Ked som si sadla a fajcila, lacne sledoval moju ruku s cigou, tipujem, ze vie, ze ruka hadze jedlo.
Preto myslim, ze prisiel z chaty Volovec, ktora je dalej a dalej po cervenej, daleko, ale pre lisku to je nic. A ze siel ceknut parkovisko v sedle, co tam ludia vytrusili.
Maliny rastu v kvadrilionoch, uz to clovek ani nechce jest, ale stale si da 🤭
Nemáte někdo zkušenost s plantarni fascitidou…ostruha je něco jiného.k doktorům jdu v úterý. Bolí mě to už měsíc a něco.takže to už řeším.jezdit můžu.jsem si koupila i hodo božo třmeny.jo ty drahý 🙈. Prostě mě.boli šlacha na chodidle-konkretně úpon k patě….chodit je horší.belhám se jako žofré.a večer po všech možných aktivitách jsem úplně hotová.
Nemáte někdo zkušenost s plantarni fascitidou…ostruha je něco jiného.k doktorům jdu v úterý. Bolí mě to už měsíc a něco.takže to už řeším.jezdit můžu.jsem si koupila i hodo božo třmeny.jo ty drahý 🙈. Prostě mě.boli šlacha na chodidle-konkretně úpon k patě….chodit je horší.belhám se jako žofré.a večer po všech možných aktivitách jsem úplně hotová.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.08.2025, 21:14:51
jste me normalne zachranila! konecne mam-po mnoha mesicich - diagnozu sveho problemu 🤣po mnoha letech me to donutilo navstivit i doktory - ale zatim mi teda nijak nepomohli…nikdo mi zatim nerekl, ze tohle existuje. a mam to uplne ucebnicove -v noci nemuzu dojit na zachod, pres den to rozchodim a vecer muzu umrit zase pomalu. tak strasne omezujici to je
ale asi vas nepotesim -po tydnech zkouseni -funguje na to jen klid. taky ho nedodrzuju -a proto asi taky me to porad drzi
jste me normalne zachranila! konecne mam-po mnoha mesicich - diagnozu sveho problemu 🤣po mnoha letech me to donutilo navstivit i doktory - ale zatim mi teda nijak nepomohli…nikdo mi zatim nerekl, ze tohle existuje. a mam to uplne ucebnicove -v noci nemuzu dojit na zachod, pres den to rozchodim a vecer muzu umrit zase pomalu. tak strasne omezujici to je
ale asi vas nepotesim -po tydnech zkouseni -funguje na to jen klid. taky ho nedodrzuju -a proto asi taky me to porad drzi
Ještě zbývá cvičit(cviky na netu) a zkusit zatejpovat pevným tempem ..koupit nějaké vložky do bot. Od toho kulhání a ulevovaní bolí i to. co s tím nemá nic společného…strašně to otravuje.🙈
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 14.08.2025, 16:41:19
Včera jsem ráno jela do polská na týdenní nákup a při zpáteční cestě i já měla setkání třetího druhu a to, že u cesty, přímo u cesty stála dospělá , velká , nádherná liška😉. V tu ránu první myšlenka, že ji někdo zajede páč to je trasa pro tyraky, druhá myšlenka, že ji zajedu já, třetí, že ji zajede ten magor co jede naproti mě, no a poslední čtvrtá byla, že mám to samé jak vy jen já jsem obrněná😉. Jela jsem kolem moc pomalu, vytřeštěné oči a hlasitě troubila, ale liška stála a jen se rozhlížela jako by věděla, že než vstoupí na cestu je třeba se podívat doleva, doprava a ještě jednou doleva.
Doufám, že přešla a je v poho protože tady v Jeseníkách vidím hodně přejetých zvířat a každé dušičky je mi líto.
Mne na bolesti, ake opisujete, pomohlo vymenit pevnu obuv za tzv. tichojebky, co su uplne najlahsie a najtensie topanky, co najdete, ja som ich striedala dokonca s kroksami a slapkami, cele leto v nich robim okolo koni, aj ordinujem, pevnu obuv iba do lesa a po ture sa hned prezujem.
Klud som nemala, nic som nechladila, ani nehulila 😂
A presne, v noci som na zachod skakala na jednej nohe, alebo rano, au.
Vcerajsi den v lese bol hrozny, nejako nevysla predpoved pocasia, lebo bolo horuco na skapanie, fakt extrem a do toho este stopy tej hnusnej obludy, mno, nic moc teda.
A objedla som sa cernic, takze mi este bolo aj fajnovo zle, ale boli vyborne.
Nasla som cesticku, kade chodia lesni psi, stop desiatky, macik zda sa chodi inokadial, coz je dobre, lebo by som tam rada na huby. Robit v lese hluk mi extremne lezie na nervy.
Konecne sa dnes ochladilo a dokonca sprchlo, neuveritelne, vcera o 22:30 bolo v Hrhove 29 stupnov, to bolo uplne peklo.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.08.2025, 10:36:40
cviceni mam taky za sebou. a co jsem teda asi delala chybu -byly teple koupele
tejpy, zrovna tak jako stahovaci ponozky a takove ty mekke ortezy na nart -mi pomahaji prezivat treninky.
ale ty boty potvrzuju - v podstate je mi nejlepe v crocsech a zabkach. Zadne spesl podlozky v botach nesnesu. A uplny zazrak byl, kdyz jsem zacala ridit bosa. Travim v aute mnoho hodin a pokazde, kdyz jsem mela pak vylezt a nechala jsem si pevne boty - neslo mi udelat krok.
Mj. dojizdim na treninky 200km - to je pak parada, kdyz clovek vyleze a nemuze chodit. Supr trenink pak pro vsechny🤪
jinak -jen tak btw. mam na te noze za sebou serii tri urazu v prubehu let - ze trmenu. remonty delali bugr a jak jsme dopadla na tuhle nohu jen na plochu trmenu celou vahou -mela jsem pak zraneny nart. ne kotnik, ale chodidlo a nart. a pak uz stacilo malo - a vracelo se to. si myslim, ze to byl takovy slusny zaklad pro dnesni problemek
Šlápnul mi o víkendu poník na nárt. Já mám ty nárty dorasené od hříbat slušně, dokonce mám takový tajný tip, že v nějakém bude něco zlomeného, ale to vám povím, půltunový cob vs. čtvrttunový poník na noze, jasně vítězí ten malej *** na celé čáře. A ještě tím ostrým kopýtkem se pěkně na té noze odrazil! Nárt naštěstí funguje a teď si nevzpomínám, zda je to ten, co je možná zlomený, takže uvidím, jak se to bude vyvíjet. Den jsem na tom doběhala a pak už nic nebolelo, mám já to štěstí…
S černým jsem šla na ruce parkurek 40 cm a ve dvojskoku jsem zakopla a padla na zem jak široká tak dlouhá 😂 Černej se zarazil těsně před odskokem na druhý skok a čuměl, co se válím, že přece běžíme! Tak jsem se teda posbírala a přelezli jsme to nějak a pak už to bylo dobré. A skončili jsme asi čtvrtí z deseti, protože jsem dbala na to, abych se moc nenaběhala a krosili jsme ty překážky bez nájezdů z místa, což nešlo moc dobře ani poníkům, klasickým zlodějům mašlí 🙂
Tentokrát šel černej pěkně už se sedlem, minulý týden jsem mu pořídila nějaké, co dle mého soudu rámcově sedí. Tak mám náhradu za to posledně koupené, které se během působení u nás zlomilo (nevydrželo ani půl roku, kupované za tisícovku z druhé ruky….). Min. týden jsem se na černém vozila už asi patnáct minut, musel projít suchý příkop a taky žbrdeček ve výběhu, co mu říkáme Irská lavice, a na ní byla postavená brána s fáborky na závody, takže to musel chudák absolvovat s mou “maličkostí” na zádech - jako profík! Taky jsme šli slalom, co byl postavený na závody, to už jsem ho ve slalomu i vodila za otěže, je to zlatouš🙂 Snad to takhle krásně půjde dál. A příští rok se chudák má na co těšit!
Letos nás čeká s černým ještě poslední výstava na ruce, vzala jsem ho tréninkově na jeden nástup při závodech (tam, co jsme byli za mašli) a choval se naprosto profesionálně. A příští rok už pěkně všechno ze sedla, teda doufám.
Jj.v práci nosím takové ty levné napodobeniny drahých “žabek ”. A venku kde můžu bosa nebo v krocxech a to i do vody.protoze když šlápnu na kaminek bych se poch….jinak pevné boty nosím kvalitní (většinou běžecké) měkké aby doslap na patu byl jako do pokojíčku.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.08.2025, 10:59:47
Ty houbyyyyyy 😍 u nás Sahara (Vysočina), našla jsem o víkendu pár babek ale nechala je tam, úplně mi suštily v ruce a byly jako gumídek ☹️ a nezaprší a nezaprší ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 19.08.2025, 10:54:25
taky trefa - bosa se nikam nepohnu. krok naboso nemuzu udelat skoro ani na hladke podlaze v byte. Kaminky? tim to vlastne cele zacalo. I v pevnych botech mi strasne vadilo (a vadi) chodit po sterku, kaminkove ceste. Uz to melo byt varovani - ale dochazi mi to vsechno a zacina zapadat do sebe az ted
tak dobre dopadnete. RTG, krev , EMG - to uz mam za sebou
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 06:58:57
Důkaz místo slibů…
Včera jsem slézala na schůdky, takže kůň se způsobně přistavil ke schůdkům jako bárka k molu a já jsem jen vytáhla nohu ze třmenu a v rovince třmenu došlápla na rovinku schůdkového nalézátka (už žádné vysoké koně!). Kůň se ani nehnul, vlastně vůbec když se pokouším slézat, tak se moc nehýbe, asi si říká “konečně jde ta tuna dolů!”.