovejchhle rádoby trpících videí natočíte kdykoli kdekoli tucty. Vzpamatujte se
no mě se to taky nelíbí , i kdyby hodinu, je to pro koně namáhavé stát hodinu s jezdcem na zádech…kdyby se pohyboval je to jiné , ale jen stát, zkuste si stoupnout a předpažit, jak to dlouho vydržíte… v krátkých videích jich je spoustu a vždycky jsem si pomyslela, jestli je to nutné, zda by nemohli tu tradici jen naznačit , postát 15 minut v nějaký čas(třeba celou) , aby se vidělo jak to vypadalo a nehrotit to.
PS: koně nic nahrávat neumí , to jste zase hloupý vy. 🤪polidšťujete si jejich stresové chování
efe:Toto jaro zdá se mi poněkud nešťastným
co je to za nápady, ničit si packu… která je potřeba na hlazení, venčení, držení otěží…
efe:Toto jaro zdá se mi poněkud nešťastným
přišla jí hnáta do žentouru? 😲
Nějak jsme se nepohodly s Knedlou…
OMG, tak to vyzera ako z hororu!
To je vyklbene, ci zlomene?
Au,au!
☹️
Bola som v kralovskej jazdeckej cosi v Cordobe, na predstaveni.
Kone krasne, ale pozerala som hlavne na tie v boxoch, lebo je do nich vidiet z miesta pre divakov…mno…jeden hodinarcil, druhy hadzal hlavou, jeden neustale chodil po boxe, seno ziadne, iba nejaka nejedla slama, po predstaveni dostali jadro vsetci…
Nalesteny zmar to je, aj to co je na videu ☹️
Pekáč je prostě nej😄, úplně mě rozboural! Napřed jsem si myslela, že to je velký bílý pes, pak jsem zabrejlila, že to má kopejtka, tže koza, ale že je to Pekáč? Tak na to bych nepřišla ani za tejden😄! Jako doufám, že nikoho neurazím, ale já ty malé přežvýkavce taky moc nemusím, nevadí mi, ale kozy mi prostě nevoní no, nechutná mi ani jejich mléko, či sýr😏. Ovce beru trochu víc na milost, ale stejně, doma bych to nechtěla ani zadarmo! Moje kamarádka zas kdysi měla ovci ve stádu krav. Jmenovala se Hermína. Když vás viděla s kýblem, taškou, batohem nebo kabelkou od Gucciho, okamžitě po vás šla a trkala, protože chtěla vidět, co máte v té kabelce. Tak jsme jí sežrali. A nechutnala mi😄! Tsss…
Buggyro, doufám, že máte pravdu a že mě malá Dáma zase bude jednou po polích tahat jak špinavou hadru!
BTW, holky, malá Dáma dnes slaví 10. narozeniny! Tak jí všichni přejme hodně zdraví, potřebuje to! A včera zase sama popoběhla a z kopce k tomu! Velká už šlape i po ostrých šutrech bez zaváhání, tak snad dobré!
Efe, a o čempak jste s Knedličkou diskutovaly, že se vám ta diskuse kapánek zvrhla?😲 Holka má koukám taky často svůj názor a přitom ta její očička! Hlavně ať jsi v pořádku a nemá to žádné následky na hybnost prstů a ruky!
Oboje. Jeden vykloubeny, na druhem tristiva zlomenina kloubku posledniho clanku.
efe:Oboje. Jeden vykloubeny, na druhem tristiva zlomenina kloubku posledniho clanku.
😴… bože..když se daří, tak se daří😵💫
Efe!!
bože to vypadá příšerně!!!!!! Nechcete na podporu hojení zkusit Arnicu Montanu 15 Ch? Homeo, slušně funguje právě i u koní, na různý vymknutiny, zlomeniny…. jestli jo a neumíte s homeo, dejte vědět.
Saga
že mě malá Dáma zase bude jednou po polích tahat jak špinavou hadru!
Bude, bude a bude.
efe:Oboje. Jeden vykloubeny, na druhem tristiva zlomenina kloubku posledniho clanku.
OMG, to znie strašne.
kdysi v pravěku (1996) mně na dovolené v Holandsku Aronka nechtěně zlomila torzně poslední článek prstu. Jakýsi stařík na mopedu (motorky ona neměla ráda) u nás přibrzdil a začal jí navíc tahat uši nahoru - a něco brebentil (asi že by byla hezčí kupírovaná). Já na ní viděla, že po něm skočí… a tak jsem jí rychle hrábla po obojku - a navlíkla si omylem prst do kroužku stahováku. A ona skočila… Křuplo to.
Na místní chirurgii mi sdělili, že je to jen pohmožděné a doporučili plavat ve studeném moři…
Chirurg u nás po 14 dnech omdlel - že už to blbě srůstá přes kloub - a ano - prsteníček se v posledním kloubu ani nehne a přes kloub je boule… Naštěstí houslista ani klavírista nejsem a tak i když je to pravačka, tak to vadí jen výjimečně (nejvíc při hrabání nebo při házení sněhu). Varianta byla operace ve Vysokém - odsekání špatně srostlé kosti… s tím, že se to úplně spravit nemusí. A to jsem vyhodnotila jako zbytečné…
moc držím palce, ať vše sroste jak má
Efe, no zní to teda jak z hororu. Hlavně to nech pořádně vyzdravit, je-li to možné, vem si volno v práci, aspoň na pár dnů. Já vím, že duševně se dá pracovat s lecčíms, ale někdy je lepší se na to fakt vyprdnout, ale to jistě poznáš ty lépe, co je pro tebe dobré!
Zrzavci, věřím, a doufám, že máte pravdu! Obě koňské holky teď mají nový režim. Můžou se 24/7 na trávu KOUKAT😄! A to prosím pěkně zcela bez omezení😄! Tak snad to pomůže.
Můžou se 24/7 na trávu KOUKAT😄! A to prosím pěkně zcela bez omezení😄! Tak snad to pomůže.
😀 😀 😀 promiňte, že se tak bavím na cizí účet - respektive teda holky spíš by měly prominout, ale Těm je jedno, že se tomu směju. Je fajn, že se to posouvá do lepších. Člověk se o ně vždycky tak hrozně bojí. A u koní se všechno řeší hůř, než u těch psů. Já držím taky palce všem marodům, aby se to vylepšovalo. Garoník od Horsany se taky trochu vylepšil, že jo? Tak teď ještě u ní aby se Kápo do toho nějak položil.
Zrzavci, i jen se bavte!😀 Když se podívám na svoje šedivé odrosty a rozhašená záda, říkám si, že deprese už bylo dost! Však ona i ta zvířata to z nás cítí, že nejsme v pohodě, že o ně máme strach, nemají z toho rozum, a pak blbě čumí, načež služka má depku, že TO blbě čumí, tak taky blbě čumí, a už jsme pěkně v tom křeččím kolečku🙄! Dívat se na ně, jak hledí do výběhu, který byl ještě nedávno jejich, za výběhem se aktuálně kolem dokola rozprostírá asi 20HA pšenice, která je sytě zelená a výšku má už nad kolena, prostě všude je všechno zelený jak brčál, to je prostě, no k nezaplacení. Chvíli je vám jich líto a chvíli se jim prostě musíte smát…
A ještě add kadeřnice! To vám musím napsat! Já se vždycky objednávám cca po 4 měsících, jdu někdy v půlce června a fakt už se těším!! Zato moje maminka, to je echt kalibr, ta se objednávat nemusí. Ona si prosím pěkně jde včera takhle z kIna, kde byla na nějakém dopoledním filmíku pro důchodce, zajde si ke své kadeřnici, že se jako objedná a kadeřnice jí řekne, že jí právě tři zákaznice odřekly, jestli nechce hned? Tže ona si jde do kina, přijede s novou barvou i střihem, ještě stihne Kaufland i kavárnu a doma je dřív než já se dovalím z práce😄! Jako chápete to? Štastný život důchodce!! Já už chcí takýýýý😄
Dle RTG (absolvovala jsem ho včera na pohotovosti třikrát) stačí konzervativní léčba, tak uvidíme. Za týden kontrola. Zatím se učím fungovat jako levák. Kupodivu to ani moc nebolí.
Efe, já jen doufám, že léčba půjde co nejlépe a že Vás má kdo krmit, jste krásně štíhlá, ale víc už být nemusíte 😀
I když pokud udržíte mobil, tak to ais zvládnete 😀
Saga
Však ona i ta zvířata to z nás cítí, že nejsme v pohodě, že o ně máme strach, nemají z toho rozum, a pak blbě čumí, načež služka má depku, že TO blbě čumí, tak taky blbě čumí, a už jsme pěkně v tom křeččím kolečku
Jo, přesně tak. Vidí do nás jak do hubený kozy.
Tak tu travičku pak aspoň budou mít ve formě sena?
Tže ona si jde do kina, přijede s novou barvou i střihem, ještě stihne Kaufland i kavárnu a doma je dřív než já se dovalím z práce😄! Jako chápete to? Štastný život důchodce!! Já už chcí takýýýý😄
chápu, a těším se, jak si taky budu takhle užívat. Nikam nebudu muset jezdit ráno, vstávat ve 4:30 jako pako a celý dny budu mít podle sebe. procházky s čoklema, zahrada, kávička na zápraží………
a díky za připomenutí, musím se ke kadeřnici taky konečně objednat