Tedy koukám kolik je tu svlékačů uzdeček, já to zažila jen jednou, když se mi kůň vehementně drbal o strom za uchem 🙂
Jinak s mojí Madam jsem domluvená, že s uzdečkou se nedrbe, musí počkat až jí sundám. Jednou se hodně zpotila na vyjížďce, v lese si stoupla ke stromu a opřela o něj ňufák a mlela jím - to je znamení chci se podrbat - tak jsem sesedla, oduzdila, kobyla se podrbala, nauzdila a jelo se dál. Zbytek ekipy se řezal smíchy, jak mě má kobyla vycvičenou. No ale zase nemám orvanou uzdečku a nepodrbanou kobylu, no 😄
Jinak já včera absolvovala skoro celou tréninkovou hodinu s morgánětem, jen asi posledních 10-15 minut už jsem nedala, prst pak trochu bolel, ale vše ok. Musím říct, že za ty dva tréninky pod trenérem udělala obrovský pokrok, to je svezeníčko! A jak se už umí nosit, radost pohledět, ona je prostě fakt koukatelná ❤️ A včera jsme už začly laterální práce.
Ráda bych poznamenala, že jsem včera na malého černého vyplašeného koníka nejprve narvala ohavný bílý šustivý pytel, ve kterém byly smotané dvě deky, takže mu ty dekové “boule” v tom pytli visely po bocích ze sedla.
A pak bych ráda poznamenala, jaká byla pro černého malého koníčka vlastně úleva po tomhle strašlivém tyranském zážitku, když se na něj přes sedlo položilo naše dítě 😇
Aneb obsedání v plném proudu a rychlovolba na záchranku aktivována.
Jo, tu diskuzi jsem četla a jen valila bulvy…fakt si koně může pořídit kde kdo, je to smutný 😔 a ještě žádná sebereflexe k tomu = cesta do průseru. Něco na způsob řidičáku pro vlastnictví koně by někdy nebyl úplně na škodu, aspoň co se základních znalostí týče..
Nebudem popisovat hadky s Nehou, ona presne vie, kam chce ist, ale zial tam maju ludia veci a chatu a tak…konecne teraz rano Garon nasiel rovinku na krasovej luke, ktoru Neha neznasa.
A zrazu sa pasol iba Garonik, zvysok sa vypol.
Na moje obrovske prekvapenie si Neha lahla a schrupla si.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.07.2025, 09:00:36
Ona si ji nesundává schválně. Sama čumí jak puk, když se to stane. Zaklepe hlavou, když odhání mouchy a uzdečka je dole. Máme 3 model, teď je to nějaká anatomická, a je to stejný. Vůbec to na hlavě při oklepání se nedrží. Drbat se s uzdečkou nesmí, leda čumáček o nohu, když má zahozenou otěž a to se uzdečka nehne. Padá jenom při tom oklepání se. Asi moc aerodynamický tvar hlavy.😂
sleduju různý konský skupiny,a jedna mi vyrazila dech,když s dětmi na táboře v dešti šly plavit na 2hodiny koně..
trenérky oblíklý,bylo chladno,děcka na koních do vody,nětereý koně tam teda úplně nechtěly…
a pak teda teplá klubovna a hry…
ale-já nevím,vždy mě přišlo plavení koní jakože taková dost už věc pro zkušený jezdce-kůn bez sedla,jezdci bez přilby,ve vodě se můžete smeknout,sklouznout..kolem vás kopyta…
nevím,jestli bych jako dítě byla s tímhle nadšená…
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 15.07.2025, 08:07:24
My jsme chodili plavit běžně. I děti. Bez přilby - ve vodě by byla spíš kontraproduktivní. Ale nikdo nebyl úplný začátečník. Ani ti koně ne. A všichni tam chodili rádi.
Musí se dodržovat bezpečné vzdálenosti. Sklouznout samozřejmě můžete, v tom případě se chytnete za hřívu a vylezete zpátky. Nebo dojdete pěšky.
Nezapomenu na plavení s hřebcem - miloval to. Na hloubce jsem plavala vedle něj, drže se právě za hřívu a směr určovala otěžemi. Říkali jsme mu Vltavský parník - celou dobu si brblal do vody.
Horsano! Držte se , moc. Slova jsou na nic. Je mi to moc líto a vím, jak Vás teď ta duše bolí. Brouček malej. Já vím, že měl, měl bolesti, ale měl taky péči a lásku. Děkuju za všechno, co jste mu dala a pro něj podnikla.💔