Aktuálně: 2 776 inzerátů261 565 diskuzních příspěvků19 169 uživatelů

Inzerce psů

kometa
kometa správce
04.05.2025, 11:16:39 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.05.2025, 09:28:01

Takže je to v podstatě stejné jako u koní. Tam teoreticky existuje pokutovatelná černá plemenitba, ale když majitel klisny prohlásí, že tamten hřebec “protekl" ohradníkem…

Jenže vzhledem k reprodukčnímu cyklu koňské množírny nejsou.

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 12:55:39 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 04.05.2025, 09:28:01

Na “kšeft”……nic proti, ale to označení se mně moc nelíbí. Sice vím, že jsou lidi, kteří to dělají kvůli penězům, ale myslím si, že je jich menšina, že spousta chovatelů to dělá z lásky k plemeni. Nevím, jak je to u dog, asi nejsou tak početným plemenem, tak asi jinak. Ale u našeho plemene do toho psa vrazíte tolik, že z toho ve výsledku, i když kryje, i tak skoro nic nemáte. Majitelé oblíbených plemeníků na tom možná něco málo vydělají, u nás se krytí pohybuje cca kolem 20 tisíc. Kdo chce víc, i když má psa ze zahraničí, tak není zájem. Já jsem vlastně psa uchovňovala ze stejného důvodu, jako vy, kvůli chovatelce, aby měla radost. Z jejího chovu je to jediný pes, který byl uchovněn. Od fenky jsem štěňátka chtěla, to je pravda, má pěkný zahraniční rodokmen a chtěla jsem v té linii pokračovat. Mám za sebou jenom dva vrhy, někteří potomci se opravdu povedli. Ale jestli budu pokračovat, zatím nevím.

Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 13:49:04 xxx:xxx.f18:7b13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 12:55:39

asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” …  a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 14:41:32 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” …  a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄

Aha, tak to chápu. Nám se nepapírové feny taky hlásily, to zná asi každý majitel papírového a uchovněného psa, že se přihlásí kdejaký soused v obci. 😄

Anonymní (neregistrovaný) 04.05.2025, 19:13:30 xxx.xxx.35.73
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 12:55:39

Ano..pp chov se dělá většinou z čiré lásky k plemeni a zvířatům a proto je tolik plemen tam kde je. V háji….

kometa
kometa správce
04.05.2025, 20:17:13 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.05.2025, 19:13:30

Tak zrovna u Sarah opravdu pláčete na špatném hrobu.

Sarah01
Sarah01 04.05.2025, 20:24:58 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.05.2025, 19:13:30

Aha, takže kvůli prachům je to lepší, tím se plemeno určitě zdokonaluje a vylepšuje, hlavně u bezpapošů, tam je zdraví 100% ně zaručeno. 🤮

kometa
kometa správce
04.05.2025, 20:28:22 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 20:24:58

Přesně to mě napadlo. Všichni ti bezPP, neznámého původu, bez vyšetření zdraví a povahy - jsou určitě lepčí! (není to překlep).

Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 21:45:32 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Ano..pp chov se dělá většinou z čiré lásky k plemeni a zvířatům a proto je tolik plemen tam kde je. V háji….

Možná, kdyby to všichni dělali jako Sarah, tak by ta plemena v háji tolik nebyla.

Bohužel jsme lidi..chceme psa k obrazu svému a tak preferujeme co se nám líbí a tak kolikrát převáží, ten “líbivý” exteriér nad funkčností a zdravím plemene.  To chtějí lidi ještě placatější čumáčky, ještě menší pejsáčky nebo naopak těžká telata…no a bohužel se chov někdy začne ubírat tímto směrem.  Nebo tady máme šampiona krásy, se kterým se hodně kryje a až následně se zjistí, že potomci “dědí” nějaký zdravotní problém, který se u plemeníka  (nevím, jestli se toto označení používá i u psů)projevil až později..v době, kdy už třeba jeho potomcio mají potomky a ti potomci mají další potomky….

No a pak taky jakmile začne být nějaké plemeno atraktivní pro lidi…zvýší se poptávka po štěňatech, no tak je jasný, že i mezi chovateli s PP se najdou takoví, kteří potom odchovají na čemkoliv.

Pak je taky nutno zmínit civilizační choroby…těmi bohužel psi trpí stejně jako lidi.

Bože..spočítejte si jaké jsou náklady…pořizovavací cena feny, celoživotní krmení, veterina, náklady na uchovnění..to nejsou jenom výstavy, ale taky zdravotní testy…nějaký povinný základ, často ale jsou to testy i nad rámec nějakého povinného minima. Pokud pes potřebuje i nějaké zkoušky z výkonu, tak je nutné ho na ty zkoušky připravit a úspěšně absolvovat…další čas a peníze…pak vybrat ženicha, zaplatit krytí…péče o březí fenu taky není zadáčo…pak se piplají se štěňaty--ani nechci myslet na to, když jsou nějaké komplikace…a na takové feně třeba udělají jeden …dva vrhy…

No a jasně nezúčastněný vidí…ha há…10 štěňat po 30ti tisících…300 táců doma to je krásnej vejvar…a kde jsou náklady? A to už vůbec nepočítám čas, který tomu chovatel věnuje…

Kdo z nás by tohle dělal?…Já teda ne…já děkuji chovatelům resp. chovatelkám mých psů, že jsou to ti, kteří se snaží odchovat zodpovědně a s láskou, protože právě díky nim mám ty úžasné psí bytosti, které mě nyní provázejí na cestě životem.

Tím samozřejmě nerozporuju, že i mezi chovateli s PP jsou množitelé, kterým je to jedno a snaží se opravdu odchovat s minimálními náklady a maximálním ziskem…myslím, že takoví si ani nenechávají feny celoživotně, že je prodávají, jakmile nejsou v produktivním věku a jedou spíš na kvantitu a ne na kvalitu…ale tak my zájemci o štěňata máme přeci jen v dnešní internetové době možnost si vybrat zodpovědně chovatelskou stanici, ze které si pořídíme svoje vysněné psí štěstíčko.

Bezpapoše nekomentuju…o tom nemá smysl se bavit…tam jsou ty náklady někde jinde a to vůbec nezmiňuju množírny, úplně stačí, že Fifinka je tak úžasná, že musí mít alespoň jednou štěňátka…kolik takových Fifinek má alespoň ty zdravotní testy?

Orionka (neregistrovaný) 04.05.2025, 22:47:28 xxx:xxx.c855:ffa4
efe:

Evidentně už rozprodali jeden vrh vloni, tak proč letos nenasadit cenu… a já původně myslela, že to musela být nehoda…

Zřejmě to poprvé byla nehoda a když se štěňata prodala, zřídili si množírnu. 

Lenocka
Lenocka 04.05.2025, 22:48:44 xxx.xxx.39.168
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.05.2025, 20:28:22

No jistěěě!

Máme “v rodině” 2 ohaře bPP. Majitel se nechal slyšet, jak jsou to čistokrevní psi, ale že ti s PP jsou strašně přešlechtění. Tenkrát jsem se mu doslova vysmála, jestli mu to fakt dává smysl. Že tu čistokrevnou dlouhé generace drželi PP psi. A jestli si jako myslí, že 1 max 2 generace bPP ta zvířata nějak ozdravila, případně jako jak. Koukal jak puk a odpověď neměl. Mimochodem vysokoškolák, chovatel všeho možného malého zvířectva. Ach jo ach jo 🙈

Orionka (neregistrovaný) 04.05.2025, 23:03:15 xxx:xxx.c855:ffa4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.05.2025, 21:45:32

Tak přesně tím odstavcem, který začíná : Bože…spočítejte si…..děláte z feny stroj na peníze. 

Jasně, pokud by takhle chovatel počítal, nikdy by “nevrhnul”. 

Sarah01
Sarah01 05.05.2025, 07:06:03 xxx.xxx.19.88
Orionka:

Tak přesně tím odstavcem, který začíná : Bože…spočítejte si…..děláte z feny stroj na peníze. 

Nikdy jsem to nepočítala, žádné domácí účetnictví si už dlouho nevedu. To snad žádný člověk u koníčka nedělá. Jen letos jsem musela za loňský rok podat daňové přiznání, tak zhruba vím, co obnáší odchovat štěňata. Ale v tom samozřejmě není zahrnutá spousta věcí. 

Mimochodem zrovna tento víkend jsem četla na FB článek, že švédský Cavalier Club bude plemeno ozdravovat kříženci, kteří už byli představeni na jejich klubové výstavě. Pravděpodobně tak v budoucnu dopadne více plemen, u frbuldočka údajně v některých zemích plánují něco podobného.

Lidi typu anonyma ale nechtějí žádný chov s PP, jsou to fanatici, kteří chtějí, aby si lidi brali jen psy z útulků.

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 08:02:21 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Tak to mě mrzí, že to tak vyznělo… chtěla jsem tím říct, že náklady často převyšují příjmy, takže to je často z lásky .

Sarah01
Sarah01 05.05.2025, 11:06:34 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Tak to mě mrzí, že to tak vyznělo… chtěla jsem tím říct, že náklady často převyšují příjmy, takže to je často z lásky .

Já bych to chtěla ještě uvést na pravou míru. Nechovala jsem na svojí feně proto, že ji miluju a myslím si, že je nejhezčí ze všech. To si myslí každej majitel feny. Bylo to na základě vyhodnocení zdraví, exteriéru, povahy, rodokmenu atd., jak to dělá většina chovatelů. Mám ráda toto plemeno a chtěla bych, aby tady zůstalo. Bez buldočků, kavalírů, jorků nebo čivav se obejdu (ale zase se třeba neobejdou jejich majitelé, že jo). Nemusím plemeno vylepšovat, stačí, když zůstane na takové úrovni, na jaké je. U retrívrů se třeba za posledních 20 let stav kloubů hodně zlepšil, pořád dokážou na rozdíl od některých jiných plemen krýt přirozeným způsobem a taky přirozeně porodit. To už spousta plemen nedokáže.

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:13:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2025, 11:06:34

No já myslela “z lásky”…jakože ne pro prachy…

assil
assil 06.05.2025, 09:43:26 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2025, 07:06:03

Ono už aby to bylo u všech plemen, plemenné knihy u většiny plemen jsou uzavřené víc jak 100 let a to prostě není dobrý.

Ve Skandinávii byli vždycky v chovu pokrokoví.

No ale bohužel se obávám, že minimálně v Německu toto narazí, jako se to stalo u špiců a to šlo jen o křížení v rámci plemene, ale oni jsou posedlí i barvama a pak tyhle ozdravný experimenty a jejich potomci mají dost omezený fungovaní neb Německo jim říká neee.

Arosek
Arosek 06.05.2025, 10:37:17 xxx.xxx.244.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.05.2025, 09:43:26

Zrovna u kavosu se ted trochu pohybuju a teda me se vic libi cesta, kterou zvolil jeden klub tady v Cechach. 
Zaprve jedou ozdravny program - takze do chovu srdce, oci, genetika. Co ma kratsi nos nebo uzavrene nozdry do chovu neprojde. 
Navic maji povolene mezibarevne krizeni, cimz si sice trochu rozhazely barvy, ale znacne zlepsily kostry a predevsim genetickou variabilitu. A kupodivu (oproti prave treba skandinavcum) i zuby a skus. 

Jen tohle proste trva dele nez svihnout tam nejakyho vorecha z ulice. A taky to samozrejme dost zalezi na lidech. Protoze priznejme si, ze zakladnim kamenem urazu ve vsech chovech je fakt, ze chovatel vidi prednosti sveho jedince, ale uz si odmita priznat jeho vady ☹️

Jinak jeste k tematu o kousek vejs, ohledne kryti cistokrevnych psu na produkci bez PP. 
Zaprve vetsina (troufam si tvrdit tak 99%) tech zvirat neni uchovanena a je jedno zda kvuli zdravi, exterieru, nebo lenosti majitelu.
To zbyle procento uchovneno je, ale majitele nejsou cleny klubu. A i kdyby pripadne nakrasne byli a prislo se na to, tak z klubu odejdou, nebo budou vylouceni a tim to hasne. Klub nemuze nic. Nemuze dat pokutu, nemuze jim psy zabavit, nemuze jim zakazat chovnost … resp. to posledni v nekterych pripadech muze, ale pak se akorat stane ze majitel udela “PAPA” a klub se muze jit klouzat. 
A i kdyz to klub prozene pres CMKU, tak opet - dotycny zacne chovat v ramci nejake pofiderni UCI a pod., nebo se na to proste rovnou vys… a frka bezpapose za dvacku a vic.

Dokud bude poptavka, bude nabidka. Tak to bohuzel je ☹️

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 11:43:26 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 06.05.2025, 10:37:17

Počítám, že již profláknutá paní z CHS Astral Sky mrská nadále bezpapíráky. Nějak to všechno kolem ní utichlo, ale je fakt, že Blesk nečtu.

Arosek
Arosek 06.05.2025, 12:27:17 xxx.xxx.244.47
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.05.2025, 11:43:26

Bohuzel ☹️
Nikdo na ni nemuze. 
Po letech se povedlo dostat tam KVS a resit to. Jenze ani KVS nechtela nektere veci radeji videt, ackoliv jsme je na ne primo upozornovali a dostali je naservirovane na zlatem podnose. Ale tak chapu, kdo by chtel vykopavat mrtvoly, ze ☹️ 
Nicmene tedy i slavna KVS naznala ze tady je neco hodne moc spatne a ze by bylo fajn to resit. Takze vydala rozhodnuti o odebrani celkem tusim 23 psu (z poctu cca sto je to vcelku vysmech, ale co uz …) 
Nicmene aby to nemusela resit ona, prepinkla to elegantne na obce kterych se to tykalo. A tam, ackoliv starostove vedeli ze jsme schopni zajistit okamzity prevoz VSECH zvirat do bezpeci, zajistit jim veterinu, peci, resocializaci a postupne je vracet chovatelum nebo hledat nove domovy a CELE to navic zastit i financne (rozumej - obce by to nestalo ani korunu), tak usoudili ze madam je schopna sebereflexe, dali ji nekolik tydnu na napravu a pak se to cele hezky zametlo pod koberec. A vsichni zainteresovani lide napric Evropou nechapali a neverili … 

Jinymi slovy - dokud za ni bude stat vlivna osoba ktera za ni stoji a taha za nitky, ti psy tam budou zivorit dal a dal a nikdo s tim nic neudela. On i jeji slavny partner za to strileni po lidech dostal pouze napomenuti a resilo se to jako prestupek … pritom kazdej jinej clovek by prisel o zbrojak, vsechny zbrane (tady se ani nikdo nezajimal jestli ma nejake dalsi) a sel by minimalne na podminku ☹️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.