Aktuálně: 2 746 inzerátů261 857 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 05.06.2025, 11:10:17 xxx.xxx.234.170

Hadajte ktore zrieba ako jedine sa neda chytit,  poskrabkat a dokonca sa k nemu neda ani priblizit?

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 05.06.2025, 11:19:57 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.06.2025, 11:10:17

🙂 

jak dopadly testy, jak dopadly testy, jak dopadly testyyyy?

Saga
Saga 05.06.2025, 11:22:22 xxx.xxx.167.183

Připojuji se k dotazu od Zrzavci a pokud je možné zveřejnit RTG kopyt, velmi by mne to zajímalo. Pár schvácených RTG už jsem bohužel měla tu čest vidět i jako lajka, tak pro cvičení oka a mé soukromé porovnání!

Daja
Daja 05.06.2025, 11:38:36 xxx.xxx.151.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.06.2025, 11:10:17

Že by ten stou velkou ryťou?😂

Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 12:25:38 xxx.xxx.198.226

Sago, super práce! To jsem ráda, že má kobyla nožičky ok! 

Já jsem někdy v minulém týdnu nechala holčičku na schvácenci dokonce zacválat kopeček k výběhu po asfaltu (je to taková ta asfaltka, co už zarůstá do trávy, je toho asi 50 metrů, ale pořád pěkně tvrdý a rovný, takže na otestování kopytního závěsu a dalších nosných struktur jako dělané, cváláváme tam s koňmi často, hlavně ve vozejku, aby se jim lehce do toho krpálu táhlo, tak to dole rozběhnou, aby to mělo “švuňk” a nahoru už zpomalují) - a schvácenec taky oukej! 🙂 Tak mám také radost! 

Holčičky teď pilně zapřahají a trénují na další vozatajské závody. Naštěstí se holčička s schvácencem rozhodla jít sportovní zápřah a ne výstavní, protože už jsem ho oholila (na zadku ještě zimní srst, tam jsem ho neholila…), a to do výstavy není přípustné (teda my bychom nedbali, jede tam sbírat zkušenosti a né ocenění, ale bylo by mi to blbý). Já bych si taky střihla nějaký ten vozatajský parkur, ale oba tažní koně jsou zabraní 😂 takže klasika, chci-li si nějaké soutěže zajet, opět si na ně musím připravit nového koně. Takže příští sezona s černým. A samozřejmě mám na to jen jednu sezonu, protože jak to bude umět, tak už zase hupsnou na kozlík holčičky, případně matinka, a já zase budu koukat jak puk 🙃 🤭 Já ale stejně raději v sedle. Tak já si cobíka připravím do huntrového skákání a bude! 💪 (než mi ho holčičky zase seberou…) 

Co se dlouhého klusání týče, praktikuji s oblibou na místních asfaltkách a polňačkách, když je čas. Poníci jsou v kroku strašně pomalí, to se nedá… tak klušeme 🙂 To je vlastně dobrá inspirace na dnešek ☝️ Že bychom dali ten okruh kolem vsi po polní asfaltce… Zítra odpoledne má zase cos padat, a s těmi zítřejšími holčičkami stejně plánuju pohopsat na jízdárně, takže dneska je vyjížďka jasná volba 🐎🐎🐎 

Nepříjemnost - sekáme takovou tu jehlicovou trávu po výběhu, živiny nula, tak je to taková ta tráva, co nemá žádné listí, hlavně klásky na tenké dlouhé rource… No jako nic moc, ale pořád klásky. A začalo “se” to krmit všem, takže i na hladomorně. Mně se to nelíbí, opět, jako jo, ten kůň teď řekněme 2x-3x týdně něco málo dělá (spíš se tak jako volně prochází…), ale já jsem si tak libovala, že už uvidí jen vymáčené seno… a ono prt vážení. No, to je prostě na palici. Ale oukej, já si počkám, dokud se něco nestane, a pak zase zavedu svůj režim, a snad už konečně všichni pochopí. Grrr. Nejradši bych máčela poníkům i tu trávu, ale musela bych ji pak usušit nějak, ono v tomhle počasí nějak prostě není jak. Blbý je, že to dostávají na hromádky na zem, nikoli do sítí, takže ráno ani nejdou k miskám s ovsem, ale vrhají se hladově na trávu, protože tu večerní si sežrali v devět večer… Zkusím jim tam vždy pověsit tu malookou síť s nějakými zbytky sena, ať mají do rána co tahat, takhle je to pitomé. Včera jsem jim tam naházela hromadu kopřiv, takže měli do čeho kousnout i přes noc, vždy musejí počkat, až kopřivy zavadnou 🙂

Domů jsem včera došla 19:44, jen tak pro informaci 😀 Ale na mě tam čeká naštěstí jen Kocour, takže to nikoho netankovalo.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.06.2025, 12:34:19 xxx.xxx.150.157

Jinak Sago, taky se přidávám do klubu lazarů, kobyla mi kulhá už druhej tejden, oteklý karo na PP, byl otok i nad ním, tam už to splasklo. Vet byl dnes, co je kobyle vlastně neví. Asi se někde třískla nebo jí někdo z koní třísknul, to z toho poznat nejde, menší pravděpodobnost rozbíhající se artróza. Mám se ozvat na konci příštího týdne a uvidí se, jestli RTG a sono bude nutný. Tak to teda jupí. Výhoda je, že se to nezhoršuje a nohu zatíží,

Horsana
Horsana 05.06.2025, 13:12:58 xxx.xxx.51.17

Mno, Capo…

Tak je tam lýza hrotu kopytnej kosti, samozrejme zápal. Tak že čo s koníškom, že dáme ATB, hnusný, horký per os doxycyklín (je to hnus, ale dobre preniká aj do nekrotického tkaniva a abscesov).

Dostal včera večer, dnes ráno a teraz ma tá ryšavá nevďačná ohava skoro zabila pri čistení a dva krát sme len len že stihli zavrieť dvere, lebo mladý pán sa vybral von! Vedľa stojaci pacient mu zíza na seno a Capo tam robí strašné veci, žerie ako by už nikdy nemal čo dať do huby a útočí na toho koňa a hryzie mreže a tak celkovo pri tom vyzerá ako Anjel Pomsty.

Uf, no, tak asi mu sadli ATB, alebo to niekto s poslanou energiou trochu prehnal 😜

Alebo sú to nejaké zvláštne NÚ 😀

Nuž, popravde, čosi také som vôbec nečakala, ale veď super. Mám pre neho nejaké topánky na vyskúšanie, ak ma teda nevykope z boxu.

Úbohý maličký plnokrvníček…

Normálne sa bojím ísť k nemu do boxu 🤪

Horsana
Horsana 05.06.2025, 13:15:27 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 05.06.2025, 11:38:36

😂😂😂👍

Zrzavci
Zrzavci 05.06.2025, 13:18:57 xxx.xxx.226.62

Úbohý maličký plnokrvníček…

Aj, tak to zní jako dobrá zpráva? Takže už z něj zanedlouho bude opravdu Kápo?

Saga
Saga 05.06.2025, 13:43:29 xxx.xxx.167.183

“A začalo “se” to krmit všem”….

Jo, tak přesně tohle mě totálně děsí, jako ehm, já sama sebe se děsím, abych přesně takhle nevyměkla, a nezačala někde něco sekat, protože přesně takhle jsem to 20 let před tím dělala u všech mých koní. A ono to fungovalo, heh, no, jenže teď už nemusí, že jo? Tže jsem jim doma oznámila, že kdyby mě někdo náhodou viděl jít někam s kosou, že mi jí mají vrazit rovnou do zad! Bez prdele! Ta změna návyků je pro mně osobně nesmírně těžká, ale musela bych být ale úplný tele, kdybych do třetice všeho zlého opakovala tu stejnou chybu! My momentálně upravujeme výběh tak, aby záklaďák byl celoročně o něco větší, protože je předpoklad, že právě tady ty dvě celoročně budou žít až do smrti, tak ať to tam trochu vypadá a děláme to tak, aby je to trochu nutilo k pohybu. Každý den uskočíme nějakých 10cm v pár metrech do středu výběhu a vybrali jsme tu nejsušší a nejmíň výživnou část, která je nejvíc na slunci. Najednou to tam každý den vypadá trochu jinak a my si na to vůbec nemůžeme zvyknout, za to ty dvě pakobylky si zvykají rády a rychle😄. Co budeme letos dělat s tím prostředkem, kam teď nechodí, tak to zatím nevíme, ale protože jsme se rozhodli ukončit naší sekací mordovací a sušící akci “seno” na všech cizích pozemcích, tak je plán, že to, co zbyde na prostředku příští rok, usušíme, a pak je na to pustíme, možná…to je až za rok. Letos se ještě musíme postarat o poslední cizí pozemek, kde jsem včas nestihla vypovědět nájem, tže je to ještě na nás, ale příští rok už bude všechno jinak👍! Tže hlavně nevyměknout! 

P.S. Buggyro, svědí mě zadek, přemýšlím, že bych šla dneska zase, ale mám tak trochu obavy, že to zvíře s fleky umře buď rovnou na boxe, nebo se u sousedů zastaví a z přemíry pohybu jí klepne😄. No uvidím, ještě až přijdu z práce, jaký má plány moje tříčtvrtka a tak, někdy to bývá dost operativní…

Horsana
Horsana 05.06.2025, 13:46:32 xxx.xxx.234.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 05.06.2025, 13:18:57

Dufam 🙂

Saga
Saga 05.06.2025, 13:48:41 xxx.xxx.167.183

Jani, soucítím s vámi, ani nevíte jak! Když to člověk sám prožívá, ví, jak je druhému! Držím moc palce, hlavně, ať to není nic zásadního, co by ovlivnilo vaši společnou budoucnost! Budeme doufat, že artroza nee! Není to žádná přešlechtěná appačúza, tak snad tímto směrem, v takhle mladém věku, snad ne. Doufejme, že to bude nějaký čutanec, ona naraženina často bolí víc. Snad to rozchodí!

Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 14:42:34 xxx.xxx.198.226

Sago, jezděte, dokud je na čem a dokud je kdy 😀 Budete vzpomínat, když na to byl čas, že jste nevyjela - taková nějaká krokovka nemůže nebohému konýškovi ničehož způsobit ;-)

Buggyra
Buggyra 05.06.2025, 14:51:34 xxx.xxx.198.226

Mno tak moje plány na vyjížďku právě vzaly mokrý konec… mordor z nebe, ani se mi z té práce nechce…

Obrázek
Horsana
Horsana 05.06.2025, 14:54:34 xxx.xxx.234.170
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 05.06.2025, 14:42:34

Tak veru, svata pravda!

Capo sa po svojom vycinani unavil a uz zase sa tvari ako ubohy maly plnokrvnicek. Zlupla som mu z fifiska tri hnusne smegmove nalepy, uplne sa z toho zrutil a teraz na mna zacudovane a neveriacky pozera, akoze “kto je tato divna osoba”? 🙄

Saga
Saga 05.06.2025, 14:56:00 xxx.xxx.167.183

U nás se mračna taky stahují, kdo ví, jak bude za dvě hodiny, než se doplácám k hemelám🙄…no budu si držet palce…

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 05.06.2025, 17:41:54 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 05.06.2025, 10:40:23

Tak na vyvážení přibereme nějaké berany a vy to zvážíte, převážíte i dovážíte. 

Anonymní (neregistrovaný) 05.06.2025, 19:02:08 xxx.xxx.16.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.06.2025, 14:54:34

Jak se má vůbec Lina? O té skoro žádné info a to jí svého času fandila celá ifauna. Dejte sem někdy nějakou její relativně aktualní fotku 😊 jestli můžu za sebe poprosit.

Horsana
Horsana 05.06.2025, 19:16:15 xxx.xxx.17.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.06.2025, 19:02:08

Linu ma na triku kamoska, je v jej rezii a absolutne nehrozi, ze sa tam vyberiem skor, ako na jesen, zrejma.

Nemoze byt na lepsom mieste a v lepsich rukach.

Line sa v priamom prenose fandilo na EQCH.

Ja som vzdy fotila kone a vseobecne cokolvek velmi malo a teraz zistujem, ze z isteho obdobia ich fotky ani nemam. Nie ze by som teraz zniesla pohlad na Florine fotky. Ale obcas nieco uz cvaknem, takze ak budem mat, postnem.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.