Daji se podniknout nejaky kroky proti nejmenovane pani mnozitelce, ktera má 3 feny a toci stenata porad dokola jak to jde bez odpocinku? Samozrejme bez PP a jedny fence uz je 7 let. Zajemcu o stenata ma kupodivu porad dost 😢 asi tim nic neporusuje ale je to proti srsti normalne smyslejicim lidem. Bohuzel z toho má slusny zisky a urcite ji nestaci promluvit do duse. Je tu nejaky organ ktery by se na ni dal poslat?
Ale jak je to užitečné/jestli se podněty účinně a účelně řeší, to nevím.
Moc ne.
U nás na vesnici teda zabavili asi 30 psů - ani to nebyla klasická množka, majitelé spíš chudší duchem - už od pohledu. Venčili na zahrádce a všímaví sousedi nahlásili.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.05.2025, 20:02:20
Někdy jim stačí doložit inzeráty, ale záleží na konkrétním finančáku.
3 feny už taky musí mít registrovaný bez ohledu na štěňata, takže možná taky zkusit Veterinární správu.
Pak taky má povinnost
a) vést evidenci o prodaných a darovaných štěňatech a uchovávat ji po dobu 3 let,
b) poskytnout novému chovateli informace o dosavadním způsobu krmení štěněte a popis následné péče o ně a
c) vydat při převodu každého štěněte novému chovateli kopii evidenčního listu vrhu štěňat s uvedením konkrétního převáděného štěněte nebo jiný dokument, který ve vztahu k převáděnému štěněti obsahuje údaje uvedené v odstavci 5.
A taky samo dodržovat zákon na ochranu zvířat a to je 3 vrhy za dva roky, pokud točí dva vrhy ročně, porušuje zákon.
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.05.2025, 18:58:27
Taky se mi stalo, že pán, když viděl, jak si bělouš hezky hraje s jeho papírovou bílou kníračkou, zalitoval, že nemůžou mít štěňátka. Líbil se mu. No říkala jsem, že by to nebylo dobré, i kdyby to šlo…že je alergik a má reflux. Dál jsem to nerozváděla, že by to nebylo dobré tak, jako tak. 🤷♀️😉
Poptávka po štěňatech mých berberů byla docela velká…hlavně když zjistili, že mám psa i fenu…ve své podstatě to “pochopili” až púo té, co jsem jim sdělila, že jsou to sourozenci…
Jo naši Elišku do chovu doporučujou sami veterináři 😀 protože má funkční dýchací cesty…
A to, žeje Eliška a její máma/táta všehochuť, to jim nevadí?🤦♀️ Nebo znáte Efe její původ? A kastrovaná Eliška je? Jestli ne, zajímalo by mě, který útulek nekastruje…
jinak samozřejmě u Eli ten čumáček má několik výhod, a to nejen oukej dýchací cesty, ale i fakt, že je ještě krásná ❤️
Původ neznáme, jen víme, že je napůl mops. Na kastraci se chystáme, brali jsme si jí jako půlroční štěně.
Oni to vetové říkají napůl v žertu, že by to bylo super ozdravení do chovu mopse.
A tak to jo, mopse samo nezapře, že byl přítomen 😊 na kastraci jste se museli upsat dle podmínek tedy asi…tak držím palce 🍀 a ať bříško hezky zašijou, jako u holčičky Zrzavců onehdy 😉
Proč ne? Mně se líbí čínský chocholatý pes, i jeho morčecí obdoba skinny morče. Třeba baldwin se mi nelíbí. Jinak to je plemeno pro alergiky, takže pokud je člověk silně alergický na srst a chce psa, tak nemá na výběr.