Aktuálně: 2 572 inzerátů265 489 diskuzních příspěvků19 221 uživatelů

O všem a o ničem :)

Verun
Verun 04.01.2026, 10:07:02 xxx.xxx.116.186

Včera v TV o tom bylo(prý prasklo srdce/za mě aorta?,což u křížence fríse kteří mají predispozici k špatné syntéze kolagenu nebo tak něco, by nebyla  záhada ) k nějakému vyššímu tlaku dojít mohlo +ta březost,aneurisma….kadáver má furt na “dvoře”,protože je to nahlášeno na PČR…. A jestli chce pojistku.asi pitva být musí….

Je to ale určitě smutné a jejich rozhořčení chápu…taky by mě to mrzelo a štvalo…

Anonymní (neregistrovaný) 04.01.2026, 11:28:46 xxx.xxx.51.107
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 04.01.2026, 10:07:02

Hlavně lady neni chovatelka. Prskat toto dohromady a říkat tomu chov… to je množka jak vyšitá. Asi jako producenti různejch doodlů, cavapoo a dalších nesmyslů. 

Horsana
Horsana 05.01.2026, 20:01:10 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 04.01.2026, 10:07:02

Aha, tak ak to bol krizenec friza, tak nie je o com.

Mechanizmus ruptury aorty je u nich iny, nez u zvysku plemien, praska v inom mieste a krvacanie sa kvoli tomu moze zastavit, takze to fatalne vykrvacanie nemusi byt to prve.

Znamy tak nasiel frizu rano mrtvu, stala a mala hlavu v zlabe. Brrr.

Horsana
Horsana 05.01.2026, 20:21:12 xxx.xxx.17.202

Uz nech skonci toto volno, hore na kopec sa chodia prechadzat ludia a dnesna vzorka bol vrchol, chjo.

Bolo uz sero, kone signalizovali, ze hore nieco/niekto je, o chvilu ludske hlasy. Fox medzitym zahrabaval, obcas zmizol.

Boli to dve zeny, mali na volno x vlciaka, ktory okamzite zacal chalovat z oboch foxich misiek a doslova ich vylizal.

Reakcia majitelky “jeeee, tam mal niekto papat”?

Reku ano, MAL. A lisiakov pribeh. 

A potom, ako v zlom sne som videla, ako Fox sedi v takom tuneliku v podraste, meter od psa a vyhodnocuje (uhm, ludia sa rozpravaju, ok a toto zviera, zaujimave).

Vludne som ich upozornila (vo vnutri mi uz zvonil umieracik), ze lisiak je tu, ci by si pripli psa na voditko.

Ale nepripli. Miesto toho sa zacali jedna druhej pytat, ci ho vidi, kde je a potom to prislo.

Veta, kvoli ktorej tak vela ludi ma psickarov za ignorantskych dementov: NEBOJTE SA, ON MU NIC NEUROBI!

Dpc, nie, kdeze, kdezeeeeee….

Pes skocil, Foxovi v hlave konecne zopli tie dva neurony a zacal zdrhat, pes za nim….och…

Nastastie Fox preskocil plotik ku konom a vlciak nie…OMG.

Panie vyjadrovali obrovsky udiv, ze ich skurveny zasraty pes sa neda privolat, odvolat, ani nic a pochvalovali si, ze bude dobre spat, lebo im v lese tri krat usiel a preto sa vracaju tak neskoro, lebo ho dlho hladali.

Nuz, ja som kludny, relativne otrly clovek, ale dnes mi odj*balo dekel.

Moj sladky chlapec, och…

Ako, lekciu asi pochopil, ti dobri ludia sa, po tom, co som ich pozvala zoznamit sa s konikmi (lebo na vrazdu som nemala sil) rozlucili s tym, ze nabuduce vezmu konikom nieco papat.

Uz nech su vsetci v praci a idealne aj v pérdeli a nech tam aj ostanu.

Fox sa ukazal asi o pol hodinu, chjo. Nastastie mam vzdy v rezerve jednu macaciu salamu, tak tu si v klude zozral.

Je to este lisca, ten by sa kamaratil s hocikym, chujko maly. 

Idem si nalupat Lexaurinu 😢

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.01.2026, 21:18:13 xxx.xxx.212.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.01.2026, 20:21:12

Jste hustá, Horsano.

Já věci neřeším obvykle bandurskou, ale tady bych je zjebala na tři doby - s ohledem na zvířata, kterým bere zima dost sil.

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 08:42:47 xxx.xxx.198.226

ti dobri ludia sa, po tom, co som ich pozvala zoznamit sa s konikmi (lebo na vrazdu som nemala sil) rozlucili s tym, ze nabuduce vezmu konikom nieco papat.

ß÷¤>Ł`˙°đ[łŁŁr$÷× ??!!!!!

Facka letí, milé děti. Na tohle já nemám nervy…

Zrzavci
Zrzavci 06.01.2026, 09:02:17 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.01.2026, 20:21:12

Jen jsem to četla a měla jsem adrenalin až v jedenáctým patře!!!

Horsana
Horsana 06.01.2026, 10:04:19 xxx.xxx.17.202

Njn…ja zial, alebo nastastie okamzite preskakujem do modu “pedagog”, vysvetlujem, som mila, aj sme si potykali.

Ale mimonstvo niektorych ludi je obudne.

Fox sa naucil cennu lekciu, nastastie bez ujmy. 

Uf, vcera som bola ako tlakovy kotol, veruze, ale som nevybuchla 😉

Verun
Verun 06.01.2026, 10:21:38 xxx.xxx.116.186
Horsana:

Uz nech skonci toto volno, hore na kopec sa chodia prechadzat ludia a dnesna vzorka bol vrchol, chjo.

Bolo uz sero, kone signalizovali, ze hore nieco/niekto je, o chvilu ludske hlasy. Fox medzitym zahrabaval, obcas zmizol.

Boli to dve zeny, mali na volno x vlciaka, ktory okamzite zacal chalovat z oboch foxich misiek a doslova ich vylizal.

Reakcia majitelky “jeeee, tam mal niekto papat”?

Reku ano, MAL. A lisiakov pribeh. 

A potom, ako v zlom sne som videla, ako Fox sedi v takom tuneliku v podraste, meter od psa a vyhodnocuje (uhm, ludia sa rozpravaju, ok a toto zviera, zaujimave).

Vludne som ich upozornila (vo vnutri mi uz zvonil umieracik), ze lisiak je tu, ci by si pripli psa na voditko.

Ale nepripli. Miesto toho sa zacali jedna druhej pytat, ci ho vidi, kde je a potom to prislo.

Veta, kvoli ktorej tak vela ludi ma psickarov za ignorantskych dementov: NEBOJTE SA, ON MU NIC NEUROBI!

Dpc, nie, kdeze, kdezeeeeee….

Pes skocil, Foxovi v hlave konecne zopli tie dva neurony a zacal zdrhat, pes za nim….och…

Nastastie Fox preskocil plotik ku konom a vlciak nie…OMG.

Panie vyjadrovali obrovsky udiv, ze ich skurveny zasraty pes sa neda privolat, odvolat, ani nic a pochvalovali si, ze bude dobre spat, lebo im v lese tri krat usiel a preto sa vracaju tak neskoro, lebo ho dlho hladali.

Nuz, ja som kludny, relativne otrly clovek, ale dnes mi odj*balo dekel.

Moj sladky chlapec, och…

Ako, lekciu asi pochopil, ti dobri ludia sa, po tom, co som ich pozvala zoznamit sa s konikmi (lebo na vrazdu som nemala sil) rozlucili s tym, ze nabuduce vezmu konikom nieco papat.

Uz nech su vsetci v praci a idealne aj v pérdeli a nech tam aj ostanu.

Fox sa ukazal asi o pol hodinu, chjo. Nastastie mam vzdy v rezerve jednu macaciu salamu, tak tu si v klude zozral.

Je to este lisca, ten by sa kamaratil s hocikym, chujko maly. 

Idem si nalupat Lexaurinu 😢

Nemilosrdně všechny z našeho sice neoploceného pozemku kolem rybníků vyhodím. Nediskutuju s nima…Srát mi tam cizí psi nebudou…ať se projdou okolo.vysokou trávou,polem…já to tam pro ně nesekám.  Doby kdy okolo mě prošly dvě nádhery,ani nezabučely , psy na volno jsou pryč….já jim povídám, že tu mám někde taky psa,ale že jsem tu doma a ať si své dají na vodítko…nic a ještě se nafoukly, ale šly pryč,tak jsem to vydejchala…jenže na druhé straně rybníka začaly psovi házet klacky do vody..tak to mi bouchly saze. Já kvílela až mi hlasivky přeskakovaly a slečny šly domu polem.

Zrzavci
Zrzavci 06.01.2026, 10:22:35 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.01.2026, 10:04:19

Uf, vcera som bola ako tlakovy kotol, veruze, ale som nevybuchla

To obdivuji, já zpravidla vybuchnu. Jako když jsem honila tu bábu blbou, která vychovala vadnýho maďara, kterej jde po ostatních psech, fenách…. a ač já jsem ustoupila se štěnětem stranou, aby bába s čoklem prošla a nebyl konflikt, tak ona ho ani neudržela a on ji táhl k nám, aby mohl na štěně vyjet (a nešlo o normální kontakt, hru, nebo zvědavost, ten pes byl fakt magor, nikoliv maďar, jak je miluju) . Čapla jsem Rumíčka do náručí a vylítla po těch dvou, až začali utíkat, já řvala jak prokopnutá a hnala je s řevem přes půlku sídliště (chudák Rumíček ) . Bába pak přede mnou utíkala, jen mě někde zblejskla. 😀

Zrzavci
Zrzavci 06.01.2026, 10:39:46 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.01.2026, 10:27:09

Pláču, já tady pláču. Pomoct, 100x pomoct! 😀

Saga
Saga 06.01.2026, 11:04:27 xxx.xxx.167.183

Tak teda, mě mód “pedagog” úplně chybí v softwaru, nebyl mi nainstalován. A nikdy nebude. Nevím, jestli mám ten pocit jenom já, ale připadá mi, že lidstvo neskutečně hloupne. A upřímně, s lidma, co mi bez vyzvání lezou kamkoliv, nemám slitování už vůbec žádné a to už hodně dlouho. Kdysi dávno jsem se taky snažila vyjít s každým, být milá, jenže ono to prostě nejde, protože pak se JICH nemůžete zbavit. Vysvětlování? K ničemu…vzdala jsem to. Protože chovatele (nemusí to být nutně jen koňák) od svoloči většinou poznám, chová se jinak. Přijde, pozdraví a většinou začne tím, že je taky chovatel, toho a onoho, a že jestli se může podívat na koníky, bez potřeby je krmit, nutně na ně sahat, atd. Je obezřetný, protože ví, že TO může zepředu kousat a zezadu kopat. Nemá infantilní chování, ani dotazy typu, jestli koníček hajá ve stoje a papá ovísek🙄…Marně přemýšlím, kolik takových za posledních dvacet let bylo, ale jestli byli tří, tak je to hodně…Těch zbylých 97% to je prostě hnus velebnosti, nectí to nic, od soukromého vlastnictví, přes naprosto nevychované smrady a někdy psy (ty na tom častěji bývají s výchovou o dost líp než smradi) až po zjištění, že tudy proud vážně prochází. Jako fakt, tvl🙄. Edukace a milá tvář (ta moje) je k ničemu, tím se jenom postaráte o to, že se TO k vám vrátí, s rohlíkem v ruce. Proto já jedu jenom na dvě fáze - ignorace a hulvát. Když TO vidím, dělám, že TO nevidím, pokud TO jenom prochází, neleze kam nemá, nestrká to údy kam nemá, prostě si to ničeho nevšímá, taky si nevšímám. V případě porušení pravidel startuju okamžitě, bez varování, nahlas a je-li to potřeba, přihodím i vulgarismus. Zatím je to bohužel to jediné, co mi funguje a snižuje to pravděpodobnost, že už se TO nevrátí. Je to smutný, že člověk se musí chovat tak, jak vlastně vůbec nechce, ale prostě mu nic jiného nezbývá…

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 06.01.2026, 12:04:51 xxx.xxx.250.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.01.2026, 10:04:19

Velice obdivuji🙂

Mě naskočí mód “beru krumpáč, lopatu a vyrážím do lesa kopat jámu. Co, kdo? Žádné ženy ani křižovatka vlčáka tady nikdy nebyly”.

A dále někdy mód tykání a vodopád vulgarismů - nejsem na to pyšná, ale co už.🙃

Saga
Saga 06.01.2026, 12:13:15 xxx.xxx.167.183

“Žádné ženy ani křižovatka vlčáka tady nikdy nebyly.” 😄😀

Nene😄! Jdu si pro utěrku, páč mám zase poprskanej monitor😄😄!

kometa
kometa správce
06.01.2026, 12:44:47 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 06.01.2026, 11:04:27

že lidstvo neskutečně hloupne.

Hloupne. Vidím to na dětech, které učím. Jak se změnily za 30 let mé pedagogické praxe.

Dneska ráno jsem poslouchala v TV, jak je nedobré koukat už od batolete do mobilu nebo tabletu. Že se pak nerozvíjejí správně všechny části mozku. Něco na tom bude.

Verun
Verun 06.01.2026, 12:57:00 xxx.xxx.116.186
Buggyra:

Tak všechno nej 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Bugyra ,sama osobně , si chtěla skočit do nového roku? .A vzala to po hubě.😜

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 13:02:15 xxx.xxx.198.226

Já slavná po vsi hláškou “čí je TO, prosímvás odchytněte si TO někdo, to si TO nemůžete pohlídat!” když mi na jakémsi dětském dni začalo nějaké sotva chodící škvrně plazením vpřed podlézat ohradu pod elektrickým ohradníkem… Dotyčná hrdá matka vědoma si síly zástupu dalších rodičů se jala rozhořčeně vykřikovat, co si dovoluju takto označovat její ratolest, načež jsem ji přerušila zahřmením, jestli chce, aby jí TO koně zabili. Následoval skok postižené matky pod ohradník ve zlomku vteřiny a v zástupu pouze otevřené tlamičky a voči z důlků.

Buggyra
Buggyra 06.01.2026, 13:08:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.01.2026, 12:57:00

Buggyra skákala pěkně v sedle😀 Měli jsme na akci i přespolní, tak jsem celkem byla ráda, že mladej nezamířil k nim, že by pokecali… hodný koníček.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2026, 13:19:59 xxx.xxx.215.151

Tak mě se třeba označení “TO” pro dítě taky hrubě nelíbí, pořád se bavíme o lidské bytosti a je to jako mluvit TO o nějaký babče nebo tak něco 😀 Nicméně si jako koňák tu situaci dovedu živě představit a byla bych také minimálně jízlivá a to ještě s nějakým přídavkem typu, že právně zodpovědná bude ona, až se tomu malýmu stane průšvih 😀

Já mám ráda děti, moc, jejich matky už ne všechny. Mně kolikrát přijde, že se kolikrát z řady fajn holek po zrození dítěte stanou Kunhuty typu “já jsem porodila, tak mě tady máte a všichni si z nás sedněte na prrr”.

Ale to bohužel dělají lidi i se psama, jak už tu bylo zmíněno. A kupodivu to dělají víc ženský než chlapi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.