Aktuálně: 2 689 inzerátů262 887 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

O všem a o ničem :)

efe
efe 22.05.2025, 09:06:18 xxx.xxx.64.15

Saga: malé Dámičce přeju jen to nej, tyhle stavy beznaděje asi známe všichni… Drž se, posílám sílu na dálku. Až zas budeš potřebovat od všeho utýct, tak adresu máš 🍀

Horsana
Horsana 22.05.2025, 09:45:49 xxx.xxx.234.134

Saga- Damicke blahozelam so vsetkymi svojimi chromakmi 💐

efe- aaauuu, to je pekne nadelenie teda. Ale pouzivanie lavej ruky pekne precvici pravu hemisferu, heh. Drzim palce a zelam skore zrastenie!

P.S. moje sediny si nie som schopna nafarbit uz mesiace. Ku kadernicke nechodim, lebo furt picung, ze dlhe a huste vlasy a je za to dokonca priplatok 🙄

A to mam polovicnu dlzku aj hustotu, nez v mladych letach…

efe
efe 22.05.2025, 10:11:28 xxx.xxx.64.15

Ženy drahé, jak jsem včera slítla, mj. jsem jebla hlavou do písku - tedy do měkýho. A teď řeším, jestli vyměnit helmu. Co myslíte?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.05.2025, 10:20:06 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.05.2025, 10:11:28

Určitě. Fakt nevíte, v jaké stavu ta helma je.

efe
efe 22.05.2025, 10:24:51 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 22.05.2025, 10:20:06

To si právě taky říkám.

Saga
Saga 22.05.2025, 11:48:51 xxx.xxx.167.183

Vyřídím Dámičce všechny pozdravy, určitě jí zasejc hned bude líp! A Efe, určitě hodláme přijet, jen jsme ještě nevyladili termín, protože se nám teď rodinných i kobylích karambolů sešlo moc, tak na to člověk nemá prostor😟. Ale v plánu to je, odpočinek je prostě potřeba👍!

Add helma - a byla to šlupka? Já jsem teda asi dost barbar, kdysi před lety v jedné stáji jsem vzala hlavou železný futra, protože tam bylo zvykem jezdit na koni až do stáje a já neodhadla výšku. Skončila jsem na pohotovosti, ale helmu nechala. Pak jsem v ní havarovala ještě 3x, kdy jsem to vzala hlavou o zem (pole, louka). A mám jí dodnes🤔. Nějak mě to ani nenapadlo řešit, vidět ani cítit (prasklinu) na ní není vůbec nic, ani škrábanec. Pro pocit bezpečí, aby to člověka nehlodalo, je určitě lepší vyměnit, ale já jsem měla vždycky za to, že tyhle věcičky by měly něco vydržet? Když vemu hlavou šutr, to je jiná, ale písek je přeci to nejměkčí, krom vody snad? Každopádně kdybys z toho měla mít blbej pocit, za ty prachy to nestojí! 

efe
efe 22.05.2025, 11:52:55 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 22.05.2025, 11:48:51

No všude se uvádí, že pokud má helma byť mikropraskliny, který prostě nevidíš, tak další náraz už neabsorbuje tak, jak by měla. No a jde přeci jen o kebuli no…

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.05.2025, 11:53:11 xxx.xxx.27.179

Jenže tam nejde o stav helmy zvenku, ale stav helmy zevnitř, resp. toho polystyrenu. Ono jedna věc je spadnout na písek, druhá jak moc velkou šlupkou a v jakým místě a kolik síly se do toho prostě vložilo. Výrobci doporučují měnit helmu po každém pádu, ale asi to tak chce racionálně zvažovat. A takhle….stojí to pár kaček oproti tomu, co stojí kůň.

Saga
Saga 22.05.2025, 12:00:01 xxx.xxx.167.183

To je jasný, hlava je jen jedna, pokud neřešíš financ, tak jezdit s blbým pocitem ala “hlavně, že jsem ušetřila”, to fakt nemá smysl! Přiznám se, že já jsem o tom fakt nikdy moc nepřemýšlela, ještě kdysi v JK, kam chodila děcka bez vlastního vybavení a helmy se tam prostě půjčovaly, tak děcka byla na zemi pořád, a vůbec si na nějakou větší výměnu helem z tohoto důvodu nepamatuju. Ale byla jiná doba.

Heleť takhle máš aspoň důvod si prostě udělat radost nákupem nového vybavení😄! A to se počítá, radost si musíme dělat👍

Saga
Saga 22.05.2025, 12:04:42 xxx.xxx.167.183

A jenom podotek - platí toto pravidlo výměny po pádu i u vest? Tu mám totiž taky pořád tu původní a taky jsem v ní havarovala a tenkrát dost drsně teda🤔. Vlastně když se tak zamyslím, tak kromě rajtek, které holt mají rychlý poločas rozpadu a je nutné je měnit častěji, tak mám všechno svoje vybavení původní, to je cca od r.2002? Fíha…

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 22.05.2025, 12:05:55 xxx.xxx.250.214
efe:

Toto jaro zdá se mi poněkud  nešťastným

Obrázek Obrázek

Bohužel musím souhlasit. 

Taky se mi nedaří - foto 4. den po pádu. 

Den před pádem mi vypadlo při nalévání vody do hrnku víko varné konvice a břicho vlevo doteď ošetřuji vlhkým krytím i přes počáteční intenzivní chlazení opařeniny…..usilovně doufám, že mám na dlouho vybráno😕

Efe, držím palce, hojte se a uzdravujte🌷

Obrázek
efe
efe 22.05.2025, 12:19:22 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 22.05.2025, 12:05:55

Ou, nápodobně! Ať už se nám karamboly vyhnou.

Zrzavci
Zrzavci 22.05.2025, 12:38:28 xxx.xxx.226.62

Repto, taky slušnej výkon :-/

Já pro vás obě ještě k té Arnice  

Dokonalý lék první pomoci - každého úrazu bez ohledu na původ, lokalizaci a rozsah; lék tiší bolest, zlepšuje hojení kostí a svalů, zabraňuje vzniku modřin a podlitin, snižuje riziko komplikací, zrychluje rekonvalescenci. Dávkování: 9 nebo 15 C, 5 granulí každých 10 minut, postupně podle zlepšení intervaly prodlužovat. Následující dny pak 5 granulí 4 x denně až do zhojení. Lék předoperační péče (i stomatologický zákroků) - posiluje cévní stěnu a tím omezuje krvácení, vznik otoků; snižuje riziko komplikací. Pomáhá i při strachu před zákrokem. Dávkování: 15 C, 5 granulí večer a ráno před operací. Lék pooperační péče (i stomatologický zákroků) - zlepšuje hojení, snižuje bolesti, zrychluje rekonvalescenci. Dávkování: 9 C co možná nejdříve po operaci, dále 5 granulí 1-2 x denně do zhojení. Lék následků velké fyzické zátěže (sportovní výkon, namáhavá fyzická práce, porod apod.) provázené svalovými bolestmi, zchváceností či přecitlivělostí. Dávkování: 9 C, 5 granulí 2-3 x denně. Lze užívat i preventivně, 5 granulí před předpokládanou zátěží a potom dle obtíží. Posílení křehkých či poraněných cév (spontánní podkožní krvácení, spontánní tvorba modřin či podlitin, bolestivé varixy citlivé na námahu, příměs krve v moči po velké zátěži). Dávkování: 15 C, 5 granulí 2-3 x denně. Chrapot jako následek hlasového přetížení (zpěv, delší přednášení, fandění apod.) Dávkování: 9 C, 5 granulí 3 x denně. Poznámka: čím dříve je lék podán, tím rychleji a lépe působí. Zdroj: https://svethomeopatie.cz/cs/626-arnica-montana-prha-chlumni-prha-arnika-arnika-horska

já vždycky, když ji doporučím říkám - max. se nestane nic :-)

kometa
kometa správce
22.05.2025, 15:44:46 xxx.xxx.147.163
efe:

Ženy drahé, jak jsem včera slítla, mj. jsem jebla hlavou do písku - tedy do měkýho. A teď řeším, jestli vyměnit helmu. Co myslíte?

Vyměnit. Nekompromisně.

Horsana
Horsana 22.05.2025, 16:20:06 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 22.05.2025, 12:05:55

Takto vyzerala moja noha po kopnutí poníkom, úúúplne identicky, hoci pravda ešte to opuchlo viac, Lioton si ale s hematómom poradil rýchlo a teda som to rozchodila dobre, lebo veď ako inak.

Ale je to hnus, tieto úrazy, prajem skoré uzdravenie!

Anonymní (neregistrovaný) 22.05.2025, 16:26:40 xxx.xxx.26.89

Ja teda helmu nikdy nemenila, ani v dobach, kdy „dovnitr” nebylo vubec videt (zvenku samet, zevnitr polstrovani), ale to jsem byla mlada a chuda 🙂 kazdopadne moje prvni helma se mnou zvladla 20+ padu, z toho vetsina i na hlavu, vzdy do mekkeho.  Menila jsem az po mnoha letech z estetickych duvodu. Za celou jezdeckou karieru si nepamatuji jedinou prasklou helmu, a to jsme padali dost. 

Az loni jsem mela dost drsny pad, taky do mekkeho, jenze ve velke rychlosti a nova nepadana helma CELA praskla napul v nejslabsim miste,coz bylo misto okrasne reflexni gumicky. Vypadala jako rozpuleny orech. Ale zafungovalo to dobre, naraz se absorboval. Osobne mam pocit (nikoho tim nenavadim!), ze bezne male pady do mekkeho prilbu poskodi malo nebo vubec (ostatne mikroprasliny v polystyrenu si nedovedu dost dobre predstavit) a pokud se jevi vnitrek a hlavne skorepina v poradku,klidne bych jezdila dal. 

Anonymní (neregistrovaný) 22.05.2025, 16:37:10 xxx.xxx.26.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.05.2025, 16:26:40

A jeste navazu: z pohledu bezpecnosti mi prijde klicove dulezite zapnuti prilby. Hodne vidam volne reminky - ani dobra nepadana prilba nepomuze, kdyz se pri padu cela posune. 

Horsana
Horsana 22.05.2025, 17:08:48 xxx.xxx.51.17

Včera som tak rozmýšľala, či ma vôbec Capo registruje, či vníma, že tak nejak k nemu pristupujem inak než ostatní.

Včera som z neho trochu okefla prach, iba jemnou kefou a tváril sa, akoby som ho krájala nožom.

Dnes liezol z boxu omnoho lepšie, ako včera (ako, predstavujte si to tak, že už to nebolo príšerné, iba zlé), on potom už chodí relatívne ok a výbeh nie je ďaleko a ide aj kamoš naraz s ním a potom som na neho čumela cez okno, lebo ho vidím z kancelárie, hlavne teda čumím na tú sloniu nohu, ktorá ale pohybom, ktorý si on dávkuje veľmi nespľaskáva a to teda oni chlapci v tom výbehu fakt nestoja na mieste a plňas ešte treští oko aj na veci, na ktoré Enjoy už je zvyknutý.

A ako tak čumím nejakú tretiu hodinu, tak sa mi zazdalo, že nejak horšie chodí na tú ľavú prednú, čo bola jeho lepšia noha a potom sa mi to zdalo že je to ako už fakt blbé (akoby si tú bolesť v tých nohách prehodil, fakt divné) a vyšla som von zároveň s kolegom a Capo keď ma zbadal, tak veľmi jasne, priamo pozrel na mňa a zaerdžal, akože ty človek, chcem už ísť domov.

Kolega sa na tom nesmierne bavil a skonštatoval, že už si koníček našiel svoju ľudskú obeť, heh.

Tak to ma potešilo, ale tá hnáta nie, to fakt nie. Ký fras to zas je…hádam nie je duchom poník, že by sa schvátil, ale to by ráno neliezol lepšie, ako včera…neviem, no.

On keby si aspoň ľahol, ale neľahá si a trpí spánkovou depriváciou, tak už prišiel, s rozbitými sponkami, takže smola, nohám neuľaví, chjo…

Chjo….

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 22.05.2025, 19:43:45 xxx.xxx.198.65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.05.2025, 17:08:48

A varianta zavěsit ho, aspon na pár hodin/den?

Přeji, ať je lépe, je v nejlepších rukou….👍

Horsana
Horsana 22.05.2025, 20:49:28 xxx.xxx.16.154
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 22.05.2025, 19:43:45

To tak nefunguje, on kon v zavese vlastne stoji na svojich, zaves mu ale zabranuje sa skacat na zem. Kon v nom nevisi.

Kazdopadne, nohu vie iba opriet spickou o zem.

Tak toto vobec nepotreboval, chudacisko, ach jo.

Tak snad je to “iba” absces.

Nah, je to uplne na prd.

Uplne.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.