Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.05.2025, 10:11:28
Já nesmím komentovat neb já nosím stále helmu od svých dětských let, takovou tu semišovou z myslím laminátové skořepiny, žádné polstrování (pruh molitanu), no dobře, mám na ní naražený klobouk, tak nějaká tlumící vrstva je… Ta helma je dobrých 40 let stará, padala jsem standardně na hlavu (proto mi ji máti taky sehnala, kdybych nepadala na hlavu, asi jezdím jako dítě bez helmy, jako všichni ostatní), takže padaná tisíckrát plus, no a tvar pořád drží, to je pro nás měřítko… Jo, kdybych padala z koní tak často jako teď (tak jednou nebo dvakrát za rok sebou říznu…), tak bychom možná vyměňovali, ale když to bylo na denní bázi.. 😀 Teď už nepadám na hlavu, tak dobrý, teď padám zpravidla na záda (pr*el mě táhne k zemi… hlava je prázdná, tak je lehká 😂), tak jsem si koupila echt vestu s Betou tři, abych teda uchránila orgány pro další generace…
Horsano, já furt na Kápa myslím. _A víte co mi přišlo na mysl? James Herriot. A ta ovce a pudlice. Četla jste ho? On tam “uspal” na jedné farmě, kde nechávali nemocnou ovci s tím, že třeba se ještě zvetí a on s na to nemohl dívat, tak jí píchnul injekci - já teď si nevybavím čeho, ale prostě jí uspal, ovce spala, spala hrozně dlouho a pak se probrala, a ten spánek jí pomohl. To stejný pak udělal u psa, který měla hrozný trápení a nedařilo se ho nijak vyléčit, tak se domluvil s majiteli, že zkusí zase tohle, uspal to zvíře, aby prostě spalo , dlouho, dlouho , prostě něco jako umělý spánek?? u lidí. A taky to zabralo . Protože jasně spánek posiluje, léčí. Nedalo by se to nějak použít u Kápa? Jasně, že ho to nevyléčí z toho všeho, co chudák má, ale kdyby to šlo, takhle nějak, aspoň by se mu ulevilo v tý oblasti, že by se vyspal , neměl by tu spánkovou deprivaci.
Já vím, že jsem lajka a asi mi to vyvrátíte, ale prostě napsat jsem to - i jako blbej nápad - musela, protože, kdybych to nenapsala a použií by se to dalo, tak by to byla škoda.
Já bych na ty pády spíš potřebovala nějakej krční límec, protože opět wiplash syndrom, žeano… Naštěstí to není tak hrozný jako minule, tak se to dá. A prsty začly pěkně bolet, přes noc to oteklo, jsou pod tou dlahou stlačený o to víc k sobě a o to víc to bolí…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.05.2025, 07:48:39
U koní je narkóza, pokladanie na zem a hlavne prebúdzanie dosť nebezpečné, nemyslím, že by to niekto dobrovoľne podstupoval kvôli tomu, aby sa kôň vyspal.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 23.05.2025, 08:22:52
To je sakra škoda, no já jsem si říkala, že to u koní bude specifický. Díky .Ach jo, je mi ho líto.
Edit - a ještě - kdyby to ale měla být poslední šance před tím, než se nějaký kůň bude muset třeba utratit, nedalo by se to ? Když už to pak je buď a nebo?
Tak holky hlásím, že jsem po té velké fyzioterapii! Od 18:00 do 21:00 včera. Jsem úplně rozbitá, ale vyřešily jsme s fyzio spoustu věcí, nejen v zádech, ale i v hlavě, kde jsme se snažily přijít na to, co za konkrétní věci v mozkovně mi vyvolává konkrétní bolesti v zádech. Ta paní je prostě nej! A já mám teď zase na čem pracovat! Už se jenom modlím, aby skončil pracovní proces, a já šla domů. Sobotu hodlám relaxovat, potřebuju to jako sůl. Jeden fyzioterapeut je často lepší než 10 doktorů👍.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 23.05.2025, 10:21:03
Tyjo a to jsi odešla po svých?! Já jsem vždycky i po hodině totál vyřízená. Moje fyzio si stěžuje, že na mě by i dvě hodiny byly málo, ale že by mě to totál odrovnalo, tak držíme vždy jen tu hodinu.
Jéje, to jste nějaké opotřebované holky, já jsem po dornovce vždycky jak rybička, musím se hlídat, abych nešla něco dělat… Ale moc toho na mně nerovná, pravda - třeba není tak důkladná a pečlivá, ta moje dornovkářka 🙂 Musím zase objednat, chci nechat srovnat i hříbě, má hřívu rozčepejřenou na vše strany a mně to evokuje rozházenou krční páteř…
Hele skoro ne, a dojet domů autem těch 10km byla taky solidní robinsonáda. Já normálně chodím každý měsíc taky na hodinu, a asi cca 3x do roka, podle toho jak má paní čas, tak mi tam šoupne dvouhodinovku. Včera jsem byla poslední klient, tže se nikam nechvátalo, tak jsme si to tak nějak prostě prodloužily, ale stálo to za to. Mám z té debilní myši od počítače úplně v háji pravou ruku, to že i levou jsem nevěděla…Při té hodinovce se na spoustu věcí nedostaneme, protože ona to prostě nestihne a po mě jde další klient, tže mi to včera vůbec nevadilo, ale to vstávání bylo mrtvolný. Doma jsem do sebe nalila lahev coly, jak mi bylo šoufl a zřítila se do vany. Už se fakt těším na odpočívací víkend!
Já bych taky ráda, jenže mi nestačí kabel a žádost o novou myš mi byla zamítnuta, páč by naše firma tímto minimálně zkrachovala🙄. Proto se snažím všechno dělat na klávesnici, ale to taky vždy nejde. Jo sedavé zaměstnání to je věc…
Odpočívat budu, páč si to zasloužím a nenechám se nikým vyprovokovat k nějaké pochybné aktivitě😄!
Spankova deprivacia u koni ma mnoho pricin, casto je to kombinacia fyzickych problemov a psychiky.
Aj Flora na nu trpela po zmene ustajnenia, no potom, ked boli vsetky kone vonku, tak spala vo vybehu a nakoniec sa to upravilo uplne a zacala si normalne lahat aj v boxe.
Pani, u ktorej je Lina absolvovala kurz Trust technic, ci nieco take a vie kona uviest do spanku tak, ze sa k nemu postavi a napriahne dlane. To som videla na vlastne oci mnoho krat.
Akurat teraz ale Capov organizmus proste bojuje s mnohymi vecami, tie kopyta, to je cesta predlha.
Vyzuje sa, dostane zabal na kopyto, hadam sa ten hnis vyvali. Akurat to proste boli a boli. Ak je to absces, ale asi ano.
Ja uz som tu vyzvu prijala, zase si ma nasla nejaka hajtra, tak to malo byt, nuz co sa da robit, budeme bojovat 💪