Sago, super práce! To jsem ráda, že má kobyla nožičky ok!
Já jsem někdy v minulém týdnu nechala holčičku na schvácenci dokonce zacválat kopeček k výběhu po asfaltu (je to taková ta asfaltka, co už zarůstá do trávy, je toho asi 50 metrů, ale pořád pěkně tvrdý a rovný, takže na otestování kopytního závěsu a dalších nosných struktur jako dělané, cváláváme tam s koňmi často, hlavně ve vozejku, aby se jim lehce do toho krpálu táhlo, tak to dole rozběhnou, aby to mělo “švuňk” a nahoru už zpomalují) - a schvácenec taky oukej! 🙂 Tak mám také radost!
Holčičky teď pilně zapřahají a trénují na další vozatajské závody. Naštěstí se holčička s schvácencem rozhodla jít sportovní zápřah a ne výstavní, protože už jsem ho oholila (na zadku ještě zimní srst, tam jsem ho neholila…), a to do výstavy není přípustné (teda my bychom nedbali, jede tam sbírat zkušenosti a né ocenění, ale bylo by mi to blbý). Já bych si taky střihla nějaký ten vozatajský parkur, ale oba tažní koně jsou zabraní 😂 takže klasika, chci-li si nějaké soutěže zajet, opět si na ně musím připravit nového koně. Takže příští sezona s černým. A samozřejmě mám na to jen jednu sezonu, protože jak to bude umět, tak už zase hupsnou na kozlík holčičky, případně matinka, a já zase budu koukat jak puk 🙃 🤭 Já ale stejně raději v sedle. Tak já si cobíka připravím do huntrového skákání a bude! 💪 (než mi ho holčičky zase seberou…)
Co se dlouhého klusání týče, praktikuji s oblibou na místních asfaltkách a polňačkách, když je čas. Poníci jsou v kroku strašně pomalí, to se nedá… tak klušeme 🙂 To je vlastně dobrá inspirace na dnešek ☝️ Že bychom dali ten okruh kolem vsi po polní asfaltce… Zítra odpoledne má zase cos padat, a s těmi zítřejšími holčičkami stejně plánuju pohopsat na jízdárně, takže dneska je vyjížďka jasná volba 🐎🐎🐎
Nepříjemnost - sekáme takovou tu jehlicovou trávu po výběhu, živiny nula, tak je to taková ta tráva, co nemá žádné listí, hlavně klásky na tenké dlouhé rource… No jako nic moc, ale pořád klásky. A začalo “se” to krmit všem, takže i na hladomorně. Mně se to nelíbí, opět, jako jo, ten kůň teď řekněme 2x-3x týdně něco málo dělá (spíš se tak jako volně prochází…), ale já jsem si tak libovala, že už uvidí jen vymáčené seno… a ono prt vážení. No, to je prostě na palici. Ale oukej, já si počkám, dokud se něco nestane, a pak zase zavedu svůj režim, a snad už konečně všichni pochopí. Grrr. Nejradši bych máčela poníkům i tu trávu, ale musela bych ji pak usušit nějak, ono v tomhle počasí nějak prostě není jak. Blbý je, že to dostávají na hromádky na zem, nikoli do sítí, takže ráno ani nejdou k miskám s ovsem, ale vrhají se hladově na trávu, protože tu večerní si sežrali v devět večer… Zkusím jim tam vždy pověsit tu malookou síť s nějakými zbytky sena, ať mají do rána co tahat, takhle je to pitomé. Včera jsem jim tam naházela hromadu kopřiv, takže měli do čeho kousnout i přes noc, vždy musejí počkat, až kopřivy zavadnou 🙂
Domů jsem včera došla 19:44, jen tak pro informaci 😀 Ale na mě tam čeká naštěstí jen Kocour, takže to nikoho netankovalo.