Jj koně do kočáru se leštili….opratě by jim nadělaly na prdeli pruhy.kdyby byli špinaví.bilej kůň je v tomto výhoda,ale zase nesmí být od hnoje.(Obtisklá hovna),co je bíle bude bíle,platí i pro odznaky na nohou u tmavých koní…..umýt to je stále ale lehčí.neź vyčistit koně od pilin…😂
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.07.2025, 07:47:51
Tak já si taky pamatuji, že se koně leštili na “bílou rukavici.”
Jo, my jsme “blejskali” všechny koně. Tak ono jasně…když je to jezdecký oddíl, tak těch děcek je tam vícero, tak na mě třeba bylo vyčistit 2-3 koně …tak to se potom dá, protože ty děti zastanou kolem koní hromadu práce a zadáčo…resp. za to, že můžou trávit čas s koňmi a samozřejmě, že se svezou…
Jasně chápu, že v běžném ustájení to nikdo provozovat nebude…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.07.2025, 11:11:36
Jasně chápu, že v běžném ustájení to nikdo provozovat nebude…
Jenže zase jde o typ ustájení. Já to leštění zažila (viz výše) v dřevních dobách, kdy koně nechodili ven - kromě ježdění teda. Když mám koně 24/7, tak je ta přílišná očista na škodu.
Mám koně 24/7, když je od bahna, beru kovouvou spirálou na skot, jelikož stejně nic jinýho nefunguje, když je léto a jdu jezdit, ometu velkým kartáčem a jdu jezdit. Pro mně je základ mazat proti mouchám a vybírat pravidelně z kopyt, zbytek flákám. Jinak Horsano, v minulém listě jste se ptala na stav koby, děkuju za dotaz! Kobyla je teď už sama v otevřeném zimáku. Nekulhá v kroku ani v klusu už dobré tři týdny, stojí u sena, ale může se projít, když potřebuje. Do minulého týdne byla v malém pedoku. Denně procházky, je to náročné, ale musím. Už má na karpu jen slabý otok, dost ho zmírnily pijavice, ještě přemýšlím o jedné rundě. Takže teď má klidový režim, no v půlce srpna už půjde do stáda. A pak na ní začnu pomalu sedat, uvidíme, jak jí to půjde. Momentálně je takový stav, že plno lidí by jí asi už luplo do stáda teď, ale ještě jí pro jistotu vezmu tu motivaci lítat jako pako. Asi jsme měli štěstí.
To je známé, že tahle videa, kde se něco “vyřeší”, uklidňují 🙂 na tom jedou takové ty sestřihy DIY nebo lifehack a podobně, stejně jako natáčení receptů. Určitě jsem to v doporučených videích už také měla, vyskakují mi podobné návrhy v takovém tom proužku videí, který se mi vždy vmezeří mezi příspěvky, co mi facebook dává ke “krmení” (do feedu 😄 to je mimochodem výborný výraz pro onen proces). Já na tahle krátká nebo i delší videa nekoukám, protože to je vrah času, no já na to ten čas nemám…
Nalepovací destičky se používají i u nás. Otázka, jestli není finančně lepší problém odhalit včas.
🤭🙏Myslím tím, že jim tam drží ty našlapané roztodivné věci….atb na koberce 🙈.to je taky bomba. Kometa dneska čte bez chápání významu obsahu. Má asi ty “svoje erekce” na slunci .😎
Nedávno jsem tu řešila uzdečku - nakonec jsem koupila Waldhausen X-line, je dobře vyměkčená a za patnáct stovek v akci, kůň spokojená. Taky dneska měla po dvou letech v hubě udidlo a nesla to dobře, po chvilce ho ani nežvejkala 👍🏻